Mösspåtagning!

Hej hej! Denna dag blev så mycket bättre än gårdagen. Dock blev det väldigt, väldigt stressigt i bageriet. Slutprovet fortsatte ju idag och min grupp hade en hel del kvar att göra. Ett tag fick jag helt ärligt svårt att andas (klarar inte stress så bra...). Men både biskvierna, moussebakelserna och chokladpralinerna blev bra. Inte perfekta, men bra. Tårtan däremot, haha den ska vi inte ens prata om...
Så skönt att det är över nu! Efter bageriet blev det en snabb lunch och sen var det dags för mösspåtagning! Det var himla trevligt faktiskt. Vilken känsla när vi satte på oss mössorna. Liksom det händer faktiskt på riktigt! Bara fem veckor kvar till STUDENTEN! Sjuuuukt!





Isabella, jag och Bosse



haha ^^



Nu blir det chokladdoppade jordgubbar till Ice Age 3 med lillasyster, hejsvejs!


Dumma torsdag...

Dumma torsdag, dumma prov, dumma magont och dumma huvudvärk...Idag är ingen bra dag. Inte på långa vägar. Vaknade med huvudvärk som under dagen utvecklades till migrän. Dessutom har jag mått illa och haft ont i magen hela dagen. Och vi hade ju slutprov i bageri idag. Vilket inte gick så bra. Allt blev misslyckat, allvarligt talat. Jag är så arg och besviken på mig själv. Får hoppas att min lärare inte påverkas för mycket av dessa resultat...Men i och för sig så kan jag inte få mer än godkänt i dom här två kurserna eftersom jag inte gick ut på praktik. Så jag får ju knappast ig bara för att det gick dåligt idag. Men ändå, jag skäms...Vet ju att jag kan bättre!

Har varit duktig och stått emot alla frestelser i veckan men idag blev det pizza, var faktiskt otrogen mot Pizzeria Hörnet och köpte från nyöppnade Pizzeria Palermo. För 150:- fick vi två pizzor hemkörda. Gott, billigt och bekvämt. Det kommer jag definitivt göra fler gånger. Glass och jordgubbar har också handlats hem. Jordgubbarna är i alla fall nyttiga...^^ Men nu ska jag sätta mina stackars värkande fötter i ett fotbad och koppla av. Lättre sagt än gjort. Men jag ska försöka, huvudvärken blir ju inte direkt bättre av att jag är så uppstressad. Hejsvejs


Kläderna!

Hej igen! Här kommer bilderna på kläderna jag köpte häromdagen och på min studentklänning. Love, love, love! Orkar dock inte anstränga mig att ta bättre bilder, dessa får faktiskt duga ^^ Är så nöjd med min studentoutfit! Nu är det bara skor som fattas...Ska ut och leta nån dag, vi får väl se hur det går med det. Mina fötter är ju som dom är. Nej men nu ska jag se på Grey's anatomy och sen blir det läggdsags! För imorgon har vi slutprov i bageri...Och jag ska vara i skolan 07.45, så kul. NOT! Kill me now. Haha nej men det ska väl gå bra, hoppas jag. Är så nervös. Bara jag inte försover mig som jag gjorde imorse...Men men, hejsvejs!

                                          bolero från Esprit 299:-



klänning från Zoul 499:-



långt linne från Lindex 149:-


Grillat är godast

Hej hej! Sitter hemma hos pappsen och väntar på mat. Det blir grillat kött, potatis och pappas goda sås. Mums! När jag kommer hem ska jag visa kläderna. Koftan jag köpte är såå fin och passar så himla bra ihop med studentklänningen! Men nu kom farmor och Christer. Dags att vara lite social, hejsvejs!

Usch

Hej hej! Var helt slut igår därför blev det inget bloggande, hade inte riktigt tid heller. För efter skolan åkte jag in till stan och shoppade lite, sen blev det jympa och efter det tandläkarbesök. Kläderna visar jag ikväll eller imorgon. Orkar inte nu, mår skit dåligt. Har huvudvärk och mår illa. Är snuvig och hostig också, bara jag inte blir sjuk nu! Aja tänkte sätta mig på balkongen en stund och vila lite innan det är dags att åka till jobbet. Hejsvejs

Klar!

