Förälskelsen

Ligger och tänker på Frankrike. Kan inte i ord beskriva hur mycket jag längtar. Förälskade mig i la France redan som sexåring då jag var där för allra första gången. Tänk att nu få spendera en hel månad där! Fantastiskt. Får se hur jag känner när jag kommer hem igen men det skulle nog inte vara helt fel att bo där ett tag. Har ju egentligen inte jättemycket som håller mig kvar i Sverige. Bara familj, släkt och enstaka vänner. De flesta skulle jag nog dessutom träffa lika ofta (sällan) som jag gör nu. Men som sagt, vi får se hur jag känner när jag kommer hem.   

Kan knappt fatta, eller rättare sagt jag kan inte förstå att jag verkligen ska göra detta. Sjukt modigt av mig. Börjar dock lite smått ångra nu ju mer jag tänker på det att jag inte bestämde mig för att åka ett helt år för som sagt, det hade nog inte varit helt fel att bo där ett tag. Men då hade jag behövt jobba ihop betydligt mer pengar och hade alltså inte kunnat åka nu. Det hade jag faktiskt inte stått ut med. Behöver miljöombyte NU. Det finns ju faktiskt inget som stoppar mig från att åka igen lite längre fram i tiden. Trots att jag tycker det är gammalt så är ju faktiskt 20 år inte speciellt mycket. Har hela livet framför mig. Så är det ju. I can do whatever I want. Bara jag själv som sätter gränserna. Eller ja, plånboken har väl sitt att säga också haha men det finns ju studielån.

Om texten på något sätt blev konstig eller så får ni ursäkta, allt tänkade har gjort mig trött. Ögonlocken är otroligt tunga... G o d n a t t .

 

Höstfavoriter



Bara måste springa och kika på dessa plagg om jag hinner någon dag! Dösnyggt.

Packning pågår

Hej hej! Bror och jag förberedde maten medan mamma hämtade syster så nu gör hon det sista bara så jag ska fatta mig kort. Började dagen med en härlig frukost, lingongrova med leverpastej och gurka och fil med russin. Väcker barndomsminnen. Sedan begav jag mig ut på en långpromenad på nästan två timmar. Det var bara jag, musiken och mina tankar. Så skönt. När jag kom hem lagade jag lunch och började sedan packa! Kära vänner, om 12 dagar åker jag!!!! Anledningen till att jag packar redan nu är att jag måste kolla om storleken på väskan är bra, om jag kan ha med mig alla kläder jag vill och om jag måste beställa övervikt. Dessutom kommer jag inte kunna fokusera de sista dagarna innan. Börjar bli totalt hispig redan nu!


Här har ni den nya resväskan som får följa med på mitt äventyr!
 Älskar att den är lila thihi.


Sveriges nästa supermodell?



Gott folk detta är min fina lillasyster, visst ser hon ut som värsta modellen?! 
Bild tagen av moi på mormors gräsmatta när vi var där för två veckor sedan.

Borde ta tag i bloggen och fixa så att jag kan lägga upp större bilder, om jag laddar upp större än så här försvinner det nämligen en bit på höger sida (vet dock inte riktigt hur jag åtgärdar det, hjälp uppskattas!). Så borde jag också förminska bilderna innan för de blir ju mycket suddigare när blogg.se förminskar dem. Men men, det är inte direkt prio ett just nu om man säger så haha. Men synd liksom att ni inte riktigt får se hur fina bilderna faktiskt är.


TVÅÅÅ VECKOR!

Hej hej! Sitter här nyduschad, nyrakad, nypeelad och med hår lent som silke. Behövde ta hand om mig själv lite grann kände jag. Det var i alla fall supermysigt hos Idis igår. Vi hade tänkt se New Moon och Eclipse men vi insåg ganska snart att det bara var att glömma. Båda hade jobbat och var helt slut. Men New Moon såg vi och sedan kröp vi ner i sängen vid elva. Haha grymt skönt! Det var dock inte lika skönt att gå upp imorse och åka iväg till jobbet i spöregnet och blåsten. Men men, det gick hyfsat fort på jobbet. Patrik gjorde tacos åt oss till lunch och jag hade dans fuegon att se fram emot. Trodde jag ja. Efter jobbet bytte jag om och sprang till bussen. När jag sedan gick runt hörnet till Friskis insåg jag att det var väldigt mörkt och tyst. Mycket riktigt möttes jag på framsidan av en skylt "Vi har stängt 27-28/8 pga att våra funktionärer utbildar sig". Ni kan ju tänka er hur glad jag blev då... Veckans bästa pass liksom! Nu kommer jag dessutom inte kunna gå det på en och en halv månad eftersom jag jobbar och ÅKER TILL FRANKRIKE OM TVÅ VECKOR! TVÅÅÅÅÅ VECKOR! Stört. I alla fall, gick hem åt middag och begav mig istället ut på en cykeltur. Så det blev träning i alla fall. Men inte i närheten så roligt som fuegon. Morr!

