Vårig outfit

 

Det är inte ofta jag slänger in en outfit men här har ni min favorit just nu. Tokälskar den! Så vårigt och fräscht. Pricken över i:et är den färgstarka BHn.
Var by the way nästan på väg att rensa ut dessa jeans för ett halvår sedan eller när det var för att jag aldrig använde dem. Men så provade jag dem förra veckan och de satt som en smäck! Har ju gått ner i vikt så nu sitter dem mycket bekvämare, jag har fobi för tajta jeans haha. De är höga midjan så förut satt de verkligen inte alls skönt, det var okej så länge man stod upp men nu är de alltså även bekväma att sitta i. Riktigt najs! Jeansen är från Acne och t-shirten är köpt på Lindex för 50 kr, ett riktigt fynd med andra ord!    


Valborg

Valborg är det visst idag. Känns väldigt konstigt. Igår på jobbet frågade kunder hur vi skulle ha öppet idag och jag förstod inte alls vad de pratade om haha.
Men valborg är verkligen ingen favorithögtid, tycker det är mysigt med brasan och så men det är inte riktigt samma sak längre. Så ska inte ens dit idag. Valborg betyder bara fylla. Det är trist.

I alla fall, dagen började segt. Drog upp syster vid tiotiden och så åt vi frukost men efter så somnade jag i princip på matbordet så systeryster den lilla filuren föreslog att vi skulle lägga oss i sängen igen. Gick med på det men ställde några alarm typ tjugo minuter framåt för att vi bara skulle få en liten tupplur. Men det gick som det gick och jag tror vi gick upp efter ett. Hehe... Skönt var det i alla fall. Sedan agerade jag världens bästa storasyster och stekte pannkakor till lunch åt mina kära syskon. Efter det blev det en tur till centrum och sedan tog vi en sväng med cyklarna. Åt middag när vi kom hem, lax och färskpotais med gräddfil och gräslök (asgott), och nu sitter jag här och degar. Så jäkla skönt att vara ledig! 






Summer escape



Har ju glömt bort att visa men förra veckan köpte jag en limited edition förpackning på Kicks med dessa två parfymer. Båda doftar ljuvligt och flaskorna är ju så söta så jag typ dör! Perfekta att ha i handväskan.

För övrigt då så var min dag en repris av tisdagen. Ida och jag gick en promenad imorse, käkade, solade på hennes altan och sedan cyklade jag upp till jobbet vid tjugo i två. Och idag fick jag faktiskt rejält med färg, har fått bikiniränder! Tjoho! Men nu ska jag se ett inspelat avsnitt Criminal Minds innan jag kryper till sängs. Funderar på om jag ska orka åka in till stan imorgon innan jobbet, vill så gärna ha en tröja ur Fashion Against AIDS-kollektionen innan de tar slut. Men jag vill verkligen verkligen verkligen inte åka in till stan. Haha. Så jag funderar på om jag ska vara lat och beställa istället... Ska tänka på saken medan jag tittar på tv, hejsvejs och godnatt! Imorgon ska förresten Ida och jag gå på bio och se Red Riding Hood, den kommer vara sååå bra!

Onsdag

Hej hej! Sitter här fortfarande proppmätt och belåten efter kvällens middag (två rejäla tacos, mums!). Skulle egentligen bara ätit spenatsoppa men kände att jag behövde en ordentlig middag. Blev så sjukt hungrig på jobbet. Men det kom väl efter träningen i förmiddags. Körde core, grymt bra träning det är alltså. Men typ sträckte mig och fick träningsvärk i benen på en gång så jag bestämde mig för att ta bussen istället för cykeln idag. Tror ni inte då att bussen inte dyker upp! Stod i en halvtimme och blev tvungen att ringa chefen och säga att jag var sen. Hann bli riktigt jäkla irriterad när jag stod där men det visade sig att det skett en olycka, tror det var någon lastbil som brann eller något sådant, så bussen hade stått där i en halvtimme. Då man ju inte vara arg längre. Men himla typiskt att det var just idag liksom. Blev en hel kvart sen till jobbet men det gjorde inget, brukar alltid vara så punktlig annars. Men tycker inte alls om att vara sen, dessutom var jag något så fruktansvärt kissnödig. Och satt i kassan i två timmar innan jag blev avbytt. Kunde ju i och för sig bett någon hoppa in så jag kunde gå men ville inte vara till mer besvär när jag var så sen och så. Haha i alla fall, imorgon ska jag och Ida ut och springa vid halv tio så nu ska jag nog faktiskt lägga mig. Godnatt!


