Just ja!



För det är väl idag det är Halloween? Alla verkar vara lika förvirrade, hörde några kunder diskutera det på jobbet. När ska man gå bus eller godis egentligen, nu i helgen som var, idag eller rent av nästa helg? Förivrrande är det. Men som sagt, HAPPY HALLOWEEN!


Biljett köpt!!!

Tralalalala, i maj sticker jag till London för att gå på Westlife - The Greatest Hits/Farewell Tour 2012!!!!!!!! LYCKLIG TJEJ!!!



Bye bye birdie



Hade ju som sagt svårt att bestämma mig för dessa ringar. Men nu gick jag faktiskt tillbaka med dem. De är sjuuukt snygga med bestämde mig för att jag kan köpa något roligare för pengarna då de var ganska dyra och att de kanske inte riktigt var min stil. Den enklare silverringen som jag köpte igår passar mig mycket bättre.
Så var det med det haha. Men som sagt sjukt snygga och Guldfynd har 25% på allt silver just nu!


Dagens shopping











Detta är resultatet av fyra (!) timmars shopping i centrum med mamma. Haha vet inte riktigt hur vi lyckades. Men riktigt mysigt var det. Och jag är supernöjd med inköpen! Den ursöta cupcakesringen kommer från barnavdelningen på Lindex, köpte en till mig själv och en till systeryster thihi. Har fått någon slags besatthet av ringar helt plötsligt. Lite efter som vanligt. Har köpt fyra ringar de två senaste dagarna...
Hehe. En löjligt billig, en ganska billig, en dyr och en ganska dyr. Är lite osäker på de dyrare, de är sjukt snygga men måste fundera lite. Velig som man är. Visar bild på dem imorgon för nu ska jag minsann sova!


Lyxig söndagsfrukost






Too many pictures

Ojojoj... Har suttit och rensat bilder på min externa hårddisk i säkert två och en halv timme nu. Rolig lördagskväll va? Haha. Har så gaaaaalet mycket bilder. Började i mappen -09 och har kommit till -10 nu. Men är lååångt ifrån klar. De flesta bilder är inte ens speciellt bra eftersom jag inte hade min systemkamera då. Egentligen skulle jag bara kunna radera alla om man skulle gå på bildkvalité men det kan jag ju inte göra. Åh vad jobbigt det är...!

Kör några undermappar till sedan blir det sängen. Imorgonbitti ska mor och jag gå upp tidigt och baka frallor! Sedan ska vi ha värsta mysfrukosten tillsammans hela familjen. Det händer aldrig. Men nu var det dags tyckte jag. Eftersom vi inte har umgåtts så mycket den senaste tiden, först var jag ju i Frankrike en månad och när jag kom hem åkte mamma utomlands en vecka och syskonen är ju bara här varannan vecka. Så det blir riktigt mysigt! Men nu ska jag fortsätta, hejsvejs och godnatt!

Glöm förresten inte att ställa om klockan! Man tar in sommarmöblerna och ställer alltså tillbaka klockan.



fortfarande lite förkyld men har inte lagt upp så många bilder på mig själv den senaste tiden så den får duga


Lejonkungen


Denna underbara film införskaffades på jobbet igår. Bara 199 kr tog vi för den här versionen som innehåller både Blu-Ray och DVD! Har visserligen ingen Blu-ray spelare än men tänkte att när prisskillnaden bara var 20 kr så kunde jag lika gärna köpa den här. Lär ju faktiskt skaffa en Blu-ray spelare inom en snar framtid.


Fredagsmys på hög nivå

Hej hej! Timmarna på jobbet idag flög förbi galet fort!!! Kan inte komma ihåg senast det gick så snabbt. Det var dessutom jättelugnt på frukten jämfört med vad det brukar vara och det kom bara en ynka bur med frukt. Hur skönt som helst! Har haft lite huvudvärk, lite hosta, lite halsont och täppt näsa men nu har det vänt på riktigt. Mår mycket bättre.

Efter jobbet begav jag mig in mot stan för fredagsmys med Ida och Alexandra. Maten stod på bordet när jag kom haha så najs. Tacos blev det, såklart. Alltid lika gott. Sedan blev det lite soffhäng framför tvn med godis och kladdkaka med glass och hallon. Supermysigt! Detta borde göras betydligt oftare tycker jag.


