Härliga höst

Gó kväll! Den här helgen har varit helt underbar. Igår vaknade jag på fel sida så jag var tjurig hela dagen (A). Men så på kvällen frågade Madde om jag ville komma hem till henne och bada jacuzzi. Hon räddade min lördag =) Och jag säger bara en sak, jag vill också ha en jacuzzi! =O Det var så himla mysigt. Speciellt eftersom den står på deras altan. Man hade värsta fina utsikten och allt.
Efter tittade vi lite på tv sen låg vi och pratade om allt mellan himmel och jord fram till klockan var runt fyra. Det var så skönt att få ut allting. Att liksom bara babbla på med någon som förstår.

Idag passade jag på att njuta av det härliga höst vädret. Jag tog en promenad ner till Alby med mp3n. När jag kom fram till bryggan satte jag mig ner i skräddarställning och blundade. Vinden rufsade om i håret och vågorna gjorde att bryggan gungade. Det var riktigt avslappnande. Det var som att meditera, nu förstår jag verkligen varför folk gör det. Men nu måste jag faktiskt gå och lägga mig. Klockan ringer klockan sex imorgon bitti *suck*. Godnatt

Vaxholm

Igår var jag och Maddis i Vaxholm där Perry bor. Vi hade as kul! Vi garvade så mycket att jag fortfarande är öm i magen. Maddis filmade och tog massa knäppa kort på oss. Och Perry körde mig i en kundvagn =D Vi snodde den inte, vi hittade den nere vid hamnen och som de lydiga medborgare vi är körde vi bara tillbaka den till Konsum. Det satt en femma i (A). Hehe. Jag kan inte ens beskriva hur kul vi hade. Men folk måste trott att vi var fulla eller nåt, men det var vi absolut inte. Bara höga på garv. Jag älskar er tjejer!

                                    Jag (i kundvagnen) och Perry, fotograf var Maddis.
image11

Issy, Perry och Maddis

Heej! Den här dagen har varit väldigt stressig men också väldigt rolig. Efter skolan drog jag, Pernilla och Madde till Mälarhöjden där Madde bor. Vi käkade billig god pizza på Spader dam sedan köpte vi kladdkaka och choklad kakor (A).  Vi har så jävla roligt ihop! Vi bara flummar runt och garvar hela tiden. Efter att vi fikat hemma hos Madde tog vi en tripp till en lekplats (hehe) och sedan en Hello Kitty affär vid Slussen, vi var i himmelriket kan jag säga! Jag var bara tvungen att köpa nåt så jag köpte en liten Hello Kitty figur för 25 kr som jag satte på mobilen. Den är så himla sööt!
Och idag har jag fått ett nytt smeknamn "Issy". Haha. Och Pernilla heter numera "Perry". Madde blev "Maddis".
Imorgon ska Perry visa oss runt i Vaxholm där hon bor och sen nån dag ska jag dra med dem till Tyresö. Det kan bli intressant (eller inte). Skriver nog mer imorgon nu ska jag se klart på Idol.

28 dagar kvar

Min favorit film

God kväll. Tittade percis klart på Titanic. Grät lika mycket den här gången också, mitt ansikte är helt stelt av tårar. Men ibland är det skönt att liksom bara få "rensa ut" allting. Filmen är så fruktansvärt hemsk men det är ändå min favorit film. Titanic är, enligt min åsikt, den bästa film som någonsin gjorts. Och jag tror ingen kommer kunna göra en bättre film i framtiden heller. Kärlekshistorian är så fängslande och skådespelarna är otroligt duktiga, speciellt Kate Winslet och Leonardo DiCaprio. Det är även otroligt bra och vacker musik i filmen. Så ni galna människor som inte sett filmen än, se den så fort ni bara kan! För annars går ni miste om en riktigt bra film.
Förresten, härom dagen såg jag en dokumentär om Titanic, visste ni att 500 liv kunde ha räddats om överklass folket inte varit så uppblåsta. En del livbåtar var inte ens halvfulla! Det är riktigt sorgligt. Men nu måste jag gå och sova så jag orkar ta itu med en ny vecka. Godnatt.

Äntligen helg!

Heej! Sitter och lyssnar på Losing my way med Justin Timberlake, jag fullkomligt älskar den låten! Jag har blivit som besatt av den. Men ögonlocken börjar bli lite tunga nu, ska nog faktiskt ta och lägga mig snart.
Jag har varit jätte trött hela dagen eller hela veckan rättare sagt så det är såååå skönt att det är helg nu.

