SATC 2

Hej hej! Idag gick jag och Ida på bio och såg den efterlängtade Sex and the city 2. Det var min födelsedagspresent, en väldigt bra sådan. Jag älskar ju att gå på bio så det är alltid ett säkert kort när det gäller mig ^^ I alla fall, så jag älskade den! Man skrattade högt stora delar av filmen. Helt uuunderbar var den! Bättre än den första vill jag nog påstå. Så gå och se! ;) Längtar redan tills den släpps på dvd! Och tänker att en tredje film inte vore helt fel...Man kan ju hoppas åtminstone eller hur? Men nu måste jag sova, har visserligen bara en lektion imorgon och då ska vi se på film. Men behöver fixa lite andra grejer och så jobbar jag ju på kvällen. Så lite sömn behövs ändå. Hejsvejs och godnatt!


                                                          bildkälla


Bryssel del 2


















Är man i Belgien måste man ju faktiskt äta en äkta belgisk våffla ^^. Det luktade otroligt gott, såg gott ut men smakade inte gott. Alldeles för sötsliskig och degig för min smak...Hade tänkt skriva lite också men nu sitter jag och somnar med datorn i knät. Dags att sova med andra ord, fler bilder kommer. Hejsvejs!



Mors dag

Hej hej! Har haft ännu en tuff dag på jobbet. Men nu är helgen över! Känns så knäppt att säga så men när man jobbar helg vill man bara att den ska vara över. Var så deppig över att jag missade det fina vädret så jag drog och solade med Ida förut ^^ Inte bra, jag vet. Men men, typ allt är ju farligt...

I alla fall idag är det ju Mors dag så detta blev världens bästa mamma uppvaktad med. Teét, som för övrigt doftar ljuvligt, fick hon faktiskt redan igår. Kunde inte hålla mig som vanligt. Hon skulle jobba natt och brukar dricka te då så tyckte det passade bra. Korten har lillasyster gjort, visst är dom för söta!




Vidrig dag

Hej hej! Har haft en vidrig dag på jobbet. Folk köpte frukt och grönt som bara den, vilket i och för sig är bra. Men jag hade tusen andra saker att göra också så det var lite jobbigt. Men tack och lov gick timmarna fort i alla fall. Nu tänker jag se på massa inspelade tvprogram och äta choklad. Visst blev det ett roligt inlägg? Hahah! Men jag orkar faktiskt inte och ska upp tidigt imorgon också så hejsvejs!


Bryssel, del 1

Hello I'm back! Resan var väldigt händelsefull och galen. Vet inte ens var jag ska börja! Dessvärre är jag sjukt trött (inte så konstigt efter 22 timmars bussfärd) så orkar inte gå in på massa detaljer nu. Men typ allting strulade, bussresan, maten, hotellrummen och vädret. Det spöregnade när vi anlände till Bryssel men senare på eftermiddagen blev det uppehåll. Angående hotellrummen så var det först fel på bokningen och när vi efter mycket om och men kom in till hotellrummet så satte sig Isabella på sin säng och så hörde man bara 'Krasch! Pang! Aaaaah!'. Trodde först att hon trillat ur sängen men när jag kom ut från badrummet så såg jag att hela sängen var sne. Ett av sängbenen hade gett vika. Hahahaha! ^^ Så vi skrattade! Och inte nog med det, när vi skulle åka ner med hissen efter den händelsen så fastnade vi i hissen jag och Isabella! Hissen var precis lagom "stor" att rymma två personer. Och jag har ju lite smått klaustrofobi! Not fun. Ringde på den där förbaskade klockan en bra stund innan en oförskämd hotellarbetare kom. Vilken skräckupplevelse det var. Det komiska var att jag tänkte när jag åkte upp med hissen tidigare på just det. Hur hemskt det skulle vara att fastna i den pyttelilla hissen och så gjorde vi det. Det är typiskt våran tur. Himla synd att jag inte tog kort på hissen så jag kunde visat hur liten den faktiskt var.

I alla fall, studiebesöket på Barry Callebaut, som är världens största chokladtillverkare, var mycket intressant. Så synd att man inte fick ta bilder i fabriken bara. Därför blev det endast en bild på skylten. Det doftade så ljuvligt i hela området må ni tro! Efter besöket bjöds vi på mackor och äppelkaka. Och så fick vi alla en varsin påse innehållandes en lite påse pellets (mjölkchoklad med honungssmak), en fin broschyr och två små chokladkakor. Väldigt gulligt. 

Fortsätter skriva imorgon, om jag orkar efter jobbet det vill säga. Annars dröjer det till måndag. Men här kommer några bilder! Lägger upp fler imorgon.



                        Isabella på hotellrummet, titta noga på sängen ^^






                                              Ciny och Isabella





Byebye Sweden...

and hello Belgium! Så här kommer de närmsta dagarna spenderas. Kommer bli jobbigt men kul! Blir nog tyvärr ingen uppdatering förrän på fredag när jag kommer hem. Så hejsvejs på några dagar!

Tisdag 25/5

08.00 Avresa från skolan

14.00 Första stopp för sen lunch i norra Skåne

19.00 Färja i 45 minuter mellan Rödby och Puttgarden. Middag på färjan

Onsdag 26/5

07.00-08.00 Frukost och "fixa till sig"

10.00-12.00 Studiebesök på Callebaut i Bryssel. Lättlunch efter besöket

13.00 Incheckning på hotellet

Fria aktiviteter under eftermiddagen (vilket betyder shopping!)