Efter cykelturen svängde jag förbi ICA och handlade lite. Kände mig fett nöjd när jag gick därifrån med min kasse innehållandes varorna nedan. Knäckebrödet åt jag för första gången hos Ida imorse och det var faktiskt asgott, lite mjukt typ. Smakar inte som vanligt knäckebröd och föll mig därför i smaken. Fick ett ryck också och blev så sjukt sugen på filmjölk och russin, så det ska jag äta nu!


Egotid





Har haft en riktigt härlig mysdag all by myself! Gjorde "julmat" till lunch, såg dessa tre filmer och åt godis och dipp. Alltså inte godis + dipp utan chips, grönsaker och dipp. Inte för att jag tror att någon trodde det men men, min dåliga humor... ^^
I alla fall, alla tre filmerna var riktigt bra. Hade dock kanske lite, lite för höga förväntningar på Winter's bone. Men som sagt riktigt bra var de allihopa och det var en mästerlig film. Vackert utförd och fantastiskt skådespeleri. 

Nu ska jag ta och sova för imorgon blir det jobb 8.30-18.10. Sedan ska jag sova hos Ida för första gången i lägenheten. Vi ska äta tacos och se på Twilight, mys! Dessvärre måste jag upp och jobba samma tid på söndagen. Men då har jag dans fuegon att se fram emot på kvällen! Nä, sova var det. Godnatt!

Klippt mig

Hej hej! Just vaknat till efter att ha slumrat lite på balkongen. Sjukt fint väder det blev! Fick t o m lite färg fast klockan är så mycket. Härligt, det behövdes. Blev aldrig någon solning, var för lat för det hehe. Men klippt mig har jag minsann gjort! Hela två centimeter och håret är fortfarande långt (i mina mått). Testade faktiskt, hör och häpna, en annan salong idag. Det var nämligen så att Klippoteket var fullbokade idag och jag ville verkligen få det gjort just idag. Så då gick jag bort till en annan salong i själva centrum men de skulle ha 390 kr (!!!!!!!!!) för det. No way in hell att jag betalar så mycket för att toppa håret! Så jag gick därifrån och gick istället bort till salongen bredvid Kronans droghandel. Tror den heter Tyresö klippcenter eller något sådant? Blev klippt av en jättegullig tjej för 290 kr. Mycket rimligare. Så voilà!


If I lay here

If I lay here, if I just lay here would you lie with me and just forget the world?

Knarkar sönder denna låt just nu. Får rysningar, älskar den. Så vacker.
Bion (Bridesmaides) var för övrigt bra och riktigt rolig. Dock inte riktigt så rolig som jag trodde den skulle vara, den var ganska djup. Väldigt djup. Inte som Baksmällan. Kunde inte riktigt skratta så som jag hade velat för jag kände mig som den ogifta, misslyckade kompisen. Inte för att jag känner mig misslyckad, inte alls. Det är bara det att alla runt omkring mig har kommit så långt. De har flyttat ihop, de ska ha barn, de har hus... Kunde verkligen inte vara gladare för deras skull! Men jag är liksom lite livrädd över att bli den där ogifta kompisen utan karriär och utan barn. Sjuka tankar att tänka i min ålder, I know, men jag har alltid varit mogen och har alltid velat bilda familj tidigt. Nu känns det som ljusår bort. Men min tid kommer! Kan dock inte hjälpa att undra om jag gjort mitt livs misstag genom att inte berätta hur jag känner. Genom att inte våga. Bara anta att det inte var möjligt. Man ångrar inte det man gjorde, utan det man inte gjorde... Det stämmer, delvis. Måste säga att jag ångrar vissa saker men kommer ångra detta ännu mer. Nä, fy så deppigt. Hahaha...

