Näst sista dagen

Bonsoir! Imorgon är det min sista dag! Men måste faktiskt säga att det känns ganska skönt ändå. Franska är knepigt och idag var jag sjukt skoltrött haha. Ändå hade jag bara två lektioner för jag skippade den första, hade nämligen så sjukt ont i magen när jag gick upp så blev tvungen att lägga mig raklång på sängen igen. Slumrade till och mådde mycket bättre efter. 

När vi slutade skolan gick jag, Annabel, Dorthe och Tine till ett bageri där vi köpte med oss lunch (en baguette utan någonting på för min del, yes I'm weird) och sedan begav vi oss mot stranden! Det var riktigt ynkligt men efter två timmar gav jag och Annabel upp. Det var så sjukt varmt! Istället strosade vi runt, tog "lite" bilder, shoppade lite och åt varsin himmelsk crêpe med glass. Det är fy skam vad onyttig jag varit dessa veckor, men hur ofta får man leva livet på franska rivieran liksom. Inte ofta. När min dumma hals blir bra så ska jag minsann träna varje dag. Så det så. No need to panic.

Nej, men hörrni nu måste jag sova. Sitter och slumrar till här med datorn i knät... Imorgon innan skolan ska Annabel och jag hänga på stranden en stund. Eftersom det blir sista gången!!! Sedan väntar en lång skoldag... 11.20-17.30 med bara en halvtimmes lunch och några små raster. Har intensiv franska, grammatik, vanlig franska och iLab. Sedan på kvällen blir det middag och utgång! Börjar känna mig lite stressad, när ska jag hinna packa och snygga till lite?! Måste checka ut redan vid 10 på lördag. Men det får helt enkelt lov att gå för nu orkar jag då inte. Den knarriga sängen kallar på mig. Bonne nuit!










La plage

Bonsoir! Åt precis middag, en favorit i repris. Kycklinggryta och ris. Mumma. Såg också klart Pocahontas som jag började se igårkväll och jag grät till slutet. Det är t o m blödigt för att vara mig haha.

Hade tre lektioner idag, 8.20-12.40. Två vanliga franskalektioner och sedan mitt tillval, fotografi. Idag hade vi fått lite nya personer i klassen så det var kul. Bland annat två norska tjejer och en dansk så kunde prata lite svenska med de norska tjejerna. Det är helt sjukt hur ovant det är och hur konstigt det låter att prata svenska igen när man är så inställd på engelska och franska. Riktigt sjukt.

Efter skolan köpte vi, Cate, Dorthe, Annabel och jag, med oss lunch och drog till stranden. Sushi för deras del och pizza för min hehe... Cate har precis det motsatta schemat som oss så hon behövde efter lunchen bege sig tillbaka till skolan men vi andra stannade kvar två, tre timmar tror jag. Varmt som sjutton var det, minst 30 grader. Det här är helt galet men det är första gången på två och en halv vecka (!) som jag legat på stranden och solat. Har varit på stranden ett par gånger på eftermiddagen/kvällen och doppat mig en gång tidigare. Men idag var första gången som jag faktiskt låg i bikini och solade. Det är liksom hela tiden så mycket annat på gång! Men hos farmor kan jag sola mycket. Så det är ingen panik, har dessutom fått färg ändå. Blir nog lite strandhäng efter skolan på torsdag också, vi slutar även då 12.40. Supernajs.

Men nu ska jag fortsätta fixa lite. Vaxade bikinilinjen innan middagen så nu är det dags att raka benen och måla om naglarna (ibland är det jobbigt att vara tjej eller hur haha) så jag är lite fräsch och fin för imorgon blir det nog utgång. Dorthe, Annabel och jag ska i alla fall käka middag ihop på stället där vi åt den underbara chokladkakan som vi såklart ska äta till efterrätt! Om jag orkar och internet sammarbetar laddar jag upp lite fler bilder senare. Hej så länge!




Första dagen på sista veckan

Godmorgon! Beger mig ut på en powerwalk nu sedan blir det skola 13.10-17.30. Och efter det får vi se vad jag hittar på. Tror jag svänger in på H&M en snabbis, skulle behöva lite fler strumpor haha. Nej, om jag ska hinna måste jag sätta fart. Au revoir!


bild från första veckan


Klick, klick

bildkälla
Internet kan vara farligt för plånboken ibland...
Klickade hem dessa, lite komiskt. Vinter vs. sommar. Sedan har jag även klickat hem en superfin väska. Men den får ni minsann inte se förrän den kommer!