Äntligen, äntligen klar med projektarbetet! Verkligen i sista minuten, puh! Mina ögon är väl fyrkantiga nu så många timmar som jag suttit framför datorn. Inte känner jag mig helt nöjd heller men det brukar jag ju inte göra. Däremot måste jag få säga fy fan vad jag är bra på att baka ibland! Baguetterna blev suuupergoda! Helt galet goda, och fina dessutom! Grekiskt lantbröd blev det också. Det har jag faktiskt inte hunnit smaka på, det får bli till frukosten.
Flitig jag har varit idag. Cyklade från Ida till centrum imorse och införskaffade mig ett skrapkort (väldigt bra köp!), när jag kom hem vid typ elva satte jag genast igång med baguetterna som skulle jäsa i fem timmar och efter det gjorde jag degen till det grekiska lantbrödet som inte skulle jäsa fullt så länge. Sen satte jag igång med projektarbetet, så jag har hållit på med det och baket typ heeela dagen. Himla dumt av mig att spara det till sista dagen men nu är det avklarat i alla fall. Och nu måste jag hoppa i säng, hejsvejs och godnatt!


 


Stressad!

Hej hej! Håller på och bakar, baguetter och grekiskt lantbröd. För projektarbetet. Jag som lovade mig själv att bli klar med projektarbetet i god tid och nu sitter jag här dagen innan och har lite smått panik. Så det kan gå. Men igår hade jag verkligen tänkt plugga ett par timmar. Men vet ni vad? Jag blev så extremt trött så jag somnade nästan sittandes vid datorn. Så jag la mig i sängen (det var knappt så att jag kunde resa mig för att lägga mig i den) och sov typ en och en halv timme eller nåt sånt. Jag var verkligen helt borta. Medan jag sov ringde mobilen tre gånger, hur ofta händer det liksom. Först var det mamma två gånger och sen ringde Ida "Hej! Jag ska på kickboxning halv tre ska du med?". Hahaha nej! Vi hade liksom redan gått värsta långpromenaden. Så jag somnade om en stund innan jag gick upp för att göra mig iordning och möta upp Ida i centrum. Vi köpte jordgubbar som vi aldrig hann äta för vi åkte och träffade några av Idas killkompisar efter middagen. Det var verkligen jättetrevligt. Vi såg på Supersugen, så skön den filmen är alltså. I alla fall, så jag tänkte mumsa på jordgubbarna nu medan jag skriver på projektarbetet. Måste vara lite effektiv igen nu. Visar bröden sen hejsvejs!


Härlig lördag

Hej hej! Kom precis hem från en långpromenad med Idisen. Det var riktigt skönt! Är ju jättefint väder idag! Men nu ska jag stretcha lite, duscha och sedan äta lite mer av mitt hembakta bröd till lunch (det var ruskigt gott att rosta det). Efter det måste jag plugga! Sen ikväll ska jag hem till Ida. Så bäst att sätta fart hejsvejs!

Praliner&morotskaka

Hej hej! Sitter och äter en rostad kavringskiva med ost, mums säger jag bara! Och efter den blir det morotskaka som jag precis gjort klart ^^ Blev så himla sugen på det så det fick bli mitt fredagsmys, hade dock tänkt att den skulle vara klar lite tidigare. Men var och spelade tennis med pappsen och lillasyster mellan 19-20, sen stannade vi och handlade så jag var hemma en halvtimme senare och sen skulle jag duscha...Ja, ni fattar. Allt tar sin lilla tid. I alla fall, i skolan idag blev det inget bak för min del. Både bra och dåligt. Hade egentligen behövt träna lite på det jag är osäker på eftersom vi har slutprov nästa vecka (!) men samtidigt var det ganska soft. Inte för att jag latade mig, det gjorde jag absolut inte. Jag fick i uppgift att paketera alla (två fulla plåtar) chokladpraliner vi gjorde igår, 6 st i varje och sedan skriva små lappar, klippa ut dom och tejpa på. Det var ett himla pyssel men ganska roligt tycker jag det är att få stå och fixa med sådant. Är besviken på mig själv för pralinerna blev inte alls bra denna gång, väldigt goda men inte så där glansiga och fina som de ska vara. Fick en del luftbubblor i dom också. Och inte nog med det så blev dom förstörda för att kylen var för fuktig, det blev som små vattendroppar på dom så att dom blev alldeles kladdiga. Men men. Som sagt, goda var dom i alla fall. Hade päronfyllning i mina, en kompis som fick smaka sa att det smakade som glass. Det hade jag inte tänkt på innan men det gjorde den faktiskt, precis som päronglass. Men nu ska jag ta den där morotskaks biten och titta på ett inspelat avsnitt av Våra bästa år. Dom senaste avsnittet har varit väldigt bra, har gråtit till vart enda ett haha. Tönt jag är ibland. Hejsvejs!