Första doppet!

Hej hej! Idag har jag och Ida tagit årets första uppfriskande dopp i Albysjön!
Vi gick en promenad i spåret och körde lite styrka så sedan blev vi sugna på att känna på vattnet. Vi stod där och velade, kände på vattnet så fötterna domnade bort och velade lite till innan vi kastade av oss träningskläderna och hoppade i. Blev riktigt förvånad för det var faktiskt inte så kallt! Och man torkade på nolltid. Helt sjukt. Är riktigt nöjd med mig själv, det är kul att vara lite busig ibland thihi. Efter doppet gick vi hem till Ida, hämtade plånböckerna och tog bilen till centrum där lite lunch och frukt inhandlades. Sedan låg vi och pressade på hennes altan ett par timmar. Grymt skönt men helt otroligt nog verkar jag inte ha fått så mycket färg. Hm... Bredvid Ida ser man dessutom alltid likblek ut haha. I alla fall, vid tjugo i fyra cyklade jag upp till jobbet, jobbade fyra timmar och nu sitter jag här och tittar på Desperate housewives (som jag spelat in). Det har varit en riktigt bra tisdag! Men nu ska jag ägna all min uppmärksamhet åt tvn, hejsvejs!


Påskmiddag

Jobb, jobb, jobb. Det är bara jobb just nu känns det som. Borde ju inte klaga för plånboken blir fet (vilket är asbra!) men känner mig så sjukt sliten...

I alla fall, när jag kom hem från jobbet åt vi påskmiddag. Underbart gott var det! Typ dog efter det. Ska lägga mig i soffan och glo på tv snart måste bara fixa mina naglar först. Så måste jag försöka lägga mig tidigt också för klockan nio imorgonbitti ska jag befinna mig hos Ida för en promenad! Börjar tack och lov inte jobba förrän fyra. Riktigt skönt. Förresten att bero på naglar så har typ sex stycken kunder kommenterat mitt gula nagellack och tyckt det varit fint och "påskigt". Sånt blir man glad av! 


Familjemys









Hej hej! Helgen har spenderats hos pappa och syskonen mer eller mindre. Igår cyklade jag ju dit efter träningen och stannade hela kvällen, vi grillade, åt godis och dipp och såg på Harry Potter. Det blev så sent och jag blev så trött så pappsen fick skjutsa hem mig när vi sett klart filmen. Alltså åkte jag dit idag igen för att hämta cykeln men tog med mig bikinin och passade på att sola lite mer på altanen (det suger verkligen att bo i lägenhet när det är fint väder...). Syster och jag tog sedan en sväng till kyrkan med varsin mjukglass i högsta hugg. Fy på mig alltså vad mycket onyttigt jag ätit även denna helg. Men men, man måste ju leva. Stannade sedan på middag idag också. Grillat igen, så gott. Årets första färskpotatis åt vi till både igår och idag! Aldrig någonsin att jag skulle kunna leva utan potatis alltså! Haha. Nu ska jag ladda inför morgondagen genom att se två avsnitt Two and a half men och sedan sova. Jobbar 8.30-18 imorgon. Hejsvejs!

Påskafton!






Hej hej! Har varit på dans fuegoFriskis och är lika hög som alltid efter det! Dans fuego är fan det bästa jag vet. Jag älskar älskar älskar älskar älskar det!!! Lyckan var total när jag såg att de lagt in ett extrapass idag, annars går det ju bara på söndagskvällar. Men nu ska jag sätta fart, håller på att laga mat sedan blir det en snabbdusch och så kastar jag mig på cykeln och drar till pappsen. Tänkte hinna sola lite på hans altan därav brådskan haha. GLAD PÅSK!

Långfredag

Tjohoo! Äntligen helg! Det har varit en lååång vecka. Och en lååång dag. Invigde cykeln (eller ja, cyklade en gång då det fortfarande låg is på marken) för säsongen imorse, hur skönt som helst. Kändes verkligen som en sommarkväll när jag cyklade hem från jobbet vid halv sju. Underbart!! Men nu är det dags för fredagsmys! Måste sätta fart om jag ska orka se hela Titanic. Hejsvejs!


