Sista januari

Tjolahopp! Det har varit en mycket märklig dag. Började titta på Nybyggarna igårkväll och kunde inte slita mig men råkade somna och vaknade halv tre. Mådde sjukt dåligt då och ångrade att jag inte lagt mig tidigare. I alla fall, så imorse väckte mamma mig vid åtta eftersom vi skulle träna på Friskis. Tog mig upp ur sängen först halv tio och sen gick vi motvilligt bort till Friskis. Men det var skönt att träna, få något gjort. Hade en kupong så att mamma skulle få träna gratis men jag fick också gå in gratis på en sådan så det var riktigt najs! Passet var dock inte det roligaste jag gått på, det var jympa bas. Brukar gå på jympa medel. Det är lite roligare rörelser och så. Efter passet gick vi och handlade. Vad har jag gjort mer då? Kollat klart på Nybyggarna och sovit. Började må så dålig efter filmen så jag gick och la mig. Tror jag sov en och en halvtimme. Men det behövdes verkligen. Kände mig som människa igen efter det.

Angående filmen då så var även den lika intressant som Utvandrarna och en film man defintivt bör se. Men de borde haft en text innan filmen som löd "känsliga tittare varnas". För fy fasiken vad hemsk och äcklig den var på sina ställen! Den hade ju inget Hollywood ending heller men som sagt riktigt intressant var den. Kunde ju inte ens slita mig från den för att sova haha. Men nu ska jag ta lite fruktsallad och fortsätta glo på tv. Byebye!


       i brist på nytagna bilder blir det en från förra veckan på en nyklippt Bella
                            (dock ser håret kortare ut än vad det är)


Ur Cosmo






Kom på att jag bara var tvungen att visa detta! Skrattade lite för mig själv när jag läste mitt horoskop för februari. "Ta initiativet!" och "Drömmar kan uppfyllas förr än man anar" var framförallt det jag fastnade för. Var tvungen att visa det för Madde när hon var här också haha. Det finns nämligen en grej jag önskar att jag vågade göra. Ska samla mod till mig så får vi se hur det slutar. Har bestämt mig för att jag inte vill gå resten av mitt liv och ångra att jag inte vågade. 


Tjejsnack

Hej hej! Har haft finbesök av Maddis här idag. Hon kom vid tre och åkte för en liten stund sedan och vi har pratat hela tiden. Hur skönt som helst. Bara vid matbordet satt vi i tre timmar. Haha. Men det var ett tag sedan vi sågs så det fanns oändligt mycket att prata om! Insåg förresten nu, till min förskräckelse, att jag glömt sätta Solsidan på inspelning. Visste att det var något jag glömt. Men den går väl i repris antar jag? Har satt Blood Diamond på inspelning i alla fall! Har länge velat se den, 3an går den på nu. Sitter och funderar på om jag ska äta lite choklad framför den eller inte. Finns både apelsinkrokant och mintkrokant i skåpet... Farligt! Har varit och simmat idag i alla fall, 40 minuter blev det. Idag var det skönt, förutom att jag fick fetaste sendraget mellan tårna efter en halvtimme. Fick simma med bara ena benet en stund för att försöka sträcka ut foten. Måste sett lite roligt ut men det gör ju så jäkla ont sendrag. Nej men nu ska jag krypa ner i soffan och dega lite. Choklad eller inte hm...

Längtar

Ååååååh vad jag längtar tills jag ligger på en strand och bara njuter!
"Bara" 136 dagar kvar...


bild från Grekland förra året


Utvandrarna

Hej hej! Såg precis klart filmen Utvandrarna. Lite seg men intressant. Tyckte väldigt mycket om boken och mycket såg precis ut som jag föreställde mig men skeppet (båten?) de färdades med hade jag inte riktigt fattat att det var så litet. Hade tänkt se Nybyggarna nu också men det får bli en annan dag. De är ju ganska långa om man säger så. Tycker att man borde få se Utvandrarna i skolan. För det är nog inte många som väljer att se den annars, och det är synd. Som svensk är det absolut en film man ska se.

I alla fall, gått en timmes promenad i solskenet, städat och handlat har jag också gjort idag. Det var verkligen på tiden att jag dammade mitt rum... Usch alltså. Hehe. Men nu ska jag fortsätta att vara flitig och rensa bland alla gamla bilder igen. Det tar tid alltså. Hejsvejs!

