Sliten

Är så slutkörd att jag tror min kropp bara lägger av snart. Hela kroppen värker, framförallt ryggen. Har knappt suttit ner i helgen överhuvudtaget. Har jobbat (haft frukten och plockat varor = tungt) och sedan åkt direkt hem till lägenheten och jobbat där. Igår höll jag på i drygt sex timmar efter jobbet. Puh. De som bodde här innan behövde nämligen inte städa i utbyte att jag fick komma in tidigare. Börjar få lite ordning nu. Även om det är mycket kvar. Och jag är så där att jag får lite panik om det inte blir gjort på en gång. Allt eller inget är lite av min melodi. När det gäller vissa saker i alla fall. Det är sjukt frustrerande att jag varken har dammsugare eller strykjärn. Vill stryka alla kläder innan jag lägger/hänger in dem i garderoberna eftersom de legat nertryckta i lådor. Men ska få låna mammas imorgon. Tur att hon bor så nära hehe.

Det är i alla fall lycka att sommaren är på ingång. Usch så vågar man väl inte säga, nu blir det bergis skitdåligt väder snart bara för det! Måste gå till Kungsträdgården någon dag och fota de blommande körsbärsträden. Har bott i Stockholm i hela mitt liv men aldrig varit i Kungsan när de blommat (vad jag kan komma ihåg i alla fall)... Illa!

Nej men man kanske ska ge sig för ikväll då. Somnar snart skrivandes. Ska visa lite bilder på lägenheten någon dag. Godnatt!


On my way to work

God morgon! Strålande sol denna lördagsmorgon i Stockholm. Så varmt att jag precis slet av mig jackan. Me like! Gillar dock inte det faktum att jag är på väg till jobbet... Vill ju vara i lägenheten och fixa ju. Men men, hinner fixa lite när jag kommer hem i alla fall. Ursäkta för dålig uppdatering igen. Har varit lite busy och lite disträ. Igår träffade jag Anna-Karin och åt på en pizzeria som aldrig lär se mig igen. Haha. Svårt så här i början när man inte har koll på vad som finns i området. Saknar Hörnet! Fast nu vill jag inte äta pizza på typ ett år... Men nu kommer bussen, brukar få lite dålig mottagning då så bäst att avsluta nu hejsvejs!

Grattis förresten till fina moster på hennes födelsedag!

Only two days left

Hej hej! Är ganska nyss hemkommen från jobbet, har bara precis hunnit äta. Ikväll tänkte jag försöka komma i säng i hyfsad tid. Är nämligen supertrött... Imorgon är jag i alla fall ledig.Väldigt skönt för sedan jobbar jag helgen. Och på lördag får jag ju tillgång till min lägenhet!! Can't wait!!!

 

bild från i förrgår


Jimmy's Steakhouse

Hej hej! Ligger här på sängen och kollar på tv. Är fett nöjd att vi kom ifrån jobbet i tid så att jag hann hem till Grey's Anatomy haha. Det var väldigt konstigt att åka till och från jobbet idag. Första gången med nya resvägen. Samtidigt som jag nästan klev av vid gamla hållplatsen så kändes det ändå så självklart med nya vägen. Som att vi bott här längre än fyra dagar. Skumt.

Igår åt ju förresten mamma och jag supergod middag på Jimmy's Steakhouse. Det var som sagt hennes födelsedagspresent från mig. Men bion beslöt vi att spara till en annan dag eftersom vi var så trötta. Men är jätteglad att vi orkade ta oss iväg på middagen i alla fall. Myspys var det. Det behövde vi verkligen! Komma bort från kaoset efter flytten och få tänka på något annat en stund.


Godaste frukosten

Köpte detta igårkväll då jag fick värsta cravingen på det. Så det blir frukosten nu! Plus en lingongrova med messmör och gurka. Mmmm. Lätt godaste frukosten! När vi ätit åker vi och städar. Sedan ikväll blir det middag ute med mammsen. Kanske ett biobesök på det också om vi orkar. Mamma fick nämligen det i födelsedagspresent av mig. I september haha... Så kan det gå ibland!


Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Men även vi som inte är hälsospecialister kan hjälpa till! Genom att sprida denna bloggpost vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Visst är det helt fantastiskt? Gör det du också! 

Vill du göra ännu mer för att förändra barns liv? Gör som jag och många andra redan gjort, bli Världsförälder här. För 100 kronor i månaden är du med och ser till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning. För att alla barn förtjänar en trygg och bra uppväxt.