Det var i alla fall mycket trevligt att träffa Anna-Karin som man inte kommer se röken av den närmsta tiden. Fyra dagar efter att jag åkt drar hon nämligen iväg på en långresa och kommer inte befinna sig i Sverige förrän till jul. Gud det är så sjukt mycket saker på gång nu! Det gör mig alldeles stirrig. Men nu ska jag sluta filosofera och sova. Imorgon blir det en slappardag. Ska bara klippa mig och kanske sola, sedan blir det filmmys för hela slanten. Godnatt!  


Invigde min nya ursnygga kjol från H&M ikväll. Älskar formerna man får i sådana här kjolar. It's fierce!


Bio ikväll igen!

Hej hej! Sitter och målar naglarna, ska om typ en och en halvtimme dra mig in till stan och möta upp Anna-Karin för lite biomys. Bridesmaids blir det!

Dagen har varit ganska lugn och skön. Sov till halv tio, åt frukost, uträttade lite ärenden i centrum (bland annat hämtat ut medicin för resan), gått en timmes promenad med mammsen och ja, det var det. Promenaden blev dock inte så jätteeffektiv då jag har sjuklig träningsvärk i magen sedan corepasset igår. Det är tufft i vanliga fall och nu har jag inte tränat just core på hela sommaren eftersom
det knappt gått några sådana pass. So it hurts!!! Men alltid skön känsla att ha träningsvärk. Även om detta är too much. Nä, men nu måste jag faktiskt sätta fart om jag ska hinna fixa mig, hejsvejs!

Vad tycker ni förresten om brorsans val av tröja så här första skoldagen efter sommarlovet? Hahaha. Fett skön tycker jag.

 

.


En era är över

Hej hej. Dagen har varit riktigt, riktigt deprimerande. Det är så verkligt nu att mina fina kollegor Bahar och Fredrik inte längre jobbar kvar... ICA är typ det bästa som hänt mig. Just för att jag vuxit så otroligt mycket som person och för att jag har träffat alla dessa underbara människor. Har aldrig haft speciellt många vänner, bara ett fåtal nära. Men vi blev liksom ett gäng vi på ICA. Vi har haft så himla kul! Nu känns det verkligen deppigt att det är över. Den hitills bästa delen av mitt liv är slut. Låter dramatiskt men så känns det, så är det. Man kommer ju aldrig igen att jobba med så många jämngamla, underbara människor som jag gjort nu. Min andra kollega Patrik och jag pratade om det idag när vi jobbade. Han känner samma sak. Även fast de inte skulle ha jobbat idag så kändes det tomt för att man vet att de är borta. I tre år ska de plugga på olika orter. Det är lång tid det. Till jul har vi pratat om att ses. Men det är fyra månader dit. Kommer nog dessvärre bli så att vi andra inte kommer att ses heller utöver jobbet. Gänget är liksom splittrat. Nä, usch och fy vad deppigt. Dessutom har jag varit väldigt arg, ledsen och besviken över en annan sak men det kan jag inte berätta för er här, tyvärr. Inget direkt superallvarligt men tillräckligt för att få mig att gråta och bli fly förbannad. Aja, deprimerande inlägg detta blev. Avslutar det dock med att säga att dessa år med mina fina kollegor har varit underbara. Tack för att ni finns. Längtar redan till jul!


det funkade inte att ladda upp en bild så jag hittade en passande i arkivet


Onyttigheternas dag

Ja, usch vad onyttig jag varit idag. Dock startade jag dagen bra! Syster och jag spelade nämligen en timmes tennis i förmiddags. För att sedan gå hem och äta pannkakor med glass, sylt och jordgubbar till lunch. Yeah! Haha. Sedan svängde jag förbi Idis som var sjuk med lite kakor (som såklart jag själv åt av också). Till middag åt jag pizza medan jag höll henne sällskap. Var egentligen inte sugen men var inte sugen på något annat heller och då blev det enklast så hehe. Och efter det, ja då mötte jag upp syster och gick på Harry Potter igen. Vilket såklart betyder att det blev lite godis också. By the way så var filmen lika underbar och förtrollande även denna gång! Grät nästan lika mycket också... Men klarade mig från att hulka! 

Nu ska jag få lite ordning i mitt rum tänkte jag. Tycker alltid att det är så roligt att börja rensa och gå igenom saker istället för att ta itu med själva städningen. Men nu borde jag skärpa mig. Får se hur det går. Hejsvejs! 


bjuder på en bild på mig och syster från mormor, fler bilder kommer!