Working 9 to 5

Fick lite ändrade planer idag då chefen ringde klockan åtta imorse och ville att jag skulle jobba 9-17 idag. Hade tid hos Helén men bokade om den och stressade iväg till jobbet. Lyckades vara där till kvart över nio, det tyckte jag var bra jobbat. På jobbet var det kaos, tre personer var sjuka och det kom sjukt mycket frukt. Det blev ingen träning som planerat men jag har ju varit i farten hela dagen och lyft hur många kilo frukt som helst. Och tjänat lite extrapengar vilket är suveränt inför sommaren! Chefen var väldigt tacksam att jag ställde upp med så kort varsel och beröm fick jag också. Det betyder så himla mycket för jag sliter verkligen. Ett tag imorse när jag for runt vid frukten glömde jag nästan bort att andas, blev alldeles yr. Så typiskt mig. Haha.

Men nu är det dags för fredagsmys! Dipp, grönsaker och chips. Min besatthet. Haha notera att jag skrev dipp först ^^ Och på boxen finns ett tiotal filmer att välja mellan som jag spelat in. Underbart. 


Kexchoklad blåbär

När jag åkte förbi en bensinstation på väg till bion hajade jag till över en reklamskylt. Kexchoklad blåbär?! Ville genast testa så jag köpte med mig hem till pappa och syskonen. Asgod var den kan jag tala om! Står inte "limited edition" eller något så jag hoppas verkligen att den är här för att stanna!


Dumma astma, dumma minusgrader

Känner att det är så himla roligt att ha astma när det nästan är tio minus ute. Not. Sprang en liten bit till bussen när jag skulle åka hem från pappa. Så nu sitter jag här och hostar trots tre doser medicin. GE MIG SOMMAR!

Anyway, Harry Potter och dödsrelikerna var lika bra som första gången! Dock är det ju aldrig samma känsla att gå en eftermiddag som att gå en kväll om man säger så ^^ Avslutade biobesök med att hälla läsk över mig själv också. Är ni förvånade? Inte jag. Grejen var den att jag inte ens ville ha den jävla läsken men hade en sådan här kupong och man fick minsann inte byta ut till vatten. Så då tog jag den ifall Malin skulle vilja och köpte en vatten. Men Malin ville inte heller ha så läsken stod där orörd hela filmen och så när jag lyfte den för att kasta den på vägen ut så spillde jag naturligtvis. Men det gick ganska bra ändå, det var mest på halsduken. Tänk liksom om det kommit på mina UGGs! Hemsk tanke.  


Djuriskt



Från att ha fullkomligt avskytt djurmönstrat älskar jag det verkligen. Det är jag i ett nötskal det, antingen så hatar jag något eller så älskar jag det. Byxorna är min favorit, tror jag ska prova dem någon dag. Men måste vara ekonomisk nu inför sommaren. Resan till cypern blev ganska dyr, ska åka till Frankrike i höst och vill gärna ha råd med ytterligare en resa. Men solbrillorna ska jag defintivt köpa, om jag passar i dem det vill säga. Men nu måste jag kasta mig in duschen och göra mig klar för bion. Hejsvejs!


I wish

Hej hej! Satt och nickade i soffan men kom på att jag var tvungen att kolla några saker på datorn innan jag kunde däcka och nu har jag såklart piggnat till lite. Men ska försöka lägga mig snarast. Att jobba idag var riktigt segt, det fanns saker att göra men tiden släpade sig. Har känt mig lite irriterad och besviken idag också pga en dröm...^^ Det var en helt underbar dröm, anledningen till irritationen var att det bara var just det. En dröm. Men kanske kan det bli mer än så. I wish. Men men, imorgon blir det Harry Potter 7 igen med Malin! Efter drar jag till pappsen på middag. Och innan bion hade jag tänkt ta en sväng till simhallen men såg nu att de inte öppnar förrän elva så då hinner jag inte till bion. Får bli en promenix istället. Låter som att det kommer bli en himla bra dag! Nu ska jag sova, godnatt!

Toppenhumör!