Nu, nu, nu ska jag sova. No excuses. Bonne nuit!


Regn i paradiset

Halloj igen! Tvätten blev gjord och jag kom iväg på en timmes powerwalk. Gjorde susen för både kroppen och brännan! Lagom när jag kom till porten började det åska och det kom även pyttelite regn. Så jag har haft en mysig innedag. Åt rester från igår till middag. Men eftersom jag inte har någon mikro så hällde jag (hör och häpna mamma!) ner både kycklinggrytan och riset i stekpannan och värmde upp på svag värme. Funkade alldeles utmärkt och det var minsann lika gott idag. Kommer definitivt äta det igen denna vecka hehe... Medan jag åt såg jag på 13 snart 30. Gillar den, den är mysig. Det är nämligen så att jag sett alla avsnitt Friends som jag hade med mig nu! Katastrof. Får sätta på första skivan igen när jag ska sova. Det blir becksvart när jag stänger ytterdörren och jag kan inte sova då. Så har somnat till Friends varje kväll. Men som sagt får köra på först igen haha.

Nu ska jag ta mig lite kvällsmat, åt middag tidigt så är ashungrig igen. Några (svenska Krisprolls) skorpor och lite cantaloupemelon blir det. Ska titta över förra veckans skolarbete också. På måndagar har man nämligen ett test för att se om man förbättrat sina kunskaper eller ej. Så vill bara kika över det vi gjorde. Vi jobbade med väder, adjektiv och imperfekt om jag inte minns fel. Usch och fy att detta är min sista vecka! Men det är trots allt en hel vecka, bara att njuta järnet!

Some pics from paradise, Nice, Côte d'Azur






Thé caramel

Bonjour! Ska alldeles strax bege mig ut och se om tvättstället är öppet idag (det är ju söndag). Hoppas verkligen det för jag har en liten underklädeskris! I värsta fall får jag väl tvätta i handfatet men skulle verkligen behöva tvätta lite kläder också så hoppas, hoppas.

Annars då så har jag faktiskt ont i halsen idag. Kände lite redan när vi steg av båten igår. Båda vägarna satt vi ute i fören där det blåste ganska rejält, och kyligt. Så jag är otroligt tacksam att jag köpte te igår! Är egentligen inte superförtjust i te, vill vara, men är inte. Men detta karamellte var supergott och doftar himmelskt!

Men nu ska jag sätta lite fart. Vaknade faktiskt av mig själv redan fem i åtta så borde vara lite effektiv nu. Först tvätt, sedan en liten promenad och därefter lite plugg. Kanske lite shopping också? Hade planerat att chilla på stranden och få lite färg men det är mulet idag också. Kanske är lika bra eftersom man inte ska vara ute så mycket i solen när man har ont i halsen. Aja, au revoir mes amis!



St Tropez

Bonsoir! Idag tog Hannelore, Eline och jag båten till St Tropez. En resa på ca två och en halv timme för 56 € tur/retur. Lite dyrt men jag vill göra så mycket som det bara går av min resa här, kosta vad det kosta vill! Fick lön igår också så det är ganska lugnt om jag säger så thihi. 

I alla fall, mycket trevligt var det även om vädret var lite halvdant. Har varit i St Tropez förut men var inte så länge där då och gick inte runt så mycket. Det är ju faktiskt en himla gullig liten stad. Vi gick runt lite, åt lunch, sov någon timme på stranden (slept like a baby!) och åt varsin glass innan det var dags att hoppa på båten där vi alla tre slocknade igen haha. Vi sov större delen av ditvägen också, måste ha sett bra roligt ut när vi låg där alla tre helt däckade. Så nu ska jag dricka lite te och äta lite choklad framför något avsnitt Vänner. Sedan blir det läggdags!








Utgång på g

Bonsoir! Ska alldeles strax hoppa in i duschen. Det blir nämligen utgång ikväll igen (tredje dagen i rad tror jag?) hehe. Fyra personer i vår grupp åker hem imorgon så det är "goodbye-party". Nästa vecka är det min tur... Usch!

