Resdag

Hej hej! Tycker resdagar är så jobbiga. Man bara går och väntar och är, i alla fall jag, lite smått nervös också. Om lite mer än en timme ska jag börja bege mig mot cityterminalen. Är så himla trött så jag hoppas jag kan sova på bussen. Men det brukar jag alltid kunna. Så skönt för då flyger tiden förbi. Har laddat upp inför resan med Loka, chips, godis och Sofis mode ^^ Så det kommer nog inte gå någon nöd på mig. Förresten, jag bara älskar Annika Marklunds krönikor i Sofis mode. Hon skriver på ett sånt härligt sätt. Men nu ska jag ta och fixa det sista innan jag sticker. Detta blir mitt sista inlägg på ett par dagar. Min kära mormor har nämligen inte internet (!). Så hejsvejs så länge! Återkommer på söndag.


Bröllop

Hej hej! Är helt slut efter jobbet nu. Men det var ändå ganska lugnt idag. Sålde en himla massa semlor bara ^^
Ska strax packa klart inför morgondagen och sen blir det läggdags.

Ingen har väl missat att det blir bröllop för kronprinsessan Victoria och Daniel nästa sommar. Äntligen! Ett stort grattis till dom! Blev riktigt glad när jag såg löpsedlarna. Det blir verkligen en kul händelse för Sverige.

The Buddy Holly Musical!

Hej hej! Har precis bokat biljetter till The Buddy Holly Musical! Underbart! Ska gå tillsammans med min barndomsvän Anna-Karin Och den 17 april kl.19.30 blev det, fanns nästan inga biljetter tidigare. Vilket är ett bra tecken, men jag tvivlar inte alls. Jag vet att den kommer vara grymt bra! Ser verkligen fram emot det. Jag bara älskar Buddy Hollys musik och Brolle passar perfekt i rollen som honom.

Hittade mina skor i alla fall. Jag kör ju på samma jämt, Reebok Princess. En klassiker. De fanns inte på SNS än, så jag köpte dom på John Pelle Sport. Blir så trött på SNS där de säger att det är en "vårsko", de skulle inte komma in förrän om någon månad och har då inte funnits sen typ i somras. Medan John Pelle Sport har dom året runt.

Lite skillnad va? Haha ^^  

                

  Mamma bakade bullar imorse och gud vad jag älskar doften av nybakade kanelbullar! Finns det något härligare?




Fettisdagen

Hej hej. Har faktiskt inte kommit nån vart alls. Fastnade och läste lite bloggar.. Kom på att det ju är fettisdagen idag, alltså semeldagen. En stor dag inom mitt yrke ^^ Synd på ett sätt att det var sportlov nu, vi hade ju fått baka massor med semlor i skolan annars och sålt massor för den delen också. Tycker dock inte om semlor, hatar både grädde och mandelmassa haha. Men själva bullen är god, så en gång åt jag bullen med hallonsylt. Det var faktiskt gott. Nej nu ska jag på allvar hoppa in i duschen och göra mig klar så jag kan åka nån gång. Hejsvejs!


Bye bye George

Sådär ja, det var verkligen Georges tur att åka. Boxas kanske han kan men dansa, nja inge vidare. Tycker det är för roligt att Carl-Jan klarat sig så länge. Men jag gillar honom. Visserligen dansar han inte heller så speciellt bra, men han gör framsteg och har en underbar personlighet.

Här kommer lite fler bilder från dagen. Lite spöken och grodor, Anna-Karin på Wayne's och på den sista bilden är det en låglaktos drickyoghurt (perfekt för känsliga magar som min) från Verum med smak av Granatäpple och hallon. Den verkade intressant, meddelar min åsikt imorgon efter frukosten ^^ Nu ska jag bege mig till sängen innan jag somnar här. Godnatt!
    

Grodor&spöken

God kväll! Sitter och väntar på fortsättningen av Let's Dance. Tycker programmet var ganska tråkigt idag faktiskt. Flera dansade bra men Niclas och hans partner Jeanette bjöd på den bästa showen tycker jag.

Skoldagen idag gick ganska segt. Bakade wienerbröd, som inte riktigt blev så bra som de borde blivit, men goda blev de tydligen i alla fall. Och det är ju ändå viktigast. Sen gjorde vi grodor och spöken. De består av en arraksboll men en liten plupp smörkräm på som man sen täcker med marsipan och dekorerar. De ser lite smått sjuka ut ^^
Efter skolan blev det en kort fika på Wayne's med Anna-Karin. Det var mysigt synd bara att hon hade så bråttom. Nu ser jag att Let's Dance börjat igen, lägger upp lite fler bilder efter! Hej så länge


Bild tagen av Samuel

Snabbspola?