UNICEF vaccinerar barn i Elfenbenskusten
Foto: © UNICEF/Asselin

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten under kampanjen så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj (kampanjen gäller 16 april-13 maj eller upp till 5000 blogginlägg)


The Island

God kväll! Ligger och kollar på The Island på nian. Har inte mått så där super duper idag. Sov jättedåligt och vaknade upp vid fem imorse med en gräslig nackvärk. Inte kunde jag somna om heller för lilla mormor sov kvar här inatt och snarkade på som bara den haha. Så istället för att följa med och städa lägenheten fick jag ligga kvar på soffan. Framåt förmiddagen mådde jag bättre och mötte då upp en väldigt gravid men fin Ida för en liten promenad. Sedan åt jag lunch, sov någon timme och tog en lång skön dusch. Och efter middagen gick vi en liten promenad i vårt nya hemkvarter (fattar dock fortfarande inte att vi faktiskt bor här). Det är himla fint. Längtar tills sommaren, då kommer det vara ännu finare. Men nu är reklampausen slut! Hejsvejs!



Är det verkligen på riktigt?

Kan verkligen för allt i värlen inte förstå att vi har flyttat. Kommer antagligen inte förstå förrän jag får tillgång till min lägenhet. Den här veckan bor jag med mamma och Joppe. Även fast vår soffa och vårt skåp står i vardagsrummet så går det liksom inte in. Helt sjukt. Imorgon blir det till att åka till gamla lägenheten och städa. Men nu snart blir det Shutter Island med mormor! Hejsvejs och godnatt!

Hair donut

Nu är hela mitt liv nerpackat i flyttkartonger. Märklig känsla det där. På söndag flyttar vi. Efter 15 år i trygga trivsamma Tyresö. Blir en himla omställning, det är en sak som säker. Och litet kommer jag bo. Men det kommer nog kännas väldigt bra när jag väl är på plats nästa vecka. Just nu är jag så fruktansvärt less på att leva i kartonger och säckar. Tog mig typ en halvtimme att hitta ett vanligt svart linne... Söta mormor är här och hjälper till men som ni vet är det inte alltid bra med många kockar. Saker hamnar på lite fel ställen och så. Men det gick ju bra till slut i alla fall.

Vi har packat hela dagen förutom en stund då vi gick till second hand för femitoelfte gången och till centrum eftersom kyl och frys nästan ekade tomma haha. Svängde då även in på H&M där mormor köpte mig en hårdonut! I love love love love love love love it! Galet snyggt tycker jag att det är! Nedan ser ni min allra första donut som jag slängde ihop lite snabbt. Nu måste jag bara införskaffa någon produkt så att jag kan göra "slickade" donuts också. Är inte så hemma på det planet. Thank god for Google. Men tips uppskattas ändå! Har nämligen fina hårstrån som gärna spretar hej vilt. Så som sagt om någon vet någon bra produkt hojta gärna till.


En månad kvar...

Tills jag fyller 21! Tänkte att ni redan nu kunde få veta vad jag önskar mig thihi


Lillasyster 12 år

Idag fyller världens bästa lillasyster hela 12 år! Grattis igen Men syskonen har pappavecka och jag har jobbat så har inte ens träffat systeryster idag. Men så är det ju ibland. Tyvärr. Vi åt ju på Mosaik och firade henne i tisdags i alla fall, det var himla mysigt och himla gott!

Nu ska jag ta och fortsätta packa... Segt. Vill vara färdigflyttad nu!

gammal bild på syster och mig, tror att den är från -10


Där sprack det



Förresten det här måste jag ju bara visa! Dålig mobilbild då jag inte kunde hålla mobilen still under det hysteriska skrattanfallet men ni ser ju. Jaa... Vad ska man säga liksom? Nytvättat och fint inför flytten skulle mor min och jag trä på fodralet. Det var bara den sista biten kvar, ena armstödet då jag blev lite ivrig och tog i. Glatt utbrast jag "den är över kanten!". CRACK. Så sprack det. Hahaha. Men men, mormor kommer hit imorgon (som tur är!) så blir till att ta fram symaskinen och laga. Inte mer med det! Vi fick oss ett gott skratt i alla fall.


Majblomman

Köpte årets majblomma av två ursöta ungar utanför centrum idag. Det går ju bara inte att motstå när de är så söta! Årets modell var fin men förra årets var finare. Däremot var denna lite glittrig vilket var lite sött, därför fotade jag med blixt förstår ni för annars så syntes det inte.