Bröd

Hej hej igen! Är helt sluuut. Fy tusan vad jobbig kavringen var, först skulle den jäsa i 30 min, sen i 50 min och sedan gräddas i ca 60 min. Puh! Den blev god men ser inte ut som traditionell kavring, det blev kavring á la Bella ^^ Focaccian blev lite torr, hade en aning för mycket mjöl i men även den var god. Dock känner jag att jag kunde gjort så mycket bättre. Men jag hatar att baka bröd och var dessutom stressad, höll på med massa saker samtidigt. Bakade två sorters bröd, tvättade en tvätt och hängde den, dammsög, diskade och skrev på projektarbetet. Jag har svårt att göra en sak i taget, ibland glömmer jag bort att jag håller på med en sak och börjar med en annan. Det är lite roligt, jag har ett ganska starkt minne från en teaterpjäs som jag såg när jag var liten. Huvudrollen försökte göra flera saker samtidigt men det gick inge bra så sen sjöng hon "gör en sak i taget, gör en sak i taget...". Haha ^^ Det brukar mamma alltid säga till mig. Men nu ska jag sova. Pralinerna jag gjorde i skolan idag visar jag imorgon istället. Hejsvejs och godnatt!


Paus

Hej hej! Har tagit en liten paus eftersom båda degarna står och jäser. Så nu sitter jag och mumsar på en Ben&Jerry's glass. Hade ju tänkt vara nyttig (fram till helgen) denna vecka. Men det gick sådär. Igår var jag jätteduktig för folk handlade hur mycket godis, chips, ostbågar, glass och läsk som helst på jobbet. Var sjukt suktat (det är faktiskt en jobbig sak med att sitta i kassan ibland ^^) men jag stod emot! Så imorse i chokladrummet kom jag helt plötsligt på mig själv med att stå och äta chokladpellets (sådana här små "prickar" som man smälter). Attans! Så nu kunde jag lika gärna äta en glass (A). Haha. Nej nu ringde timern, skriver mer sen igen!

Dessa glassar säljer vi förresten 4 för 20:- på min ICA just nu. Galet bra pris!


Projektarbete

Här skall bakas bröd! Skriver mer senare


Nöjd, nöjd, nöjd!

Hej hej! Är så himlans trött. Timmarna på ICA gick superduper långsamt idag. Verkligen helt galet. Tittade på klockan vid ett tillfälle och trodde att det gått en timme, men icke bara 25 minuter. Haha. Men det blev lite knäppt för jag fick sluta tidigare i skolan så jag kom en halvtimme tidigare till jobbet. Ville ju inte direkt promenera bort eftersom det regnade och jag hade mina älskade UGGs på fötterna. Tänk att det snöat större delen av dagen! Sjukt. Men trots dåligt väder och dom sega timmarna på jobbet så är jag glad! Fick nämligen ett till provresultat idag, även det VG (så nöjd!) och så fick jag min lönespec, denna månadslön räcker till att betala Greklandsresan! Får t o m några hundralappar över. Så skönt det är när man ser att ens slit lönar sig! Tummen upp för mig! Nu ska jag krypa ner i sängen hejsvejs och godnatt!


Duktigt värre

Hej hej! Det var tungt att cykla till jobbet förut, givetvis var det motvind också. Haha men jag känner mig duktig! Imorgon kan jag dock inte ta cykeln eftersom jag måste åka direkt ifrån skolan. I alla fall, timmarna på ICA susade förbi, när jag kom hem blev det nyttig middag (lax, potatis & spenat) följt av nyttig efterrätt (en stoor fruktsallad bestående av 1 kiwi, 1 äpple, 1 banan, 1 passionsfrukt, blåbär, hallon och 1/2 granatäpple). Riktigt gott var det! Är fortfarande helt proppmätt och det är ju inte så konstigt ^^ Nej nu blir det sängen, är supertrött. Hejsvejs och godnatt!




