Bästa serien

Jahapp nu har man sett det allra sista avsnittet av Sex and the city, bästa serien någonsin. Det känns lite trist men nästa år eller när det var kommer det ju en till film. Jippi! Ser fram emot det men jag tror inte att den kan toppa den första filmen som var grymt bra. Åter till verkligheten, jag mår fortfarande riktigt dåligt. Har ångest inför morgondagen. 6 timmar i skolan och 5 timmar på jobbet. Får väl proppa i mig alvedon om jag ska orka. Usch. Ska ta lite te med honung (bra för halsen har jag hört^^) och mackor. Känner inte för riktig mat. Är ganska uttråkad så jag skriver kanske mer sen men hejsvejs så länge! 


bild från cdon.com


 


Världen slocknar

Hej hej! Snart är det dags att släcka lamporna för miljön. Ingen har väl missat att det ikväll kl.20.30-21.30 är Earth hour. Då släcker människor världen över lamporna (och stänger av tvn etc) för miljöns skull. En del tycker detta är hur fjantigt som helst men jag tycker det är fint att visa att man bryr sig. Jag tänker delta i detta, tänker du?

Arlas fina mjölkpaket inför kvällens manifestation

Prov+tårtor

Hej hej! Idag fick jag och Pernilla hoppa in i tårtgruppen. Det var nämligen 16 st princesstårtor beställda, men 8 st tog andra klassen och så gjorde vi 8. Det var skönt att slippa göra wienerdeg. Efter lunch hade vi prov i choklad. Det gick nog ganska bra men blandade ihop lite saker. Fast det räcker garanterat till G, så säker är jag i alla fall. Känner mig inte riktigt på skrivhumör idag. Samuel klev precis innanför dörren också så nu ska jag umgås med honom. Hejsvejs!

Någon som åt våfflor igår på Våffeldagen då? Själv åt man pizza ^^

Kort dag

Hej hej! Hade som vanligt bara svenska och teori idag. På teorin fick vi se på medan våran lärare tempererade choklad. Orkar inte föklara men läs gärna mer om det här. Det är intressant så ska bli kul att börja med choklad och konfektyr kursen. Fick reda på att jag är helt ledig imorgon, så skönt! Åker nog kanske till IKEA med mamma då. Behöver desperat ett skrivbord! Ska försöka träna också, om jag mår bättre imorgon. Känner mig lite hängig nu faktiskt. Inte kul att gå till jobbet då. Ska gå om lite mindre än en timme så nu måste jag sätta fart med maten. Pasta, spenat och prinskorv blir det. Hejsvejs!

Grattis!

 Idag fyller världens bästa Ida 18 år! Grattis bästis! =)

Frankrike -07, ett minne för livet

Ont i magen

Hej hej! Har ingen bra dag idag. Försov mig ganska rejält imorse. Men lyckades ändå ta mig ner till busshållplatsen i tid men där fick jag stå en kvart och vänta. Sen körde bussen i vad som kändes som slow motion till gullmars. Så jag kom 25 min försent till skolan vilket betyder att jag då fick en hel timmes frånvaro. Not good. Dessutom hade jag, och har fortfarande ont i magen. Så jag åkte hem vid elva. Hann bara göra marängbottnar och påbörja en tårta. I alla fall, magen blev lite bättre när jag kommit hem och ätit ordentlig lunch. Men snart måste jag börja åka till jobbet. Önskar verkligen att jag inte behövde idag. Aja nu måste jag gå hejsvejs!

Snö

Godmogon! Eller ja, lite sent att säga så kanske? Blev väldigt snopen när jag imorse
vaknade och såg...SNÖ. Det var lite oväntat efter det slaskväder som hållt i sig ett tag. Föredrar dock detta snöväder framför slaskvädret. Men det kändes ett tag som man var på väg mot våren. Nu är det i alla fall bara 66 dagar kvar tills vi drar till Mallis Ida!
Tror att jag kan ha hittat en ny bikini att ta med. Såg den i H&M katalogen som kom igår men jag hoppas att den finns i butik. Det är värdelöst, tycker jag, att beställa sånt från katalog. Men den var verkligen superfin!

Idag har jag prov på Renässansen och upplysningen. Är så nervös att det värker i magen! Usch usch. De andra två proven i svenska har gått så bra så jag vill ju inte misslyckas med detta. Ska ta och plugga lite mer nu så att det verkligen sitter. Skriver säkert mer ikväll. Hejsvejs så länge!

