Valborg

Hej hej. Känns lite konstigt att skriva om vardagliga saker efter igår men men. I alla fall, idag har jag fått göra olika bakelser och några tårtor. Jag tycker nog faktiskt bättre om att göra bakelser, det är mycket lättare att få dom att se söta och fina ut. Köpte med mig av Swartzwaldsbakelserna jag gjorde till våra gamla grannar Per och Maria som vi var bjudna på middag hos. De älskar grädde och sånt, själv avskyr jag det ^^. Klyftpotatis och kött med vitlökssås blev det till middag (mums!) och sen fika i form av glass och chokladbollar, sen bar det av till majbrasan. Alla gick när vi kom och brasan var inte mycket till brasa längre. Men det är tradition, jag tycker det är riktigt mysigt. Sen cyklade jag, mamma, lillebror och lillasyster hem. Det var ännu mysigare. Man känner sig så fri och avslappnad på cykeln. Nej nu måste jag faktiskt sova ser jag på klockan! Ska gå upp runt fem imorgonbitti, vi ska på Ålandskryssning. Super kul. Men båten går klockan åtta eller nåt sånt. Måste få min skönhetssömn. Godnatt!



 

Måns i Tyresö C!

Hej igen. Jag ruttnar nog inte bort under täcket trots allt. När jag skulle gå till centrum förut såg jag att Mitt i Tyresö tidningen låg på dörrmattan. Så jag tog upp den, la den på köksbordet och började bläddra lite smått. Efter nån sida höll jag på att få en hjärtattack.. Måns Zelmerlöw kommer till Tyresö centrum den 28/5 på Crazy Night!!!! Och jag älskar Måns! ^^ Samuel, lugn nu jag älskar fortfarande dig mest =) Och han signerar sin nya skiva efteråt, vilket är perfekt eftersom jag inte köpt den än. Kul det kommer bli. Men centrum kommer explodera på folk. Tänk att det liksom var proppfullt när Amy Diamond var där. Herregud, men det är det helt klart värt!



Usch!

Hej hej. Fy fasiken vilken dålig start på veckan. Känner för att bara lägga mig under täcket och aldrig mer se dagens ljus, i alla fall inte tills veckan är över. Hade ju en sjukt dålig dag igår och dagen idag har inte varit mycket bättre. Mår inge bra och provet gick inte heller bra. Jag missade totalt en fråga trots att jag tittade igenom pappret flera gånger, jag var helt blind. Och det var typ den lättaste på hela provet, så fånigt att jag missade den. Kan bara inte förstå att jag gjorde det. Aja, ska försöka ta mig ner till centrum och fixa det där nu. Och om ni inte hör av mig igen har jag kanske ruttnat bort under täcket. Eller nåt. Positiv jag var nu eller hur? Så får man lov att vara när man har en dålig dag. Hejsvejs.

17 dagar kvar till Mallorca!

Seg start

Hej hej! Sov till halv elva idag. Så skönt! Började dagen med frukost framför 'Days of our lives', erkänner att jag gillar den serien trots att den är lite crazy och har b-skådisar. Följde den när jag var mindre, fast den gick så dåliga tider så oftast kunde man bara se den om man var hemma och sjuk. I alla fall har pluggat till svenska provet också. Romantiken handlar det om, intressant faktiskt men jag börjar bli något nervös. Om ungefär två timmar börjar lektionen. Så det är bäst jag hoppar in i duschen nu och fixar lite lunch. Sen får jag se om jag orkar hitta på något efter skolan eller om jag bara tar det lugnt. Går nog ner till centrum en snabbis i alla fall och uträttar lite ärenden. Men vi får se, hejsvejs!

Sur, trött och hungrig

Är sur. Brorsan hade tvn från nio till elva. Hatar sport ibland måste jag bara säga. Komma här och förstöra vardagsrutinerna. Det är inte populärt. Missade ett av mina favoritprogram. Och jag är inte på humör för det idag. Nu gör min förbaskade mage uppror också, måste äta och det är nu. Någon som vill byta mage med mig kanske? Efter mackan blir det läggdags för min del. Sovmorgon imorgon jippi! Vet inte vad jag skulle ta mig till annars. Godnatt!

Rom sommaren 2006, underbart. Tänk om man ändå kunde få spola lite i tiden.