Trois

Glömde ju förresten skriva att det idag bara är TRE VECKOR KVAR TILL FRANKRIKE!!!!!


Avskedsfest

Hej hej! Sitter här nyduschad och hög på endorfiner efter ett mycket efterlängtat pass på F&S. Nämligen DANS FUEGO! Finns ingen träning som får mig att må så jäkla bra. Dans fuego is the shit.

I alla fall, gårdagen blev mycket trevlig trots regn och rusk. Varför i hela friden har man aldrig kört femkamp förut?! Det var ju asroligt! Fem femkampskuponger, en matkupong värde 60 kr och tre valfria åk för 199 kr. Lätt att man gör det fler gånger nästa sommar! Kanske något att roa sig med nästa födelsedag, om man inte har något bättre för sig det vill säga. Åkte förresten den nya träbergochdalbanan efter lite övertalning (blir ju så åksjuk) och den var nog den roligaste jag åkt faktiskt. Balder på Liseberg var ju lite coolare men denna är mer i min smak då den är lite mindre haha. Efter Grönan sa vi hejdå till hälften av sällskapet och vi resterande åkte till Pizza Hut på söder och åt middag. Eftersom vi redan käkat skräpmat på Grönan så ville jag inte äta det igen. Så jag tog pasta bolgonese. Big mistake. Det var skolmatsvarning på det allstå. Men pizzorna såg inte alls goda ut. Varken de tunna eller tjocka. Aja, mat fick man i magen i alla fall för en rimlig peng. Sedan åkte vi hem till Bahar. Alla var trötta, blöta och otaggade. Vi alla kände oss nog lite deppiga också eftersom det var sista gången vi sågs på ett bra tag. Men vi bättrade på oss lite och hade i alla fall en mycket trevlig kväll.

Vi hade dock lite dålig framförhållning med avskedspresenten till Bahar hehe. Fredrik fick sin häromdagen men vi andra har inte haft så mycket tid att planera vad Bahar skulle få. Tack och lov för Tyr hem & kök säger jag bara! Började baka kakor när jag kom hem, sov kvar nämligen, och sedan fick jag bara snilleblixten att köpa en tekopp med fat från fina Matteus och fylla den med kakor. Sagt och gjort, titta så fin den blev! Riktigt, riktigt nöjd blev jag faktiskt.



Skrev egentligen inlägget mycket tidigare, men glömde publicera haha...

Dagens outfit





This is what I'm wearing today. I ösregnet. Till det blir det svarta converse (alt. gummistövlar), jacka och jordgubbsmönstrat paraply. Vi ska nämligen gå på Grönan idag med jobbet och köra femkamp. Hahahaha...

Det grymt snygga linnet är införskaffat på Bik Bok för 149 kr.


J*vla SJ

Hej hej! Efter mycket om och men är vi hemma. Kl.14.32 skulle tåget ha avgått från Borlänge. Istället avgick det kl.16.08!!! Två timmar försent. Dålig information och dålig service fick man dessutom. Tur för dem att man fick dricka och en väldigt god chokladmuffins annars hade jag gått i taket. Hungriga och trötta var vi. Dessutom mådde jag illa och har fruktansvärd värk i nacke/rygg. Och i princip det enda (förutom några äpplen) som fanns att köpa i matväg var en äcklig macka eller en ännu äckligare macka. Mozzarella och pesto vs. kräftröra. VARFÖR underksattar folk alltid det enkla? En vanlig jävla macka med ost och skinka är väl inte så svårt att ha i sortimentet, eller?!

Aja, som sagt hem kom vi i alla fall. Nu har jag lagom hunnit smälta maten så nu trotsar jag beckmörkret och stormen för att bege mig ut på en cykeltur! Wish me luck. Det lär behövas haha.

