Bye bye 2009

Hej hej! Idag är det nyårsafton. Känns inget speciellt alls. Vi är bara familjen här hemma och fast jag fick en av mina favoriträtter så smakade det inte så gott. Allt känns liksom bara fel. Men men, hade en toppen dag igår i alla fall.
Känner väldigt blandade känslor om 2009. En släkting fick cancer, jag tappade kontakten med en familjemedlem, jag fyllde 18 under en underbar resa till Mallis med Ida, jag tappade motivationen med både plugg och träning, höstlovet spenderades i Frankrike, jag och Samuel gjorde slut, en släkting till Ida dog...Hm, var det ett bra år? Jag hade i alla fall the time of my life på Mallis. Vill att Ida ska komma hem så vi kan boka en ny resa! Måste ha något att se fram emot. Undrar hur 2010 kommer bli? I juni tar jag ju studenten, helt sjukt. Men skönt det ska bli! Frågan är dock vad tusan man ska göra sen? Livet kommer att förändras. Lite smått läskigt. Men nu ska jag baka brownies! Hejsvejs och Gott nytt år! Hoppas ni får en roligare kväll än moi.

Här är min plattång, visst är den söt! Provade lite idag, den verkar bra men jag måste nog öva lite mer ^^



Tog en sväng förbi Kicks idag och köpte denna värmeskyddandespray och parfym. Parfymen var på halva priset, så 230:- fick jag ge för den. Najs! 


Jag och lillasyster, Top Model nästa haha ^^ Detta är då dagens, eller kvällens kanske man ska säga. Kjolen köpte jag igår på H&M för 199:-, strumpbyxor från Lindex och stövlar från Park West



När man minst anar

Hej hej! Nu känns det att man tränat och gått flera timmar på stan ^^ Det blev 20 min powerwalk och 10 min på trampmaskinen. Mer än så blev det inte på grund av både tidsbrist och astman. Men jag känner mig nöjd, jag kom i alla fall iväg och gjorde nåt. Efter träningen var det bara att skynda hem, duscha, äta och sen sticka. Hade egentligen inte tänkt titta alls, skulle bara köpa vax men kom från stan med tre påsar. Det brukar bli så när man är inställd på att inte köpa, letar man däremot brukar man aldrig hitta nåt. Skumt. I alla fall, hittade en jättefin stor randig grå tröja för halva priset på Gina Tricot, inte alls min stil egentligen men jag passade faktiskt i den. Sen köpte jag tre nagellack (A), en plattång och en kjol. Lägger upp bilder imorgon. Köpte förresten Björn Axéns mini plattång, någon som vet om den är bra? Är helt lost på sånt för jag har aldrig använt en förut, så tacksam för tips! Men nu ska jag spela Wii! Hejsvejs!

Vårkläder

Hej hej! Sitter och tittar på en underbar film, nämligen Legally Blonde ^^
 Är verkligen helt sjukt trött idag. Har varit för stillasittande den senaste tiden. Fy på mig alltså. Vågar inte ens säga när jag senast var på gymmet...Men imorgon tänker jag minsann ta en sväng dit! Sen blir det fika och lite shopping med Anna-Karin. H&M har fått in massa fina vårkläder! Hoppas jag, vårkatalogen kom i alla fall idag. Men nu ska jag fortsätta titta på filmen hejsvejs!

          Här är några fina nyheter som jag gärna skulle ha i min garderob
 










Marley&Me

Hej hej! Såg precis klart på Marley & Me. Vilken trevlig överraskning den var! Först var jag ganska skeptisk till den eftersom den handlar om en hund, och helt ärligt är ju inte jag någon djurmänniska. Men gud så söt filmen var! Man blir ju nästan lite sugen... Men nu ska jag hoppa i säng, är jättetrött. Imorgon väntar klipptid och jobb. Hejsvejs och godnatt!