För övrigt då så har mamma och jag varit superduktiga idag och gjort klart i förrådet! En sak att bocka av på den långa listan. Allt i mitt rum är nästan nerpackat nu, tog ner tavlorna också. Så det börjar hända grejer, men än är det inte klart. Inte än på långa vägar... Imorgon blir det core och jobb. Men torsdag (förutom tre timmars jobb), fredag och lördag blir det till att köra gärnet! Nu har jag i alla fall gjort dagens dos, så nu blir det minsann lite finncrisp med den skrattande kon och Desperate Housewives. 
 


Good news

Halloj! Hade ett litet meltdown över flytten igår... Den har varit så sjukt påfrestande. Men så idag fick jag ett besked som gjorde att jag kunde se ljuset i slutet av tunneln. Om två veckor får jag tillgång till min lägenhet!!!! Istället för den 16:e maj! Huuuur sköööönt som helst! Allt har gått åt pipsvängen den senaste tiden så vågar nästan inte tro att det är sant, vågar inte bli för överlycklig.

Har nästan tömt mina bokhyllor och byråer på grejer. Ska packa det sista därifrån imorgon. Nu tänkte jag försöka rensa bland alla tusen miljarder bilder på datorn... Igen. Så att jag kan lämna in datorn på lagning hos pappa någon gång. Orkar ändå inte packa mer ikväll. Och har inte riktigt ro till att bara kolla på tv. Så nu ska jag sätta fart! 



April 15, 2012

Inatt kl.02.20 var det hundra år sedan Titanic sjönk till havsbotten efter att ha kolliderat med ett isberg på sin jungfrufärd. Mer än 1 500 människor miste sina liv. En fruktansvärd katastrof som blev till världens bästa film. Och idag är jag världens lyckligaste tjej. För lillasyster och jag ska se den på bio! Det är verkligen a dream come true för mig att få se Titanic på bio. Har drömt om det sedan jag såg magin för första gången när jag var runt 11 år hemma hos mormor. Såg den med mina kusiner och grät redan då. Men ljög och sa att jag var lite snuvig. HAHA. Grät när jag visade lillasyster trailern igår. Så ni kan ju förstå att mascara går bort för mig detta biobesök hehe. Ååååååååh jag är sååååååååå lycklig!!!!! Ingen överdrivt. Saknar nästan ord.

Med det sagt menar jag inte att jag inte sörjer för de som på något sätt drabbades av katastrofen, för det gör jag verkligen. Det är ju därför jag gråter mig genom hela filmen ju.


What the f....

Kan ni förstå vilken chock jag fick imorse när jag vaknade upp till denna syn?! När jag då gick upp insåg jag även att vi var utan ström. Jahapp där rök den rostade mackan och tvn liksom. Dessutom var mobilen nästan död... Haha men den klarade sig faktiskt. Verkar som att stömmen gick runt sextiden imorse och prick tio i två kom den tillbaka. Skönt att det inte varade längre än så även om det var sjukt irriterande! Mina planer för dagen blev dock sabbade. Skulle träffat Gurra för lunch i centrum men han kom ingenstans och centrum hade inte heller någon ström så ja... Så blev det med det. Himla trist! Inte heller fick vi något vettigt gjort här hemma som det var tänkt. Började bara packa lite smått de kläder jag ska ha framme de två, tre veckorna innan jag får min lägenhet. Kommer bo så galet trångt då... Men men. Har förresten precis vaknat upp ur den skönaste sömnen på lääääänge. Mådde inte så bra med magen tidigare idag, hade magkatarrs känningar och började få världens huvudvärk så jag la mig på soffan efter att vi varit och handlat. Sov väl ungefär en halvtimme och det gjorde susen må ni tro! Mår så mycket bättre även fast huvudvärken inte gick över helt. Ska ta och titta på ett program om Titanic som jag spelar in nu och invänta att mor och syster kommer hem från systers tennismatch så att det blir käk. Magen kurrar... Hejsvejs!


instagrambild tagen imorse, isabelkempe heter jag där


One year ago




För exakt ett år sedan skaffade jag min andra tatuering. Ett hjärta för lillebror och ett för lillasyster. Har inte ångrat den en sekund och blir fortfarande lika överlycklig när jag ser den i spegeln. Känns som att det allt är dags för nummer tre snart! Skulle väldigt, väldigt gärna vilja göra den innan sommaren men vi får se om det hinns med. Det är ju bara liiite andra saker som händer just nu.