För övrigt då så har dagen varit ganska seg, gick i skolan 11.20-17.30. Är galet trött efter alla nya upplevelser och sena kvällar men som Ida sa, sova kan du göra när du kommer hem. Vilket är sant. Om en vecka åker jag ju till farmor, där blir det chill för hela slanten. Sola, läsa, se på film och SOVA. Träna måste jag också, massa tennis ska det bli! Har inte tränat en enda gång denna vecka... Fy på mig. Ska försöka imorgon eller söndag men vet inte riktigt hur planerna ser ut. Tror vi drar till St Tropez imorgon och då kommer jag inte hinna träna. Men vi får se. Träna kan jag ju faktiskt också göra hemma så det är inte prio ett även fast jag verkligen skulle vilja hinna det också. Men men, duscha var det!



bild från vår lilla tjejkväll igår


Väderprognos för Nice

Langtidsvarsel
Fredag23. septemberLørdag24. septemberSøndag25. septemberMandag26. septemberTirsdag27. septemberOnsdag28. septemberTorsdag29. september  
Lettskyet Delvis skyet Delvis skyet Klarvær Klarvær Lettskyet Klarvær    
24° 25° 26° 26° 27° 26° 26°    
0 mm 0 mm 0 mm 0 mm 0 mm 0 mm 0 mm  
Flau vind, 1 m/s fra sør Flau vind, 1 m/s fra sør Flau vind, 1 m/s fra sør-sørøst Svak vind, 3 m/s fra sør Svak vind, 3 m/s fra sør Svak vind, 3 m/s fra sør Svak vind, 3 m/s fra sør-sørøst    

källa

Ni är inte avundsjuka hemma i Sverige va? ^^


Bella has gone wild

Bonjour! Är riktigt, riktigt sliten idag... Haha. Igår hade jag skola 11.20-17.30 och efter det blev det lite shopping och därefter middag med Annabel. Sedan åkte jag hem, svidade om och drog ut igen. Vi var ett helt gäng från EF som gick till en pubb. Där blev det dans och karaoke till klockan var runt halv två. Så kröp väl inte ner i sängen förrän halv tre och sedan ringde klockan kvart över sju. Bella has gone wild haha. Men dricker gör jag såklart fortfarande inte. En liten apelsinjuice blev det bara för min del.

Det var lite roligt för "hela" (vi är bara fyra stycken, hur skönt som helst!) min klass var där. Så alla var rätt döda imorse på första lektionen och jag var den enda som var i tid. Det är alltså på "grundfranskan" vi bara är fyra stycken. Sedan har jag intensivfranska, grammatik och fotografi där det är folk från alla nivåer. De sistnämnda är egenvalda så kallade spin courses. Fotografi är dock inte alls så roligt som det låter. Skulle nog byta om jag skulle stanna längre men nu är det bara två (!!!!) sådana lektioner kvar. Så det är helt ok.

För övrigt då, så var jag och tvättade för en stund sedan. Första gången jag tvättade på en tvättomat. Asdyrt blev det dessutom. Eller ja, för den lilla tvätten jag tvättade i alla fall. För först fick jag ju köpa tvättmedel, 9,55 € (ville ha parfymfritt så det fanns inte så många att välja på) och sedan fick jag pröjsa 3,80 € för själva tvätten. Det var för sex kilo tvätt vilket var ganska ovärt eftersom jag hade enbart runt två, tre kilo tvätt. Men var tvungen att tvätta så vad ska man göra liksom? Så här i efterhand ångrar jag att jag inte tog med mig med kläder så att jag hade sluppit tvätta. För totalt gick det ju på ca 130 kr. Det tog ju lite tid också, hade kunnat följt med dem andra till stranden istället liksom. Måste dessutom tvätta en svart tvätt någon dag också. Åååh det hade så varit värt att släpa mer kläder och betala övervikt! Men som sagt, not much to do about it now. 