Rosa, rosa, rosa

Hej hej! Har precis målat naglarna i Depends rosa nr 34, underbar färg. Älskar nagellack! Speciellt i knalliga färger. Det kan verkligen piffa upp en outfit och få en på bättre humör. Passar på att måla dom mycket nu medan jag kan. Sen när skolan börjar brukar det inte bli av så ofta eftersom jag måste vara nagellacksfri torsdagar och fredagar.
I alla fall, idag åkte mammsen och jag till ICA Maxi och sedan till Haninge centrum. Hittade inget speciellt eller orkade inte ens titta så det blev lite nödvändigheter bara. Unnade mig faktiskt ett dyrt shampoo och balsam denna gång, i underbara rosa flaskor haha ^^ Återstår att se om de uppfyller kraven, men det märket brukar vara bra. Nu ska jag nog ta och hyra en film på boxen. Frågan är vilken bara? Tycker inte att det finns så mycket roligt att hyra just nu, något tips?



Sött diadem från H&M 29.50:-


Så här fina blev dom!

 


Slappt

Hej hej! Dålig uppdatering igen haha. Men ibland måste man få ett break. Dagen börjades med lång sovmorgon följt av frukost och film, Grinchen med lillasyster. Ett måste varje jul! Likaså Ett päron till farsa firar jul, underbar! ^^ Sen blev det mysmiddag hos farmor med faster och kusinerna. Däremellan har det inte hänt så värst mycket ^^ Och nu ska jag kasta mig på soffan och titta på Bodyguard, den har visserligen hållit på en bra stund men den är bra och jag har inget bättre för mig så hejsvejs!

                Här kommer en till söt bild från julafton ^^


Dec. 25, 2009

Hej hej! Nu är julen redan förbi *snyft*. Det gick ruggigt fort i år! Men jag hade i alla fall en jättemysig julafton. På förmiddagen gick jag och mamma och handlade det sista sen kom syskonen vid lunch. Sen såg vi så klart på Kalle (men boxen hängde sig mitt i, jag HATAR Telia!), sen blev det tidig middag och julklappsöppning efter det. Sen blev det en omgång Den försvunna diamanten (som lillasyster fick i julklapp av mig) och kvällen avslutades med Ice Age 3 (som jag fick i julklapp av mammsen). Så himla rolig! T o m mamma asgarvade ^^
Känner mig seg som knäck idag. Sov mer än tio timmar inatt ^^ Men juldagen är till för att lata sig och ladda upp inför rean! Imorgon blir det shopping! Men nu ska jag väl ta och hitta på nåt hejsvejs!


Orkar inte

Hej hej. Mår skit dåligt idag också. Inatt hade jag sådana magsmärtor att jag skakade i hela kroppen och fick bita i täcket för att inte skrika rakt ut. Det var gräsligt. Orkar inte må dåligt mer. Trodde först att det var blindtarmen men ringde sjukvårdsupplysingen och hon trodde att det var maginfluensa. Men jag har inte spytt så jag vet inte. Kanske var ett släng av det bara. Mår fortfarande illa och huvudvärken ger inte med sig men jag kom iväg till jobbet i alla fall. Fick byta så att jag började tre istället för tolv, så jag sov några timmar extra. Det gjorde mycket. Jobbar dessvärre imorgon också. Sen får jag lov på riktigt! Ska bli så skönt! Tänk att det är julafton om två dagar! Helt sjukt. Och vi har varken pyntat granen, bakat julgodis eller dekorerat pepparkakshuset...Stressigt värre! Men nu ska jag strax sova godnatt och hejsvejs

Migrän

Hej hej. Har haft en gräslig dag. Vaknade med världens migrän imorse som inte gav med sig. Smärtan var verkligen fruktansvärd. Så det blev inget pyntande av granen. Kul det var att åka iväg till jobbet sen också...Men som tur var så var det ganska lugnt och jag kunde gå vid sju istället för åtta. Så det var skönt. Nu känns det lite bättre men långt ifrån bra. Hoppas att det går över under natten för imorgon jobbar jag också, då börjar jag redan vid tolv. Och jobbar till åtta...
Imorgon får väl de flesta lön tror jag så det lär nog vara rätt hektiskt. Usch usch. Men nu blir det läggdags hejsvejs och godnatt!