Hej hej! Sitter här riktigt mätt och riktigt belåten. Det var tänkt att jag skulle fixa potatisbullar till middag idag men kände mig lite sötsugen så då bestämde jag mig för att köra på en najsig middag istället. Det blev rostbiff, vitlökskroketter, béarnaisesås och broccoli. Yummi. Har dessutom tränat hårt idag, var med på kollegan Sussis jympapass på Friskis&Svettis i förmiddags innan jobbet. Älskar älskar älskar Friskis jympa! Blir riktigt sugen på att köpa säsongskort igen, och köra klippkort på simhallen. Fan att inte Friskis har en simhall alltså! Det skulle vara så grymt. Men ska fundera ett par dagar till. Är på toppenhumör idag för övrigt! Blev hög efter träningen, gud så jag älskar det (att bli hög av träningen alltså). Ställde mig på vågen tidigare också och upptäckte att pilen nu ligger under 60-strecket. Yeeees! Ett riktigt hallelujah moment kan jag säga.


bild från efter träningen


den fantastiskt goda middagen


Cypern i juni!

Sådär ja. Efter mycket om och men är resa till Cypern bokad i juni!!! Underbart!


bildkälla


Bulgarien eller Cypern?

Bulgarien eller Cypern? Det är frågan det... Extremt tacksam för tips!


Kaos i simhallen

Tidigare idag bestämde jag mig i sista minuten för att gå och simma. Tänkte att på en söndagseftermiddag en timme innan stängning kan det ju inte vara så mycket folk. Ack så fel jag hade. Det var kaos. Motionssimbanorna var flyttade till mitt i, omringade av lekbanor på båda sidor (det var typ barnkalas). Och det var smockfullt. Fick på allvar nästan panik. Jag har väldigt svårt för sådant, när jag tränar vill jag vara "själv" eller åtminstone ha eget space. Det här var verkligen vidrigt. Nästintill psykiskt påfrestande. Det blev ju dessutom svårt att simma för att det blev så vågigt, eller inte vågigt men när det är så mycket folk blir det ju rörelse i vattnet. Men jag stod ut och simmade i 40 minuter! Väldigt bra jobbat måste jag säga. Det var ingen skön och rofylld upplevelse som det brukar vara, men det var gratis! Kassan var nämligen död haha.

Nu sitter jag här och tittar på resor. Har gjort det ett par timmar hehe... Alcúdia på Mallorca lutar det åt! Det är så svårt när man vill ha nära till allt att hitta något som passar alla i familjen, i en lämplig prisklass. En fin sandstrand är dessutom ett måste. Hatar stenstränder och liknande. Men nu tror jag att jag hittat ett bra hotell. Vi ska ringa Fritidsresor imorgon och höra lite med dem så får vi se. Är så exalterad! Men nu ska jag ta och macka och varva ner. Tänkte försöka lägga mig hyfsat idag, somnade inte förrän halv tre igår (imorse) nämligen. Hejsvejs!

Vill ha, NU!

s o l    b a r a  b e n    j o r d g u b b a r    g r ö n s k a    v a t t e n m e l o n    
s a n d  m e l l a n  t å r n a    g r i l l a d  k o r v    s o l b r ä n n a   f r ä k n a r  
m j u k g l a s s   s a n d a l e t t e r   l å n g a  d a g a r   s e n a  n ä t t e r  
a l l s å n g  p å  s k a n s e n 

G E  M I G  S O M M A R  N U U U U ! Det är slut mellan vintern och mig.


Ny skjorta

Halloj! Har inte varit vaken många timmar denna lördag... Sov först till halv tolv sedan åt syster och jag frukost till en film och då somnade jag om hehe. Men nu jävlar ska jag ut och gå en promenad annars vaknar jag aldrig till!

Hittade förresten en skjorta igår på rean. Har länge velat ha just en sådan men alla brukar bli så himla långa på mig. Men denna kommer från barnavdelningen på KappAhl och satt perfekt! Bara 150 kr kostade den dessutom, tummen upp för det! Men nu blir det promenad, hejsvejs!


Perfekta fredagskvällen =



+



Chips, grönsaker och dipp plus en bra film, eller två och trevligt sällskap är min definition av den perfekta fredagskvällen. Hittade dessa Disneyfilmer på ICA idag och var bara tvungen att ha dem. Så nu ska jag och syster se Svärdet i stenen!


Syster&jag


Grattis världens bästa mormor!

