GOTT NYTT ÅR!

 

Är helt sluuut. Det var asmycket folk på jobbet. Blir alltid lika förvånad över att folk alltid handlar i sista minuten. Men det gjorde att dagen gick fort! Efter jobbet åkte jag till mammas pojkvän och åt middag där. Helstekt oxfilé, hasselbackspotatis och "den goda såsen". Till efterrrätt hade mammsen bakat chokladkladdkaka som serverades med vitchokladmousse och hallon. Allt var så gott så jag typ dog efter. Blev också galet trött. Enda anledningen till att jag fortfarande är vaken är för att jag vill fota fyrverkerierna haha. Sedan hoppar jag i säng om jag nu inte mirakulöst kvicknar till. Not gonna happen ^^ Vi hörs igen 2012!


Allt på önskelistan

Har ju glömt bort att visa mina fina julklappar. Fick allt jag önskade mig + lite till! Hur ofta händer det liksom. Supernöjd!!! Längtar nu tills jag får ställa dessa godbitar i mina egna kökskåp, i min egna lägenhet. Men det dröjer ett litet tag till i alla fall. Men ena äggkoppen är i alla fall invigd, tack bror och syster ♥




Näst sista

Hej hej! Årets näst sista dag har spenderats med jobb 8.30-15, ett hårt jympapass och filmmys. Dock utan fredagsmys! Duktigt värre. Beach 2012 börjar ju redan i februari för min del då vi sticker till Lanzarote. Har två kilo kvar till min vikt before France. Imorgon blir det dock massa gott hehe. Först blir det jobb hela dagen sedan middag hos mammas pojkvän följt av filmmys med syster och hennes kompis. En lugn kväll med andra ord. Nyårsafton är inte riktigt min grej då hela dagen går ut på att supa sig så full som möjligt. Typ.

Men nu ska jag käka lite vindruvor, se ett avsnitt Border security och sedan sooova. Natti natti!


Dag 29 - Detta är jag rädd för

På ett ögonblick kan ens liv förvandlas, rasera och krossas i tusen bitar. Det är vad jag är rädd för. Att mista någon jag älskar. Igår hände det nästan. Fick beskedet idag på jobbet, min bästa vän och hennes pojkvän råkade ut för en bilolycka igår. Mirakulöst klarade de sig, Göran fick "bara" en hjärnskakning. Även lilla bebis i magen mår bra! Har aldrig varit så rädd i hela mitt liv som den sekunden innan Idas farmor hann säga att de mådde bra. Först kom chocken, sedan tårarna. Tänk vad skört livet är. Fy tusan! Är så otroligt tacksam att de mår bra


Dag 28 - Min bästa födelsedag

Firades på Mallis med Ida, -09. Då jag fyllde 18 år. Himla mysigt hade vi. "And you, you don't like the sun?", "I AM BURNED!" HAHAHAHA. Det var nämligen så att jag brände mig så illa, typ första gradens brännskador, så att jag fick ligga på stranden helt täckt. Hade täckande hårband, strandskjorta, strandklänning över benen och handduk över fötterna. Medan Ida låg topless. Så när det gick förbi två killar och delade ut flyers för en klubb så tittade de först på Ida sedan på mig, då la de huvudena på sne och frågade mig det. Blev lite irriterad men såg minst sagt rolig ut. Blev sådan sjuk kontrast när vi låg bredvid varandra haha. Ida som är så jäkla brun också.



Tidsinställt inlägg då jag befinner mig på jobbet just nu.


Dag 27 - En dålig vana jag önskar att jag inte hade

Den finns en dålig vana som har förstört mycket för mig, och fortfarande gör. Oroandet. Tänker alltid tänk om, tänk om det blir fel, tänk om jag misslyckas... Får dock säga att skillnaden från ett, två är sedan är som dag och natt. Lever till och med lite hakuna matata! Men bara ibland, och när det gäller vissa saker. Är fortfarande alldeles för bra på att oroa mig. Tar en dag i taget och försöker träna bort det. Men det är svårt för jag vill gärna ha kontroll över saker och ting hehe. Att jag inte har det gör mig orolig. Men som sagt, jag har blivit så himla mycket bättre. And I'm gonna keep up the good work! That's for sure.