Bloglovin'

Så där ja, då har man skaffat Bloglovin' då! Följ min blogg med Bloglovin ;)


Torsdag



God kväll. Mår betydligt bättre idag även fast jag fortfarande mår risigt. Orkade i alla fall gå med mamma en snabbis till centrum tidigare för att få lite luft. Men däremot är halsen värre idag. Tänkte säga igår att halsen i alla fall klarat sig ganska bra men förstod att jag då skulle få äta upp det. Men det fick jag ju göra ändå. Så Sias blåbärsglass står i frysen och väntar på mig. Men först blir det middag, fläskytterfilé i citronpepparsås, kokt potatis och broccoli. Mumma kardemumma.


Turn on the light



Hej hej. Det var inte kul att jobba idag kan jag säga, mår inte bra alls. Bara snörvlar och snörvlar och snörvlar. Förkylningen verkar bara bli värre och värre för varje dag. Men nu får det allt ta och vända tycker jag. På fredag ska jag jobba heldag på frukten. Det blir riktigt tufft om jag mår så här. Vill dessutom inte missa middagen hos Ida! Men har hela dagen imorgon på mig att bli bättre. Hoppas att det räcker!

By the way, älskar citatet av Dumbledore. Nu är det bara 21 dagar kvar till HP7 part 2 kommer på DVD! Tjohoo!


DiCaprio

Känner mig verkligen superfräsch idag. Mår inget bättre heller. Är yr, snörvlar, nyser, fräser och har mig. Det tar aldrig slut. Och ena ögat är alldeles svullet eftersom det rinner konstant i det. Underbara gener från pappsen det...

I alla fall, har bara legat däckad på soffan hela långa dagen och tittat på film och inspelade serier. Har inte orkat något annat. Såg bland annat The Beach, har ett vagt minne av att jag sett den förut men i sådana fall var det galet längesen. Den
är i alla fall bra och spännande men ganska skruvad. Men jag gillar till viss del lite skruvade filmer. Det bästa av allt är Leonardo DiCaprio i huvudrollen. I loooove Leo. Han är fan den snyggaste mannen som någonsin gått på denna jord. Helt klart bästa skådespelaren i min åsikt också. Titanic, Inception, Shutter Island, The Departed, Blood Diamond, The Beach, Revolutionary Road... Många riktigt bra roller har han gjort. Galet att han inte vunnit någon Oscar!

Men nu ska jag krypa ner i sängen och se ännu en film. Hoppas på att jag mår bra mycket bättre imorgon eftersom jag jobbar då! Godnatt.


bildkälla


Blä blä blä



Hatar att vara sjuk! Det är ju dans fuego ikväll ju! Men det är bara att glömma. Finns inte en chans, det tokrinner i ögonen och näsan. Men som vanligt mest på ena sidan så det ser helt sjukt ut. Hade även tänkt att jag och pappsen skulle åka och hälsa på farfar idag eller imorgon eftersom jag inte jobbar då men det går inte heller för sig nu. Riktigt trist!

Men gör allt för att bli frisk så snabbt som möjligt! Vila, nässpray och C-vitamin. Har druckit ett glas varmt vatten med citron (mycket godare än te tycker jag) och fått i mig fyra apelsiner i form av egenpressad juice. Nu ska jag lägga mig igen på soffan och se det andra avsnittet av den nya serien Pan Am som jag har inspelat. Såg det första avsnittet tidigare idag och diggade det. Älskar att det utspelar sig på 60-talet! Kläder, hår, smink = underbart.

Ovälkommen förkylning

Jaha ja. Så har man gått och blivit förkyld. Ont i hals, bihålor, öron, huvud och täppt näsa. Som en blixt från en klar himmel kom det så får väl hoppas att det försvinner lika snabbt! Snabbt och smärtfritt gick det i alla fall på jobbet idag också. Nu jobbar jag inte förrän på onsdag så har gott om tid att kurera mig. Köpte massa frukt som jag ska frossa. Ska ta och pressa lite apelsinjuice nu. Sedan blir det ett (möjligtvis två) avsnitt Friends innan det blir läggdags. Hejsvejs och godnatt!