Ny cykel

Hej hej! Nu har jag köpt en ny cykel! En limegrön Tunturi för 3495:-. Den var på rea, ett riktigt kap. När jag tog mitt första tramp på den började det ironiskt nog att hagla. Riktigt ruggigt väder idag alltså. Är nöjd med mitt köp och förvånad över att jag klarade av att ta ett sånt stort beslut så snabbt. Jag är känd för att ha beslutsångest. Något annat jag har ångest för är praktiken imorgon. Som därefter håller på i tre veckor, dock bara ons-fre (tack och lov!). Ska vara på Coop som jag egentligen inte tycker om. Gillar inte butiken alls. Men de i bageriet är i alla fall trevliga. Annars tycker jag inte att personalen är så service inriktad. De bryr sig inte. Annat är det på min ICA, eller ja min och min men där jag jobbar liksom. Där engagerar vi oss när kunder ber om hjälp. Det är en mycket trivsam butik. Med en väldigt trevlig kundkrets. Jag blir så trött när jag handlar i en butik där kassören/kassörskan knappt säger 'hej' utan bara sitter och ser att att vilja dö. Trivs du, så trivs kunden och trivs kunden så trivs du. Det blir en positiv cirkel istället för en ond. Och om du inte trivs, byt jobb eller låtsas åtminstonde vara glad. Du tjänar ju i alla fall pengar. Och du får vara social istället för att sitta instängd på ett kontor. Så egentligen är det ett ganska bra jobb, slitsamt men funkar alldeles utmärkt. Nej nu ska jag slita mig från datorn ett tag. Om en timme börjar 'Desperate Housewives', tisdagens höjdpunkt. Hejsvejs!


The Buddy Holly musical!

Tjoholahopp! Nu är jag hemma, eller ja, kom hem för en stund sen. I alla fall, The Buddy Holly musical var grymt bra! Brolle ägde! Och jag bara älskar den där typen av musik, 50-tals musik och framför allt Buddy Hollys musik. Älskar 50-talet överhuvudtaget med mode och allt sånt. Tänk om man ändå kunde fått se Buddy live. Visserligen gjorde Brolle en otroligt bra imitation men det hade ju så klart varit kul att se originalet. Anyway, underbar musik, roliga personligheter, vackra kläder och Brolle, behöver jag säga något mera? Gå och se den! Jag vill se den igen! Den var sagolik. Kunde inte sluta le. I slutet fick publiken sjunga med. Vilken känsla alltså. Då sod hela Göta Lejon upp och applåderade och sjöng. Mäktigt. Åh underbart, underbart, underbart. Har applåderat så att händerna nästan värker. Haha. Nej nu ska jag ta och slå in lillasysters present. Hon fyller år imorgon. Hela nio år blir hon, stor tjej. Tänk vad tiden går fort. Godnatt!

Måste bara säga att min enda besvikelse var att det inte fanns något soundtrack! Jag som var helt inställd på att köpa det. Det var något om rättigheter och budget men det kunde komma senare. Så hoppas hoppas!


bild från: Ticnet.se (<--där kan du boka biljetter)

4 veckors program

Hej hej! Nu har jag varit ute och motionerat! 60 min powerwalk/jogging + lite situps och armhävningar. Är riktigt motiverad nu eftersom det snart bär av till Mallis! Och så idag på jobbet fick jag syn på Aftonbladets bilaga Kropp & Hälsa. I den stod det ett fyra veckors träningsprogram med powerwalk. Är nästan precis fyra veckor kvar innan vi åker, det var lite lustigt. Så det tänker jag följa, inte slaviskt, jag kanske byter ut nån promenad mot en cykeltur men jag tänker i alla fall vara duktig nu. Gick faktiskt till jobbet både igårmorse och idag. Med Samuel som sällskap. Det var riktigt mysigt och skönt. Speciellt igår eftersom det var så fint väder. Dock väldigt tråkigt att jag fick spendera resten av dagen instängd på ICA. Har spenderat hela dagen där idag också, 11-18. Men det gjorde inte lika mycket eftersom att det inte var lika fint väder idag. 100% OB också, inte helt fel. Är dock lättad över att det nu är en vecka innan jag jobbar nästa gång. Skönt! Är dessutom ledig från skolan både imorgon och i övermorgon. Så imorgon ska jag åka till pappa och ta cykeln och cykla hem. Sen ska jag nog bara ta det lugnt, vila upp mig och sola om det är sånt väder. Vi har fått jätte fint på balkongen nu med blomlådorna vi köpte på IKEA häromdan. Super mysigt blev det faktiskt. I alla fall, sen på kvällen blir det nog en promenad med Ida. Hon ska förresten mönstra imorgonbitti så jag önskar henne lycka till! Kan bara inte förstå att hon gör det frivilligt! Haha ^^ Nej nu ska jag ta och göra mig klar. Hejsvejs och godnatt!