Skärtorsdag

Har noll, verkligen noll påskkänsla. Eller ja, lite fick man när kunderna önskade glad påsk på jobbet idag men annars känns det inte alls som påsk. Eller i och för sig fick vi påsklunch idag på jobbet också, det var riktigt najs faktiskt. Har inte så mycket mer att säga... Haha tråkig man är. Men nu ska jag borsta tänderna, se ett avsnitt av How I met your mother och sedan sooova. Imorgon jobbar jag 8.30-18. Blir alldeles matt bara jag tänker på det. Men det går nog ganska fort. Och när jag kommer hem blir belöningen dipp och min absoluta favoritfilm, Titanic.
Åh så jag längtar! 

 

Mycket nu

Är helt slut. Känns som att jag skriver det jämt, och att jag är trött. Hehe... Men just nu är det så himla mycket. Jobbar faktiskt väldigt mycket just nu. Har jobbat fyra, fem dagar i veckan i flera veckor. Men det är ju sjukt bra med pengar! Har haft så fullt upp att jag knappt insett att det faktiskt är påsk. Inget påskpynt är framme och på påskafton ska vi inte ens äta påskmat. Katastrof! Men jag ska nog laga lite påskmat till mig själv på söndag. Jobbar imorgon och fredag också sedan är jag ledig lördag-söndag (så skönt!) och sedan jobbar jag måndag-fredag nästa vecka. Det är asbra att jag fått både fredagen och måndagen för de är ju röda dagar, alltså 100% OB! Då gör det faktiskt inget att jag beställde den där dyra bikinin... Nu ska jag se på Grey's Anatomy som jag spelat in, sedan blir det sängen. Hejsvejs!

´
bild från häromdagen


Älskade sol

Det är så underbart med detta vackra väder! Synd bara att jag jobbar så mycket. Men idag jobbade jag i alla fall bara eftermiddag så mamma och jag gick en promenad i förmiddags och sedan halvsov jag på balkongen en stund. Så jäkla skönt! Nu är jag sjukt trött, ska bara se klart The Middle sedan blir det sängen. Imorgon jobbar jag 12-20 så jag missar corepasset men det blir en prominx istället!


Grattis systeryster!

Det är ingen vanlig dag för det är lillasysters födelsedag hurra hurra hurra!
 11 år blir den lilla skrutten!


men idag ville hon såklart inte vara med på bild haha


Mosaik Steakhouse

Hej hej! Denna söndag har bestått av sovmorgon följt av scones till frukost, pyssel, stress, födelsedagsfika för Carro och födelsedagsmiddag på Mosaik Steakhouse för lillasyster (som fyller imorgon!). En rätt bra söndag med andra ord. Nu har jag precis lagt upp en annons på Tradera och avnjuter lite choklad. Försöker att inte tänka på att jag börjar halv åtta imorgonbitti... Men när jag slutar vid fem hämtar pappsen upp mig så ska vi fira systeryster. God mat och glassmarängtårta, det är min morot det!


Marmaduke

Hej hej! Har precis tittat på en snutt av filmen Marmaduke med lillasyster. Den handlade om hundar som pratar men den var faktiskt riktigt rolig på sina ställen. Det var oväntat. Vi såg den svenskdubbad, det var det som var halva nöjet haha.

I alla fall, kvällen har spenderats hos Ida! Vi åt hemmagjorda grillade hamburgare till middag och sedan såg vi Harry Potter and the deathly hallows, mys! Att bero på det så köpte jag den och dessa andra två underbara filmer på Buylando häromdagen. Älska den butiken alltså. Synd att det finns så få filmbutiker numera! Men men, nu ska syster och jag se på något avsnitt Vänner innan vi kryper till sängs. Godnatt!

 

Dream as if you'll live forever

Dream as if you'll live forever, live as you'll die today

- James Dean



Härligaste dagen på länge!