19.00 Samling i hotellreceptionen för gemensam middag

Torsdag 27/5

06.00-09.00 Frukost på hotellet

09.00-12.00 Fria aktiviteter! Utcheckning från rummet senast 12.00

12.00-13.00 Lunch i Bryssel

13.00 Avresa från hotellet

19.00 Middag

Fredag 28/5

09.00 Frukost

13.00 Tillbaka vid skolan

Lite politik

Hej hej! Idag hade vi som sagt partiutfrågning i skolan och det var faktiskt mycket intressantare än jag trodde. Visste redan på vilken sida (den blåa) jag stod men det var intressant och nu känner jag mig helt säker på att det är rätt sida för mig. Så i höst kommer förmodligen min röst hamna på Moderaterna. Tänk att man blivit så gammal att man får rösta. Känns konstigt men bra såklart att man äntligen får vara med och påverka. Som flera av representanterna sa så är det viktigt att man går och röstar, även om man röstar blankt. Vi är en demokrati och bör utnyttja det. Men som sagt jag vet var jag står, och jag står för det. Hoppas att ingen hatar mig för det. Det är det tråkiga med politik, att man oftast inte kan diskutera det med t.ex. vänner utan att man blir osams. Det är verkligen ett känsligt ämne. Men nog om politik, nu ska jag minsann packa inför Belgien. Är så nervös! Och vet inte vad jag ska packa ned. Kommer garanterat ha för mycket med mig, det har jag alltid. Men hellre för mycket än för lite när det gäller sådant. Aja klockan tickar, skriver mer senare. Hejsvejs!

En salig blandning

Sådär ja, nu har man i alla fall över 240 låtar inlagda på mobilen. Det är en salig blandning må ni tro, allt från Eminem till Buddy Holly. 

     Den här låten hamnade i spellistan också. Den här låten är sommar för mig. 
  Men nu måste jag kasta mig i sängen ser jag på klockan, hejsvejs och godnatt!


A lot to do!

Det har inte slagit mig att det faktiskt är nu på tisdag, alltså om två dagar jag åker till Belgien. Fick lite smått panik idag när jag kom på hur mycket som ska fixas innan dess. Det blev en liten lista...

* Packa
* Växla pengar
* Köpa resnödvändigheter (Cosmo, godis, matsäck)
* Tömma kameran och ladda den
* Lägga in massor med nya låtar på mobilen
* Ringa och dubbelchecka ledigheten med chefen
* Lämna tillbaka klänningen på Mango (det här är den andra det är fel på!)
* Ta en joggingtur
* Måla naglarna

Oj, oj, oj. Kanske inte låter mycket för vissa men jag är ju inte direkt känd för att vara snabb ^^ Dessutom slutar jag senare imorgon än vad jag brukar. Vi har partiutfrågning mellan 13-15. Åh så kul...Nä, nu ska jag börja fixa med låtarna. Dom jag har inlagda räcker inte på långa vägar för en 22 timmars resa. Förstår ni hur sjukt lååångt det är?! Det går ju knappt att föreställa sig. Men det kommer nog bli en upplevelse. Får ju i alla fall åka utomlands gratis. Så på onsdagen får jag trösta mig med lite shopping innan vi påbörjar den långa resan hem igen. Hoppas att jag kan få tag på den underbara Lindt crunchy caramel chokladen också. Jag skojar inte när jag säger att det är det godaste chokladen som finns. Tyvärr finns den inte att få tag på i Sverige (så vitt jag vet?). En gång köpte vi upp oss när ICA Maxi hade. Men det var bara ett tillfälligt parti. Köper alltid med mig från Frankrike eller ber farmor köpa när hon åker. För den är verkligen himmelsk. Det ska bli kul att besöka Belgien eftersom dom är kända för sin goda choklad. Syftet med resan är ett studeibesök på chokladfabriken Callebaut. Och choklad är det området inom konditori som jag faktiskt är riktigt intresserad av. Så det kommer nog vara värt det, trots den vidriga resan. Men nu måste jag verkligen fixa med låtarna, börjar känna mig ganska stressad. Hejsvejs!


Rabarberpaj

Hej hej! Idag har vi haft en riktig slappdag. Har gått runt i pyjamas hela dagen och bara varit, typ. Rensat har vi i och för sig gjort. Och så kom moster på besök. Det händer inte allt för ofta så det var mysigt. Nu har jag precis bakat en rabarberpaj. Faktiskt första gången jag gjorde det, alltså har ju gjort smulpaj hur många gånger som helst såklart. Men har aldrig bakat nåt med rabarber. Vet egentligen inte varför, det är ju så himla gott. Dock glömde jag att strö över socker så pajen blev lite extra syrlig, men det gjorde inte så mycket. Gott ändå.

Smulpaj 4 port
2 dl vetemjöl
2-3 msk socker
75 g smör

fyllning
ca 500 g frukt eller bär
ca 1/2 dl socker
(1 msk potatismjöl )

Blanda samman mjölet och sockret i en skål. Arbeta i smöret med en gaffel eller fingertopparna till en smulig massa. Skala och kärna ur frukten. Skär dem i tunna skivor och lägg dem i en smord ugnssäker form. Eller blanda färska eller otinade djupfrysta bär med lite socker och potatismjöl. Lägg dem i formen. Strö över smuldegen och grädda pajen i mitten av ugnen i ca 25 minuter i 225 grader. Servera pajen ljummen med glass, grädde eller vaniljsås. Enjoy!

Recept från Rutiga kokboken



Är man kort så är man

Hej hej! Det blev en riktigt mysig dag. Kom inte så långt med städningen istället solade jag och pysslade om mig själv lite grann. Sen gick jag ner till centrum och shoppade lite. Ni vet ju hur mycket jag älskar leggings så dessa ursöta kunde jag bara inte motstå. Och vet ni vad det bästa med dom här är? Dom är lagom långa! Det är nämligen trekvartslängd på dom...HAHA! Sorgligt hur korta mina ben är. Det kunde i och för sig varit värre men jag önskar innerligt att jag vaknar upp en morgon med fem centimeter längre ben. Det vore nåt. I alla fall, leggingsen kommer från Lindex och kostar 199:- styck. Köpte ett vanligt vitt tunt linne från H&M också för ynka 49.50:-, det kan man aldrig få för många av. Och så lite lotion och peeling från LdB, grymt bra produkter. Men nu ska jag och syskonen ha myskväll! Vi ska se Avatar som är nästan tre timmar lång så dags att starta den. Hejsvejs!