Idag slutade vi runt 12 typ för vi hade bara idrott och matte. Så jag, Pernilla och Madde åkte till stan. Vi gick in på en affär som hette Rio (tror jag). Dom hade massa roliga och tuffa T-shirts. Pernilla och Madde visade en rosa T-shirt som de tyckte passade mig perfekt, "You can hold me, You can kiss me, but if you touch my hair I'll kill you". Hahah.
Och jag hittade en tröja som jag verkligen vill ha, "Wanted, good man who is able to cook, clean, sew, cut crass and clean fish". Sen stod det något som jag inte kommer ihåg med det var nåt i stil med skicka en bild om du passar in på beskrivningen. Så ägande! Sen åkte jag hem för att fira min älskade mamma som fyller 41 idag. Grattis mammsen =) Vi åt oxfilé´, bearnaise sås och ungstekt potatis. Smarrigt.
Näe, nu orkar jag inte skriva mer. Är så trött så jag knappt ser vad jag skriver. Så om jag har skrivit fel någonstans så vet ni varför.

France soon, only 34 days left

bakdag

Heej heej! Idag har vi bakat hela dagen. Fötterna värker nu, man har inte riktigt vant sig än vid att stå upp hela dagen. I alla fall så bakade vi frallor, limpor och chokladbollar. Brödet var riktigt gott alltså! Chokladbollarna också men jag åt en för mycket känner jag nu.

Efter skolan åkte jag hem till Ida och bjöd dom på nybakt bröd och chokladbollar. Haha snacka om att jag blev populär! När vi var mätta och belåtna hjälpte jag Ida med hennes svenska läxa som för övrigt var väldigt intressesant och bra. Det är så konstigt att hon har läxor nästan varje dag när jag typ inte har några (peppar, peppar ta i trä!). Fast det är ju väldigt skönt, men jag vet liksom inte vad jag ska hitta på när jag kommer hem, eftersom jag slutar så tidigt också.

By the way, Ida och jag åker till Frankrike om 38 dagar! Underbart! =D


Långt eller kort?

Idag saknar jag verkligen mitt långa hår. Jag trivs i kort hår och jag brukar få höra att jag passar i det men så fort det växer lite grann så är ju hela frisyren förstörd. Därför börjar jag seriöst fundera på att spara ut håret, det kommer ta ett bra tag så jag kanske inte har tålamodet men vi får väl se. Vad tycker ni, långt eller kort?

 Långt eller kort som på min visningsbild?
image9

a really boring saturday

Hejsan! Åkte aldrig till sjukhuset igår, gick inte till skolan heller. Jag låg hemma och typ sov hela dagen. Knät är i alla fall nästan helt bra idag, tack och lov. Men nu tror jag att jag håller på att bli förkyld. Känner mig verkligen inte på topp...Kom precis hem från centrum, jag och lillasyster köpte godis och jag tänkte hyra Notting Hill men dom hade inte den! =O Irriterande. Så nu sitter jag bara och väääntar på maten. Vi ska äta tacos *mums* =D Det enda roliga med den här dagen. Sen ska jag väl äta godis och glo på tv. Hej svejs!

skadad

Jahapp nu blir det väl sjukhuset imorgon istället för skolan...
Vi spelade rugby idag på idrotten och en av alla de tusen gångerna jag ramlade så föll jag med hela min tyngd på vänsterknät. Direkt efter kände jag ingenting men efter typ en timme fick jag plötsligt skit ont när jag gick ner för en trappa. Och det blir bara värre och värre. Nu kan jag knappt röra benet, knät är helt stelt och det gör fruktansvärt ont. Men det är inte svullet eller nåt konstigt nog =O Jag tror aldrig jag har sagt det här men jag vill verkligen gå till skolan. Jag menar det verkligen. Det är så kul och jag älskar min klass. Aja nu ska jag lägga mig med benet i högläge och titta på tv. Förhoppningsvis är det bättre tills imorgon.

konditor Bella?

Haha Ida tycker jag ska döpa om bloggen till "Konditor Bella" och lägga upp massa goda recept =D Ingen dum idé kanske? Jag provar väl och lägger upp receptet på mina favorit kakor.

Skurna chokladkakor    ca 60 stycken
200 g margarin eller smör
2 1/2 dl socker

5 dl vetemjöl

4 msk kakao

1 tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

1 ägg


Pensling och garnering

1 ägg

pärlsocker


Gör så här:
1. Blanda alla ingredienserna till en smidig deg.
2. Dela degen i 6 delar. Forma dem till rullar. Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper.
3. Platta till rullarna något. Pensla dem med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
4. Grädda i ugnen cirka 15 min i 200 grader.
5. Skär dem varma i ca 2 cm breda, sneda bitar.

image5


torsdag

Hej! Idag känner jag mig riktigt duktig. Jag har både haft idrott (var mycket jobbigare än det låter!) och simmat 40 längder =D Jag och Ida bastade så där länge efter idag också. Det är verkligen helt underbart skönt. Så nu är jag så där skönt trött, jag älskar den känslan. Imorgon har jag bara 3 lektioner, idrott, matte och svenska sen är det helg! *underbart* Ida och jag ska ha en riktig myskväll imorrn med glass i stora lass och se på film =)


idol 2007

Vad fan gör Carina Berg och Carolina Gynning i Idol?! Jag trodde att programmet gick ut på att hitta talanger inte visa när två bimbos springer runt och flamsar. De visade ju nästan inga auditions! Bara Gynning och Berg! Näe usch! Fy skäms TV4! Bort med Gynning och Berg, in med fler auditions istället! Det är det folk vill se!