Gud vilken härlig fredag jag haft! Började dagen hyfsat tidigt och gick till banken med mamma. Förde över pengar för Cypern och uppgraderade mitt visakort (som jag tänkt göra hur länge som helst). Sedan blev det lunch på pizzeria Hörnet, på uteserveringen! Hur najsigt som helst. Strosade sedan runt i centrum en stund och köpte en jättefin gul/vit randig skjorta. Hängde hemma en stund och så gick syster och jag ner till parken. Hon spelade kula och jag fotade. Supermysigt och så himlans härligt med soooolskeeen! Nu ska vi fortsätta myset med dipp och filmen Ett småkryps liv. Underbara dag, underbara väder.












Finally!

Hej hej! Är sjukt trött... Imorse åkte mamma och jag till stan där vi uträttade lite ärenden, när vi kom hem gick vi en långpromenad och sedan stressade jag till jobbet. På promenixen hittade vi förresten vitsippor, blåsippor och massa tussilagos! Visar imorgon. För nu ska jag sova, godnatt!

Åååååååh tralalala vad det är skönt med helg! Tre dagars ledighet! Äntligen!


Tattoo number two

Så var tatuering nummer två på plats! Vad tycks? I love it! Men det svider... Blödde faktiskt lite denna gång. Hur ont gjorde det då? Jo, det ska jag tala om. Inte alls lika ont som på handleden men visst gjorde det riktigt ont på vissa ställen. Men det är ju inte värre än att man klarar av det och det var över på nolltid. Däremot fick jag vänta innan. Hade först tid vid tolv, sedan ringde de och ändrade till ett och inte förrän tio i två blev jag faktiskt tatuerad. Så det blev rätt stressigt till jobbet och jag har mått lite sisådär. Tror det var nervositeten som släppte och hunger, för nu mår jag mycket bättre. Men är trött så ska väl krypa ner i sängen nu. Godnatt! 


Bilden är tagen precis när den är nygjord, bättre bild inom kort!


Gula prickar







Tog bilderna ovan idag när mamma och jag tog en långpromenad. Hade nämligen ingen lust att jympa. Vädret var inte det mysigaste (grått, kallt och blåsigt) men det var skönt ändå. Hann lagom hem och äta innan det var dags för jobb igen. Är jättetrött så ska ta och lägga mig strax. Har tid hos tatueraren imorgon men de hade ring när jag jobbade så vi får hoppas att det inte blivit avbokat! Nä, nu ska jag äta lite jordgubbar och vindruvor sedan blir det sängen. Godnatt!

För varenda unge

Det är april och UNICEFs kampanj För varenda unge har dragit igång. Målet med kampanjen är att värva fler Världsföräldrar. Ingen kan göra allt, men tillsammans kan vi göra mycket. Alla barn förtjänar en trygg och bra uppväxt. Så visa ditt stöd du också genom att köpa UNICEF-nålen för 20 kr (finns på H&M, Expert & Apotek Hjärtat) eller besök UNICEF och bli Världsförälder.

Kampanjen avslutas den 1:a maj med Humorgalan som direktsänds i TV4. Och vet ni vad?! Den ska jag gå på! Fick biljetter via UNICEF eftersom jag är en del av nätverket bloggare för varenda unge. De lottade ut biljetter så först var turen inte med mig. Men så hade någon avbokat och min lycka var gjord!


Låt denna fina symbol pryda din jacka också!


Go green

Det är så typiskt mig att göra allt eller inget. Vaknade med halsont så beslöt mig för att skippa träningen idag men tänkte få lite annat vettigt gjort. Så vad har jag gjort då? Tittat på tv och googlat tatueringar. Haha. Nej men jag har faktiskt deklarerat. Alltid något. Målat naglarna har jag också gjort. Härligt gröna blev de idag, Go green heter färgen och är ett utav mina favoritlack.

Nej men om man skulle ta och laga lunch så kanske man kommer igång. Ska jobba ikväll. Förra veckan jobbade jag tisdag, onsdag, torsdag, lördag och söndag. Denna vecka blir det måndag, tisdag, onsdag och torsdag. Nästa vecka, påskveckan, jobbar jag måndag, tisdag, onsdag, torsdag och fredag... Haha vadå ångest liksom. Men majlönen blir riktigt fet, det får jag trösta mig med!


10-04-97

Idag är det 14 år sedan min älskade morfar lämnade detta liv.
Du är för evigt saknad ♥


morfar och jag


I love it!