Bröllopstårta

God morgon! Har varit vaken sen halv nio även fast jag inte somnade förrän vid två. Det känns att jag inte sovit tillräckligt. Känner mig sjukt seg...
Vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag. Tänkte ta tag i mitt stökiga rum och lagom när jag är klar med det har nog solen hittat till balkongen. Kanske går ner till centrum och strosar runt lite också. 

Igår var det den sista bageridagen (skönt!) och denna vackra bröllopstårta var det sista jag och några klasskompisar gjorde. Det är mörk chokladmousse och passionsfruktmousse. På tårtan längst ner är det så tomt för att en skylt skulle ligga där. I alla fall, det var kul att det blev det sista jag gjorde. Det var ett bra avslut. Nu ska jag sätta fart med rummet. Hejsvejs!


Skön kvällsträning

Tummen upp för mig! Har varit ute och joggat/gått i drygt en timme. Nu väntar en lång välförtjänt dusch! Sedan ska jag bänka mig framför tvn. Har både Våra bästa år, Ugly Betty och Two and a half men inspelat ^^ Hejsvejs!

Två veckor!

Hej hej! Har inte mått så bra dessa dagar därför har det blivit dåligt med uppdateringar...Idag skrevs i alla fall det allra sista provet, slutprovet i bageri/konditori och det gick bra. Gissa om det känns skööönt! Nu är det bara två veckor kvar till STUDENTEN! Galet. Och det är nästan inga skoldagar kvar för tisdag-fredag nästa vecka är vi ju i Belgien. Sjukt det känns. Snart är dagen här, den stora dagen som man längtat efter sen man började skolan i princip. Vilken himla grym känsla. Och min studentoutfit är så fin!

Jo, förresten. Nu är jag vän med SF igen. Det skrev jag nog aldrig men i tisdags när jag åkte hem från jobbet skulle jag bara checka att biobiljetterna till min födelsedag låg där. Då såg jag att det stod Tisdag 18/5 på dom. Han i kassan hade alltså skrivit fel datum. PANIK! Hade ett litet meltdown då när jag kom hem kan jag säga. Hade jobbat fyra timmar i typ 30 graders värme och inte ätit sedan lunch...Man kunde ju inte heller få tag på SF eftersom deras telefontid är 10-18. Irriterande minst sagt. Tog med mig biljetterna på onsdagen och var beredd på att få kämpa för min sak men vi fick nya biljetter utan problem. Så det var ju i alla fall bra. Både jag och Madde tyckte att filmen (Robin Hood) var jättebra. Den tycker jag absolut att man ska se! Fick biocheckar av Madde i present, en väldigt uppskattad present. Så nu kan jag gå på hela sex stycken biobesök! För jag fick presentkort också och så har jag poäng att hämta ut på mitt bioklubbskort. Underbart! Hade ju sagt att jag skulle visa bilder på mina presenter men bilderna jag tog blev urusla (min kamera suger...) så jag berättar istället att jag fick allt på min önskelista; Thomas Sabo berlockerna (flygplanet och blomman), Avatar och pengar. Plus skålen som jag redan visat och biocheckarna. Himla nöjd är jag! Men nu ska jag fixa middag och efter att jag smält maten ska jag försöka masa mig ut och ta en joggingtur. Det vill säga om min mage tillåter. Hejsvejs!


Happy birthday

Hej hej! Idag fyller jag 19 år. Men för att vara ärlig så känns det inget speciellt alls. Blev jätteglad för presenterna (visar imorgon) såklart och så men annars har det faktiskt inte varit någon bra dag. Vaknade med magont och stannade hemma dom två första lektionerna. Sen åkte jag in och skrev provet i buddhism, vilket i och för sig gick bra. VG på det med, men det var på håret! Men nu ska jag strax börja göra mig iordning för att träffa Madde och gå på bio, Robin Hood blir det. Då kanske dagen känns lite mera speciell. Men den här födelsedagen kunde ju knappast toppa förra årets då jag låg på en strand på Mallis med bästa vän. Tänk att det gått ett helt år. Vill tillbaka! Och vill fylla 18 igen. 19 känns så gammalt... Haha ^^ Nej nu ska jag ta och försöka platta håret. Hejsvejs!




Flitig!

Hej hej! Idag känner jag mig flitig! Detta har jag åstadkommit:
✔ Gjort provet i internationell politik
✔ Fixat skor till studenten 
✔ Bättrat på brännan (det var 37 grader på balkongen idag!)
✔ Pluggat till onsdagens prov
✔ Tagit årets första joggingtur

Kände först inte för att göra provet när jag kom till skolan men fick en lång håltimme så då pluggade jag och bestämde mig för att det var bäst att få det avklarat. Och även fast det inte kändes så bra fick jag VG! Yey! Sen efter skolan drog jag in till stan med en plan. Satt igår och kollade runt på nätet efter snygga skor och skrev upp en lista på dom jag hittade. Det var ett par som jag var speciellt förtjust i, det var också dom läckerbitarna jag kom hem med. Älskar dom! Så nu får dom rosa pumpsen åka tillbaka imorgon. Dom var fina men det kändes inte helt rätt. Men dom här, dom är perfekta. En aning trånga men det skulle töja ut sig. Märket heter Rocket Dog (aldrig hört talas om innan) och dom är köpta på Nilson shoes för 699:-. Men nu ska jag plugga vidare, hejsvejs!





Trötter

Hej hej! Är helt slut idag. Turen till Vällingby tog kol på mig. Sov på tunnelbanan (brukar aldrig göra det) hela vägen från Vällingby till Gullmarsplan. Har förresten aldrig åkt så långt med tunnelbana. I alla fall, kom iväg rätt sent dit så jag kom hem lagom till middagen då vi fick gäster. Anders, Camilla och bonuskusinerna. Det var trevligt, vi firade mig i förskott. Fick en helt underbar skål från Mateus i present av dom. Verkligen min stil! Camillla och jag har samma smak när det gäller sådant, det är kul ^^ Men nu har jag faktiskt inte tid att skriva mer, måste plugga... Hejsvejs!