 


Goodbye for now

Hej hej! Fick nyss skönaste massagen av mamma. Så ska inte sitta här alltför länge så jag stelnar igen haha. I alla fall, idag tog jag och mamma en sväng till IKEA. Var typ ett år sedan sist. Men jag hittade absolut ingenting. Eller jo, jag vet precis vilka tallrikar jag vill ha när jag flyttar hemifrån. Men inte dags för det än. Så mycket annat roligt hade de faktiskt inte. Sedan hann jag lagom äta middag och handla innan det var dags för danspasset på Friskis. Härligt var det men fy satan så stel jag var! Pinsamt... Jaja, nu måste jag faktiskt packa. Åker ju till mormor direkt efter jobbet imorgon! Hinner nog inte blogga imorgon och tänker nog inte blogga hos mormor så vi hörs nog inte förrän på fredag. Hejsvejs så länge!


innan passet


Mysig kvällsmat

God kväll! Sitter här redo att sova faktiskt, har gjort det en bra stund. Råkade fastna lite vid datorn som vanligt hehe. Farligt det där! I alla fall, varken gårdagen eller dagen blev som planerat. Men men. Hade ingen lust att springa idag heller så slog två flugor i en smäll istället och cyklade till pappa och åt middag. Det var trevligt. När jag sedan kom hem var jag ganska hungrig igen så fixade lite mysig kvällsmat till mig själv. Det gör verkligen mycket att anstränga sig lite extra och ställa upp det fint på en söt liten bricka. Har förresten ett sådant sjukt godissug. Var så nära på att cykla bort till Svampen på vägen hem. Men jag kontrollerade mig själv. Det var duktigt tycker jag. Läskigt faktiskt hur lite slarv gör att man blir så sockerberoende. Har inte känt mig hundra de senaste dagarna heller och då blir suget värre. Skulle egentligen behöva ha detox hela veckan nu känner jag men åker ju till mormor. Och hos mormor äter man. Man har ju sina mysiga traditioner så där, och hos mormor blir det alltid god mat, fika och godis. That's just the way it is. Det är ju charmen med det, att det inte är som hemma liksom. Får detoxa lite senare. Har någon slags tanke om att jag ska kunna vara duktig i Frankrike. Haha men vi får väl se.   


Work of art


Jävla sommaruppehåll

Hej hej! Kom nyss hem från centrum, har precis bara hunnit kasta in potatis och morötter i ugn. Till det blir det rester från igår; fläskfilé i citronpepparsås. Mumma! Får se vad jag hittar på sedan, Madde och jag skulle ses. Försöker få med henne på idén att åka en sväng till stan, det är ju Midnattsloppet idag (och fint väder!!!), men det går inte så bra haha.

För övrigt tog jag den där cykelturen på 6 km idag igen. Känner mig ganska omotiverad till att träna själv nu. Vill att alla roliga pass på Friskis&Svettis ska dra igång igen! Jävla sommaruppehåll... Tack och lov börjar de nästa vecka. Missar dock corepasset eftersom jag är hos mormor då. Men på måndag blir det dans och på söndag dans fuego! Har halft längtat ihjäl mig efter fuegon! Så det var verkligen på tiden att det drog igång igen. Men hinner bara gå två, tre gånger innan jag sticker till la France. Synd att F&S inte finns i Nice, för de finns faktiskt i Paris!

Köpte i centrum förresten en deo som är på extrapris på H&M just nu. Smartaste deon ever. Inga vita ränder på svarta kläder och inga gula fläckar på vita kläder. Doftar gott gör den ju också. Dubbelt så smart när de kommer i litet format också, den är en trogen följeslagare i handväskan thihi.


Slumdog Millionaire

Såg äntligen Slumdog Millionaire ikväll. Har tänkt göra det sedan den kom men har inte kommit till skott. I alla fall, riktigt bra var den! Men hemsk. Tänk att det finns så många barn som tvingas växa upp så där. Usch. Men som sagt, riktigt bra. Inte undra på att den blivit så prisbelönt. Om du inte redan gjort det så se, se, se.


Slumdog Millionaire Poster
bildkälla


Thank god it's friday, or not



Halloj! Dagen har spenderats med mor min. Åkte in till staden och strosade runt. Men var inte direkt på humör om man säger så. Hade pms from hell, typ. Även fast det inte är den tiden. Blev dock bättre när jag hade fått i mig en macka, lite juice och en kexchoklad. Förstår inte riktigt vad det är med mig faktiskt. Har blivit så här vansinnigt irriterad och förbannad vid ett flertal tillfällen nu. Magen är dessutom kaos från och till. Och nej, jag är inte gravid. I wish. Att bero på det så kan jag nu glatt berätta här att även min andra jämnåriga kusin Malin är gravid!!! I december kommer Carros plutt och i februari kommer Malins. Längtar!