Läkarbesök

Hej hej! Dagen började med utvecklingssamtal halv tolv. Allt var bara bra och mötet kunde ha tagit typ fem minuter men det blev en del utfyllnadsprat. Sen hade jag läkarbesök på SÖS men det var inte förrän halv tre så jag och mamma gick en lååång stund på Åhléns i skanstull. Där hittade jag en jättefin Björn Borg väska men jag har inte bestämt om jag ska ha den eller inte. Den kostade trots allt 699:-. Gjorde nämligen av med lite pengar i lördags också då Ida och jag var i stan. Köpte två kjolar, en blus, lite underkläder och örhängen.
I alla fall, på läkarbesöket gick vi igenom alla mina magbesvär och kom fram till att det är lika bra att jag gör en ny gastroskopi. Alltså en undersökning av magsäcken då de går ner med en kamera genom matsrupen. Jag ryser bara jag hör eller ser ordet men jag krävde att få vara sövd förra gången och det tänker jag minsann göra den här gången också. Kan bara inte förstå att det gått tre (!) hela år sen förra undersökningen. Fick även medicin utskiven. Känns trist att behöva börja med det igen men jag orkar inte må dåligt. Jag undrar om min mage någonsin kommer ge sig? Dessvärre tror jag inte det. Men hoppas kan man ju alltid göra.
Efter besöket hade jätte ont eftersom läkaren klämt och känt på min stackars mage. Och då var jag tvungen att börja åka till jobbet. Kul. Men jag pratade med chefen och fick tack och lov gå hem vid sju istället för åtta. Så det var skönt.


Örhängen från Lindex ur kollektionen Swan 79.50:-
 Blus 149:- och kjol 249:- från H&M, dålig bild och jag ser så gräsligt blek ut men men. Älskar kläderna i alla fall och de kommer vara superfina i sommar!

     

14 kg mjöl

Hej hej! Har matbröd och disk denna vecka i bageriet. Inte det roligaste men det är ganska soft. Men idag gjorde vi en monsterdeg på 14 kg mjöl (!). Sjukt mycket deg. Finskt rågbröd var det. Det är gott och det är alltid roligt att köpa med nåt hem som man själv gjort så jag köpte med en limpa. Tog två såna mackor och granatäppledryck till mellis och sen gav jag mig ut på långpromenad med Ida och hennes hund. Nästan 1 timme och 40 min var vi ute i solskenet. Så himla skönt! Jag behövde verkligen det kan jag ju säga. Från början hade vi tänkt träna på gymmet men passet vi skulle gå på var fullt. Men det kändes faktiskt som att det gav mer att gå. Det gör det ju också. Man bränner mer fett. Det har blivit lite mycket godis nu på sistone. Fast nu har jag varit duktig. Var på väg att synda på gullmars igår på väg till jobbet. Trött och hungrig var jag, kanske en kexchoklad och en banan skulle sitta bra. Men så tog jag en banan och såg disken med juicer. Så jag tog mitt förnuft till fånga och köpte en sån här Saltå Kvarn apelsinjuice. 20:- kostade den med det var väl spenderade pengar. God som bara den, ekologisk och innehåller 50% av rekommenderat dagligt intag av C-vitamin. Kände mig riktigt nöjd när jag gick därifrån med min banan och juice ^^

 
                                     

Pass

Hej hej! Åkte ju som sagt och fixade pass imorse. Vi kom dit en halvtimme efter att dom öppnat och vi var helt klara där efter bara 10 minuter. Snacka om att det gick fort och smidigt! Kändes så konstigt att bara stå rakt upp och ner och ta bilden där som man gör numera. Bilden blev gräslig, det såg ut som ett mugshot. Jaja, man ska ju inte visa passet så himla mycket.
Håller på att fixa lunch nu, potatisbullar (jippie...), och sen är det nog dags att börja åka till skolan.
Ikväll kl.21.00 börjar ju Desperate Housewives igen men jag har ingen tv *gråter*. Vi ska försöka muta hit grannen med semlor (hoppas det finns några kvar i skolan!) så han kan fixa det. Vi är alldeles för otekniska för att fixa det själva ^^ Ska nog faktiskt ta och ringa skolan och be dom lägga undan. Hejsvejs!