Kakbak mitt i natten

Hej hej! Gissa vem som precis bakat klart två sorters kakor...Haha. Nu är jag trött kan jag säga! Vi får nämligen middagsgäster imorgon och så bakade jag lite extra att ta med till jobbet eftersom jag fyller år på onsdag. Hade planerat att baka lite tidigare, men det blir ju inte alltid som man tänkt sig ^^ Nu kryper jag ner i sängen och pluggar tills jag somnar. Hejsvejs och godnatt!



En fantastisk dag!

Hej hej! Vilken fantastisk dag det har varit! Termometern visade hela 36 grader när jag låg på balkongen förut! Det är helt vindstilla där så man blev verkligen stekt. Orkade bara ligga ett par timmar. Sen mötte jag upp Ida och gick en timmes promenad med henne. Hur skönt som helst! Gick i bara shorts och linne men det var galet varmt ändå. Känner mig pigg och fräsch nu. Sitter här nyduschad och insmord med Hawaiian Tropics coconut body butter. Mmmm sommar! Att bero på "Mmmm" så blev jag sjukt sugen på Marabous limited edition från förra året med jordgubbsbitar. Haha. Synd att det bara var just limited edition. Den var ju så god!

I alla fall, så här ser jag ut nu! Lite dåliga bilder, men visst blev klippningen bra? Jag är verkligen jättenöjd. Men nu ska jag hjälpa mamma med middagen, magen kurrar efter promenaden! Hejsvejs!


Nya skor

Hej hej! Här är skorna jag köpte igår, Vagabond köpta på Nilsons skor för 599:-. Tror jag ska ha dom på studenten om jag inte hittar några andra. Skulle egentligen vilja ha några med lite högre klack men dom här är dom enda som passat hittills, och som var rosa. Som faktiskt var det jag letade efter. Det bryter av sött mot den vita klänningen.
Ringde förresten till Mango och bad dom lägga klänningen till imorgon istället. Orkade verkligen inte ta mig dit idag, dessutom är det ju värsta sommarvädret. Det vill man ju inte missa! Så nu ska jag slänga på mig bikinin och steka på balkongen. Hejsvejs!

Fika på stan

Hej hej! Dagen bara flög förbi! Åkte in till stan efter lunch, sprang i några affärer och mötte sedan upp Anna-Karin för en fika på Wayne's Coffee. Det var jättetrevligt men det var sjukt mycket folk inne i stan så ljudnivån inne på Wayne's var inte lika trevlig. Efter stan var det bara hem och käka. Mamma var inte hemma så jag och lillebror beställde hem pizza. Haha andra gången denna vecka...Och efter pizzan gick jag och klippte mig hos Lisa. Vi umgicks lite grann för flera år sen men har inte pratat på länge så det var kul. Och hon var jätteduktig, jag blev verkligen supernöjd! Hon frågade om hon fick fixa det lite efter att hon hade klippt och såklart fick hon det. Älskar att bli ompysslad! ^^
Det blev så himla snyggt när hon plattade mitt hår att nu får jag faktiskt ta och lära mig det! Har ju köpt en söt liten lila plattång, det var med den kusin lockade mitt hår till skivan. Himla bra att man kan använda den till det också.

Här kommer några bilder från idag, köpte ett par skor men dom och mitt nyklippta hår får ni se imorgon ;) Nu lägger jag mig i sängen och tittar på Vänner. Måste upp hyfsat tidigt imorgon och släpa mig bort till Vällingby. Ja, varför det kan man undra? Jo, därför att min fina Mangoklänning (som jag reklamerade idag för att det var hål i) fanns det bara en kvar i rätt storlek, och det var i Vällingby. Suck för det. Men tur att det fanns en i alla fall! Hejsvejs och godnatt!






Nästan klar

Hej hej! Jag har varit duktig, men inte så duktig som jag hoppats på. Är inte klar med alla frågorna men det är inte många kvar nu. Dom som jag hoppade över är sådana som min hjärna är för trög för att göra idag...^^ Får fortsätta på lördag eller söndag. För imorgon har jag icke tid. Först blir det en fika med Anna-Karin, sen lite shopping (måste hitta skor till studenten!) och senare på kvällen ska jag klippa mig hos Lisa, en kompis kompis som går frisörlinjen på samma skola som mig. Det är verkligen dags nu, har inte klippt mig sen i december! Men jag tänker bara toppa det värsta, om det är mycket som är slitet får jag gå och klippa mig igen efter studenten. För jag vill ha så långt hår som möjligt på studenten ^^ Men klockan tickar iväg så nu ska jag ta tag i mina naglar innan jag blir för trött. Hejsvejs!

Haha. Förresten måste bara visa dessa bilder på en liten plutt Bella. Hittade dom bland massa dagisgrejer när jag hjälpte mamma förut. Tänk att man varit så liten!

Obegripligt

Något som gör mig så fruktansvärt förbannad är när mammor röker i närheten av sina barn. Jag blir illamående när jag ser det! Hur kan man göra så mot sina barn, hur kan man vara så självisk? Idag vet man ju hur skadligt det är. Det är helt obegripligt för mig hur man kan utsätta någon man älskar för det. Såg på Unga mödrar nyss och där rökte två av dom tre mammorna. Galet. Därav mitt lilla utbrott...Fine om man vill förstöra sitt eget liv men utsätt inte andra för det, speciellt inte ett oskyldigt litet barn som sitter i vagnen och inte kan gå därifrån. Rökning dödar punkt slut.

Långhelg!