Dags för cykeln

Hej hej! Var precis ner och kollade till min cykel, den behövde pumpas rejält. Tänkte nämligen börja cykla till jobbet nu. Behöver bli fit till sommaren ^^
Hade tänkt sitta på balkongen och sola lite innan jobbet nu men det blåste ju iskallt. Så jag ska försöka fåt nåt annat vettigt gjort, typ fixa till rummet lite. Shoppingkassarna från i lördags ligger kvar på golvet...Hehe. Resväskan från påsklovet också (A). Vilken slarvmaja jag blivit! Fy på mig nu måste det bli ändring. Hejsvejs!

C-vitamin och antioxidanter

Känner mig inte alls kry. Somnade i soffan förut och känner mig konstig. Har gjort en liten fruktsallad på hallon, blåbär, passionsfrukt och äpple. Det var det som fanns hemma. Ser inte så aptitligt ut men gott är det och nyttigt. Behöver lite C-vitamin och antioxidanter. Imorgon köper jag granatäpple, kiwi och banan och gör en ordentlig fruktsallad. Har verkligen inte tid att bli sjuk. Jobbar både imorgon och onsdag. Och jag måste verkligen ta tag i några skoluppgifter. Men nu blir det inspelat Two and a half men (underbart det är med inspelningsbar box!) och sen blir det läggdags. Hejsvejs!


Långpromenad

Hej hej! Sitter här nyduschad och ska strax fixa middag, eller ja värma köttfärs typ. Det blir tacorester. Mår sådär idag, började få as ont i halsen igårkväll och det är inte bättre idag. Därför struntade jag och Ida (som också kände sig risig) i Friskis och gick en långpromenad i det fina vädret istället. Det var jätteskönt men nu har jag fått huvudvärk. Inte kul. Bäst jag äter nu och lägger mig i soffan en stund så jag kan försöka få lite skolarbete gjort sen. Fick förresten veta idag att jag fått VG på provet i politik som jag knappt trodde jag skulle klara. Nöjd! Nej nu måste jag äta så jag kan ta en alvedon eller två. Hejsvejs!


Grattis lillasyster!

Hej hej! Idag fyller världens bästa lillasyster 10 år! Tänk att hon blivit så stor. Snart växer hon väl om mig också ^^ När vi kom in och grattade henne imorse hade sötnosen redan varit vaken en timme. Själv var man så trött så efter firandet och frukosten gick jag och la mig och sov typ två timmar till. Haha så himla skönt! Sen blev det lite bråttom att baka och fixa innan gästerna skulle komma. Jag gjorde kolakakor och lillasyster gjorde en kladdkaka. Det har varit full fart här hela dagen, vid halv två kom våra gamla grannar på fika och sen vid fyra kom bonuskusinerna på middag. Jättemysigt har det varit. Nu blir det himla tomt här för lillasyster åker till pappa och mormor som varit här ett par dagar åkte hem idag. Inte lika kul. Men men. Här kommer lite bilder från dagen :)



Så här glad blev systeryster när hon fick en berlock i form av ett tennisracket från Thomas Sabo av mig och storebror



Jag blev också uppvaktad av mormor till min stora förvåning (fyller ju år först om en månad men mormor kommer inte upp då). Innehållet i asken var dock inte lika förvånande eftersom jag var med och köpte det ^^



Älskar halsbandet! Ska ha det på studenten! Önskar mig den rosa blomman att hänga på det, så länge hänger min I berlock där.



By the way har jag haft en låt på hjärnan hela dagen som jag gått och nynnat på. "Han tog av sig sin kavaj och sparka av sig båda skorna och så spotta han ut snuset och sa min sköna får jag lov...Lalalalalalala..." Haha ^^ Men jag gillar den låten faktiskt, det är Allsång, det är sommar. Men nu ska jag se på tv och äta upp resten av daimglassen. Har haft en riktig frossarvecka, not good, men ibland måste man unna sig. Ska försöka hinna träna lite mer denna vecka. Blir Friskis imorgon som vanligt och på fredagkväll blir det nog tennis med lillasyster och pappa. Får köra lite sit ups framför tvn sen haha hejsvejs!