Fjärde advent

Hej hej! Känner mig riktigt sliten idag. Har haft huvudvärk och illamående i över en vecka som inte ger med sig. Inte kul alls. Har jobbat idag också men det var ganska chill. Vi skulle ha fått varor igår men istället kom de idag, en kvart innan vi skulle stänga. Konstigt för idag kan det ju inte bero på vädret? Skönt att helgen är över i alla fall men jobbar nu mån, tis och ons. Sen är det julafton! Imorgon kommer mormor upp över dagen så då ska vi klä granen, myyys! Men nu ska jag faktiskt krypa ner under täcket och läsa Cosmo som jag köpte häromdagen men inte ens hunnit bläddra i än. Sen ska jag sova. Kommer inte ihåg senast jag la mig så här tidigt men är verkligen galet trött. Hejsvejs och godnatt!

                             Lillasyster och jag när vi adventsfikade förut


Ängeln Peter Jöback

Hej hej! Kom precis hem från Peter Jöbacks julkonsert! Ååååh den var så underbar! Han sjunger som en ängel. Vilka rysningar jag fick när han sjöng Halleluja! Ni skulle ha hört! Tänk er hela Globen fyllas av hans underbara röst (klippet nedan är inget jämfört med det ^^). Ojojoj alltså. Ak och jag har bestämt att vi ska gå nästa år igen! Förresten för er stackare som missade detta så går en kort version på både tisdag (svt1 kl.20.00) och på julafton (svt24 kl.17.00). Älskar Peter Jöback! Förstår verkligen inte er som inte gillar honom, han sjunger som en ängel och är hur mysig som helst ju! Men nu måste jag faktiskt sova, ska ju jobba imorgon. Godnatt!



Julkänsla

Hej hej! Har varit lite dålig uppdatering nu...Men nu har jag looov! Så skönt! Börjar få in den rätta julkänslan nu ^^ Sjöng jullåtar iklädd tomteluva på avslutningen och så har jag och mamma handlat all julmat. Och om några timmar ska jag på Peter Jöbacks julkonsert med Anna-Karin! Kommer bli så kul! Men nu ska jag sätta fart och hoppa in i duschen. Hejsvejs!


Snökaos

Hej hej! Det underbara vädret håller i sig, me like! Hoppas, hoppas det håller i sig över julen! Dock behöver det inte vara snöstorm ^^ Kom försent imorse på grund av vädret, två bussar uteblev. Inte fullt så kul men jag var ju inte den enda.
Dagen har varit seg och på jobbet var det rätt jobbigt. Ingen av våra tre kassor fungerar som de ska. Det nedre bandet fungerar inte vilket gör att vi får stå och skjuta ner alla varor. Jättekul nu när alla handlar inför julen. Och har vi otur blir dom inte fixade förrän v.5! Sjukt. Men ska nog faktiskt ta och lägga mig nu. Är jättetrött. Hejsvejs och godnatt!




I <3 Stockhome

Hej hej! Vaknade upp imorse och trodde att jag hade en helvetesdag framför mig. Fick stressa som bara den och äta frukost på bussen, första lektionen var det religionsprov, sen skulle jag haft den muntliga delen i svenska nationella och sen hade jag den muntliga delen i engelska nationella. Religionsprovet gick hyfsat, blir inte vg denna gång men det gör faktiskt inget. Den muntliga i svenska hade jag inte förberett så...Och den muntliga i engelska gick rent ut sagt åt helvete. Men jag förklarade för henne att jag blir så nervös, det är ju inte engelskan det är fel på. Min tunga blir liksom som förlamad, kan knappt uttrycka mig på svenska då. Så jag hoppas att hon tänker på dom gånger jag pratat förut. Efter provet fick vi sluta, då blev dagen helt plötsligt väldigt bra. För då mötte jag upp mamma för en sväng på stan. Hittade ett par jättefina stövlar som jag la undan så dom blir det bild på en annan dag. Sen köpte jag helt underbara teskedar och en underbar tesil från Stockhome. Älskar den affären! Bara att kundkorgarna är rosa liksom...^^ 
Så eftermiddagen blev riktigt mysig. Men nu ska jag väl ta och göra mig klar för sängen. Hesvejs!