Nyss hemkommen från dagens höjdpunkt, dans fuego. I love love love it! När det är slut vill man bara fortsätta rulla på höfterna, hade kunnat dansa hela vägen hem. Men jag lät bli haha. Dock måste jag tillägga att man borde porta alla fullkomligt ointresserade fjortistjejer som bara står och viskar med varandra hela passet. Sjuuuukt störande! De följde inte med i rörelserna för fem öre vilket gjorde att jag nästan krockade med dem flera gånger. De var lika entusiastiska som ett par vandrande pinnar. Gaaah! Men jag lät dem inte förstöra min stund av total lycka. Höll det inne så att jag kunde skriva om det här, det är väldigt bra att ha en blogg må ni tro. Men nu måste jag kasta mig in i duschen innan maten är klar. Har jobbat hela dagen och åkte direkt till Friskis så jag är vråååålhungrig!

Besvikelse på hög nivå

Förstår att ni är bra nyfikna nu, eller inte, men det blev ingen tatuering. Ni förstår East Street har drop in varje fredag men av någon anledning hade de inte det idag. Så himla typiskt mig att lyckas pricka in just den fredagen! Och jag som var så fruktansvärt nervös också! Helt i onödan. Men på onsdag, då ni. Då blir jag minsann tatuerad! Kommer alltså vara nervös i flera dagar nu haha.

Aja, istället blev det ett par timmar på stan. Ett par löparskor, en sport-bh, en kofta och en fjärrutlösare fick följa med hem. Så det var en lyckad shoppingtur i alla fall! Men nu ska jag sätta på en bra film och äta chips, grönsaker och dipp. Imorgon blir uppgång tidigt för jobb. Hejsvejs! 


Nervöst

Hej hej! Är sååå nervöööös! Det är nämligen så att jag ska besöka East Street imorgon... De har drop in. Så går allt som det ska kommer en till tatuering pryda min kropp den här tiden imorgon. Ont som fan kommer det göra.  

Efter det tänkte jag ta en sväng på stan. Behöver både sport-bh och löparskor. Och Stadium råkar ha medlemsdagar med 10% på allt, najs!

Nej men nu måste jag försöka sova trots att jag är så uppe i varv. Är samtidigt jättetrött så det kanske inte blir så svårt. Godnatt!

 

D ö d

Shit alltså. D ö d. Var ju som sagt på Friskis imorse... Först fem kilometer jogg/powerwalk på löpbandet som jag till min stora förvåning klarade bättre än förväntat och sedan blev det väl en halvtimme eller något sådant på gymmet. Det är så att jag undrar om jag överhuvudtaget kommer komma upp ur sängen imorgon... Hahaha. Men det ska nog gå bra. Är mycket nöjd med min insats i alla fall! Nu ska jag fixa maten (äter middag nu eftersom jag jobbar 17-20). Hejsvejs!


Dagens lunch

Hej hej! Hann aldrig blogga igår för jag och Ida gick en långpromenad och sen stack jag till jobbet. Om en timme ska jag bege mig till jobbet igen. I alla fall, idag blev det core! Jätteskönt och jättejobbigt. Hade först tänkt göra stuvade makaroner till lunch men kom hem och blev lite stressad så jag tog riset från häromdagen och fixade köttbullar (som för övrigt är Scans delikatess med högre kötthalt, mycket goda!) och broccoli. Var väldigt effektiv, en halvtimme efter det att jag kom hem från träningen hade jag både duschat och ätit. Så snabbt brukar det inte gå haha. Så nu fick jag ju som sagt lite tid över, men ska ta och använda den till att fixa iordning mig så att jag slipper stressa till bussen.

Imorgon ska jag förresten befinna mig på Friskis redan klockan nio på morgonen! Blir bland annat fem kilometer på löpbandet. Jag som inte sprungit på ett år typ. Får se hur det går, hoppas att det inte är alltför mycket folk på gymmet. Då blir det pinsamt... Hehe. 




Bra start på veckan

Hej hej! Idag har det blivit lite deklaration, planering inför i höst, solning och träning (dans). Umgicks även med Ida ett par timmar tidigare idag och solade lite till på hennes altan. Superskönt och mycket trevligt! Vi åt frysta bär och drack grönt te till mellis och nu är min mage svullen och ger ifrån sig konstiga ljud. Misstänker att det är det gröna teéts fel. Gott var det dock. Kurrar gör magen också så nu ska jag äta en macka och lite vindruvor. Ska försöka lägga mig tidigt idag så jag kan vara lika effektiv imorgon. Men som sagt, först något i magen och ett inspelat avsnitt Project Runway. Hejsvejs!