Hej hej. Allt känns så trist och segt denna tisdags förmiddag. Det är två timmar kvar till jag ska åka till skolan. Måste hitta på någon lunch, men min fantasi har gått och gömt sig. Hm.. får väl bli typ potatisbullar eller nåt sånt. Måste få lite luft innan jag går också. Känner mig helt snurrig. Tur att jag bara har en lektion idag. Men ikväll hade jag egentligen tänkt gå på spinning med Ida. Får se hur det blir med det. Känner mig inte alls på humör för det, men jag skulle behöva det. Nu är det ju bara 87 dagar kvar till jag och Ida drar till Mallis! Vilket också betyder att det är 91 dagar till min 18:e födelsedag! Kan man inte bara snabbspola lite?

Bild från fritidsresor.se

Malm byrå


Hej hej igen! Passar på att skriva lite nu i pausen från Let's Dance. Jag tycke att Magnus och Morgan var bäst i kväll. Kitty däremot föstår jag inte hur hon fortfarande kan vara kvar. Ut med henne!
I alla fall, vi ringde på annonsen förut så imorgon får jag en ny byrå (nattduksbord). Den är i serien Malm från IKEA, nypriset är 449:- och jag får min för 200:-. Väldigt bra affär. Det kommer bli så fint i mitt rum sen när jag köpt skrivbord och fått bort flyttkartongerna. Och fått ny tapet famför allt! Just nu har jag en gräslig, ganska mörkblå färg. Den nya tapeten är vit med lite silverglittrigt i sig. Ska ta en fin bild på rummet sen när det är klart.


Redan helg

Hejsan hoppsan vad denna vecka flög förbi! Tänk att det redan är fredag. Men jag klagar verkligen inte!
Idag hade jag och Pernilla som sagt fem tårtor beställda.
En princess, två chokladtårtor (även kallad propellertårta) och två frukttårtor. Chokladtårtan var faktiskt riktig rolig att göra, ganska enkel också måste jag säga. Det var lätt att stryka upp chokladkrämen så att det blev jämnt och fint. Men min favoittårta är ändå fuktårtan, den är absolut roligast att göra och blir så färggann. Dessutom är det den enda tårta, av de vi gör (förutom den holländska chokladtårtan!) som jag gillar ^^. Jag tycker dock att det ska vara hallonsylt i botten, i våra fruktårtor har vi bara vaniljkräm. Det bli lite tråkigt och enformigt.

Chokladtåtan bit för bit. Först uppstruken och spritsad med chokaldsmörkräm, sen läggs chokladpenslade marsipan bitar på, propellrarna. Och sist en liten rosett av chokladsmörkrämen och en marsipanros. Voila!
   

Men nu måste jag avsluta, vi ska ringa på en annons på blocket och det är nämligen så att vi inte kan ha internet igång samtidigt som telefonen...
Imorgon ska jag till stan med Samuel, tänkte kolla in 'bloppisen' som ett par bloggare har, bla Blondinbella. Det kan bli intressant . Skriver om det sen. Hejsvejs!

Rubrik?

Hej hej. Har inte blivit mycket bloggande alls på senaste tiden. Men det beror på att vårt bredband inte fungerar som det ska, och jag är inte tillräckligt kunnig på det området för att förstå vad som är fel. Nu lyckades jag i alla fall få igång det, tack och lov.
Känner mig seg som en gammal julkola idag. Ändå har jag inte gått och jag lagt mig sent eller nåt, Ida sov här igår men vi gick och la oss halv elva haha. Så det är nog kanske så att jag t o m sovit för mycket. Söndagar är sådana segdagar, tycker inte om det. Det är skönt att bara ta det lugnt men söndagar blir alltid för mycket. Tog en liten promenad imorse i alla fall när jag följde Ida hem, det var riktigt skönt. Borde kanske införa söndagsmorgonpromenad.

Borde egentligen göra läxa nu men jag bara drar ut på den. Ska skriva en filmanalys på filmen 'Straw dogs', den var verkligen gräslig. Jag har seriöst mått dåligt efter den. Usch och fy för den. Hittade ingen mening i filmen så tur att det är en analys jag ska skriva. Har börjat på den så jag ska försöka skriva klart den efter att jag ätit lite lunch. Kan inte tänka utan mat i magen.

Förresten fick vi betyg i torsdags och jag hade fått VG i Bageri A och Konditori A, så det kändes väldigt bra. Fick även veta att jag fått VG på den muntliga delen i engelskan. Och om nån vecka får jag resultatet på skrivdelen, det väntar jag spänt på! Nu ska jag äta så hejsvejs!

RSS 2.0