Hej hej! Eller för mig är det faktiskt godmorgon. Har bara varit vaken en och en halv timme haha, men det var för att jag la mig så sent. Men hela nio timmar sov jag, skönt! Det händer inte allt för ofta. Så himla underbart med långhelg! Värsta bästa tajmingen eftersom jag ändå inte kunde gått till skolan idag med hostan och eftersom jag behöver göra skolarbete. Så på schemat idag står plugg, plugg, plugg. Måste göra klart naturkunskapsfrågorna och börja plugga lite smått inför de tre proven nästa vecka. Internationella relationer (som jag missade nu när jag var sjuk), buddhismen och teoriprov i bageri/konditori. Nä, dags att sätta fart så jag hinner göra nåt annat också. Mamma behöver hjälp att gå igenom alla bebiskläder och liknande som vi hämtat hem från pappa. Sjukt vad mycket skräp man sparat på...Aja, skriver garanterat mer senare. Hejsvejs så länge!

Sjukt bra låt


Jag vill, jag vill!

Titta vilken snygg outfit jag slängde ihop ^^ Allt kommer från H&M och går på drygt 700:-. Visst var linnet riktigt somrigt och härligt? Längtar så till sommaren! Hawaiian Tropic produkterna kommer by the way från Eleven.
Jag är sååå sjukt sugen på att boka en sista minuten. Försökte övertala Ida men det misslyckades haha. En vecka på Mallorca flyg och boende inkl. frukost skulle gå på typ 2500:-. Hur bra pris är inte det liksom! Jag vill, jag vill, jag vill!



I alla fall, på jobbet idag var det jättemycket folk, alla handlade väl inför långhelgen. Så det var lite stressigt men kände mig väldigt mycket piggare än igår när jag jobbade. Om bara hostan försvinner kan jag nog träna i helgen. Det behövs kan jag säga efter all glass jag ätit denna vecka...Haha ^^ Är bara fem veckor kvar till Grekland och till studenten är det bara tre! Måste hinna träna lite innan dess. Måste passa på att utnyttja mitt Friskiskort som går ut snart också. Men nu tänkte jag göra nån nytta, kanske rensa lite i garderoben? Vi får se vad jag orkar hejsvejs!

På bättringsvägen

Hej hej! Fick en glad överraskning när jag spanade in statistiken nyss, jag hade hela 16 besökare igår! Haha. Inte rekord men mer än vanligt, det är alltid trevligt! I alla fall, idag är jag på bättringsvägen! Har ett obehagligt tryck över bröstet och hostar fortfarande, men det är bättre än igår. Det enda som är sämre idag är att jag blivit torr som en öken i munnen, vilket är en mycket otrevlig biverkning av astmamedicinen... Men det ger med sig sen när jag minskar dosen igen.
Igår efter jobbet åkte jag förresten in till Ida i stan och hade myskväll. Pizza, godis och Desperate Housewives. Det behövde jag verkligen. Men det var skumt att åka åt fel håll imorse, alltså åka hem istället för till skolan. Kände att jag behövde vila idag också. Borde inte ha missat speciellt mycket idag men nu har jag haft en del frånvaro igen. Var friskare ett tag men nu har jag haft otur igen. Not nice. Men ska ta och fixa lite lunch nu, magen kurrar som bara den. Sen blir det till att vila lite innan jobbet, 15-20 idag...Men sen blir det långhelg! Är ledig från skolan både imorgon och på fredag eftersom det är Kristi himmelsfärd. Jippi! Nä, mat var det. Hejsvejs!


Summer feelings




Detta skulle jag gärna ha på mig i sommar när jag strosar runt på gatorna i Grekland. Summer feelings! Allt kommer från H&M och går på drygt 650:- totalt. Jag vill ha! Gör mitt yttersta just nu för att inte ta fram visakortet och klicka hem alltihopa. Skorna har jag suktat på lääänge men dom kommer ju aldrig ut i butik. Och med mina kräsna fötter känns det inte som en sån bra idé att köpa skor över internet. Så jag håller tummarna på att dom kommer ut i butik snart! 

Nu tänkte jag krypa ner i sängen och somna framför Vänner så godnatt!
 

Snart 19 år

Hej hej igen. Efter att nästan ha hostat upp lungorna vid middagsbordet så har jag insett att det inte blir någon skola för min del imorgon. Men jag ber att jag klarar av att gå till jobbet, det måste jag! Förresten så var mamma ner till Apoteket förut och skulle köpa hostmedicin till mig. Men eftersom jag har astma så avrådde dom från att ta hostmedicin. Istället skulle jag ta några extra doser astmamedicin men det gör jag redan så...Får hoppas att det ger med sig men idag är det mycket värre än det var igår :/

För att vara lite positiv då så tänkte jag meddela att om drygt en vecka blir jag hela 19 år! Gick runt och sa att det var två veckor tills lillebror påpekade idag att det faktiskt bara är en vecka (och två dagar). Bra koll Isabel! Börjar känna mig gammal, allvarligt talat. Snart blir man vuxen på riktigt. Alltså om ett år åker man inte längre till reducerat pris på SL, man får handla på systemet (inte för att jag bryr mig det minsta om det, men man får) och man måste betala för tandläkarbesöken. Sugit. Men som sagt ett helt år kvar tills dess! Tur det, för jag ska tillbaka till tandläkare om en månad och åtgärda ett par saker. Me don't like.

Har ingen aning om hur jag ska fira min födelsedag i år. Det är liksom lite svårt att slå den förra då jag låg och glassade på en strand på Mallorca...^^ Tänkte att ett biobesök åtminstone är roligare än att bara sitta hemma men vi får se om jag hittar någon att gå med. Annars vet jag inte vad jag gör! Kanske hamnar på en sista minuten resa själv. Vi får se hur desperat jag blir haha!

                I alla fall, för er som undrar så ser min önskelista ut så här ;)

Sjuuuk

Hej hej. Mår eländigt men lyckades ändå ta mig till skolan och hämta böckerna. Ska försöka plugga lite snart men det återstår att se om jag kommer orka gå imorgon. Vore ju bra att få det gjort för nästa vecka har jag två andra prov. Men mår jag så här dåligt så är det inte mycket att göra åt. Halsen är i alla fall inte lika svullen längre men hostan är inte att leka med. Somnade inte förrän halv fyra imorse men jag kunde sova, sov t o m riktigt bra. Så det var skönt. Men nu ska jag ta mig en glass och lägga mig på sängen en stund innan jag slår upp samhällsboken. Hejsvejs

     Försökte mig på ett leende men det gick inte så bra som ni ser haha...
                                             Blä för att vara sjuk!