Kaoset

Tittade på Rapport förut. Vad sjukt det här med vulkanutbrottet på Island är. Första dagen jag såg det så brydde jag mig faktiskt inte om att läsa det så noggrant. Men nu när man insett hur illa det är har jag kollat runt lite. Och det står ju att om flygstoppet fortsätter i två, tre veckor till så går flygbolagen i konkurs! Och då kan vi säga farväl till exotiska frukter (*snyft*), snittblommor och kryddor från Asien. Sjukt! Tänk alla som är fast någonstans och inte kommer hem. Och alla som förlorar jobben om det fortsätter så här. Stackars människor! Men nu måste jag sova. Ska upp och gratta lillasyster vid åtta imorgonbitti. Hejsvejs och godnatt!


Shopping i Farsta C

Hej hej! Det blev en riktigt lyckad shoppingrunda! Kom hem med två par skor, en bricka, en fleecefilt, underkläder och lite andra nödvändigheter. Hade fått hem ett sånt här häfte med kuponger i Farsta centrum så jag fick 20% på båda skorna och grejerna från Lagerhaus. Och sen hade jag en 20% Kicksklubb kupong. Totalt fick jag nästan 300:- i rabatt, så det var ju himla trevligt! Älskar verkligen gladiator skorna! Så sjukt snygga. Letade efter sådana förra året men hittade inga som passade mina breda fötter. Fick en chock när jag provade dessa och de passade. Det var första skorna jag provade i butiken, det är inte ofta det händer! Filten och brickan är också helt underbara. Som ni säkert vet så är det verkligen min stil. Har ju en likadan bricka fast med muffins på, så söta ihop! Även fast jag avskyr att vara själv i mer än någon dag så längtar jag allt lite tills jag har en egen lägenhet att inreda. Men nu ska jag se på film med systeryster så hejsvejs!

                               Skor från Björn Borg 599:- (köpta på Scorett)






Reebok princess 599:- (köpta på Stadium)



Filt 99:- och bricka 39:- från Lagerhaus



Lite nödvändigheter från Kicks, vax 49:-, nagelfil 25:- och mascara 145:-


Dags för shopping

Godmorgon! Idag vaknade jag av mig själv kvart i åtta. Vidrigt. Är galet trött men förstår inte varför, har ju sovit nästan åtta timmar. Somnade till vid matbordet när jag åt frukost förut. Men jag piggnar väl till i duschen. Mormor och jag ska åka till Farsta centrum om en stund. Ska bland annat köpa en present åt mamma till lillasyster som fyller år imorgon och så ska jag kolla på Converse. Skulle vilja ha ett par låga vita tror jag. Om jag var rik skulle jag lätt köpa ett par i varje färg, både låga och höga. Det är verkligen sjukt snyggt med Converse och dom passar lika bra till jeans som till klänning. Underbart. Nu ska jag hoppa in i duschen, hejsvejs!


Helg!

Hej hej! Dagen gick rätt fort faktiskt och nu är det äntligen helg! Idag dekorerade vi moussebakelserna, gjorde moussetårtor och princesstubbar. Helt okej. Så var det, kors i taket, god mat i skolan. Kycklinggratäng och klyftpotatis, tummen upp för det! Idag är det förresten exakt sju veckor kvar till STUDENTEN! Tummen upp för det också! Men nu ska jag blanda dippen och skära grönsaker. Jag, lillasyster och mormor ska ha myskväll ^^ Daim har jag köpt också, har fått värsta besattheten av daim. Det är ju sååå gott (A). Får sådana perioder när jag är helt inne på en sak, ibland är det center, ibland ostbågar osv. Det är lite lustigt faktiskt. Nej nu ska jag sätta fart hejsvejs!




Bageri

Hej hej! Hade sådan ångest inför skolan imorse men det var helt ok idag. Dekorerade jordgubb/halloncheesecakes, gjorde moussetårtor + bakelser och gjorde klart citronmarängpajerna som jag påbörjade för någon vecka sedan. Imorgon blir det till att dekorera moussetårtorna och bakelserna, sen blir det nog några andra bakelser. Så skönt att det är fredag imorgon! Eller ja, tekniskt sett nu ^^ Med andra ord dags att sova. Är supertrött. Hejsvejs och godnatt!




Toppen tisdag

Hej hej! Har varit på toppen humör idag! Underbara, underbara vår! När jag kom hem från skolan satt jag och solade i bikini på balkongen. Så himla härligt! Sen på jobbet var det lugnt och det gick riktigt fort så det var skönt, och väl hemma igen blev det god mat och ett riktigt bra avsnitt av Desperate Housewives. Nu ska jag avsluta kvällen med ett Vänner avsnitt, hejsvejs och godnatt!