Känns som att inlägget fick en liten negativ tvist på något sätt men så är inte fallet. Har det asbra!!! Har verkligen kommit in i det och så ska jag liksom åka om en och en halv vecka ungefär. Känns inte alls kul just nu! Men jag gör det mesta av varje dag, äter massa baguette (kanske lite för mycket hehe...) och njuter av att leva livet här på franska rivieran! Har träffat så många härliga människor också vilket är helt underbart. Var ganska orolig över att jag inte skulle göra det. Tog med mig massa filmer och två böcker men har inte sett någon (bara somnat till Vänner) och inte läst en ynka sida.Trodde att jag skulle ha massa tid att strosa runt själv och fota och så men vi gör saker hela tiden vilket är så himla kul. Att åka hit, som jag faktiskt drömt om länge, är det bästa beslutet jag tagit i hela mitt liv och det är en upplevelse jag aldrig kommer glömma. I love Nice.


moi på restaurangen igår


Chocolat fondant



Skojar inte, detta är typ glass to die for. Så sjuuuukt god. Snordyr är den dessvärre, 4,10 € för två små förpackningar a 100 ml. Men men, värt det är det.

I alla fall, solen skiner idag igen och skolan är slut för dagen. Men jag mår inte tipp topp. Tror faktiskt att jag hade feber igår. Det är lite bättre idag. Så ikväll drar vi ett gäng tjejer (tror jag bara att det blir) till Antibes och äter middag och strosar runt lite. Det blir kul!

Crazy stupid love

Var ju som sagt på bio igår och ja, den var på FRANSKA. Varför, varför måste de dubba filmer? Fransmän i ett nötskal alltså. Det är typ någon regel förklarade min gamla franskalärare för mig att en viss procent (ganska stor procent) av det som går på tv, radio etc måste vara på franska. Antar att det fortfarande är så. Sjukt är det i alla fall. Men men, filmen var riktigt bra! Trots att jag knappt förstod något av vad de sa haha. Och underbara, underbara Ryan Gosling... Behöver jag säga något mer eller?

Nä hörrni, nu är det dags för mig att bege mig mot skolan. 13.10-17.30 går jag idag med ganska softa lektioner så det är riktigt skönt. Vad som inte är lika skönt är att det börjar göra ont i öronen mina. Hoppas inte att jag blir sjuk!





Promenade des Anglais

Bonjour! Vaknade av att de ösregnade och åskade imorse. Riktigt mysigt faktiskt. När det slutat begav jag mig ut på en timmes powerwalk/joggingtur längs promenade des Anglais. Hur skönt som helst. Illa nog är det bara andra gången jag tränat denna vecka. I tisdags provtränade jag och Cate gratis på ett gym, det är det enda. Men å andra sidan så går vi runt rätt mycket så jaja. Ska försöka hinna med i alla fall tre gånger nu i veckan.

Igår möttes vi som sagt upp på kvällen igen och hängde på stranden en stund. Sedan promenerade vi bort till hamnen, där jag bor, och åt middag. Entrecote med pommes blev det för min del. Supergott. Och efter det gick vi till en pub. Men vi blev inte långvariga där eftersom alla var så trötta haha. Så kom väl hem vid typ halv ett.

Men nu ska jag göra mig klar. Annabel och jag ska nämligen på bio! Crazy stupid love blir det. Sedan käkar vi middag ute. Au revoir!


en bild på moi från restaurangen igår


En tripp till Monaco

Bonsoir mes amis! Dagen har spenderats i Monaco (ska ladda upp bilder så fort jag kan!) med lite folk från skolan. Det var trevligt, dock inte supermycket att se tycker jag. Men coolt med alla flotta bilar, hotell och casinon. Idag är förresten första dagen det varit "dåligt" väder. Det har varit molnigt till och från men det har bara varit skönt, annars hade vi dött uppe i bergen i Monaco. 

Har skrivit flera inlägg som inte blivit publicerade pga att internet slår ifrån. Jättetrist verkligen... Men måste jag göra mig iordning. Drog bara hem en snabbis nu för att dumpa lite saker och byta kläder. Om typ en timme ska vi mötas och äta middag ihop sedan drar vi nog någonstans. Kan inte direkt påstå att jag är sugen på att festa haha men har bangat alla andra dagar så nu tänkte jag vad fan liksom. Det är ju faktiskt lördag idag!