Dag 26 - Min musiksmak

Min musiksmak är väldigt, väldigt blandad. Den absoluta favoritmusiken kommer från Westlife och Eminem. Men andra artister jag lyssnar på är Rihanna, ABBA, Beyoncé, Lady Gaga, Christina Aguilera, Nickelback, Adele, Shakira, Coldplay, EMD, Dr. Alban, David Guetta, Ronan Keating, Madonna m.fl.






Dag 25 - Mitt favoritminne

Varför tog jag denna fråga för? Himla klurig haha... Har många, många fina minnen. De flesta från resor. Har väldigt fina minnen från resan till Disneyland Paris -97 med kusin, farmor och Christer. Vi åkte med husbil så jag och Carro satt på varsin sida om matbordet (fastspända såklart) och lekte hela vägen. På vägen till Paris stannade vi på Heidepark i Tyskland, som vad jag kommer ihåg nästan var roligare än Disneyland. Vi hade även superkul på campingplatserna vi stannade på. Kommer speciellt ihåg när det hade regnat och vi lekte med våra Disneyfigurer i regnvattnet. Lättroad man var thihi. Tre år senare åkte jag på samma resa fast med lillebror, även det var superkul. Resan till Rom med mamma är också ett väldigt fint minne, likaså resan till Mallis med Ida och EF-resan till Frankrike. Sedan har jag några väldigt speciella minnen på hemmaplan också, bland annat den första konserten med Westlife jag och Ida var på. Som sagt, det var en väldigt klurig fråga. För det finns många fina minnen.


Dagmar

Herrejäklar vad det har blåst inatt!!! Vaknade av ett högt brak och trodde att ett träd på gården blåst omkull. Var tvungen att gå upp och se efter. Inget träd hade vält, men det kändes som att det bara var en tidsfråga innan ett träd skulle braka in på balkongen. Hade svårt att somna om för att det lät så och när jag gick till toaletten upptäckte jag att vi var strömlösa. Klockan var då runt fyra och inte förrän tio kom strömmen tillbaka. Vad man blir helt ställd utan ström! Man tänker att man kan sätta på datorn och kolla läget haha. Sedan tänker man att man kan titta på tv. IQ fiskmås liksom hehe.

I alla fall, idag har vi firat jul hos farmor. Fick äntligen träffa lilla liten! Sååå sööööt! Har några fina bilder men måste höra först om det är ok att jag lägger upp dem här. Har fått finafina julklappar också både idag och i lördags, visar en annan dag. Sorry för dålig uppdatering dessa dagar men har inte alls mått bra, var helt förstörd i lördags (på självaste julafton!). Har ju missat julkalender också men fixar det imorgon efter jobbet, jobbar 8-16.




Julafton är här!

God eftermiddag, och god jul! Det utspelade sig lite dramatik här inatt. Eftersom jag är sjuk och frussen ville jag värma vetevärmaren och ha i sängen. Så jag satte den i mikron, ställde den på tre och en halv minut och gick ut i vardagsrummet. Efter någon/några minuter kom mamma ut och utbrast att jag höll på att sätta eld på mikron! Glasskivan hade hamnat snett så den snurrade inte runt som den ska så vetevärmaren (som låg i en plastbytta) hade legat mot kanten. Plastbyttan smälte och vetevärmaren och mikron blev brända. Det var väldigt nära att det började brinna... Himla tur att mamma gick ut i köket just då! I alla fall, det luktade sjukt bränt så vi kastade upp alla fönster och stängde dörrarna till köket så att den giftiga gasen från plasten inte skulle sprida sig i lägenheten. I en hel timme vädrade vi. Så när jag skulle krypa ner i min säng var det snorkallt. Fick sova med pyjamas, raggsockor, tjockt täcke, två fleecemorgonrockar och en fleecefilt. Hej och hå så det kan gå...

Idag är det ju egentligen dag 24 på min julkalender, dagens outfit. Men dagens outfit består just nu av svartvitrutig pyjamas och rosa morgonrock haha... Ska väl försöka anstränga mig lite trots att snoret bara rinner och klä på mig något liiite flashigare. Så ni får kanske en dagens outfit imorgon. Nu ska jag umgås med familjen. Kalle börjar ju för sjutton snart också. Klockan är redan tio i två!

GOD JUL PÅ ER!