Tre år har gått

Så här inför studenten börjar man inse hur sjuuukt fort tiden går. Det var tre år sedan bilderna nedan togs. Tre år! Vad små vi var. Och ändå kände man sig så himla stor. Vi gick ju ut nian. Idag känner jag mig på nåt märkligt sätt mindre än den dagen. Det vill liksom inte sjunka in i huvudet att jag faktiskt tar studenten. Att det här är det allra, allra sista sommarlovet. Om man nu ens kan kalla det så. För egentligen är det ju nu bara semester från jobbet. Jag har faktiskt valt att ta fem veckors semester i sommar. För nu när jag fortfarande bor hemma har jag råd att unna mig det. Den här sommaren ska bli den bästa någonsin!



Undrar om jag kommer gråta när vi springer ut. På avslutningen i nian grät jag okontrollerat men då hade man ju gått med samma personer, på samma skola i tio år. Och ville varken skiljas från klassen eller lärarna. Nu är det annorlunda, det finns inte mycket med Enskede gård jag kommer sakna. Någon lärare och några klasskamrater, inte mer. Eftersom man bara gått med varandra i tre år har man inte kommit så nära varandra. Eller jag har inte gjort det i alla fall. Men det är lite självvalt, känner inte att jag har så mycket gemensamt med dom i min klass så jag har valt att hålla mig lite för mig själv. Ibland kan jag känna mig lite ledsen när jag hör hur kul andra har haft sin gymnasietid och hur mycket nya kompisar dom hittat. Men det här var bara tre år av mitt liv, det är ju nu det börjar på riktigt. Och jag har ju mina barndomsvänner som betyder så otroligt mycket för mig. Det är så skönt att vara med människor som verkligen känner en. Som förstår sig på en och inte dömer. Ni är bäst! Men jag önskar att folk inte behövde försvinna så långt bort...Host Madde ^^ Och Ida som sökt utbildningar i hela vårt avlånga land. Såklart vill jag att du ska komma in på det du vill, men herregud vad jag kommer sakna dig om du flyttar. Vi som alltid bott så nära varandra! Haha jag som alltid är så himla känslig men nu när jag är sjuk är jag ännu värre. Blir lite tårögd när jag skriver detta, töntig jag är. Vem försöker jag lura? Såklart jag kommer gråta när jag går ut. Inte så mycket för att jag kommer sakna Enskede gård men för att en ny period i livet startar och saker kommer att förändras. Och när saker förändras har jag lite svårt att hänga med. Men förändringar är oftast bra. När jag tänker tillbaka på hur jag var för tre år sedan så blir jag stolt över mig själv hur mycket jag utvecklats, hur jag har vuxit och blivit en starkare, självsäkrare person. Jag är vacker som jag är och förtjänar att vara lycklig. Så har jag inte alltid känt. Folk tänker inte alltid på hur mycket saker dom säger kan påverka andra. Men några elaka ord som några killar sa till mig i typ mellanstadiet har hängt med mig i många år. Och fått mig att känna mig mindre värd. Dom orden följer inte längre med. Jag har alltid varit en person som sugit åt mig det negativa likt en svamp, men aldrig tagit åt mig av komplimangerna jag fått.
Så är det inte längre. Fortfarande är jag väldigt självkritisk men det jobbar jag på, och även där har jag gjort stora framsteg. 



Detta blev ett väldigt långt och personligt inlägg, undrar hur många av er som började läsa som läste klart hela texten ^^ Det är skönt att få skriva av sig och dela med sig av sina erfarenheter. Tycker inte om bloggar som är för opersonliga. Det kommer dessutom vara kul i framtiden att gå tillbaka och läsa hur man var, hur man kände och vad man gjorde. Älskar bloggen och förstår inte hur jag någonsin ska kunna sluta. Man blir beroende. Att skriva av mig här på bloggen fungerar som terapi för mig. Fungerar faktiskt bättre än vad riktig terapi gjorde. Jag skriver hellre av mig, det är jag bra på. Än pratar med någon människa som inte förstår. Nej nu när jag haft min lilla terapisession kanske man ska försöka sova. Eller i alla fall lägga sig i sängen och fortsätta bli underhållen av Vänner. Sov nämligen en bra stund efter middagen så är inte speciellt trött nu. Har börjat hosta så illa också att jag undrar om jag kommer kunna somna och sova hela natten. Får hålla mig vaken tills jag däckar. Skulle behöva några timmars sömn i alla fall för imorgon måste jag som sagt släpa mig iväg till skolan och hämta böckerna så att jag kan plugga till provet på tisdag. Suck...
Men men, nu blir det Vänner! Hejsvejs!


Ny väska

Har glömt att visa väskan jag köpte till skivan. Så här kommer den, från Accent och kostar 199:-. Snygg, enkel och lagom stor. Finns en lång axelrem på den, men jag vek ner den i väskan och använde väskan som en kuvertväska.
Enda minuset med väskan är att den inte har någon dragkedja, bara två tryckknappar. Tycker alltid att det känns som att saker ska trilla ur då. Men det är värre när stora väskor man har på axeln inte har dragkedja, då kan ju ficktjuvar lätt sticka ner en hand och fiska upp plånboken. Så nej tack till tryckknappar och ja tack till dragkedjor. Men känner mig riktigt risig nu så ska bädda ner mig i sängen och se på några Vänner avsnitt. Hejsvejs!