Här är förresten mitt ursnygga busskort haha

Galen fransman

Bonjour! Måste springa till skolan snart så det får bli en snabbis. Vid femtiden imorse vaknade jag av att en galen fransman bankade på dörren. Fattade inte vad han sa först men då började han säga "ljuset, ljuset" och då provade jag trycka på lampknappen men det fungerade inte. Så började han fråga efter hotellet sägare så jag sa åt honom att prova dörren under. Sjukt irriterande! Sedan när jag gick upp fungerade elektriciteten fortfarande inte. Så hela morgonen har de hållit på med det... Har en tillfällig lösning nu och under dagen skulle de fixa det ordentligt.
Nä, nu måste jag sticka!


Ma chambre

Bonjour! Jag lever och mår bra men internet suger. Har bara lyckats komma ut tre gånger och då har det slagit ifrån efter typ fem minuter. Asjobbigt!

Idag har jag lektioner från 11.20-17.30. Man har sicksack schema så varannan dag går man tidiga dagar och varannan sen. Riktigt soft faktiskt. I måndags hade vi bara introduktion och blev visade runt i Nice, åt lunch tillsammans och fick våra scheman. Så igår hade vi våra första lektioner. De två första gick bra men den sista lektionen fattade jag typ bara hälften av. Men det är för att på just de lektionerna är vi blandade nivåer, vilket egentligen är väldigt dumt eftersom de andra är mycket duktigare men det blir nog bättre snart. 

Här har ni lite bilder på mitt lilla rum. Tråkigt nog är jag den enda eleven som bor här. Alla andra bor antingen hos familjer eller på det andra boendet. Det enda positiva är att mitt boende ligger precis vid hamnen här i Nice och det tar bara 10, 15 minuter till skolan med buss. Har införskaffat ett månadskort så nu kan jag åka hur mycket buss och spårvagn jag vill. Bara 27,60 € kostade det med studentrabatt. Riktigt najs. 

Nä, nu ska jag käka frukost. Kokt ägg, baguette och yoghurt blir det. Hoppas innerligt att jag kan skriva ikväll igen, hejsvejs!

 








I skolan

Hej hej, eller bonjour kanske jag ska saga! Ni far ha overseende om nagot blir konstigt stavat, bokstaverna is all over the place. Ska forsoka blogga fran min egna dator senare, internet pa stallet dar jag bor ville namligen inte fungera igar.

I alla fall, allt ar bra for tillfallet. Sitter i skolans computer lab med nagra andra tjejer fran kursen som ocksa borjade idag. De kommer fran Polen, Schweiz och Belgien. Typ alla kommer fran Belgien! Ingen svensk an sa lange. Kanske traffar nagon imorgon for det gar ett par som borjade tidigare. Nej nu orkar jag inte skriva mer med detta konstiga tangetbord! Au revoir!

Hejdå Sverige, bonjour France!

Är det bara jag som inte kan förstå att det imorgon gått 10 år sedan vi såg vilken ondska människor är kapabla till? Känns inte som det gått så många år. Får mig verkligen att känna mig gammal. Minns det så tydligt när jag kom in vardagsrummet och trodde pappa tittade på en actionfilm...

Satt och tittade på State of play med mamma men började nästan snarka (filmen är dock riktigt bra) så nu kryper jag till sängs. Väskan står packad och klar i hallen, den blev förvånadsvärt inte tyngre än runt 17-18 kg. Det var bra jobbat. Om cirka fem timmar hämtar pappa upp mig så beger vi oss ut mot Arlanda. Fattar det fortfarande inte. Nä, måste verkligen sova nu.

Hejdå Sverige, bonjour France!

Farvälfika

Träffade Malin idag en stund och promenerade ner till Alby för en "farvälfika". Det var väldigt trevligt! Och gott. Pannkakor med sylt blev det för min del medan Malin tog den vackraste macka jag någonsin sett. Sedan gottade vi oss på varsin vaniljbulle. Det var skönt och komma ut ur lägenheten och bort från packningen en stund. Även om jag inte kunde släppa det helt. Är såååå nervös! Vaknade imorse och tänkte nästan jag vill inte göra det här. Bara för att jag var så nervös. Men det kommer bli så himla kul ju! Btw så hade Malin och jag inte setts sedan den första maj då vi var på Humorgalan haha. Sjukt eller vad.