IKEA

Hej hej! Är helt slut. Kom hem från IKEA för en stund sen. Sov som en stock på bussen, båda vägarna. Det är trist att det tar nästan en timme att åka ut dit. Men men det är bra att man överhuvudtaget kan ta sig ut med buss. I alla fall, på dit vägen släpade vi (jag&mamma) på varsin stol som vi skulle lämna tillbaka. Så när vi kom dit gick mamma ner och lämnade dom medan jag gick och köpte lunch, korv för fem spänn. Och när jag stod där i kön vände jag huvudet åt sidan en snabbis och sen ryckte jag tillbaka med huvudet och insåg att det var Morgan Alling från Let's Dance som gick förbi mig, en meter ifrån! Det var ganska coolt. Eller väldigt coolt rättare sagt, tycker jag. Hehe ^^ I alla fall, på tillbaka vägen nu hade vi varsin sån där stor blå kasse med massa blomlådor, lite små förvaringslådor till mina byråer, krokar och lite annat smått och gott. Så sen ska jag möblera om lite i mina byråer. Om jag hinner. Nu sitter jag och funderar på om jag ska gå ner till pizzerian och köpa mig en calzone att ta med. Eller om jag ska sätta på kroketter och äta köttrester. Hmm.. Svårt val. Om nån timme kommer Samuel, då ska vi mysa och se på film. Blir nog inte så sent ikväll med tanke på att jag, kors i taket, vaknade tjugo över sju imorse! Ska dessutom upp och jobba imorgon. Jobbar 8.30-18.10 som vanligt. Det blir tufft. Viruset, förkylningen eller vad det nu är jag har vill inte riktigt ge med sig heller. Blir snart tokig. Man vill ju träna bort allt påskgodis nu. Aja inte mycket att göra åt mer än att ta det lugnt och låta kroppen läka. Men nu måste jag ta ett beslut om maten haha. Hejsvejs!

Sjuk?

Hej hej. Har riktigt dålig dag. Vaknade klockan fem imorse med världens magont. Magkatarrsont. Så jag blev tvungen att gå upp, ta en samarin och tvinga i mig lite yoghurt. Först trodde jag nästan att jag skulle bli magsjuk men tack och lov var det inte det. Sen när jag vaknade igen så kände jag mig jätte hängig, hade ont i halsen och var täppt i näsan. Inte kan jag bli sjuk igen?! Jag höll ju just på att bli bättre. Märkligt. Men jag undrar om en del av mina symptom kan ha och göra med pollen? I vilket fall som helst är det inte kul. Ska gå och jobba snart också. Usch, usch. Fem timmar på ICA när man mår dåligt är inte roligt. Ska ta och försöka äta lite lunch nu. Hejsvejs! 

Fransk historia

Hej hej! Hade tänkt att mysa med mitt godis framför Desperate Housewives och blev sjukt besviken när jag satte på tvn och såg att det var hockey istället! Som tur var hade jag en ny film att se, Marie Antoinette. Fick den gratis när man köpte tre 1,5 liters cola. Dricker egentligen inte speciellt mycket läsk, köpte bara för att få filmen ^^ I alla fall, filmen var jätte bra. Sagolika kläder och miljöer. Ingen film för den som gillar action. Men en film för den som gillar historia och uppskattar en film för dess skönhet. Jag skulle dock önska att filmen varit lite mer utförlig om Marie Antoinettes liv, för mig hade det inte gjort något om filmen varit en timme längre på grund av det. Men nu måste jag kasta mig i säng, är så himlans trött! Godnatt