Idag fyller min fina mormor år, grattis grattis!


bild från i somras


Sanningen bakom blåtiran

När lillasyster kom hem från pappa i måndags var hon sig inte riktigt lik. Hon hade nämligen en blåtira och ett jack på näsan!!! Först ville lilla sötnosen inte berätta hur det kom sig men lillebror flinade och sa att om inte hon berättade så skulle han. Så då gav hon med sig. Det var nämligen så att lillasyster satt i sitt rum framför datorn och vickade på stolen. Resultatet blev att hon ramlade framlänges och slog i kanten på skrivbordet medan stolen åkte bakåt och gjorde ett jack i sängen. Klumpigt? Ja. Det går i släkten. Såklart var det ju jättesynd om syster när det hände, ont som fan måste det ha gjort. Men så här i efterhand kan även hon se att det var lite komiskt. Och hon har nu lärt sig att aldrig, aldrig mera vicka på stolen så det är ju bra ^^ Syns inte så bra på bilden men idag hade blåtiran alla möjliga färger. Mörkblått, lila, brunt, inslag av orange, gult och ljusblått. Lite rosa är den nästan på sina ställen också. Ganska fascinerande faktiskt, att det kan bli så alltså.

Nu blir det sängen för min del. Godnatt!



Duktig vecka

Hej hej! Har haft en slapp dag. Gick upp tjugo i tio, åt frukost framför tvn och somnade sedan om i soffan någon timme. Men har ändå fått lite vettigt gjort. Gick med lillasyster till hennes tennis och medan hon spelade gick jag en promenad på 40 minuter. Inte det skönaste för knän och fötter då underlaget var halt, stenhårt och ojämnt. Men det var skönt med luft! Det var precis lagom kallt i luften. Har även epilerat benen (outch!) samt rensat och städat i garderoben. Eftersom det inte var så länge sedan jag gjorde det sist så var det bara något enstaka plagg som rök. Men det är alltid skönt att städa ur och vika kläderna snyggt igen eftersom man alltid river runt när man ska klä på sig. Har gjort plats för mina nya kläder också. Trots att garderoben är full känner jag ändå att det är en hel del som saknas. Minst en till sport-bh måste i alla fall införskaffas. I tisdagskväll fick jag i panik kasta in träningskläderna på ett snabbprogram och sedan hänga de på elementen annars hade jag inte haft något att ha på mig igårmorse när vi skulle gymma. Framförallt eftersom jag bara har en sport-bh, och den är ju det viktigaste när man ska träna! Letar och letar, men hittar aldrig någon skön. Den jag har älskar jag men det är Nikes modell från förra året och finns inte längre. Men får allt ta och ge mig ut på jakt snart igen.

Har att bero på träning och så varit riktigt duktig denna vecka. Redan i måndags var jag dösugen på chips och dipp men då hade jag så ont i magen att jag inte kunde äta det haha. Så jag bestämde att jag skulle hålla mig till fredag och det har jag gjort! Har dessutom ätit riktigt nyttigt både igår och idag. Igår blev det en ordentlig lunch efter träningen och till middag spenatsoppa med ägg och vitlöksbröd och idag åt jag detta till lunch och lax, potatis och broccoli till middag. Älskar broccoli och spenat. Har desutom hunnit träna tre gånger redan och gått och lagt mig tidigt (för att vara mig) varje kväll. Två tummar upp för moi!


Tryffel

Här kommer ytterligare ett recept på godiset jag bakade till jul. Väldigt populära var de! Speciellt de som var rullade i krossad turkisk peppar. Choklad och saltlakrits gifter sig finfint med varandra.

Tryffel ca 25 kulor
* 225 g mörk choklad
* 1 1/2 dl vispgrädde
* 25 g rumsvarmt smör

* kakao

Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Låt stå i några minuter utan att röra om. Tillsätt smöret i små klickar och blanda försiktigt till en slät chokladkräm. Låt tryffelkrämen svalna i rumstemperatur. Ställ sedan in den i kylen. Rör om ungefär var femtonde minut. Efter ca 40 minuter kommer krämen att stelna snabbt, så rör då om var tredje minut tills den är så pass fast att den går att forma.
Doppa en klick av tryffeln i kakao så att den inte fastnar i händerna och rulla till en slät kula. Det går även bra att nypa ihop tryffeln till ojämna bollar för en mer handgjord touch. Avsluta med att rulla tryffeln i kakao eller annan valfri garnering. Förvara tryfflarna i kylskåpet , men kom ihåg att ta ut dem en stund innan du ska servera dem.