Believe me when I say,


Kontraster

Hej hej! Tog en datorfri dag igår, vilket var riktigt skönt. Tog istället itu med lite viktigare saker. Tänk att man ibland skjuter upp saker som går att fixa på ett kick. Himla onödigt. Att cykla ner till TCM, köpa ett lyse till cykeln och få stödet fixat tog inte lång stund. Surt dock att betala 249 kr för ett litet lyse men, men man måste ju ha ett. Men stödet, som var för kort redan när jag köpte cykeln, fixade de i alla fall gratis! Har verkligen retat gallfeber på det där jävla stödet så det var himla skönt att få det åtgärdat. Var också flitig och tvättade två tvättar, vattnade blommorna, städade och tog en cykeltur!

Vad gjorde jag mer då? Jo, jag ramlade (gåendes!) med cykeln mitt i vägen precis när en bil kom och så slog jag sönder en blomkruka (såklart den finare av de tre) när jag dammade fönsterbrädan. KLONK sa det mot betongen och så låg det små skärvor över heeela det nystädade golvet. Inte mycket att göra mer än att skaka på huvudet haha. Var otroligt tacksam över att det inte var någon blomma i den i alla fall, den stod nämligen i duschen. Det gäller att se det från den ljusa sidan, eller hur?  

Idag har jag jobbat, 8.30-18.10. Det gick förvånadsvärt fort! Och humöret har varit på topp. Kul att träffa kollegorna igen och alla våra kunder är ju så trevliga. Fick även se lönespecen och blev på allvar helt chockad. Vet inte hur jag hade tittat men jag trodde att jag bara jobbat en dag och en helg, men jag hade visst jobbat fem dagar och en helg så det blev en hel del pengar ändå. Klirr i kassan, me like a lot!

Åt nyttig middag i form av spenatsoppa och ägg, så nu blir det till att vara onyttig och mumsa lite godis! Hehe. Älskar förresten godispåsarnas utseende just nu och LÄNGTAR TILL TWILIGHT! Stört mycket. 




Time to shake it

Har känt mig fullkomligt oinspererad hela dagen men nu är jag sjukt taggad på att skaka loss på dans afron!

Bakade förresten muffins imorse, men de blev mindre lyckade. Gillade inte receptet alls. Men ätbara blev de tack vare alla bär och den vita chokladen som jag adderade. Men nu måste jag rusa!


L'automne




NOOOO!

Noooooo! Är medveten om att det finns miljoner värre saker här i världen, men *snyft, snyft* Westlife ska splittras!!!  Har älskat dem i många år. Och har nu väntat i flera år på att de ska komma till Sverige igen för en konsert. Inte ens på avskedsturnén kommer de hit! Blir lite ledsen faktiskt. Men funderar starkt på att åka till London där de spelar i maj, med eller utan sällskap.

Åh, detta är ett av mina bästa minnen. Måste titta på hela DVDn någon dag.




spola fram till 2:40 i detta klipp hehe...


Tillbaka på jobbet

Så där ja, då var första arbetspasset på över en månad avklarat! Till en början kom jag inte ens ihåg plu-koden till potatis! Vilket är illa haha. Men när jag slutade tänka och bara lät fingrarna flöda över tangenterna så hittade de automatiskt rätt, ganska coolt faktiskt. Det sitter i. Men konstigt var det att vara tillbaka som om ingenting hade hänt. Jätteskumt men ändå så normalt.

Pratade med chefen idag i alla fall om arbetstider och framtiden. Kommer att jobba två dagar i veckan och två helger i månaden. Skulle ju egentligen behöva heltid eftersom jag planerar att flytta hemifrån inom en snar framtid men i och med att jag jobbar två helger får jag ändå ut en ganska bra lön. Så det är väl najs. Minuset är ju att alla andra jobbar heltid så jag har ju inte så stor nytta av att vara ledig på vardagarna. Men det blir skönt, efter jul någon gång blir det till att skaffa ett heltidsjobb. Så får passa på och njuta dessa månader innan the real life starts.  

Men nu tror jag nästan att jag kryper ner och sover. Är stört trött. Gick förresten på mitt första corepass på en och en halv månad imorse. Det gick över förväntan! Återstår dock att se hur jag mår med träningsvärk imorgon. Hoppas att det inte är alltför illa för imorgon blir det dans afro igen, tjoho!


den här fina klockan bor hemma hos Ida och Göran, visst är den snygg?