min åsikt

Läste precis Isabella Löwengrips inlägg "barnfrågan fortsätter.." och blev lite smått irriterad. Jag har inget problem med att hon inte vill ha barn, det är ju upp till var och en. Men jag kan inte förstå henne. För mig är liksom barn meningen med livet. Enligt henne så ska bara "den perfekta familjen" få skaffa barn, pappan ska vara någon framgångsrik advokat, mamman en vacker affärskvinna och de ska helst bo i en trevåningslägenhet på Östermalm. Det gör dem ju inte till bättre föräldrar och männsikor, nästan tvärtom, en del människor med mycket pengar har en tendens att bli väldigt uppblåsta och leva i en liten bubbla (ni som inte är så, ta inte illa upp). Verkligheten är att större delen av jordens befolkning är fattiga eller medelklass. Och det är inget fel med det, de är ofta mycket kärleksfulla. Om bara den lilla procenten rika människor skulle skaffa barn så skulle mänskligheten dö ut! Allvarligt, det är inget som helst fel på att vara en vanlig "Svensson", jag är en stolt "Svensson"! Visst skulle det vara härligt att inte behöva spara och snåla i flera år för att kunna åka utomlands i en vecka eller två. Eller att kunna köpa dom där otroligt snygga skorna för 1 500kr. Men jag skulle aldrig i livet byta ut min barndom eller min familj. Jag har världens bästa föräldrar! Min mamma är dagisfröken med usellön och min pappa är sjukskriven sen flera år tillbaka, men de är otroligt kärleksfulla och finns alltid där för mig. Mina föräldrar var ganska unga när de fick mig och hade bara varit tillsammans i ett år. Jag kom till av vad man kan kalla ett "misstag". Men jag var välkommen och älskad iallafall. Tänk om de tänkt som henne, att de inte hade tillräckligt bra ekonomi. Då hade jag inte funnits. Och jag är jävligt glad över att jag finns. Jag vill växa upp, skaffa barn och bli lika bra människor och föräldrar som de är. Min önskan är att kunna få fem barn. Men jag blir så otroligt glad även om jag bara kan få ett. Jag bara väntar på att få ge dem all min kärlek. Och om min värsta mardröm inträffar, att jag inte kan få barn, så kommer jag nog att adoptera.
Hoppas ingen tog illa upp, eller ni Östermalmsbor som är uppblåsta kan ta åt er

läskigt värre!

I morse hade vi vår första lektion i bageriet och vår lärare pratade på för fullt om vad alla redskap hette och vad de används till. Helt plötsligt ser jag i ögonvrån hur en tjej i min klass vinglar bakåt. Min första tanke var att hon kanske var lika klantig som mig och bara snubblat. Men sekunden efter hörs en förfärlig duns (som om någon släppt en stor sten)!  =O Och när jag tittar ditåt ligger hon på golvet och rycker, man såg bara det vita i hennes ögon. Det såg ut som om hon skulle få ett epilepsi (stavas det så?) anfall. Det var skit läskigt! Jag verkligen bara frös och tappade andan. Hon hade alltså svimmat, fallit rakt bakåt  och slagit i bakhuvudet först, i stengolvet! Hon vaknade nästan på en gång och vi fick då reda på att hon hade järnbrist, är man lång som hon är och har järnbrist kan man tydligen svimma ganska lätt. Skolsyster kom dit och sa att hon förmodligen fått en hjärnskakning. Usch! Jag har varit helt skakig hela dagen efter det där. Folk har ju liksom dött när de slagit i bakhuvudet ordentligt, och så hårt som hon föll i golvet trodde jag att hon typ spräckt skallen. Fy fan asså det var bland det värsta jag varit med om! Och stackars henne! Det måste ha gjort skit ont!

höst

Nu är äntligen hösten här! Mysigt tycker jag. Idag var jag och simmade i simhallen med Ida, 30 längder klarade jag trots gräslig träningsvärk. Efteråt bastade vi läänge. Så nu är jag helt slut, kommer nog sova gott ikväll. 
I förrgår var jag på stan med Ida, Emma och Sandra. Köpte en helt underbar röd typ skinnväska, jag ÄLSKAR den! Och sen unnade jag mig faktiskt ett par Björn Borg trosor (A) Det var halva priset =O Mamma blev tokig på mig, hon tycker jag har alldeles för mycket underkläder. Men enligt mig kan man inte ha tillräckligt med underkläder, inte väskor för den delen heller ^^ Äsch nu måste jag faktiskt ta mig i kragen och städa mitt rum! Ryser när jag ser oredan och allt damm.

RSS 2.0