Recept ur Vinterns söta av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman


JFK

Halloj! Har precis sett en dokumentärserie om timmarna efter mordet på John F. Kennedy som jag spelade in för ett tag sedan. Mycket intressant. Den innehöll tidgare okända detaljer om vad som hände timmarna efter mordet. Innan jag såg den visste jag faktiskt inte att tre skott avfyrades varav två träffade JFK och varav det ena bokstavligen sprängde bort högersidan av hans ansikte. Förstå vilken chock för Jackie. Obeskrivligt. Har alltid funnit Kennedys fascinerande. Skrev ett arbete om JFK i skolan. Och trots att det hände nästan 30 år innan jag föddes berör det verkligen mig. Det var något speciellt med den familjen, framförallt JFK. Filmen Bobby om mordet på brodern RFK är bland de bästa filmerna jag sett. Inser att jag säger det om många filmer men jag älskar ju film. Dokumentären var för den delen mycket bra gjord, Kennedymordet - timmarna som formade USA hette den. Måste ta och se filmen JFK någon dag också. Älskar historia i filmform! Istället för att bara ha dötrista lektioner i skolan borde man faktiskt få se fler filmer och dokumentärer om historiska händelser. Eller hur? Men nu tänkte jag krypa ner i sängen och sooova. Har inga planer för morgondagen men det käns riktigt skönt, kanske ska ta och packa upp väskan från mormor då hehe. Godnatt!


Tråkigaste träningsformen

Den tråkigaste träningsformen som finns måste nog vara att gymma. Herregud vad tråkigt det är! Gymmade med några kollegor imorse på Friskis. Som en liten rolig grej att tillägga kom jag dit innan de ens öppnat, kom dit fem i nio. Vi hade sagt nio så jag tänkte att jag skulle komma dit en stund innan och förnya medlemsskapet och så, men så missade jag bussen och var asstressad haha. Visste inte att de inte öppnade förrän nio ^^ I alla fall, det var ju såklart trevligt eftersom de var med men annars var det ganska värdelöst. Nä, nästa vecka blir det jympapass hos Sussi istället! Hade planer på att simma imorgon men fick ganska ont i armarna idag, hehe, så jag tror jag tar det på fredag istället. Är förresten fortfarande i valet och kvalet om jag ska köpa säsongskort på Friskis eller köra autogiro 12 månader på Medley. Det lutar åt Medley, men känns ganska onödigt att betala 250 kr i månaden under den varmare delen av året då man kan träna gratis ute. Har några klipp kvar på Medley sen får vi se hur det blir. Men nu ska jag slita mig från datorn innan jag fastnar här. Ska dra till jobbet om en och en halv timme. Hejsvejs!

To those who believe

"The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams"
- Eleanor Roosevelt


En tisdag som alla andra

Hej hej! Imorse tog jag en rask promenad på 35 minuter. Riktigt skönt att gå på bar mark igen måste jag säga! Dock var det ju snorhalt där det inte var det...
Sen har jag uträttat några ärenden i centrum och nu ska jag bara fixa håret och naglarna innan jag sticker till jobbet. Känner mig lika seg som alltid på tisdagar. Efter promenaden var jag på g men nu har det gått utför haha. Bäst jag sätter fart innan jag blir ännu segare, hejsvejs!



Nytt i garderoben

Blev som sagt en hel del shopping hos mormor. Här kommer en del av det;



Kofta - Esprit, sjal - Lindex, baslinnen - H&M, underkläder - Cubus


The Blair Witch Project

Jag vet, dålig uppdatering igen! Fy på mig. Men det var så här att efter jobbet i lördags skulle jag ha träffat lite kompisar men jag var så fruktansvärt trött att jag däckade redan tio i elva. Asskönt var det. Sov hela 10 timmar innan det var dags för jobbet på söndag. Och efter jobbet i söndags kom Anna-Karin hit. Vi hade filmkväll, jättemysigt. Hela tre filmer såg vi; The Blair Witch Project, The Killers och Dumbo. Salig blandning minst sagt. Alla tre var riktigt bra, Dumbo såg vi mest för att komma på andra tankar. Dock sov jag igenom nästan hela haha. Och den förstnämnda är den absolut värsta skräckfilm jag sett! Var alltså riktigt rädd, for real. Hade svårt att somna. Det var t o m så att vi båda två var helt utmattade efter den, så påfrestande var den. Usch usch. Gillar man skräck så ska man definitivt se den!


