Borlänge

Hej hej! Håller på att packa det sista nu. Inte likt mig att packa i sista minuten men jag jobbade ju hela helgen så nu fick det bli så. Om en timme går bussen så nu måste jag göra mig klar. Blir nog borta hos mormor nästan hela veckan så det blir inget bloggande för min del då hon inte har något bredband. Men det kan vara ganska skönt ibland. Aja ha det så bra på lovet nu allihopa! Hejsvejs!

Jobbhelg

Hej hej eller ja, god kväll. Det tog en timme att komma hem från jobbet idag. En resa som med bil kanske tar 10 min, max 15. Kommunikationen mellan bussarna suger verkligen på söndagar. I alla fall sitter här och typ halvsover nu. Är helt galet trött. Den här veckan har varit riktigt tuff. Lovet kunde inte ha kommit lägligare. Bara fyra timmar på jobbet imorgon sen har jag höstlov! Jippi! Och då på tisdag eftermiddag åker Samuel och jag till Borlänge. Kommer bli helt underbart. Det är så lugnt och skönt där uppe. Fast det är lugnt här hemma nu också då halva familjen åkt till Frankrike. Vill också vara där nu! Istället för här hemma i kylan. Men jag ska spara pengar och åka i sommar istället.

Förresten så köpte jag en film på ICA Maxi härom dagen. Dagboken (The Notebook) för 99:- och då gick 3:- till Rosa Bandet, så det var ett väldigt bra köp tycker jag. Fanns flera titlar att välja bland i samma kampanj bl.a Djävulen bär Prada och Walk the line. Alla väldigt bra filmer. Så det tycker jag definitivt att ni ska spana in om ni åker dit. Men nu måste jag faktiskt packa lite inför resan. 
Ha en fortsatt trevlig kväll!  


Måndags kaos

Godmorgon! Börjar inte förrän kl13 idag så här sitter jag. Är överlycklig att internet fungerar igen! Haha hemskt att man är så beroende av datorn. Igår blev nämligen typ hela Tyresö av med telefoni, Internet, TV och liknande. De bygger om någonstans och hade grävt upp någon ledning. Jätteroligt. Speciellt när man jobbar på ICA och folk blev tokiga när de inte kunde betala med sina kort. Det var verkligen kaos. Eftersom terminalen var offline var vi tvugna att be alla som handlade med kort om legg och be dem skriva på kvittot och bla bla. Vilket gjorde allt gick väldigt långsamt och man fick förklara om och om igen vad som var felet. Och en del människor blev då, som man kan förstå, ganska frustrerade. Men det är inte så roligt som kassörska att få ta skiten. Aja, tack och lov att det är fixat nu i alla fall. Tycker verkligen inte om den här veckan. Det är för mycket att jobba fyra dagar samma vecka när man går i skolan också. Men det gäller bara att tänka positivt. Lov nästa vecka!


Sjuk

Godmorgon. Är hemma från skolan idag. Började känna mig risig i tisdagskväll sedan gick det bara utför. Så nu rinner det som bara den från både ögonen och näsan. Det hade inte varit så trevligt om jag var i bageriet i det tillståndet. Men förhoppningsvis kan jag gå imorgon. Då ska jag stå i skolans butik och sen ska vi gå på Choklad festivalen. Det kan jag ju inte bara missa. Men vi får se. Har i alla fall fixat praktikplats idag. På Coopbageriet v. 48-50. Fem dagar i veckan i tre veckor. Måste samtidigt jobba med det jag missar i skolan och så jobbar jag på ICA efter vissa av dagarna. Det kommer bli riktigt tufft. Men nu ska jag se på 'Seinfeld' som jag, tack och lov, spelade in igårkväll annars hade jag inte haft något att se på. Hejsvjes

Inlåst i frysen!

Hej igen. Glömde berätta vad som hände på jobbet igår. Haha måste bara göra det. Jag hade fått i uppgift att lasta om i frysen och jag tänkte naturligtvis ekonomiskt och miljövänligt så jag stängde dörren efter mig. Direkt efter kände jag på dörren för att försäkra mig om att den gick att öppna igen. Men det gjorde den inte! Paniken började krypa fram men först tog jag ett djupt andetag och provade trycka på dörren igen, inget händer denna gång heller. Paniken stiger men jag försöker fortfarande behålla lugnet. Men jag har lite klaustrofobi så det var verkligen svårt. Jag börjar banka lite smått på dörren och står och trampar. Sedan bankar jag ännu mer och börjar nu skrika efter Patrik som stod i köttrummet en bit ifrån. Jag började samtidigt tänka "när kommer de märka att jag är borta?". Sofia och Linda brukar ta rast halv sju och då brukar jag ta kassan, först då kommer de märka att jag saknas och nu var klockan bara sex. HJÄÄÄLP! Jag bankar ovabrutet på dörren i vad som känns som en evighet (men som i själva verket säkert bara var några sekunder) innan Patrik kommer och öppnar. Jag flyger ut ur frysen, hyperventilerande och tårögd. Tur för mig att Patrik fortfarande var kvar på lagret annars hade de aldrig hört mig. Och som Patrik sa, han hade aldrig tänkt på att leta efter mig i frysen om de upptäckt att jag var borta. Det var en riktig skräckupplevelse för min del. Aldrig att jag stänger en frys/kyldörr efter mig igen!