                                               Tesil 69:-


                                            Teskedar 189:-




SNÖÖ!

JAG ÄLSKAR SNÖ! ^^ Blev så sjukt glad när jag gick ut förut på jobbet för att hämta in kundvagnarna och det hade börjat snöat. Gick tillbaka in med ett stort fånigt leende haha ^^ Det var förresten riktigt roligt på jobbet idag. En ny tjej har börjat så jag fick lära upp henne. Hon var jättetrevlig och vi pratade på så timmarna bara flög iväg. Inte ofta det är så. Så slönt att jag inte jobbar imorgon! Men då blir det råplugg! Ska faktiskt ta och plugga lite nu, rolig lördagskväll va? Men men, snart är det ju lov. Då ska jag chilla järnet ^^ Hejsvejs och hoppas ni får en roligare kväll än mig ;) 

Kommer typ dö (allvarligt talat) om jag inte får möjlighet att komma iväg och åka skidor snart. Älskar att åka skidor, speciellt offpist och då slutar det ju ibland som på bilden nedan, men det är bara kul ^^


And the winner is...

ERIK! Och så var Idol över för denna gång. Ska nog alldeles strax lägga mig. Är jättetrött och känner mig inte på topp så det är nog bäst. Till min stora lycka upptäckte jag att jag börjar elva imorgon, inte halv nio som jag trodde. Skönt! Hejsvejs och godnatt

Erik vs Calle

Spännande det är! Vem kommer vinna?! Erik håller jag på, han har varit överlägsen under hela tävlingen och han satte vinnarlåten. Men ställningen är just nu lika på Aftonbladet.se...Snart får vi svar!

Har förresten gjort chokladbräck med polkagriskross igen som vi mumsar på nu, sååå himlans gott!


Ett svart hål

Hej hej. Vaknade med migrän och ett sug i magen som kan liknas ett svart hål i rymden. Så jag blev hemma idag också. Har börjat med magmedicinen igen, känns inte så kul men tänker bara äta den nån vecka eller så tills det blir bättre. Det är verkligen hemskt att känna sig vrålhungrig fast man nyss ätit. Den falska hungerkänslan driver mig till vansinne...Men men ska inte deppa ihop nu, det är ju faktiskt fredag. Och bara en vecka kvar till lovet! Jobbar dock imorgon...Men nu ska jag väl ta och plugga lite. Har religionsprov på måndag. Hejsvejs


Att göra skillnad

Hej hej! Nu har jag köpt världens bästa julklapp. Nämligen 200 doser poliovaccin på UNICEF. Varje barn behöver 3 doser för fullt skydd vilket innebär att 66 barn blir vaccinerade. Visst är det en bra julklapp? Den gåvan kostar 280:-, faktiskt väldigt lite pengar som gör stor skillnad. Det är liksom typ 3 timmar för mig på ICA. Ingen stor grej med andra ord. För mig är det viktigt att känna att man gör skillnad. Speciellt när det känns som att inget har någon mening. Att kunna göra något för någon annan ger livet mening. Då känns det som att man behövs.
Så alla ni som inte kommit på någon julklapp att ge till personen som har allt, ta en titt på UNICEF. Där kan du köpa allt från fotbollar, myggnät, gröt och skrivböcker till dom som mest behöver det, alla världens utsatta barn. Gör skillnad du också!

Ny mobil kanske?

