Svältkatastrofen i Östafrika

Något säkert många inte haft så bra koll på, inklusive jag själv, fram till för några veckor sedan är svältkatastrofen i Östafrika. Men nu när det inte längre skrivs så mycket om det fruktansvärda terrordåden i Norge har tidningarna äntligen börjat uppmärksamma det. Och det är på tiden att även jag gör det här.

Länderna på Afrikas horn (Somalia, Eritrea, Djibouti och Etiopien) upplever just nu den värsta torkan på 60 år. Flyktinlägrena är sedan länge överfulla och nya flyktingar anländer varje dag. Miljontals barn behöver humanitär hjälp för att överleva. Läget är akut.

Tänk dig att som mor se sitt barn sakta tyna bort tills det bara är skelett kvar. Att se gnistan försvinna i deras ögon. Att höra dem gråta efter mat, mat som du inte kan ge dem. Att se dem kämpa för varje andetag. Att se dem dö. Utan att kunna göra något åt det.

Det är en situation en människa aldrig ska behöva befinna sig i. Men det finns hopp. Tillsammans kan vi rädda många barns liv. Med handen på hjärtat är en femtiolapp inte mycket för oss flesta. Men det kan faktiskt rädda liv. Sms:a LIV till 72 900 så skänker du 50 kr via UNICEF. Den summan räcker till 13 påsar nötkräm mot undernäring eller 29 påsar vätskeersättning. Tre påsar nötkräm om dagen kan vara allt som krävs för att rädda livet på ett undernärt barn.

Jag har redan skänkt en summa via UNICEF, gör det du också. Barnen behöver oss.

Kenya 2011: Ett litet barn tittar in i kameran
bild - Kate Holt/UNICEF


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0