Underbar tisdag

Hej hej! Har haft en underbar tisdag! Först blev det fika med höggravida kusin, fick känna lillkillen sparka vilket var helt magiskt. Bara två månader kvar tills han ser dagens ljus! Sedan blev det middag med Ida, spökkyckling *mums*. Satt länge och pratade och myste med massa tända ljus. Supermys. Och nu fortsätter det roliga, ett inspelat avsnitt Desperate Housewives!








Le ciel gris


Så fina, så synd



Åh, mina naglar är så fiiina just nu! Långa och starka. Kommer inte ens ihåg senast de var så fina! Och så fort jag sätter foten på ICA igen kommer de att vara ett minne blott... Det går verkligen inte att ha fina naglar, bryter man dem inte i kassan så gör man det när man plockar varor eller fyller på frukt. Omöjligt är det. Himla typiskt!


Slapp måndag

God kväll! Åt precis middag framför filmen This is it, intressant att se men den var inte riktigt som jag trodde. I alla fall, på menyn stod köttfärssås på mormors vi då jag hade en skvätt grädde som var öppnad. Smakade dock inte i närheten som hennes men helt ok blev det. Har för övrigt haft en mycket slapp måndag. Sov till tio då chefen ringde för att tala om mina arbetstider för veckan. Blev lite paff när det visade sig att jag bara skulle jobba onsdag och helgen då jag var helt inställd på att jobba mycket mer. Men det är riktigt skönt. Ekonomin blir visserligen lidande men det är det värt den här veckan känner jag. Men blev lite, jaha vad ska jag hitta på den här veckan då? Haha. Så vi får se, förhoppningsvis kan jag catcha up med lite folk. Och så kan jag gå på både dans fuegon och dans afron, LYCKA!!! Så om en stund ska jag bege mig bort mot Friskis&Svettis för dans fuego!


Pannkakor och varm choklad i Slottsparken

Fick ett ryck imorse och kände att jag verkligen ville göra något av dagen. Speciellt eftersom det var så himla fint väder. Och kanske min sista lediga dag på länge. Så jag ställde mig och gjorde pannkakor och varm choklad. Sedan drog jag och syster, trots protester från hennes sida, till Slottsparken! Det var supermysigt och det tyckte även hon. Som jag förstod att hon skulle den envisa lilla ungen haha. Vi, eller jag, hade tänkt att vi skulle cykla för att även få motion. Men systeryster hittade inte sin cykelnyckel så det blev till att ta bussen dit och så promenerade vid hem istället.

Nu har jag precis gått igenom frysens innehålll för att planera veckans middagar, himla vuxet kändes det. Så nu ska jag koppla av i soffan framför Gossip Girl med årets första lussebulle som hittades vid inventeringen av frysen. Yummi!







Tog fler fina bilder men det går inte att ladda upp just nu... Hatar när det blir så. Men får prova imorgon igen. Inte mycket att göra åt.

Black feathers



Här är örhängena jag köpte igår! Så stört snygga! Älskar dem verkligen.
Från Zoul för ynka 79 kr. Dessa kommer användas flitigt må ni tro!!!


Jägarna 2


Har haft en mysig heldag med Madde på stan! Hittade två tröjor, ett linne, ett skärp, ett par örhängen och lite underkläder. En mycket lyckad shoppingtur med andra ord! Men valet av biofilm blev lite oväntat haha. Vi tänkte se What's your number men det fanns inga platser. Inte helt oväntat när man kommer en lördagskväll mindre än en timme innan filmen börjar. Så det enda som fanns var två platser till Jägarna 2 men med en person emellan! Som tur var gick hon med på att byta plats.
I alla fall så blev jag glatt överraskad av filmen. Tyckte den verkade spännande när jag såg trailern på kommande men tänkte att det är ingen film man ser på bio. Men den var riktigt bra! Hela salongen hoppade till vid flera tillfällen! Så rekommenderar den verkligen. Den gjorde sig faktiskt riktigt bra på bio.

By the way så ÄLSKAR jag mina nya boots och min nya väska! Servitrisen tyckte den var jättefin och undrade var jag köpt den. Sånt är alltid kul!

Ännu mera rosa

Efter en promenix med mor min imorse åt jag sedan en mysig lunch med Ida i centrum. Eller jag var så hungrig så jag åt innan hehe. Drack en varm choklad gjorde jag däremot. Och sedan köpte jag det Rosa Bandet-armbandet som
Lindex säljer. För 75 kr blir det ditt och livsnödvändiga pengar går till forskningen.
Snyggt är det ju också, så köp!