Trött på att vara sjuk

Hej hej! Mår fortfarande uselt, det blir inte bättre utan snarare tvärtom. Har börjat hosta ordentligt, halsen är så svullen att jag mår illa och nu har ögonen börjat rinna. Inte kul alltså! Kommer ju inte kunna gå på jympapasset imorgon heller *snyft, snyft*. Får verkligen hoppas att det vänder snart för jag jobbar både tisdag och onsdag. Måste ta mig till skolan imorgon också, i alla fall för att hämta böckerna jag behöver inför provet på tisdag. Så himla klumpigt av mig att inte ta med dom redan i onsdags för på torsdagen var det ju studiedag och på fredagen var jag sjuk (det kunde jag ju i och för sig inte veta). Men men inte mycket att göra åt. Får plugga järnet imorgon! Nu ska jag fixa lite lunch, blir kokt delikatesspotatis och kyckling från igår. Förstår inte hur man överlever en diet där man inte får äta potatis. Det är ju så himla gott och går att göra hur mycket som helst med. Dessutom är det faktiskt nyttigt, så det så ^^

    Hittade förresten den här fina bilden på mig och Alex från skivan i torsdags

                                               bildkälla: Studentmäklarna 

Syster&jag

Hej igen! Typ fjärde inlägget för idag haha. Tänkte bara lägga upp några söta bilder på mig och lillasyster som jag tog förut ^^









Och vi ger tummarna upp för chokladnyheterna! Alla var riktigt goda, men godast var helt klart kokoschokladen! Nu ska jag umgås lite med syster innan det blir läggdags, hejsvejs!




Goda (?) nyheter

Berättade för mammsen igår att det kommit så många chokladnyheter som jag ville testa så titta vad hon hade köpt hem idag! Gissa om jag blev glad ^^ Skriver senare om det var goda nyheter.



Plugg&tv

Hej hej! Sitter och tittar på Teen Mom (vilka losers till pojkvänner dom har, herregud alltså) och jobbar med naturkunskapsfrågorna. Ska snart hoppa in i duschen och sedan ta en sväng till centrum för att få lite luft och köpa glass för min onda hals. Mycket mer händer inte idag. Det suger verkligen att vara sjuk :/ Men mysigt att det regnar i alla fall ^^



Shoppingabstinens!

Hej hej! Har sån himla shoppingabstinens! Sjukt men sant. Dessvärre börjar kontot bli lite tomt...Betalade ju av hela Greklands resan med förra lönen. Det kändes. I alla fall, allra helst skulle jag vilja shoppa loss på Lagerhaus, älskar Lagerhaus! Detta ljuvliga örngott och denna sockersöta kakburk skulle mer än gärna få följa med mig hem ^^ Och det ska i alla fall kakburken få göra så fort den kommer ut i butik. Men nu är det läggdags, hejsvejs och godnatt!


Vet ni vad...

nu är det bara fyra veckor kvar till STUDENTEN! Lycka!


Skivan

Hej hej! Idag är jag sjuk och uttråkad till max. Började ju känna mig dålig i onsdags och det blir inte direkt bättre. Men än så länge rinner varken ögon eller näsa. Fast det är nog bara en tidsfråga så det är skönt att det är helg så jag bara kan slappa (skulle ha jobbat helg om jag inte bytt förut, så tack och lov för det!). I alla fall, kusins tatuering blev jättefin och jag blev såå suktad på en till men jag ska nog försöka hålla mig ett tag. Efter det gick vi till hennes jobb ICA to go och köpte lunch. Sen blev det en snabbis på stan där jag köpte en kuvertväska från Accent till skivan. Var så himla nöjd med min outfit! Kände mig faktiskt riktigt fin i klänningen, den var ett mycket bra köp! Dock såg jag när jag skulle gå ut genom dörren att det var ett hål i nätet så det blir nog till att ta en sväng förbi Mango nån dag. Sminkningen och håret var jag väldigt nöjd med också, det var kusins verk. Får ta och gå en kurs hos henne någon dag (vad säger du Carro?). Jag är sämst på sånt där, det enda i sminkväg jag är äger är en mascara, en kajalpenna och läppglans. Haha illa ^^ Men jag gillar att vara ganska naturlig, känner mig oftast ganska obekväm i smink. Att bero på obekväm så är det minst sagt vad jag kände mig på skivan igår. Det var trevligt att träffa lite gamla kompisar och så men jag gillar inte när man inte kan prata för att det är så hög musik. Och sen har jag väldigt svårt för när folk börjar bli påverkade. Har för mycket moderskänslor för mina kompisar, blir så orolig haha. Nä, jag är inte partytypen. Däremot älskar jag att klä upp mig och gå på bio eller ha folk på middag. Vi alla är ju olika. Eller hur?

                                        Voilá! Så här såg jag ut igår





Och this is me today ^^ Nu ska jag fixa mellis till mig och systeryster som precis kom hem från skolan. Magen kurrar men aptiten är så där, men lite baguette ska väl gå ner hejsvejs! 


Ny tatuering?

Aaah jag är så sugen! Vill verkligen ha en till tatuering. Och jag har kommit på vad jag vill ha! Hoppas att tatueraren kan klämma in mig imorgon också, annars ska jag boka en tid så fort som möjligt! Vad uppe i varv jag blev nu haha. Skrev ju att jag skulle lägga mig efter programmet men fastnade framför datorn och googlade tatueringar. Så det kan gå. Men nu börjar öngonlocken bli riktigt tunga. Dags att sova, om jag kan! Hejsvejs och godnatt!

Rensning

Hej hej! Vad sorgligt Grey's anatomy var idag! Snyftade rejält tönt som jag är ^^ I alla fall, idag har jag varit hemma hos pappa och rensat. Bara fyra veckor kvar tills han flyttar nu så det börjar bli lite panik. Åt grillat till middag och sen kom kusin Carro förbi. Det var tevligt. Ska följa med henne när hon tatuerar sig imorgon, det ska bli kul! Kommer bli sjuuukt sugen själv bara! I utbyte mot att jag följer med så ska hon fixa mitt hår till skivan ^^ Hade tänkt att träna imorgon också (har nämligen studiedag!) men jag har fått så himlans ont i halsen. Så det är nog ingen bra idé. Ska försöka få lite skolarbete gjort istället. Men nu ska jag se på ett inspelat avsnitt av Våra bästa år och sen ska jag krypa ner i sängen. Hejsvejs!