Hej hej! Min mage fortsätter att spöka...Blev hemma idag också men imorgon hoppas jag att jag kan gå till skolan. Förutom att jag haft så ont i magen så har jag haft en mysig dag. Åt frukost, somnade om till halv elva, såg på Våra bästa år (hehe^^) och Project runway med lillasyster (som är hemma och sjuk), efter det blev det lite fia med knuff, sen lite plugg och sen en tur till centrum för att få lite luft. Tittade på en mobil där som jag kärat ner mig i. Nämligen denna, Sony Ericsson W995. Dock är den lite dyr, typ en hel månadslön...Mindre roligt men den verkar sjukt bra. Min gamla fungerar i och för sig fortfarande, men ljudet är ganska dåligt och kameran likaså. Hm...Vi får se. Måste i alla fall vänta tills lönen kommer.


Har letat efter lite söta kakburkar också och hittade dessa underbara, underbara burkar. Skapar ett stort vill-ha-behov hos mig ^^ 
De övre finns här för 189:-, de undre här för 169:-.
Men nu ska jag spela kort med lillasyster sen blir det läggdags.
Hejsvejs!






Magont

Hej hej! Blev hemma idag på grund av min dumma mage. Fick jätteont igårkväll (magkatarrsont) och när jag vaknade gjorde det ännu ondare. Så jag åt en macka och sen somnade jag om. Nu känns det lite bättre när jag sitter här med vetevärmaren (himla bra uppfinning det!). Men magen är inte helt hundra. Trist. Tur att jag köpte tidningarna igår så jag har nåt att roa mig med. Ikväll får jag förresten tillbaka min dator jippi! Har saknat den ^^ Det är verkligen underbart att ha en bärbar. Men nu ska jag ta och diska undan efter frukosten haha. Hejsvejs!

När livet känns tungt...

Då ska man unna sig sådant som gör en glad



Anledningen till bloggtorkan är att jag inte har någon dator för tillfället. Dessutom har jag inte mått så värst bra. Allt känns bara så tungt just nu. Det ska verkligen bli underbart med lov, bara 10 dagar kvar! Bara att bita ihop. Men nu ska brorsan få tillbaka sin älskade dumburk ^^ Hejsvejs och godnatt

Westlife is back

Godmorgon. Har precis ätit frukost så nu ska jag sätta fart med lite läxor. Sen blir det nog en tur till centrum. Måste köpa julklapp till mamma snart eftersom jag jobbar så mycket innan jul sen.
Förresten gissa om jag blev glad igår när jag upptäckte att Westlife skulle vara med i Idol!? Det var liksom aaaaaahhhhhhh! ^^ Jag älskar, älskar, älskar dom! Hade faktiskt inte lagt märke till att dom släppt ett nytt album, men nu är den i toppen på önskelistan! Läste att dom ska ut på turné 2010, kommer dom inte till Sverige så tänker jag fan åka dit dom kommer! Men nu måste jag börja om jag ska hinna allt, ska träffa Ida lite senare. Antingen ska vi gå och se New Moon igen eller så blir det hemma kväll och Twilight ^^ Hejsvejs
 


Ett försök att laga ett brustet hjärta

Hej hej. Jag var på väg att blogga igår men så knackade Samuel på dörren...
Vi pratade ut och bestämde att det var dags att gå vidare. Lättare sagt än gjort dock. Hur ska man kunna gå vidare när man älskar någon så? Men vi är för olika, så är det bara. Hur hemskt det än är...
Blev hemma idag, mådde skit som ni kanske förstår. Sov till halv tolv sen gick jag ner till centrum. Köpte en BH från H&M (eftersom alla mina är för små ^^), Locobase repair salva (den rekommenderas såhär i vinterkylan) från Apoteket  och lite saker till julbaket. Så när jag kom hem satte jag igång och bakade. Chokladbräck med polkagrisar och kola blev det. Riktigt smarrigt.