Playing with fire








Hemma igen. Är helt slut och har ett litet astmanfall så detta blir ett kort inlägg... Lekte med kameran lite hos mormor och resultatet ser ni ovan. Asballt! Skulle dock önska att jag hade photoshop så man kunde göra dem ännu coolare. Kanske ska ta införskaffa det. Men men nu ska jag hoppa in i duschen och sen försöka komma i säng. Jobbar imorgon nämligen. Byebye

Shopaholic? Yes I am.

Hej hej! Idag gick mormor och jag på Kupolen och shoppade! I hela sex timmar. Sjuuuukt! Haha det är nog bara vi som klarar av att gå så länge ^^ Har köpt massa fint, lite för mycket kanske...? Ska prova allt ordentligt nu, blev några impulsköp. Bilder kommer så fort jag får tid. Hejsvejs! 

Borlänge nästa!

Tjoho! Imorgonbitti lämnar jag Stockholm för en minisemster. Tre dagars shopping och mys med min älskade mormor! Så jag har längtat. Nä man kanske skulle ta och packa klart nu haha. Sängen kallar på mig också... Det var sjukt jobbigt på jobbet idag. Mycket frukt att göra = ont i ryggen. Men nu måste måste jag sätta fart, hejsvejs!

bild från igår, innan den enorma finnen tog över min haka... Haha! ^^


Polkabräck

Hade tänkt lägga upp detta recept när jag gjorde det men det var ju så himla mycket runt jul där. Men här kommer det i alla fall, bättre sent än aldrig!

Chokladbräck med polkagrisar
ca 20 bitar
200 g mörk choklad
2 tsk matolja
250 g vit choklad
ca 1/2 dl polkagrisar

Gär så här:
Klä en plåt med foliepapper. Smält den mörka chokladen i en skål över sjudande vattenbad. Blanda i 1 tsk matolja och rör om. Häll över den smälta chokladen i plåten. Vicka lite på plåten så att chokladen rinner ut till ett jämnt lager, ca 3mm tjockt. Ställ in i kylen så att chokladen stelnar. Krossa polkagrisarna i en mortel. Smält den vita chokladen i en skål över sjudande vattenbad. Blanda i en tsk matolja och rör om. Häll den vita chokladen över den mörka och vicka på plåten så den vita chokladen rinner ut och täcker den mörka chokladen. Strö över de krossade polkagrisarna och ställ in i kylen. Bryt eller skär sedan chokladen i bitar. Supergott!

recept ur Vinterns söta av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman, men bild av moi! Visst blev det gulligt med tomtarna i bakgrunden?


Shoes x 2

Igår gick jag och mamma först en timme i solskenet sen svängde jag förbi solariumet och fick lite fejksol. Så nu ser jag mycket piggare ut igen. Efter det gjorde jag mig klar och åkte till stan. Hade bara tänkt lämna tillbaka en sak och titta efter de blåa skorna från H&M. Medan jag letade efter dem hittade jag de leopardmönstrade skorna, tyckte de var grymt snygga men gick först därifrån. Trodde inte att de skulle passa på mig. Men jag ångrade mig, tack och lov, och gick tillbaka. De satt hur bra som helst! Gick lyckligt därifrån och när jag gick förbi Nilson tänkte att jag lika gärna kunde ta mig en titt där också. Och då såg jag de vackra, ljusblåa Conversen. Var bara tvungen att ha dem! Tror ni jag längtar ännu mer till våren nu eller? Håller på att bli toookig! Men idag var det ju faktiskt också strålande sol, så jag passade på att utnyttja det och tog en timmes promenad tidigare. Hur skönt som helst. Men nu ska jag börja göra mig klar, jobbar 16-20 idag. Och har inte packat klart inför imorgon... Bäst jag sätter fart!

Förresten så träffade jag Malin igår, vi såg på film, åt fruktsallad och hade det trevligt. Och hon ville gärna också se Harry Potter på bio igen! Jippi!