Måste, måste, måste packa klart nu. Skriver en gång till innan jag åker.
Hej så länge!




Låt inte rädslan styra

Never let the fear of striking out keep you from playing the game. Det är vad jag gjort i princip hela mitt liv. Låtit rädslan styra. Nu blir det minsann ändring på det. När jag kommer hem från resan ska jag ta första steget till att göra det jag vill med livet. Drömmar ska förverkligas. Livet är för kort för att springa i hamsterhjulet.

Är såååå nervös så jag vet inte ens hur jag ska beskriva det i ord! Får bita mig i läppen för att inte skrika, magen känns som en stor klump, hjärtat rusar och spyan är inte långt borta. Det är så sjukt overkligt! Om lite mer än ett dygn beger jag mig mot Arlanda. För mitt livs äventyr! So far. Can't wait!

Nu ska jag försöka lugna ner mig (andas Isabel, andas) och packa handbagaget. Är så rädd att jag ska glömma något!


bild från hos mormor i brist på annat


Elle s'appelait Sarah

Åååååååååh så bra den var! Trodde att jag skulle somna eftersom jag var så trött men blinkade inte ens så bra var den!

I nutid får man följa en journalist som skriver en artikel om Vel' d'Hiv, den franska polisens massarresteringen av judiska familjer som ägde rum i juli 1942 i Paris.
Och i dåtid får man följa den lilla judiska flickan Sarahs tragiska öde, som för att rädda sin yngre brors liv låste in honom i en garderob i tron om att de snart skulle få komma hem igen...

SEEEEE DEN!!! Detta är en film man bör se. Otroligt vacker, gripande och skrämmande. Det går bara inte att förstå att detta faktiskt inträffat. Det är verkligen ofattbart hur många människor som mördades, hur många barn som mördades. Men i filmen får man även möta ett fåtal människor som är villiga att riskera sina egna liv för att rädda ett annat. Så lite ljus i mörkret finns det allt.

Nu är det bedtime för mig. Ska upp om fem timmar men det var det lätt värt! Filmerna ska in imorgon (idag) nämligen så hade inte hunnit se klart dem annars. Eller den tredje hann jag inte se men tur att jag hann se denna! 



bildkälla


Näst sista

Halloj! Näst sista jobbpasset är avklarat. Dagen D närmar sig med stormsteg! Herregud så nervös jag är... Förresten om ni undrar varför jag var frånvarande igår så var det för att jag jobbade, kom hem och åt middag sedan däckade jag i soffan. Så vid tiotiden vaknade jag till, borstade tänderna och kröp ner i sängen. Tog en stund att somna men kan inte komma ihåg när jag somnade så tidigt senast. Så det var ju bra. Borde verkligen skaffa mig bättre vanor när det gäller sömnen men det är svårt. Speciellt när man inte måste gå upp på morgonen. Men imorgon börjar jag tidigt så ska somna till en film snart.

Vad har jag gjort idag då förutom att jobba? Jo, det blev en och en halv timmes promenad med mamma och tack vare henne fick jag också ögonfransarna färgade haha. Det var nämligen så att med allt jag har i huvudet så hade jag totalt glömt bort att jag hade en tid bokad för det idag. Så det var bara ren tur att mamma kom på det. Annars hade jag fått panik! Kan ju inte åka iväg med bleka ögonfransar, det vore ju katastrof. Hehe. Nej, men eftersom jag nästan aldrig sminkar mig så är det så himla skönt att ha lite extra färg på fransarna. Gör sjukt stor skillnad. Var väldigt länge sedan sist så det känns dessutom extra härligt nu.

Nä, nu är det time for the movie. Elle s'appelait Sarah (svensk titel Sarahs nyckel) blir det. Komma in i franskan lite liksom. Hejsvejs!


Filmtips

Hyrde tre filmer tidigare idag och såg precis klart på en av dem, In her skin (svensk titel Missing, varför man "översätter" en engelsk titel till en annan kan man ju fråga sig). En riktigt bra thriller var det! Mycket välgjord. Väldigt vackra dansscener och bra skådespeleri. Det som är så fruktansvärt är att den är baserad på en sann händelse som utspelade sig 1999. Se den säger jag bara.


Höststövlar - check!