Leather Satchel





Nu är den äntligen här min finfina skinnväska! Beställde den när jag var i Frankrike, den 25/9, och så kom den idag. Love it! Den är handgjord och kommer från Zatchels.com. Det är den minsta storleken, 11,5" och kostade £93. Det var då med handtaget som jag gjorde som tillval och frakt. Helt ok pris tycker jag. Den är ju som sagt handgjord och i äkta skinn. Och kommer att hänga på min axel i många, många år. Imorgon inviger jag den och mina nya ursnygga boots!


Varför november är så bra


Dans afro

Sitter här och myser med vetekudden. På fossingarna har jag mina nya gosiga tofflor. Burr vad kallt det är alltså! Men missförstå mig inte, I like it! Det är sådan sjuk omställning bara när man i en månads tid levt på franska rivieran med en medeltemperatur på 25-30 grader!

I alla fall, ikväll testade jag för första gången dans afro på Friskis&Svettis. Helt salig är jag. Har sagt det förut men säger det igen, jag ÄLSKAR att dansa! Det var så härligt och befriande. Och man dansade barfota, underbart! Ber att jag inte jobbar torsdagskvällar så att jag kan fortsätta gå på det. Annars blir jag väldigt, väldigt ledsen eftersom det är enda dagen det går. Det är så himla synd att det inte går fler sådana pass. Likadant med dans fuegon, den går bara på måndagskvällar. Är rädd att jag kommer jobba då också... Men jag kan i alla fall alltid gå på den "vanliga" dansen på söndagar men den är inte i närheten så rolig som fuegon och afron.
Det är mer känsla i dem vilket passar mig utmärkt. Den vanliga dansen är mer koreografi än känsla vilket inte går ihop lika bra med min motorik haha.

Men nu ska jag krypa ner och sova, är superdupertrött. Godnatt!


Rosa månaden



Tror ingen missat det eftersom vi redan är inne i mitten av oktober. Men jag har ju inte varit hemma så införskaffade det rosa lilla bandet som står för hopp idag. Tycker designen i år är riktigt cool men min favorit är fortfarande Rosa Bandet från 2008 (?), där det stod "vänskap, kärlek" etc på banden. Men som sagt diggar dessa också! Skulle köpa det även om det var fult som stryk, det är ju huvudsaken vad det står för. Även om det såklart är ett stort plus att de är så snygga också.


Första höstpromenaden

Halloj! It's good to be home! Tog sovmorgon och sedan begav jag mig ut på en härlig höstpromenad. Dock måste jag säga att jag blev en aning besviken då jag trodde att träden skulle vara alldeles gula och röda. Men allt är ju i princip fortfarande grönt! Haha. Aja, är glad att jag inte missade det i alla fall!

Efter promenixen svängde jag förbi centrum och hälsade på Idisen! Det är så märkligt det där med tid, å ena sidan kändes det som igår men å andra sidan kändes det som ett halvår sedan vi sågs. Det som är himla typiskt nu är att vi kommer att få svårt att klämma in att ses eftersom hon jobbar dag och jag kväll. Men det får lov att gå på något sätt!

Vet ni vad jag håller på med nu då? Laddar upp bilder till fuji så jag kan beställa bilderna. Glömde ju såklart det innan jag åkte hem... Det tar så jäkla lång tid att ladda upp bilder där, fattar inte varför?!? Kommer nog behöva välja bort en hel del sedan också, blir kanske lite dyrt med 200 bilder hehe...




Honey, I'm home!









Planet var försenat med en timme ungefär men annars så gick resan gick smärtfritt. Syster och jag satte på Harry Potter and the Goblet of Fire på min dator efter att vi käkat men jag slocknade direkt och sov resten av filmen. Och så vips var vi framme! Hehe. Somnar alltid när jag reser. Spelar ingen roll om jag ska åka tio minuter i bilen eller en timme med tåg. Väldigt skönt för det mesta. Men nu ska jag ta och krypa ner i min älskade säng som jag inte sovit i på en hel månad (!) och fortsätta se på filmen. Godnatt!

Mot flygplatsen


Aujourd'hui



Idag har jag på mig mitt favoritlinne. Från BikBok.
Har förresten mormor att tacka för att jag köpte det haha. Orkade först inte prova men hon tyckte det var så snyggt och skulle passa så bra till resan ^^
Längtar till jag kan hälsa på dig mormor så vi kan shoppa!