Lat torsdag

Hej hej! Har precis sett klart en film som jag hade inspelad på boxen. Three hette den. Mycket märklig men underhållande. Har även sett Desperation och The babysitter idag, också mycket märkliga filmer men spännande och oförutsägbara. Alla tre var thrillers vilket jag älskar. Så som ni förstår har jag haft en riktigt skön och lat torsdag. Enda uppehållet från tvn var när jag cyklade till jobbet och jobbade mellan 17-20 haha. Nu är jag förresten ledig i fyra dagar! Sedan jobbar jag bara tisdag nästa vecka och sticker då efter jobbet till mormor med systeryster i ett par dagar. Lovely! Men nu återgår jag till min kära tv, hehe. Hejsvejs och godnatt!



bild från i förrgår, det var egentligen två regnbågar men den ena var så svag så den syntes knappt men otroligt vackert var det!


Strömavbrott på jobbet

Mycket intressant dag på jobbet må jag säga! Det såg mörkt ut på himlen när jag skulle bege mig men jag tänkte bara "äsch jag tar gummistövlar och regnjacka så är det no problems". När jag sedan låst upp cykeln nere i förrådet och vände mig om för att ta ut den så hade det börjat vräkta ner utan dess like. Men vad ska man göra liksom? Började bara skratta, det var så himla komiskt. Så jag hoppade på cykeln och krigade till jobbet. Tog inte många sekunder innan jag var helt dyngsur och efter några minuter var t o m stövlarna vattenfyllda! Men jag bara skrattade och trampade på. Vilken syn det måste ha varit när jag kom till jobbet! Fick ställa mig innanför dörren och tömma stövlarna och vrida ur byxorna. Herrejösses alltså!

Det roligaste (eller det beror ju på hur man ser det, ur en ekonomisk synpunkt var det ju inte bra!) var att jag lagom hann sätta mig i kassan innan butiken blev helt svart. Och så bara KABOM! Hela butiken skakade till! Blixten slog nämligen ner i proppskåpet utanför, men det visste vi inte då. Som tur var fungerade kassorna en liten stund så att kunderna som befann sig i butiken kunde handla. Men sedan fick vi stänga. Så från ungefär kvart över tre till tjugo, kvart i sex (?) hade vi strömavbrott. Men vi jobbade på i mörkret och plockade upp varor, frontade och lite sådant. Kändes fett skumt. När vi gick ut på baksidan för att kolla något så fick vi se att de rykte ifrån proppskåpet (elhuset eller vad man ska kalla det?). Några kunder som var där ute gick fram och kände och luktade. Mycket riktigt så var det varmt och luktade rök. Så vi fick tillkalla brandkåren. De var där en bra stund och trixade och fixade innan de konstanterade att det inte var någon fara. Då var det bara att invänta Vattenfall. Drama, drama, drama. Det var kul med lite omväxling så där, lite spänning i vardagen haha. Men som sagt inte alls bra för butiken ekonomiskt.

Fick faktiskt, att bero på drama, ett litet astmaanfall också. Kunde inte komma på imorse om jag tagit medicinen eller ej så vågade därför bara ta en dos, tar två annars. Sedan tog jag en dos av den andra medicinen innan jag duktigt begav mig ut på en powerwalk/joggingtur på 6 km. Kände att astman inte var helt bra då. Och att sedan cykla som en tok i spöregnet gjorde ju inte direkt det hela bättre. Men en stund och två doser senare var det ok. Känner dock fortfarande av det. Känns i luftvägarna redan att det blivit kallare i luften. Ingen vinter med 20 minus igen tack!

Nej, nu ska jag fortsätta titta på American Pie - The wedding som jag pausade för att informera er om min dramatiska dag ^^ Lär dock somna i soffan, k a n  k n a p p t  h å l l a  ö g o n e n  ö p p n a . . .


urusla bilder tagna med min uråldriga mobil men lite ser man ju, mjukisbyxorna satt helt slickade på kroppen haha


Igår








Kladdkaka med vit choklad

Det var alltför länge sedan Bella bakade tänker väl ni (haha) och ja, det var det! Denna gång var det dock inte jag som gjorde själva kakan men jag kom med den briljanta idén att sticka ner bitar av vit choklad i den. Sååå gott!