Tip dip



För någon vecka sen eller så gjorde jag dessa naglar och tänkte visa er men glömde totalt bort det. Tycker det är sjukt snyggt. Kommer definitivt köra mer sånt här i sommar, orange skulle t.ex vara grymt snyggt. Ni får dock ursäkta den dåliga bilden och mina otroligt kvinnliga händer haha.


15 år har gått men smärtan finns kvar

För 15 år sedan rycktes min fina morfar ifrån oss, blott 58 år gammal. Han drabbades av en stroke och låg en månad i koma innan hans kropp inte orkade mer och han gick bort den 10 april -97. Saknaden försvinner aldrig. Tiden läker sår men sår blir till ärr som alltid finns kvar. Vissa dagar kan jag fortfarande gråta och tänka "om morfar ändå fått se det här...". Som min student. Så jag önskade att han hade varit där. Önskar så innerligt också att jag skulle komma ihåg mer än jag faktiskt gör. Har inga konkreta minnen. Bara mer en känsla av morfar. Och det faktum att han lovade mig att vi skulle gå på äventyrsbadet i Eskilstuna. Det starkaste minnet jag har är tråkigt nog begravningen. Hur fin den var, och hur förstörd jag var. Lilla Bella fem, snart sex år. Men jag skattar mig lycklig att jag fick ha honom så länge. Lillebror var bara tre år och lillasyster var inte ens född...

Vi har tänt ljus som brinner för Dig. Fina, fina morfar du finns för alltid i våra hjärtan


Instagram

Lillebror talade om för mig att instagram nu även finns för android så det skaffade jag idag! Så där kan ni följa mig om ni känner för det, isabelkempe heter jag.

Maten var för övrigt så god att jag tror jag dog lite! Mosaik Steakhouse i centrum åt vi på. Mmm...


I brist på annat

Idag är jag ledig så mamma och jag håller på att rensa och packa. Har redan gått en sväng till Second Hand med massa saker och nu gick mamma en vända till. Så jag ska packa lite porslin från finskåpet. Sedan ikväll kommer syskonen och då ska vi ut och äta för att fira lilla lillasyster som blir 12 år nästa vecka. Det blir mys.

I brist på annat bjuder jag på några bilder från i tisdags då jag överraskade mamma med lite mysig påskmiddag.


If you only knew


Söndag


Thriller




Svängde precis förbi Time och hyrde tre filmer. Alla thrillers. Tror nog faktiskt att det är min favoritgenre när det gäller film. Tänkte börja med Contagion så fort maten blir klar, morötter i ugn och rester av fläskfilégrytan. Det blir verkligen ingen traditionell påskafton. Men jag hänger inte läpp för det! Har haft softaste dagen. Tränade jympa kl.10 imorse sedan gick jag förbi centrum och handlade. När jag ätit och duschat kröp jag ner i pyjamas och rensade bland mina skor. Tre (kanske fyra) par rök. Skönt. Efter det har jag bara slötittat på tv. Ännu skönare. Men nu måste jag kolla till morötterna. Hejsvejs och glad påsk!


Ny kofta


Långfredagen

God kväll! Långfredagen är det visst idag. Känns inte som det. Förutom det faktum att vi typ bara sålt godis idag och att kunderna har önskat glad påsk. Haha. Timmarna på jobbet gick i alla fall fort. Är ledig imorgon sedan jobbar jag söndag och måndag. Hade tänkt att fortsätta packa imorgon men tror faktiskt att jag skiter i det. Går och tränar på förmiddagen så får vi se vad jag hittar på. Nu ska jag i alla fall ha lite fredagsmys!

Surt det känns förresten att vi blev snuvade på våren. Inte ok.


bild från Lanzarote i februari


That's why



Har fullt upp med jobb och flytt därför lider bloggen, och jag, lite grann just nu. Mamma och jag började packa köksgrejor i måndags. Hela 3 (!) banankartonger lyckades jag fylla. Och då har jag saker kvar... Hehe. Men har man samlat och önskat sig sedan man var 15, 16 år så blir det så. Men det är najs, jag har nästan allt jag behöver!

Men nu ska titta på tv en stund till innan jag kryper till sängs. Jobb 12-20 väntar imorgon. Godnatt!


Lanzarote part 3













Lanzarote part 2
























RSS 2.0