Häromdagen








Snart, snart, snart!

Bonjour! Håller på att packa väskan för imorgon åker vi HEM! Haha. Tror aldrig att jag varit så här glad över att åka hem. Kommer bli så underbart!

Eftersom vi brände oss igår så blir det inget strandbesök idag. Istället tror jag bara vi chillar och lite senare åker jag och farmor till den stora Maison du Monde. Hoppas de har lite roligare grejer än vad den lilla butiken hade.

Men nu ska jag ta och beställa alla bilder från resan för då borde jag ha dem nu i veckan eller början på nästa, det blir perfa. Au revoir!


St Aygulf

Bonjour! Är nyss hemkommen från stranden, St Aygulf var vi till idag, så sitter och mumsar lite baguette. Ska alldeles strax bege mig ut på en promenix. Det är inte fullt så varmt idag heller, runt 20-23 grader tror jag vi haft. Men bara skönt tycker jag. Däremot har vi nog alla bränt oss eftersom man inte kände att solen tog, jag klarade mig nog bäst eftersom jag var så brun innan mohaha.

Bilden är från igår. Då var vi förresten iväg med grannarna till en pizzeria och åt. Mycket gott var det. Tror det var min femte eller sjätte pizza denna resa... Hehe. Ska bli sjukt skönt att komma tillbaka till gamla matvanor. Behöver det.
Nä, nu blir det promenad!


Skoluppgift



La beauté de la simplicité
J’ai choisi cette photo parce qu’elle est belle et elle me captive. Je ne l’ai même pas modifiée. Elle est magnifique comme ça, simplement. Je pense que la photo montre toute la beauté des choses. J’aime la photo.
Elle est parfaite en noir et blanc parce qu’elle donne à la photo un aspect ancien.


Enkelhetens skönhet
Jag valde detta foto därför att det är vackert och fångade mig. Jag har inte ens förändrat det. Det är magnifikt som det är, enkelt. Jag tycker att fotot visar att skönhet finns överallt. Jag älskar fotot.
Det är perfekt i svart och vitt därför att det ger en känsla av att bilden är gammal.


Detta var en skoluppgift vi hade på en av mina spin-courses, fotografi. Vi fick en halvtimme att bege oss ut och fota. Sedan skulle vi välja våra fem favoritbilder som hela klassen fick se och välja vilken de tyckte bäst om. Detta var den populäraste av mina bilder, och även min favorit. Sedan skulle man skriva varför man valde bilden och så. När det var klart hängdes de upp tillsammans med texten vid kafeterian. Gillar inte att fota på beställning och med tidsbegränsing så gillade inte uppgiften först men när jag sedan fick till denna och började skriva texten så var det riktigt kul. Franska är ju så otroligt vackert, jämför bara texterna.


I need to go shopping








Tänk så mycket fint man hittar när man kollar runt på internet! Måste verkligen bege mig ut på en rejäl shoppingrunda när jag kommer hem. Men nu ska jag hoppa in i duschen och sedan blir det käk. Från och med idag ska jag inte äta något godis eller liknande. Så ikväll blir det jordgubbar! Måste skärpa till mig nu. Har låtit mig hållas eftersom vikt kan man ju alltid gå ner igen men resan kommer inte igen. Men som sagt enough is enough. Himla skönt att jag är ledig fyra dagar när jag kommer hem. Då blir det massa träning! Bland annat dans afro på torsdag och dans på söndag, uuunderbart!

Sista helgen

Bonjour! Precis käkat lunch ute på terassen efter att ha gått en powerwalk på 50 minuter. Det är inte fullt lika varmt idag så det var skönt. Mitt förslag att åka till Maison du Monde blev nedröstat så ska väl motvilligt ta och lägga mig i solen nu då. Lite senare på eftermiddagen blir det tennis igen med pappsen och syster!