Kladdkaka med vit choklad
* 2 ägg
* 3 dl socker
* 1 1/2 tsk vaniljsocker
* 4 msk kakao
* 1/2 tsk salt
* 1 1/2 dl mjöl
* 100 g smält smör
* 100 g vit choklad

Till formen
* 1/2 kokosflingor eller ströbröd
* lite smör

Gör så här
1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en kastrull eller i mikron.
3. Ta fram en stor skål. Blanda allt genom att hälla i ingredienserna till kakan i den ordning de står i receptet.
4. Vispa mellan varven med en vanlig visp.
5. Smörj en kakform med kokosflingor alt. ströbröd så att de täcker formen.
6. Häll kaksmeten i formen och tryck ner bitar av den vita chokladen utspritt i kakan.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. Känn efter med en sticka, kakan ska vara ganska lös och kladdig inuti.
Serveras för bästa resultat med färska alt. frysta tinade bär. Enjoy!


Livets mirakel

Hej hej! Dagen startade icke bra. Humöret åkte bergochdalbana, var så fruktansvärt arg att jag bara kände för att skrika rakt ut. Spelade trots det en runda minigolf med mamma, syster och systers bästis. Haha ja, det gick väl sådär. Men det vände när jag mötte upp Carro i stan. Vi strosade runt lite, tittde på bebisprylar och fikade. Kan fortfarande inte fatta att hon har en liten bebis därinne. Livets mirakel, finns inget vackrare. Längtar så tills det är min tur!

Efteråt köpte jag med mig en pizza och åkte hem till Ida. Vi pratade framtid och hade det mysigt. Vek lite tvätt gjorde vi också, Ida tappade dock hälften på golvet haha. Men nu ska jag sova, ska träffa Ida vid lunch imorgon. Får se vad vi hittar på för skoj. Godnatt!

 

Hade tänkt bjuda på lite fler bilder men uppladdningen vill inte riktigt sammarbeta med mig så det får bli imorgon.

Svältkatastrofen i Östafrika

Något säkert många inte haft så bra koll på, inklusive jag själv, fram till för några veckor sedan är svältkatastrofen i Östafrika. Men nu när det inte längre skrivs så mycket om det fruktansvärda terrordåden i Norge har tidningarna äntligen börjat uppmärksamma det. Och det är på tiden att även jag gör det här.

Länderna på Afrikas horn (Somalia, Eritrea, Djibouti och Etiopien) upplever just nu den värsta torkan på 60 år. Flyktinlägrena är sedan länge överfulla och nya flyktingar anländer varje dag. Miljontals barn behöver humanitär hjälp för att överleva. Läget är akut.

Tänk dig att som mor se sitt barn sakta tyna bort tills det bara är skelett kvar. Att se gnistan försvinna i deras ögon. Att höra dem gråta efter mat, mat som du inte kan ge dem. Att se dem kämpa för varje andetag. Att se dem dö. Utan att kunna göra något åt det.

Det är en situation en människa aldrig ska behöva befinna sig i. Men det finns hopp. Tillsammans kan vi rädda många barns liv. Med handen på hjärtat är en femtiolapp inte mycket för oss flesta. Men det kan faktiskt rädda liv. Sms:a LIV till 72 900 så skänker du 50 kr via UNICEF. Den summan räcker till 13 påsar nötkräm mot undernäring eller 29 påsar vätskeersättning. Tre påsar nötkräm om dagen kan vara allt som krävs för att rädda livet på ett undernärt barn.

Jag har redan skänkt en summa via UNICEF, gör det du också. Barnen behöver oss.

Kenya 2011: Ett litet barn tittar in i kameran
bild - Kate Holt/UNICEF


Mr. Popper's Penguins

Hej hej! Ikväll bjöd jag småsyskonen på bio. Mr. Popper's Penguins med Jim Carrey blev det. Asrolig! En riktigt härlig, lättsam familjefilm. Se den!

Innan dess gjorde jag inte speciellt mycket. Tog sovmorgon, hånade deltagarna i Paris Hilton's My New BFF och tog en liten cykeltur med mor och syster. Behövde chilla lite. När man inte är ledig så mycket vill man ju göra det allra mesta av varje dag men jag känner att jag nu skulle behöva några dagar och bara vara. Bara göra det jag känner för just då. Men nästa vecka är jag faktiskt ledig både måndag, tisdag och fredag! Alla dagarna är dock uppbokade haha. Men nu ska jag ta mig lite kvällsmat och fruktsallad. Vi åt så tidig middag så är verkligen ashungrig nu! Sedan ska jag sooova. Jobbar 8.30-18.10 imorgon. Godnatt!