Don't look back

"Också ett långt liv är för kort för att man ska ägna tid åt det som varit" - Lennart Nilsson


Mysig söndag

Började dagen riktigt bra, gick till simhallen i förmiddags och simmade i 30 min. Fick lite svårt att andas och hade lite bråttom därför det blev så kort, men bra av mig att komma iväg i alla fall! Huvudvärken, eller migränen kanske jag ska säga, har inte gett med sig än nämligen. Kom hem och gjorde fruktsallad som jag och Anna-Karin kalasade på när hon kom, dock med en liten klick vaniljglass. Men sedan gick det utför, blev pizza på Hörnet och glass, maränger och kolasås till Pirates of the Caribbean. Haha men det var riktigt najs. En perfekt söndag! Förresten så var den första tanken som slog mig när jag gick utanför porten idag "april". Det kändes verkligen som april i luften, det nästan doftade vår! Och när solstrålarna träffade ansiktet, det var ett kärt återseende. Underbart! Blir allt lite fejksol imorgon, det var faktiskt mer än två veckor sedan. Ser ut som ett lik. Me don't like. Men nu tänkte jag börja packa lite smått, åker till mormor på onsdag! Ska bli så himla skönt.


Min fina vän Anna-Karin


Benrangel

Hej hej! Madde åkte för en stund sen. Hon skulle upp tidigt imorgon men lite prat och en film hann vi med! Orphan såg vi, en thriller. Sjuuukt äcklig och läskig film, eller den var mest psykologisk liksom. Så nu tänkte jag se något lite trevligare, några avsnitt Vänner blir det nog. Men först tänkte jag bara visa denna balla T-shirt som jag skrev om förut. Som jag var lite osäker på. Det är egentligen inte alls min stil men på något sätt blev den just därför cool på mig, tycker jag i alla fall haha. Matchade den med en svart volangkjol så att det blev lite mer Bella över det hela. Köpt på H&M för 99 kr, gjord av ekologisk bomull är den också om jag inte minns helt fel. Jättemjuk och skön är den. I'm loving it!


En sådan där dag

Hej hej! Mår inte bra idag alltså. Vaknade med värsta huvudvärken, ryggont och magont. Gick upp vid halv tolv, åt bara frukost och la mig två timmar till. Hade tänkt att verkligen ta tag i mitt rum men det gick inte så bra. Men har i alla fall rensat bland alla mina kvitton och sorterat dem årsvis, månadsvis och i tre kategorier! Haha störd man är. Men det är praktiskt när man letar efter något. Sitter och äter lite "lunch" nu, digestivekex. Inte så bra men jag känner inte att jag får i mig något annat just nu. Sen ska jag hoppa in duschen för lite senare ska jag träffa Madde! Vi hade pratat om att gå på bio men jag orkar inte det. Så det blir hyrfilm istället. Men nu måste jag sätta fart byebye 

By the way så var filmen igår, Snuten i varuhuset, asrolig!

Fredagsmys

Hej hej! Är dödstrött efter jobbet. Kan i och för sig bero på att jag inte somnade förrän fyra inatt... Hehe. Var duktig och kom upp i hyfsad tid ändå så jag och mammsen hann gå en timmes promenad. Det var inte alls skönt i snömodden så det var duktigt av oss. Men nu ska jag och syster se på film och äta dipp!


Zebra

Kände för att testa något nytt så ikväll blev det zebramönstrat! Det blev dock inte lika snyggt som det jag fick inspirationen av men blev hyfsat nöjd i alla fall.
Har tidigare inte alls gillat djurmönstrat men nu börjar jag verkligen digga det, både zebra och leopard. Speciellt på naglar, hur ballt som helst.


Snöstorm

Hej hej! Vilken jäkla snöstorm det har varit idag! Dock var det inte så farligt här om man inte gick i motvind det vill säga. Men när jag gick från bussen hem till Gurra som bor en bit ut var det motvind. Hela vägen. Fick verkligen kämpa mig framåt, på vissa ställen var det snö upp till vaderna och blåste isbjörnar. Var alldeles andfådd och hade mjölksyra när jag väl kom fram ^^ Men det var det såklart värt. Vi såg Shutter Island, så grym film. Men kom aldrig in i någon stämning direkt så den var inte alls lika läskig som den var när jag såg den på bio haha. Men så är det ju, film är bäst på bio. Ska att bero på det kanske gå på bio på lördag! Har längtat! Vet inte vad det blir dock. Skulle vilja se Harry Potter igen, eller rättare sagt jag SKA se den igen. Men alla har sett den redan... Problematiskt. Aja, nu väntar syster på mig. Vi ska se Sunes jul. Hejsvejs!