Änglakola ca 40 st
2dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl strösocker
50 g smör
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Olja (eller klä med bakplåtsapper) en avlång bakform.
Blanda alla ingredienser förutom vaniljsocker i en kastrull.
Låt sjuda över medelstark värme till 125 grader.
Ta av från värmen och tillsätt vaniljsockret.
Häll upp kolasmeten i formen och låt stelna.
Klipp eller skär sedan kolan i små munsbitar.
Vira in kolorna i smörpapper och klistra på ett änglabokmärke (men det tyckte jag var överkurs idag så det struntade jag i)



Chokladbräck med polkagrisar ca 20 bitar
200 g mörk choklad (men jag tog ljus)
2 tsk matolja
250 g vit choklad
ca 1/2 dl polkagrisar

Gär så här:
Klä en plåt med foliepapper.
Smält den mörka chokladen i en skål över sjudande vattenbad.
Blanda i 1 tsk matolja och rör om.
Häll över den smälta chokladen i plåten.
Vicka lite på plåten så att chokladen rinner ut till ett jämnt lager, ca 3mm tjockt.
Ställ in i kylen så att chokladen stelnar.
Krossa polkagrisarna i en mortel.
Smält den vita chokladen in en skål över sjudande vattenbad.
Blanda i en tsk matolja och rör om.
Häll den vita chokladen över den mörka och vicka på plåten så den vita chokladen rinner ut och täcker den mörka chokladen.
Strö över de krossade polkagrisarna och ställ in i kylen.
Bryt sedan chokladen i bitar, enjoy!



Båda recepten är tagna ur Vinterns söta av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman, helt underbar bok!


Sockersött

OMG! Kolla vad jag hittade! Denna skulle vara helt underbar i mitt rum! Det är en sittpuff i form av en princesstårta (om det var någon som inte såg det...^^). Så söööt! Finns att köpa på bluebox för 795:-.
Jag vill ha! ^^ 


Vintern är här

Hej hej! Känner mig helt utslagen idag. Satt uppe sent och pluggade. Så tänkte jag att jag skulle jobba hemifrån första lektionen eftersom jag tycker att jag får mer gjort då, men jag försov mig! Det händer faktiskt aldrig *peppar, peppar...*. Jag bokstavligen flög upp ur sängen när jag upptäckte att det var tjugo minuter till jag skulle gå, skulle dessutom duscha så det var lite stressigt. Men jag hann.
Efter skolan var det dags för jobb igen. Gick hyfsat fort. Imorgon jobbar jag inte men kommer typ komma hem lika sent ändå. Det är nämligen så att vi har öppet hus...Börjar i och för sig inte förrän halv två så det är skönt med sovmorgon men hellre börja tidigt och sluta tidigt också. Men nu ska jag fortsätta titta på So you think you can dance, om jag ångrar att jag slutade dansa! Snyft, snyft...Jag dansade balett, men tyckte att det blev tråkigt så jag slutade. Men så jag ångrar mig! Balett är så vackert. Men men inte mycket att göra åt. Är dock lite sugen på att börja igen...Fast inte med balett. Haha dom som känner mig måste tycka att det är helt sjukt att jag dansat balett. Klumpedunsen nr 1 liksom ^^

Förresten vad underbart väder det var idag! Vintern är här! Soligt var det också. Nu fattas bara snön!

Grått&ruggigt, snö kom!

Hej hej! Sitter och gör läxa. Ska dra till jobbet om cirka en timme. Stor suck... (är väldigt tacksam att jag har jobb men ändå, aldrig kul när man ska åka dit). Det är dessutom så grått och ruggigt ute idag, vill bara krypa upp i soffan och titta på tv resten av dagen. Om man ändå fick göra det! Men det kan väl åtminstone börja snöa, då blir det så vitt och fint och ljust! Äh, ska väl ta och avsluta pluggandet nu och ta en macka innan jag sticker. Hejsvejs!

Denna skulle jag inte säga nej till...


RSS 2.0