Pannkakor&shopping

Hej hej! Idag kom min barndomsvän Anna-Karin förbi för att titta på lägenheten, och för att umgås lite såklart. Efter en kort rundtur blev det pannkakslunch i solskenet på balkongen. Jätteskönt att bara ta det lugnt och prata lite. Sen bestämde vi oss för att det var alldeles för varmt att bara sitta där. Så tunnklädda började vi gå ner mot centrum. Ganska snart upptäckte vi att det inte alls var särskilt varmt, inte så som vi var klädda i alla fall. Vet inte var jag läste eller hörde det men nån pratade eller skrev om att vi svenskar blir som galna så fort solen tittar fram och ska genast gå i så lite kläder som möjligt. Och det stämmer ju verkligen. Det är i och för sig inte så konstigt med tanke på hur vårt klimat ser ut större delen av året. Men jag kunde inte hjälpa att jag flinade lite åt mig själv där jag gick i min kjol och frös.
I centrum strosade vi mest bara runt utan något direkt shoppingmål men jag gick i alla fall hem med en påse från Lindex. En jätte söt blus och en ännu sötare volangkjol. Jag är helt såld på volanger! Och blommigt för den delen också ^^ Sen köpte jag ett bubblegum läppsyl från lipsmacker. Doftar ljuvligt må ni tro! Fanns i vattenmelon också, är riktigt sugen på den! Men nu ska jag ta och sätta mig framför tvn med godiset jag köpte förut. Känner mig syndig ^^ Aja hejsvejs!

Båda kostar 249:-

 
bilder från Lindex

Påsklov

Hej hej! Jag har varit så långt borta i tankarna att jag inte ens hunnit reflektera över att det är påsklov. Men det är det! Ska bli så himla skönt! Har inte så mycket planerat förutom jobb. Men vi får väl se, blir säkerligen en tripp till IKEA. Har bestämt vilket skrivbord jag ska ha. Är så ivrig på att få ordning i mitt rum! Men nu ska jag äta lite jordgubbar med mormor och sen ska jag sova. Godnatt!


Dålig start på dagen

Hej hej! Dagen började dåligt men slutade bättre. I alla fall, kände mig inte på topp när jag kvart över sex imorse gick upp. Sen när jag skulle föna håret i all hast så böjer jag mig och sätter i kontakten, reser mig upp och BANG slår jag huvudet i kanten på min hylla. Aj, aj, aj. Jag ramlade handlöst bakåt. Och det värsta var att jag gjorde exakt samma sak igår. Så jag hade redan en liten bula. Kände bara för att sätta mig ner och ge upp. Det är tiden för humörsvängningar också så... Men jag samlade kraft och gick till bussen. När bussen kom var den full och jag fick stå hela vägen till gullmars. Inte så roligt när man vet att man ska stå upp resten av dagen i bageriet. Men när jag kommer till gullmars börjar turen vända. Där stod nämligen Metro och delade ut glass! Så jag fick en sån här Ben&Jerrys Wich glass. Har varit väldigt skeptisk till den måste jag säga och första tuggorna smakade lite märkligt. Men sen blev den jätte god. Glatt förvånad blev jag. Haha lite skumt med glass så där på morgonen när tandkrämssmaken knappt hunnit lämna munnen, men gott ändå ^^. Och väldigt uppskattat.

I skolan fick jag baka själv, vilket jag tycker är såå himla skönt. Ibland kan det vara kul att arbeta i grupp men för det mesta föredrar jag att vara själv. då har jag full kontroll och behöver inte stå och tjata på nån som inte bryr sig. 
Foccacia och nötrussinbröd blev det, köpte med mig en bit Foccacia. Den går åt som smör i solsken här hemma.
Idag hade skolan också besök av massa lärare från England. Det var kul men lite pinsamt att bli så iakttagen. När jag stod och fixade med bröden och la dom på plåt stod säkert fem-sex personer och tittade. Och tog kort! De frågade i och för sig om de fick, och det var ju naturligtvis jätte kul men jag blir lätt rödflammig om kinderna i sådana situationer.

När jag kom hem åt vi god fredagsmiddag, lövbiff, klyftpotatis och bearnaisésås. Smaskens. Och sen fick påskägg av mormor. Innehållandes en tusenlapp (!) och godis. Det var riktigt oväntat. Men förstås väldigt trevligt. Min mormor är snäll hon. Lite för snäll ibland. Men jag tackar och bugar. Så som sagt, dagen slutade mycket bättre än den började.