Kjolen med stort K

Tillåt mig att presentera min nya favoritkjol! I love love love it! Köpte den när jag och Madde var på mellandagsrean, dock var denna inte på rea. Har sneglat på den tidigare men inte orkat prova men nu övertalade Maddis mig, var först tveksam om färgerna passade mig men jag skulle absolut ha den tyckte hon! Och det var ju så sant, så sant. Det här är Bella. Färgglatt och blommigt, med lite 50-talskänsla. Perfekt! Köpt på H&M för 199 kr.


Patrik 1,5

Hej hej! Såg precis klart Patrik 1,5 med lillasyster. Gud vilken otroligt fin och bra film! Blev mycket skratt och några tårar. Är inget stort fan av svenska filmer egentligen men denna var riktigt bra! Se den om du inte redan gjort det! Rekommenderar den starkt.

Kom iväg imorse i alla fall och spelade tennis med syster och pappa. Måste säga att jag var duktig idag, fick faktiskt in en hel del fina slag! Kanske ska spela på fredag också, vi får se. Jobbade som sagt sen och idag gick det fasiken långsammare än igår, fast jag bara jobbade fyra timmar. Märkligt att det kan kännas så. Det fanns ändå saker att göra så det var inte långsamt så. I alla fall, ska bli riktigt skönt att vara ledig imorgon!

bildkälla



Extra

Hej hej! Är trött, trött, trött. Chefen ringde mig imorse och ville att jag skulle komma tidigare så jag jobbade 13-20, alltså tre timmar extra. Det känns nu, framförallt i benen haha. Men tiden gick faktiskt väldigt fort idag och det är ju himla trevligt med lite extra pengar. Det här är egentligen min vecka då jag bara jobbar tisdag med har fått extrapass både imorgon och på fredag. Totalt blir det alltså 13 timmar extra denna vecka, yey! Men nu tänker jag krypa ner i sängen och läsa en stund. Ska kanske spela tennis imorgon och då måste jag gå upp tidigt. Hejsvejs och godnatt!


i brist på annat bjuder jag på en bild från i somras

Dags för rutiner

Hej hej! Var inte kry igår därför blev det inget bloggande. Förkylningen bara går upp och ner, kände mig lite bättre på nyårsaftonskvällen men i lördags hade jag fått lite feber igen och hade det även igår. Men idag mår jag bättre! Längtar dock galet mycket efter varmare klimat. Mår inge bra med astman nu när det är så kallt. Men mamma och jag kom ut på en promenad förut i alla fall så det var bra jobbat. Ska bli så skönt med rutiner och vardag igen efter alla festligheter och allt ätande. Håller på och tittar runt och funderar vart jag ska köpa träningskort. Dyrt allt är men man måste ju investera i sin hälsa. Dock känns det kanske lite onödigt att teckna autogiro 12 månader för på sommaren blir det mycket promenader och cykling (alltså gratis träning). Hm... Ska ta och pallra mig ner till centrum nu i alla fall och köpa busskort. Trots att jag skrev upp det så glömde jag det när vi var där tidigare. Typiskt!

bild från julafton hos farmor


Fireworks

















Dessa bilder tog jag igår, genom föntsret. Riktigt coola tycker jag. Speciellt den första. Det blev så fina softa färger och effektfullt med regndropparna. I alla fall, lillasyster och jag hade en supermysig nyårsafton. Vi såg Mulan, åt massa gott, skålade in det nya året (med Fanta resp. tranbärsjuice) och sjöng Singstar svenska schlagerhits som vi fick i julstrumpan. Vid halv fem la vi oss och vaknade först vid halv ett men somnade om till typ tre eller vad klockan var. Sjukt! Men det var skönt. En liten promenad är det enda vettiga jag gjort på hela dagen, eller det som var kvar av dagen. Nyss såg jag på Fångarna på fortet men gav upp när bloggerskorna åkte. Skulle också vilja vara med, fett kul! Men det var inte riktigt samma sak nu som det var när man var liten. Det hade tappat lite av magin. Men det blir ju ofta så. Nä, nu ska jag avsluta första dagen på året med lite mera godis och Toy Story 3. Hejsvejs!

RSS 2.0