Polkabräck

Hade tänkt lägga upp detta recept när jag gjorde det men det var ju så himla mycket runt jul där. Men här kommer det i alla fall, bättre sent än aldrig!

Chokladbräck med polkagrisar
ca 20 bitar
200 g mörk choklad
2 tsk matolja
250 g vit choklad
ca 1/2 dl polkagrisar

Gär så här:
Klä en plåt med foliepapper. Smält den mörka chokladen i en skål över sjudande vattenbad. Blanda i 1 tsk matolja och rör om. Häll över den smälta chokladen i plåten. Vicka lite på plåten så att chokladen rinner ut till ett jämnt lager, ca 3mm tjockt. Ställ in i kylen så att chokladen stelnar. Krossa polkagrisarna i en mortel. Smält den vita chokladen i en skål över sjudande vattenbad. Blanda i en tsk matolja och rör om. Häll den vita chokladen över den mörka och vicka på plåten så den vita chokladen rinner ut och täcker den mörka chokladen. Strö över de krossade polkagrisarna och ställ in i kylen. Bryt eller skär sedan chokladen i bitar. Supergott!

recept ur Vinterns söta av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman, men bild av moi! Visst blev det gulligt med tomtarna i bakgrunden?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0