Top Model 13

Hej hej! Mår faktiskt riktigt bra idag *peppar, peppar, ta i trä*! Hoppas att det fortsätter vara så här fint väder, det har verkligen fått mig att vakna till liv igen. Så himla härligt när man fått färg i ansiktet och fräknarna börjar komma. Då ser man frisk ut. Helt ärligt har jag sett döende ut hela vintern. Mår alltid så bra när jag kommer hem från träningen också, är helt uppe i varv resten av kvällen. Så nu har jag faktiskt fått lite saker gjort, har fixat lite i mitt rum, vaxat mig och nu ska jag plugga! En timme tänker jag ägna åt pluggandet sen ska jag se på Top Model 13 (som jag spelar in nu). Visst är väl denna säsong helt underbar! Tyra Banks är helt undebrar! Denna säsong är ju bara för korta tjejer! Det är verkligen helt fantastiskt. Och tjejerna denna säsong är bland de vackraste som varit med, mina favoriter är Rae och Laura. Nej nu ska jag sätta fart så jag får se det sen, det är min morot! Hejsvejs!


bild: www.tv.nu


Ljuvliga vår!

Hej hej! Sitter på balkongen och har det bra. Underbart det är med vår! Måste nog säga att jag tycker det är den bästa årstiden. Känslan när tussilagon börjar ploppa upp och och solen börjar värma är oslagbar. I alla fall, ska strax dra på mig träningskläder och bege mig bort till Friskis för måndagsjympan. Taggad! Och sen måste jag försöka plugga lite ikväll. Usch. Men nu är det mindre än åtta veckor kvar till STUDENTEN! Nej nu måste jag göra mig klar hejsvejs! 


Kvällspromenad

Hej hej! Har varit ute och njutit av de sista solstrålarna på en promenad med Idisen. Skönt det var! Har ju jobbat hela dagen och folk har hela tiden kommit in och frågat efter glass (vi har inte glasspinnar under lågsäsong). Snacka om avis man blev på alla som fick vara ute i det fina vädret. Men tur att vi stänger tidigt i alla fall. Nu ska jag ta en riktigt varm dusch och sedan gosa upp mig i soffan och se på lite inspelade program. Hejsvejs!


Jobbhelg

Hej hej! Sa precis hejdå till Madde, en gammal kompis som numera bor i Leksand. Blä för det (A). Vi hade inte träffats på ett år, helt sjukt så det var jättekul. Men var kanske inte världens roligaste sällskap idag. Har mått riktigt risigt, hade migrän hela dagen och ont i magen. Migränen släppte en stund innan jag slutade jobbet men magen var i kaos och blev inte direkt bättre när jag kastade i mig middagen. Det var dumt gjort. Men nu måste jag kasta mig i sängen, är helt slut. Får verkligen ångest när jag tänker på att jag ska jobba imorgon också. Men det är söndag, alltså 100% OB. Det ger motivation. Hejsvejs och godnatt!

Tennis

Hej hej! Ska strax hoppa in i duschen, har varit och spelat tennis med lillasyster och pappa. Det var riktigt kul! Har inte spelat på många år men jag måste säga att jag var ganska bra ändå ^^ Fick dock lite ont på högersidan, både i knä, handled och underarm. Men som sagt riktigt roligt var det! Ska nog försöka ta mig ner nån gång nästa vecka och spela med lillasyster. Synd bara att det är så dyrt, att hyra en bana en timme kostar 120:-. Lillasyster är ju medlem men spelar bara gratis om hon spelar med någon annan medlem. Det är synd. I alla fall, nu ska jag äta lite lunch/mellis och sen hoppa in i duschen. För halv sex ska vi vara inne i stan, ska på grekrestaurang för att fira lillasyster (hon fyller inte förrän nästa helg men det passade bättre nu). Mums! Känner mig lite smått stressad så bäst att sätta fart hejsvejs!