By the way har jag enorma problem att ladda upp bilder... Why???


I Am Number Four

Madde och jag såg ju I Am Number Four igår och den var asbra! Den hade hela paketet. Spänningen höll sig genom hela filmen, den blev inte tråkig en enda sekund och de onda var riktigt läskiga (hehe...). Lite romantik bjöds det på och ett par skämt. Typ dog så snygg Alex Pettyfer är också... Dessutom är han faktiskt en bra skådespelare som vi definitivt kommer att få se mer av. Me like! Wild Child är ett tips på en bra (tjej)film där han är med. Den är riktigt mysig och tåls att se igen när man känner för något lättsamt.

Att bero på bra filmer så såg jag och Gurra The Fighter häromdagen. Riktigt bra var den! Mark Wahlberg tillhör mina favoritskådespelare och Christian Bale spelade otroligt bra. Han förtjänade verkligen Oscarn!

Nu ska jag hjälpa mamma med maten. Anna-Karin är påväg hit så vi ska ha filmmys ikväll. Har laddat upp med både godis och dipp! Riktigt najs blir det.


Gårdagens look. Se så långt mitt hår är!


Dans fuego

Hej hej! Är ruggigt trött idag. Men har inte sovit så bra de senaste nätterna. Har drömt massa mardrömmar, häromnatten drömde jag att en nära släkting dog. Vaknade av att tårarna rann längs kinderna. Hemskt, hemskt.
I alla fall, det var inte det jag skulle berätta. Det jag skulle berätta är att jag testade dans fuego på Friskis i förmiddags och det var grymt! Älskar verkligen att dansa. Så det passet tänker jag fortsätta på! Just det här passet var dock extrainsatt. I vanliga fall går det på söndagskvällar. Som tur är passar det bra det också. Hade blivit jätteledsen annars!

Nu ska jag ta och fixa iordning mig. Ikväll ska jag och Maddis äta på Hörnet och sedan gå på bio. I Am Number Four ska vi se. Den verkar riktigt bra, dessutom är Alex Pettyfer mycket trevlig att se på. Det blir en perfekt lördagskväll!



Godaste morotstårtan

Morotstårta
* 2 ägg
* 2 dl socker
* 2 dl vetemjöl
* 1 tsk bikarbonat
* 1 tsk bakpulver
* 1 tsk vaniljsocker
* 1 tsk kanel
* 1 dl matolja
* 3 dl rårivna morötter

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl med bikarbonat, vaniljsocker, kanel och bakpulver. Slå blandningen i röran, tillsätt olja och morötter. Häll smeten i en väl smord och bröad form med löstagbar botten. Grädda i 175 grader i ca 30-40 min.
Låt kallna.
  
Glasyr
*
30 g mjukt smör
* 2 dl florsocker
* 1 tsk vaniljsocker
* 1 pkt philadelphiaost

Vispa ihop och bred över kakan.

För att få kakan så där härligt saftig brukar jag ha i ungefär en extra dl morötter. Brukar även köpa det stora paketet philadelphia på 300g och använda nästan hela. Men då får man ha i lite mera florsocker och vaniljsocker efter tycke. På bilden ser det inte ut som att det är så mycket glasyr på men mina morotskakor sjunker alltid ner i mitten så det är där allt ligger. Men det är så det ska vara! Skulle lätt kunna äta hela själv... Eller inte riktigt kanske, men farligt gott är det allt.


April, april

Hej hej! Första april idag, tiden tickar på. Ska strax bege mig mot jobbet. Ångest. Hade nämligen inte jobbat om jag inte tagit på mig passet. Det känns lite surt eftersom vi får främmande ikväll. Men men, det är ju lite extra pengar. Får tänka på den ljuvliga morotstårtan som jag bakade imorse som väntar på mig när jag kommer hem. Mums!

Här kommer en bild på dagens chokladbruna naglar. Älskar färgen men den har tyvärr utgått, tur att jag har mycket kvar! Nä, nu måste jag klä på mig. Hejsvejs!


RSS 2.0