Har länge velat ha ett par snygga höstboots/stövlar men aldrig hittat några som varit både snygga och sköna. Men så idag efter promenixen smet jag bara in en snabbis på Crispin i centrum och hittade dessa! Perfekt. Eftersom det inte lär finnas några fina kvar när jag kommer hem. Det skulle faktiskt kunna ligga snö då. Helt sjukt! Får dock hoppas att så inte är fallet även om jag faktiskt längtar efter det. För först vill jag hinna njuta av min favoritårstid, l'automne.



Från Park West, 995 kr


Intensivt

Hej hej! Bloggen blir lite lidande just nu men allt är så himla intensivt. Det är mycket på jobbet, åker snart, sa hejdå till mina syskon igår (vilket kändes väldigt skumt, kommer inte se dem på en hel månad eftersom de har "pappavecka" den här veckan), farfar har blivit dålig... Ja, det är bara alldeles för mycket i mitt huvud just nu. Mår dessutom inte bra, är förkyld och har ont i ryggen.

Men idag är jag ledig från jobbet så ska försöka packa klart väskan så jag får ett problem ur världen och fixa present till en kollega som slutar. Ska ta en liten promenix med mamma också sedan ska jag bara vila och njuta av att vara ledig.
För snart kommer jag läsa franska på heltid i tre veckor! Kommer bli tufft men förhoppningsvis grymt kul också. Ska i vilket fall som helst bli sjukt skönt att komma bort lite, är trött på människor i allmänhet. No offense.  

Nej nu ska jag svida om från pyjamas till mjukiskläder haha, hejsvejs!


Sju dagar

EN VECKA KVAR!!!!!!!!!!!!!! Sedan blir det au revoir Suède, bonjour France!


Good job!

Ja, som sagt var det ju inventering imorse. Inte så kul att ställa klockan på 05.45 när man somnade någon gång runt 01.30. Gurra ringde nämligen igårkväll och frågade om vi skulle ses. Satt i pyjamas och hade tänkt lägga mig tidigt men beslöt mig för att vara spontan så Gurra tog bilen hit (han tog körkort igår!) och så gick vi en promenad. Mycket trevligt var det. Kul att vi hann ses innan jag åker för annars hade det dröjt bra länge. Men hade svårt att varva ner efter och därför blev det så sent. Såg Twilight igen också thihi. 

I alla fall, så jag kom till jobbet när inventeringen skulle börja kl.07.00 och fick reda på att jag inte hade behövt komma eftersom jag ändå jobbade och skulle börja 08.30. Good job! Kunde liksom ha sovit en och en halv timme längre... Men men, plus i kanten fick jag i alla fall haha.

Nu ska jag krypa ner i sängen och se på film! Imorgon blir det till att jobba 08.30-18.10 och sedan blir det förhoppningsvis dans efter om kroppen tillåter. Hejsvejs!


Roses aren't always red



Bild fotad i mormors vackra trädgård häromveckan. Förminskade den faktiskt innan jag laddade upp den här. Gjorde stor skillnad tycker jag, hoppas ni ser det också!

Välkommen ljuva höstmånad

Hejsan hoppsan så var det redan andra dagen på den ljuva höstmånaden september! Hur sjukt är inte det? Och vad som är ännu sjukare är att jag åker på mitt äventyr om bara nio dagar! Börjar bli smått hysterisk...

I alla fall, blev inget bloggande igår för först gick jag och mamma en långpromenad på drygt två timmar sedan åt jag lunch, solade någon timme på balkongen, tittade på en film och sedan hoppade jag på cykeln och jobbade 17-20. Värdelös tid egentligen men skönt att ha hela dagen ledig.

Dagen idag har sett i princip likadan ut, förutom jobbet. Var faktiskt ledig idag! Superskönt eftersom jag känner mig lite krasslig och jobbar helgen nu. Det är dessutom inventering imorgon. Vilket betyder att vi alla börjar kl.07.00. Yey. Men som sagt, bara att hålla ut nio dagar till!



Btw så är pussel sjukt underskattat! Vi har i en veckas tid haft ett 1000-bitars pussel liggandes på finbordet i vardagsrummet som vi alla har gått och lagt ett par bitar på emellanåt. Haha. Man blir besatt!

RSS 2.0