           Kvar att göra inför Mallorca:
  • Fixa pass
  • Beställa Eu-kort från försäkringskassan
  • Betala av resten av resan
  • Beställa tid för färgning av ögonfransar
  • Köpa ny bikini
  • Köpa pocketböcker

Stressigt!

Hej hej! Fick sjukt stressigt förut idag när jag skulle till jobbet. Fastnade lite grann framför datorn och helt plötsligt var ju klockan tre! Stekte lite falukorv och värmde pasta rester och vid det här laget hade jag missat bussen jag brukar ta. Så jag fick gå. Precis då börjar det snöa och blåsa. Kul. Fort som bara den gick jag och stämplade in en minut försent. Puh! Det var i alla fall inte hela världen. Men jobbigt var det att gå så fort, i halkan och med dåliga skor.
Min mage gör uppor idag också. Jag har fått magkatarr igen. Och min mage skriker efter mat hela, hela tiden. Åt middag vid tre, sen en banan och en yoghurt vid fem på jobbet, vid kvart i sju var jag döhungrig igen så då åt jag en till banan och sen vid halv åtta ville magen ha mat igen. Det ä så himla jobbigt. Om jag inte äter får jag halsbränna och kramp i magen. Det gör så ont i magen vissa dagar nu att jag inte ens kan ha bh på mig. Tur att jag ska till magläkaren på måndag. Vill egentligen inte börja knapra tabletter igen men jag tror jag måste, eller ja, behöver. Folk kanske tycker att jag gnäller nu, men de som inte haft magkatarr förstår nog inte hur jobbigt det är att konstant ha ont i magen och behöva äta. Jag blir så himla less på allt ätande...
Ska försöka komma i säng nu. Blir inte mycket till sovmorgon imorgon som jag annars brukar ha. Ska nämligen åka och fixa pass. Måste först åka till pappa och skriva ut ett papper som han ska skriva på. Jobbigt värre. Skönt det ska bli när man fyllt 18!

Kvinna till Kvinna

Hej hej! Tillbaka från centrum nu. Hittade en söt kjol på Lindex och lite färgade strumpor på H&M. Blir så trött på att bara ha vita strumpor som man aldrig lyckas para ihop rätt. I alla fall, när är jag köpte kjolen så skänkte jag 5:- till den svenska organisationen Kvinna till Kvinna som arbetar för att stärka kvinnors rättigheter. Deras mål är att skapa en förändring som innebär att flickor och kvinnor får makt över sina kroppar, möjligheter att själva göra enga val om sina liv, makt att fatta beslut och rätt att få tillgång till samhällets resurser. Är inte detta underbart? Min dröm är att en dag få arbeta med någon sorts välgörenhet. Fler människor borde faktiskt engagera sig! Vill du läsa mer om denna fantastiska organisation gå in på www.kvinnatillkvinna.se

Hittade denna superfina väska på Lindex Shop Online, design Maja Olsbo. Den kostar 699:-, varav 20% då går till organisationen Kvinna till Kvinna. Ska nog köpa den, undrar om den finns i butik?

Segt

Hej hej! Kom hem från skolan (!) för drygt en timme sen. Sjukt att jag slutar så tidigt. Det är liksom tre och en halv timme tills jag börjar jobba. Men ska passa på att fixa lite saker då. Ska ner till centrum och lämna tillbaka en kofta och köpa present till min pappa som fyller år på fredag. Sen blir det lite plugg. Svenska och teori.
Glömde förresten skriva om hur mitt rum blev! Det blev i alla fall jätte snyggt och fräscht med den nya tapeten. Mitt rum kommer bli så lovely! Nu måste jag köpa mig ett skrivbord bara. Sen ska jag fota och lägga upp bilder. Men nu ska jag bege mig ner mot underbara Tyresö centrum, hejsvejs!


Hemma!

Hej hej! I'm back ^^ Lovet har gått galet fort men jag har haft det så bra hos mormor. Det blev shopping i Kupolen två dagar och bowling en dag, det var kul men jag kom sist. Haha tänk, min mormor spelar bowling bättre än mig!
I alla fall så köpte jag en kofta, en tunika, en liten väska och lite underkläder. Sen fick jag ett par jätte fina högklackade skor av mormor. Men jag lägger upp fler bilder imorgon för nu bara måste jag sova. Det är ju skola imorgon... Godnatt!

Både skor och väska kommer från H&M. Väskan kostar 149:-.
 

RSS 2.0