En dag i Sandhamn


























Cykeltur

Tjoho! Kom precis hem från en cykeltur. Var så trött efter jobbet så orkade inte ta mig ut och springa. Men kände att jag behövde göra något så jag cyklade fram och tillbaka till Strandallén, det är ca 6 km. Går på ungefär en halvtimme vilket ju är alldeles perfekt när man inte har så mycket tid eller ork. Så nu ska jag hoppa in i duschen! Lite senare tänkte jag visa bilder från dagstrippen till Sandham igår.
Bilden nedan togs där också btw. Hej så länge!




Årets andra dopp

Hej hej! Innan jobbet idag så cyklade mamma, syster och jag till Notholmen. Där blev det sol och bad (enbart årets andra dopp i svenskt vatten för min del!) med systers bästa kompis och hennes mamma. Så ÄNTLIGEN har jag lite färg i ansiktet igen. Riktigt skönt var det men kunde inte stanna så länge innan det var dags för jobb. På jobbet var det mycket att göra så tiden gick fort. Men det var nog också vetskapen om att jag ska vara ledig imorgon som gjorde att det inte kändes så tungt. Ska lägga mig nu så fort nagellacket torkat för det blir uppstigning tidigt imorgon eftersom vi ska till Sandhamn över dagen. U n d e r b a r t . Åka båt, sola, bada, äta matsäck, fika och FOTA!


The dream of yesterday

It is difficult to say what is impossible,
for the dream of yesterday is the hope of today
 and the reality of tomorrow.


- Robert H. Goddard


Segare än segast

Hej hej! Segare än segast. Ögonlocken bokstavligen hänger på mig... Men imorgon börjar jag inte förrän klockan tre, sååå skönt. Idag kom Ida förbi och åt middag, tacos of course, det var mysmys. Men vi var båda helt förstörda efter dagens jobb haha. Sedan hade jag och mamma tänkt att gå en promenad men vi fastnade i centrum. Men mår ändå inte hundra än, skrev nog aldrig det men gick hem tidigare från jobbet i söndags också. Och det är först idag jag börjat må bra. Skulle nog behöva sova en vecka i sträck för att känna mig på topp. Men tog faktiskt ledigt från mina tre timmar på torsdag så då ska mamma, syster och jag åka till Sandhamn över dagen! Ska bli riktigt härligt. Men nu ska jag lägga in lite ny musik på mobilen, har inte gjort det på evigheter. Sedan blir det nog sängen. Hejsvejs!


Levi's Curve ID



Har tänkt ett bra tag att jag ska köpa mig ett par nya jeans eftersom jag gått ner i vikt men har inte kommit till skott. Men hos mormor gick jag på jakt och hittade dessa på JC. Levi's Curve ID heter de. Hade faktiskt läst om dem i någon tidning och tänkte att det nästan lät lite för bra för att vara sant. De är nämligen så att de finns i Slight curve, Demi curve och Bold curve för att passa alla former. Hur bra?! Supersköna dessutom. Grymt bra köp! Fantastisk känsla var det också att inse hur liten storlek jag faktiskt kom i thihi. Men av bekvämlighetsskäl valde jag ändå en större storlek. Kläder ska vara sköna!

Men om man nu kommit underfund med att alla kommer i olika former, varför har man inte då insett att alla kommer i olika storlekar? Okej, okej är man kort kan man lägga upp dem. Men vet ni hur otroligt glad jag skulle bli om jag någon gång provade ett par jeans som var lagom långa på en gång. Hallelujah moment skulle det vara. Och det funkar faktiskt inte på alla jeans att lägga upp, t.ex jeans med väldigt utsvängda ben. Dessutom blir jeansen aldrig riktigt tajta runt knän och vader på mig för att de hamnar på fel ställen. Det är en struntsak egentligen, men alla korta vet vad jag pratar om. Har alltid önskat att jag kunde växa tio centimeter, eller åtminstone fem. Men samtidigt skulle jag nog få lite av en identitetskris. Att vara kort har alltid varit jag liksom, lilla Bella. Men seriöst då, är det bara jag som tycker att det är konstigt att man inte har kortare jeans? L30 är det kortaste jag stött på, jag menar ovanligt är det väl inte att vara runt 155 cm som jag. Eller?

Borlänge i bilder












RSS 2.0