Skolfoto

Hej hej. Åt middag för en liten stund sen, falukorv och snabbmakaroner, helt okej. Slutade 15.55 idag så jag har inte hunnit med något annat än men senare måste jag göra läxor. Blä för det. Men de måste göras idag för imorgon ska jag ta ett extra pass på jobbet. Blä för det också. 
Idag var det skolfotografering med den tråkigaste fotografen någonsin. Men vi missade en halvtimme av sista lektionen som var svenska så det var skönt. När jag ändå skriver om svenskan måste jag berätta om provet vi hade. Vi hade det för någon vecka sen i språkhistoria och igår fick vi resultatet. Två i klassen fick godkänt, bara två stycken! Säger inte det något om läraren, eller vad tycker ni? Men jag var en av dem som klarat sig, fick till och med VG- måste jag tillägga. Det var en otrolig lättnad. För uppgiften vi gjorde innan, bokrecensionen, kändes som en av de sämsta uppgifterna jag gjort. Nä, nu är det läxdags! Hej så länge

Stan+bio

Godmorgon! Ikväll ska jag gå på bio med Anna-Karin och co. Vi ska se Mamma Mia. Har tänkt att gå och se den hela sommaren men det har inte blivit av. Så det ska bli jätte roligt. Men först ska jag gå på stan lite tänkte jag. Ska lämna in mina nya Acne jeans så att de kan sy upp dem och sen ska jag nog bara titta lite. Skulle behöva skor men det orkar jag nog inte titta på idag, eller får se. Efter bion ska jag sova hos älsklingen. Och imorgon är det visning av huset. Hoppas nån lägger ett bud på en gång. Det vore så himla skönt. Håller tummarna hårt. Men nu måste jag kila och göra mig klar. Ha en bra dag!

Fredag!

Hej hej. Trött, trött, trött. Och äntligen helg! Dagen idag gick segt och inge bra gick det för mig heller. Vi gjorde Citronfromage tårta och grodbakelser som är ungefär som princess tårta fast i bakelseform dåra. Blev sjukt missnöjd med citronfromage tårtan men jag lägger upp en bild så ni får se i alla fall. Några andra i min klass gjorde chokladtårtor, kommer inte ihåg namnet, men när man åt av den befann man sig i himlen må ni tro! Farligt god var den, som kladdkaka fast tusen gånger godare och chokladigare (kan man säga så?^^). Och jag köpte hem en, haha var bara tvungen. 
Vi gjorde som sagt även marsipanfigurer men det gick skit dåligt. Svårare än man tror. En apelsin, ett päron, en citron och en banan skulle vi göra men jag hann bara göra det första. Min marsipan blev av någon märklig anledning helt oljig. Kände mig riktigt dålig, men jag försökte i alla fall. Bara att öva, öva, öva...

                                Citronfromage tårta            Chokladtårta
                                 

Innan marsipanen                    Med marsipan                      Slutprodukt
                   

Blåbärspaj

Har varit så himla sugen på paj de senaste dagarna. Så idag bestämde jag mig för att baka det, blev inte så mycket bak i skolan nämligen och så skulle vi fira mamma idag. Så det passade bra. Här kommer ett recpet på pajen.

Smulpaj  
4 dl vetemjöl
5-6 msk socker
150 g smör

Fyllning
500 g frukt eller bär (färska eller otinade djupfrysta)

Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda vetemjöl och socker. Arbeta in i matfettet till en smulig massa. Kärna och skala frukten eller ta fram bären och blanda dem med lite potatismjöl och socker. Lägg i en smord (behövs ej om du använder bär) ungssäkerform.
Strö över smulpajdegen. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna en stund, servera sedan med marsánsås eller vaniljglass.

Receptet kommer från en gammal "Rutiga kokboken", men jag har dubblat smulpajen för det blir så mycket godare då^^


RSS 2.0