 

Vårkänslor på riktigt

Hej hej! Skrev aldrig om min dag förut. Inte för att den är så speciellt intressant men i alla fall. Imorse hade jag tid halv tio på SÖS hos astma/allergi läkaren. Och tur att mamma var med (ja, jag är snart 18 år men jag tycker om att ha med mamma på sånt^^) för det hade blivit massa strul så de hade tagit bort min tid. Efter mycket om och men löste det sig och vi fick komma in en snabbis. Så det var bara hur är det, klick, klick på datorn här är dina nya recept osv. Han är en bra läkare så det är synd att jag inte får gå där längre. Eftersom jag fyller 18. Men han skrev en remiss till en annan, enligt honom, bra läkare på Sankt Göran. Så jag ska bli kallad dit om ett år för att checka läget. Så det kändes bra, har inget förtroende alls för vår Vårdcentral som jag annars skulle fått gå till.
Hade egentligen tänkt att gå till skolan efter besöket men jag fick sån himla huvudvärk. Det var typiskt, men nu verkar det som att jag kan gå imorgon. Jobbigt bara att dagen är så lång. Eller lång och lång men det är vår längsta dag.
När jag kom hem satte jag mig på balkongen med en glass och solade. Och det var varmt! Riktigt varmt och skönt. Fick t o m lite färg i ansiktet. Härligt med vår. Det värsta är ju att det kan slå om lika snabbt igen. Har dock hört att det skulle vara fint över påsk nu i alla fall. Det är ju trevligt. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på under lovet, jobbar mån, ons, lör och sön. Fast inte hela dagen på måndag och onsdag. På skärtorsdagen kommer mormor och hennes man på middag. Det ska bli mysigt annars hade det bara varit jag och mamma. Syskonen drar till fjällen. Lyllosar! Men det blir kul för dom. Önskar bara att jag kunde följa med.

Ett litet vårtecken mitt bland all grå betong


 

Nya favoriter

Ingen har väl missat den nya versionen av Ballerina, med chokladsmak. Underbart goda! Men nu har Göteborgskex lanserat en ny version av Singolla, med lakrits smak! Var bara tvungen att lägga en sån i kundkorgen när jag handlade förut idag. Idén är underbar, likaså utseendet på förpackningen. Men enligt mig som är lakrits älskare borde den ha smakat mer lakrits. Men det blir helt klart en ny favorit! Nu så här till sommaren tycker jag att de borde göra Singolla med melonsmak. Det vore nåt!

bilder från Göteborgskex.se

Dags att deklarera

Hej hej. Gissa om jag drog en stor suck när jag såg vad som trillat ner i brevinkastet. Brev från skatteverket jippi. Har aldrig ens sett ett sånt papper och jag känner mig totalt förvirrad. När jag sen började räkna ut min totala inkomst så stämmde siffran inte med den som stod på deklarationspappret. Så jag ringde till skatteverket för att fråga hur jag skulle göra men jag kände mig inte speciellt klokare efter det. Välkommen till vuxenlivet Isabel. En värld full av siffror och obegripliga ord. Aja, det löser väl sig. Senaste datumet är ju 4/5, och det är mer än en månad dit. Så det är lugnt. Tänkt att det är första april idag! Våren är på ingång! Otroligt! Bara 16 dagar kvar till Buddy Holly musikalen och 44 kvar till Mallorca! Underbart!
Ska ta och äta lunch nu. Sen ska min stackars överarbetade hjärna få vila lite. Hejsvejs!

Sommar, tack!

Städning

Hej hej. Bestämde mig för att vara hemma imorgon också. Man måste ju trots allt lyssna på sin kropp, eller hur? Så jag sjukanmälde mig till jobbet också. Kändes faktiskt väldigt skönt när jag gjort det, insåg att det hade varit för mycket. Tycker inte om att missa jobbtimmar. Men men, så är det ibland. Idag tog jag i alla fall äntligen tag i mitt rum. Har packat upp de sista flyttkartongerna (förutom en som är full med väskor ^^) och packat ner sånt jag inte behöver just nu i en annan som ska ner i källaren. Har även rensat, dammat och dammsugit. Det behövdes kan jag lova. Fattar inte vad som hänt med mig, förut städade jag rummet ordentligt varje vecka och plockade undan efter mig hela tiden. Allt skulle vara perfekt. Jag var som Bree i Desperate Housewives, allvarligt talat. Vad hände med henne? Pratade med Ida förut idag om det och hon sa att det var en friskförklaring. Haha. Något mellanting av så som jag var förut och så som jag varit den senaste tiden vore nog bra. Jag tycker ofta att saker ska vara lagom. Men jag är dålig på att vara lagom jag själv. Det är oftast allt eller inget.
Är inte jätte trött men ska försöka sova nu i alla fall. Godnatt


magnet från Anne Taintor

RSS 2.0