Det här är förresten min sista helg här i Frankrike. På onsdag tar jag nämligen mitt pick och pack och kommer hem igen! Lite självständigare och lite brunare.


utsikt från golfbanan


Ett dygn i Nice

Bonsoir! Hemma igen efter ett mycket trevligt dygn i Nice med Annabel! Började med varsin sallad till lunch igår på C'vert, därefter blev det shopping (en svart scrapbookingpenna, en guldig och en silvrig för min del haha, storshopping verkligen) och efter det blev det middag på favorithaket Milo's. Sedan mötte vi upp Dorthe och Tine för glass och crêpes och så avslutades kvällen med varsin drink på Sansas. Bara apelsinjuice för min del såklart.
 
Väl hemma hos Annabels värdfamilj var vi uppe till fyra på morgonen och pratade.Trots det så vaknade jag av mig själv (!) klockan nio. Sjukt. Så spelade för ovanlighetens skull spel på mobilen, Bubble town ^^, tills Annabel vaknade en timme senare. Då blev det frukost på bageriet runt hörnet, strandhäng och sedan fick vi galet bråttom så lunch blev en hamburgare i all hast på McDonald's följt av en glass som jag verkligen inte borde ätit. Pga magen. Herregud så jag saknar laktosfria produkter!!! Min mage mår inte bra alltså. Vill aldrig ens se en glass igen som det känns nu... Hemma dricker/äter jag mjölk, filmjölk, yoghurt och creme fraiche laktosfritt. Så ni kan ju tänka er när jag nu i en månads tid käkat yoghurt varje dag, glass var och varannan och massa andra mjölkprodukter...

I alla fall, hade sådan galen tur att bussen jag behövde ta var sen så att jag hann med den sedan sprang jag in på tågstationen och såklart så var jag så dum så att jag i brådskan tryckte in bankkortet innan jag valt biljett. Maskinen började tjuta och kortet fastnade. Smart! Tack och lov fick jag hjälp av en mamma och hennes son som stod bredvid. Så de fick ut kortet haha. Och jag hann med tåget med tio minuters marginal. Puh!

Här får nu lite bilder! Om ni undrar varför det inte är några bilder på människorna jag skriver om så är det för att jag måste kolla först med dem om det är ok. Man vet ju aldrig.  










Aktiv dag

God kväll kära vänner! Idag har jag gjort mycket. Började dagen med att slå på ranchen, gick sedan ut på en timmes powerwalk/joggingtur (som dock snabbt gick över till en mer lunkande takt då varenda muskel krampade av värmen och vätskebrist haha, med lyckades ta igen mig och jogga sista biten!) och sedan har jag spelat en timmes tennis med far och syster. Så nu blir det godis och Harry Potter! Hehe. Fy, fy, fy på mig. Men idag har jag ju i alla fall rört på mig ordentligt, trots 30 graders värme! Och när jag kommer hem blir det stenhårt, då jäklar ska jag komma i form igen.

Imorgon ska jag förresten ta tåget in till Nice och hälsa på Annabel och dem andra som fortfarande är kvar. Blir lunch på salladsbaren, strandhäng, crêpe med glass, utgång och sedan sover jag kvar hos Annabels värdfamilj. Det blir najs, eller ska jag säga Nice ^^. Ett litet skämt vi körde med.  

Skulle väldigt gärna ladda upp en bild också men blogg.se bestämde sig för att det inte gick för sig, tyvärr. Hörs på fredag!

Fore

Jahapp, idag har man slagit på ranchen för första gången på typ tre år och det gick minsann alldeles utmärkt! Golf är kul när det går bra annars suger det riktigt hårt.

Lägg märke till bollen uppe vid kanten till höger!



Solnedgång i Provence


I love ink



Smider planer för min tredje tatuering. Är dock inte hundra än. Men den ska ha koppling till Frankrike och dessa fantastiska veckor. Har länge velat ha något som representerar min kärlek till la France. Vet inte riktigt vilken studio jag ska vända mig till bara. East Street föll mig inte riktigt i smaken även om jag är jättenöjd med tatueringen (2:an). Så om någon vet någon bra studio tell me please!

För övrigt tror jag vi har typ 30 grader i skuggan idag också. Satt ute och åt lunch för typ en timme sedan. Det tog säkert mindre än tio minuter för mig att äta men svetten rann och kunde inte sitta kvar en sekund efter att sista tuggan var svald! Så har hållit mig inne nu, passade på att dammsuga eftersom det bara är jag hemma. Det är så mycket spindlar och insekter överallt... Men en sväng med dammsugaren så säger det bara svosch! Mohaha. Farmor och Christer åkte nämligen till flygplatsen för att plocka upp syskonen och pappsen. Har inte träffat dem på en månad!!! Så det blir mys när de kommer hit! Man kanske ska ta och tvinga sig ut i solen igen... Haha skojar inte alltså, det är så fruktansvärt varmt! Man ska ju inte klaga men detta är faktiskt FÖR varmt för mig. Men om åtta dagar är jag hemma i kylan igen så får väl passa på. Tycker dock att det ska bli helt jävla underbart att komma hem till hösten. Min favoritårstid. Nä, plåga sig i solen var det va? Au revoir!