Att leva med astma

Hej hej! Läkarbesök gick bra men mår lite si sådär nu. Fick ont i bröstet och huvudet av att blåsa i den där grejen som mäter lungfunktionen. Min lungfuktion var i alla fall normal och pricktestet visade som vanligt inget men astman var lite underbehandlad så nu ska jag dubbla dosen. För som läkaren sa så ska jag kunna leva ett helt normalt liv trots astman, det ska inte vara ett hinder som den är nu. Fick även ett slags nässpray utskrivet som jag ska ta varje dag och tabletter att prova när astman är mer under kontroll. Man ska ju inte ångra saker i livet, men jag ångrar att jag valde den linje jag gjorde. Det var verkligen inte rätt yrke för mig. Det visste jag ju inte när jag sökte eftersom jag inte fått diagnosen då. Men jag förstår inte hur jag kunde gå i så många år utan att förstå att jag hade astma. När jag var liten hade jag förkylningsastma som vi trodde vuxit bort, det var först när jag gjorde ett bip-test på idrotten i ettan på gymnasiet som jag fick ett ordentligt astmaanfall och vi förstod att det var dags att söka för det. Mjöldammet gör ju inte direkt astman bättre så det känns ju himla dumt att jag om åtta veckor är utbildad konditor/bagare. Men det går ju inte att göra så mycket åt saken, får stå ut i åtta veckor till och sen får jag hitta en annan yrkesbana. Aja, ska bara visa vad jag shoppat sen måste jag börja städa rummet för lillasyster och jag ska ha myskväll sen. Harry Potter 4, dipp och godis blir det ^^

Detta shoppades idag, Pearl Harbor (ett måste i samlingen!) från Buylando 99:- och lite toffsar i härliga pastellfärger från BikBok 19:- ("tag 2 betala för 1")



Och detta shoppades i fjällen, mjukisbyxor från Top Sport 249:-



och solglasögon från Bliz 399:-


Läkarbesök

Godmorgon! Idag ska jag till Astma&Allergimottagningen för lite undersökningar. Det ska faktiskt bli skönt att få komma dit och få lite svar. Sen ska jag och mammsen ta en sväng förbi Thomas Sabo butiken, födelsedag och student närmar sig ju! ^^ Och sen måste, måste jag verkligen ta tag i mitt rum. Det behövs en ordentlig städning. Dessutom står packningen kvar både från Borlänge och fjällen...Men nu ska jag hoppa in i duschen för snart måste jag dra, hejsvejs!

Hemma igen

Hej hej! Nu är jag hemma igen. Kom egentligen hem igårkväll men det var rätt sent så jag gick och la mig direkt. I alla fall, har haft det hur skönt som helst och tre dagars strålande sol hade vi vilket har resulterat i att jag äntligen ser levande ut igen haha ^^ Två dagar i backen blev det, en dag i Tännäs och en dag i Funäsdalen. Sen hade jag så ont i benen (har röda märken fortfarande!) av pjäxorna och de andra hade inte heller lust att åka mer så de andra dagarna blev det lite längdåkning, solande och slappande. Så nu både ser och känner jag mig utvilad. Härligt! Men nu måste jag äta lunch och börja göra mig klar, jobbar 15-20 idag. Kanske visar lite fler bilder ikväll, här kommer några i alla fall. Hejsvejs!



Se upp i backen!

För här kommer jag! Känner mig helt stirrig. Har nästan packat klart, tror jag. Vet typ inte ens vad jag har packat ner men jag orkar inte riktigt bry mig. Ska ju bara vara i skidbacken och i stugan så det får bli som det blir. Haha där lät jag inte som mig själv ^^ Necessären är i alla fall ordentligt packad, det är det viktigaste. Måste lägga mig snart, pappa hämtar upp mig runt tjugo i sex imorgonbitti. Men på ett sätt är det bra att vara uppe sent för då kan man sova i bilen. Det tar liksom typ sex, sju timmar dit upp. Datorn ska med i bilen så vi kan se på film, hoppas dock att det inte blir alltför soligt! Då ser man ju inget på skärmen. Det skulle vara mysigt med lite regn faktiskt. Nej men nu ska jag väl ta och fixa klart. Blir nog lite bloggtorka ett par dagar, tror farmor har ett mobilt bredband så det kanske blir nåt inlägg. Annars blir det när jag kommer hem. Vet inte riktigt när det blir, kanske måndag, kanske tisdag eller i värsta fall onsdag. Börjar jobba kl.15 på onsdag så jag hoppas att vi åker hem på tisdag så det inte blir så stressigt. Men vi får se. Hejsvejs, godnatt och glad påsk!


RSS 2.0