Jordgubbar

Hej hej! Denna dag bara flög förbi. Hade en lektion i skolan, åkte hem, åt lunch, uträttade några ärenden, cyklade till jobbet, jobbade tre timmar och cyklade hem. Och sedan satt jag såklart bänkad framför kanal 5 från 21.00-22.25 (Desperate housewives och Cougar town). Roligare än så har dagen inte varit ^^ Nu blir det lite jordgubbar (mums!) och sen den nyinförda kvällsrutinen: 60 situps och 20 armhävningar. Sommaren närmar ju sig med stormsteg! Men måste faktiskt säga att jag aldrig varit så nöjd med mig själv som jag är nu. Det känns bra! Men lite magrutor, det vore inte helt fel. Haha. Nej, nu väntar jordgubbarna. Hejsvejs!


Den lilla svarta

Hej hej! Efter skolan idag åkte jag in till stan på jakt efter skor och klänning. Skor blev det inga, hittade ett par superfina men stl 37 var på tok för stort och 36,5 på tok för smått. Är inte det märkligt? Blir tokig på mina fötter, och på skotillverkarna som inte gör skor för alla fötter...I alla fall, en klänning fick följa med hem. Från Mango. Hade aldrig varit inne på Mango förut, trodde att det var typ en lite tantigare och dyrare butik. Men ack så fel jag hade. Dom hade ju massor med fina kläder till ganska bra priser. Den här klänningen gick på 599:-, helt ok. Ska förresten ha den på Idas skiva, det är maffiatema. Det blir väl bra? Jag känner mig nöjd i alla fall. Men jag ser riktigt muppig ut på bilden...^^ Men men, nu måste jag faktiskt göra lite läxa. Ska skriva en sida om förtrycket i Iran. Jippi...
Det är ganska intressant men jag hittar ingen bra information. Och så vill min hjärna inte riktigt fungera normalt. Det enda som snurrar runt i huvudet är "fyra veckor till studenten, fyra veckor, fyra veckor!". Haha så man kan säga att den redan tagit semester. Nej nu får jag skärpa till mig. Hejsvejs!



Humorgalan

Vad ledsen jag blir på mig själv! Glömde totalt bort att Humorgalan var ikväll! Den håller på en liten stund till i alla fall. Går på tv4. Var med i kampen för varenda unge du också och bli världsförälder ikväll! Det finns inget bättre än att veta att man gör någons liv bättre.

Solbränna

Hej hej! Har haft världens softaste dag. Sov till halv elva, åt frukost och sen la jag mig på balkongen (i bikini) och stekte i tre timmar. Det var härligt, dock blåste det iskallt emellanåt. Men jag härdade ut och det gav resultat! Har rejäla bikinilinjer nu men det syns inte så bra på bilden dessvärre. Måste by the way fixa mina naglar sen haha, lacket är alldeles avskavt. I alla fall, gick en liten promenix förut också, och så har jag dammsugit. Så jag har gjort lite nytta. Nu tänkte jag krypa upp i soffan och se på tv. Hejsvejs!


Hawaiian Tropic

Hej igen! Ibland är jag bra tålmodig. Har hållt på och pysslat, rensat och städat mitt rum typ hela dagen. Känner mig väldigt duktig. Har bland annat rensat ut ca 15 CD skivor, dom äkta åkte i en loppiskasse och resten hamnade i papperskorgen. Det är kul när man rensar och hittar saker som inte använt på flera år. Sitter och lyssnar på skivan Power R&B party från typ 2003 nu. Den är faktiskt bra, lyssnade mycket på sån musik förut. Dock åkte den i loppiskassen men jag kopierade den till datorn först. Så onödigt att den ligger och tar plats.

By the way så köpte jag dessa Hawaiian Tropic produkter för bara 149:- (+ frakt 39:-) från Bellme förra veckan, fick dom för nån dag sen men har glömt bort att visa. Helt underbaaara! Jag är fullkomligt kär i läppglanset Island Berry (som dessutom har solskyddsfaktor 25). Härlig konsistens (inte så där klibbigt) och doftar ljuvlig sommar. Ett riktigt bra köp måste jag säga! Men nu ska jag belöna mig själv med lite Ben&Jerry's chocolate fudge brownie (mot min onda hals) och inspelat Våra bästa år. Hejsvejs!

 

 


Tyresö är bäst

Hej hej! Följde med mammsen till centrum och handlade, bara för att få lite luft. Vilket faktiskt fick mig att må en aning bättre. I alla fall, gissa vem som gick förbi alldeles bredvid mig nere vid kassorna på ICA?! Erik Linder! Han såg ruskigt bra ut i verkligheten! Coolt att han kommer från Tyresö ^^ Jag säger ju det, Tyresö är bäst. Thihi.

                Dagens Bella: trött, blek och illamående. Tummen ner för det...



Haha vad ledsen jag lyckades se ut! Riktigt så illa är det inte ;) Nej nu ska jag fortsätta där jag slutade med städningen. Hejsvejs!


Lördagsstädning

Hej hej! Gick upp kvart i nio imorse och sen dess har jag rensat i mitt rum och bland bilderna på datorn. Införskaffade ett till USB-minne häromdagen så jag har fört över alla nytagna bilder till det också. Duktigt eller hur? Men jag mår inte särskilt bra idag, har känt mig sjuk hela veckan och det verkar inte släppa. Har huvudvärk och känner mig konstig. Inte kul. Men men nu ska jag fortsätta med städningen så jag blir klar med det nån gång. Så får vi se vad som händer sen. Några kompisar ska ut ikväll men jag tror faktiskt inte att jag orkar hänga på, men vi får se. Hejsvejs!

RSS 2.0