En mil i 30 graders hetta

Måste ju bara berätta en liten rolig grej. I förrgår blev jag så godissugen på eftermiddagen så vet ni vad jag gjorde? Jo, jag gick drygt en mil i 30 (minst!) graders stekande hetta fram och tillbaka till Casino. Hahaha. Kan ju säga att de sista tio minutrarna av promenaden var ganska svajiga. Men det var lätt värt det!




Photos d'hier

Bonjour! Hade lite svårt att somna igår eftersom jag sov så länge på dagen hehe.
Så jag tog sovmorgon till tio sedan blev det frukost på terassen, sedan körde jag en tvätt och sedan har jag bara solat/sovit. Men det är så sjukt varmt idag också så man orkar nästan bara tjugo minuter sedan får man lov att vila i skuggan lite. Ska alldeles strax ut och pressa lite till.

Här kommer lite bilder från middagen igår. Kyckling, potatis med franska örter (min favvo!) och melonsallad blev det för min del medan farmor och Christer åt krabba. Riktigt vidrigt om ni frågar mig. Groteskt och kladdigt, no way att jag äter det. Usch, usch.

Men nu kallar solen på mig, au revoir!








Söndagsmarknad i Le Muy

Bonsoir! Har haft en superduperseg och härlig söndag. Började dagen med en sväng till marknaden i Le Muy. Alltid lika mysigt. Sedan har jag sovit. Låg först ute och solade/sov men det blev på tok för varmt. Det var nämligen 30 grader i skuggan idag. Så gick då in och la mig på sängen, var så trött så la mig bara ovanpå i bikinin med handduken som täcke och där sov jag drygt två timmar till. Haha så galet skönt. Det har varit tre väldigt intensiva veckor så tröttheten tar verkligen ut sin rätt nu. Tio dagar till kan jag bara råslappa innan det är dags att bege sig hem till verkligeheten igen. Men erkänner att det ska bli riktigt skönt att komma hem. Saknar lingongrova med ägg och kaviar, O'Boy, gott kranvatten, min säng, svenska äpplen och familj och vänner såklart. Att bero på svenska, när farmor och Christer hämtade mig på hotellet igår kunde jag nästan inte prata svenska. Det lät urfånigt och konstigt! Fick nästan lite ont i halsen för att det var så ovant att prata på det sättet. Efter bara tre veckor liksom. Då har jag ändå pratat en hel del i telefon med folk hemma. Lustigt. Nu tror jag dock att jag lyckats ställa om, eller tillbaka, mig. 

Nu ska jag fortsätta se på Harry Potter and the Philosopher's Stone som jag började se igår men var för trött för att se klart. Looove HP. Nästa månad kommer sista filmen ut på DVD! Kommer rusa till butiken och införskaffa den!

Här får ni en bildbomb från marknaden



























Le Marché aux fleurs de Nice










Time to say goodbye

Bonjour... Min resväska står nu i princip färdigpackad och redo. Men jag är inte redo. Vill inte åka! De här tre veckorna har varit underbara, spännande, lärorika och helt fantastiska. De bästa veckorna i mitt liv. Samtidigt som tiden gått sjukligt fort så känns det snarare som jag varit här i tre månader än i bara tre veckor. Märkligt det där. Det var hemskt att säga hejdå igår. För vissa lär man aldrig träffa igen vilket är väldigt trist. Men blir det ingen reunion som det pratas om så ska i alla fall jag och Annabel träffas, i Paris kanske eller så kommer hon till Stockholm. Vi får se. Ska även försöka ta en sväng förbi Nice i veckan om det är möjligt. Men nu ni måste jag göra klart det sista, om mindre än en timme måste jag checka ut. Skriver kanske mer ikväll hos farmor. Au revoir!


moi igår, ätandes den sista crêpen


RSS 2.0