Dag 23 - Min favorithögtid

Är julen. Har alltid varit. Men i år är inte julkänslan på topp. Helt ärligt hade jag hellre legat på en strand någonstans i världen där det är varmt och soligt. Utan hets och stress. Om det hade varit massa snö och jag hade varit frisk hade jag nog känt annorlunda. För ja, jag har gått och blivit jätteförkyld. Härligt va? Vaknade med halsont i onsdags, mådde sämre igår men ändå helt ok och idag när jag vaknade kom jag knappt ur sängen. Min känsliga mage blir ju som vanligt påverkad när jag blir sjuk så hade så ont att jag gråtandes åkte till jobbet imorse... Fick sluta vid 17 i alla fall, en timme tidigare. Men så himla typiskt att bli sjuk till julafton! Jobbade julafton förra året så såg verkligen fram emot att bara vara ledig och ha det bra. Men förhoppningsvis rinner det inte lika mycket i ögon och näsa imorgon!

Men annars älskar jag julen! Man går på julmarknad där man äter grillad korv och dricker varm choklad, man köper julklappar som man pysslar med och slår in, man bakar lussebullar och julgodis, man gör pepparkakshus och pyntar granen, man ser på mysiga filmer, äter god mat och umgås med familj och släkt. Himla mysigt är det ju

Men jag tycker denna köphysteri förstör så otroligt mycket. Det är inte det julen handlar om. Att man ska stressa sönder och få ångest. Tycker det känns som att det blivit tusen gånger värre i år. Eller så är det jag som blivit gammal? Nä, keep it simple och njut istället säger jag. Nu ska jag dra igång en sats saltlakritskola bara för att jag så gärna vill ha det imorgon haha. Sedan ska jag ansluta mig till resten av ma famille i vardagsrummet för uppesittarkvällen. Mys!
 


Dag 22 - Länder jag besökt/vill besöka

Som de flesta vet  ä l s k a r  jag att resa. 20 år gammal har jag varit utomlands 18 gånger. Är ganska bortskämd på den fronten men det tål att tilläggas att hälften av resorna har jag betalat själv. Totalt har jag varit i 10 länder: Frankrike, Italien, Cypern, Spanien, Grekland, Thailand, Tyskland, Danmark, Holland (dock bara på genomresa, men har ätit glass där thihi så det räknas) och Belgien. Favoritlandet är Frankrike där jag varit hela 10 gånger, tack vare att farmor har hus där. Men än är jag långt ifrån klar med resandet, länderna på bilden nedan vill jag hemskt gärna besöka. En av dem kan jag snart pricka av! I maj bär det ju av till England för Westlifes konsert! It's going to be so awesome!!!


Gårdagens bakning




Ingredienser ca 20 geléhjärtan

6 gelatinblad
50 g glukos
1 dl strösocker
2 1/2 dl vatten

6-7 droppar flytande arom/smaksättning (t. ex. hallon)
några droppar karamellfärg

strösocker
citronsyra

silikonformar för godis eller mjuka isbitsformar

Gör så här

1. Olja in formarna. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
2. Blanda glukos, socker och vatten i en tjockbottnad kastrull. Koka över medelhög värme till 122 grader.
3. Värm under tiden de urkramade gelatinbladen med ca 2 msk vatten långsamt i en kastrull och rör försiktigt tills gelatinet är helt upplöst. Observera att gelatinet absolut inte får koka.
4. Ta sockerlagen från värmen och blanda i det smälta gelatinet, aromen samt några droppar färg.
5. Låt temperaturen sjunka till ca 70 grader. Fyll sedan formarna med massan.
6. Låt svalna och stelna i rumstemperatur över natten.
7. Rulla sedan gelébitarna i strösocker. Gillar du sura godisbitar kan du blanda lite citronsyra i sockret som du rullar bitarna i. Eller strunta i socker och stryk i stället lite matolja på gelébitarna så klibbar de inte.

Receptet är från den ljuvliga boken Vinterns söta. Om någon undrar så finns aromer att köpa på t.ex Panduro.


Dag 21 - Saker jag stör mig på

Reklampauser på tvn, dålig service (stör mig sjukt mycket på det!), snöblask, respektlösa människor m.m.

Det där med respektlösa människor, något som jag blir så fly förbannad på är när man står i en busskur och så kommer någon jävel, ställer sig där INNE och tänder en cigg. Grrrr! Det är så otroligt respektlöst så det finns inte! Dels är det sjukt äckligt och dels mår jag dåligt av det pga astman. Det borde fan vara förbjudet att röka bland folk, eller överhuvudtaget egentligen. Det för inget gott med sig. Något som är ännu värre är föräldrar som röker i närheten av sina stackars barn! Hur tänker man då undrar jag? Idioter. Okej att man gjorde det förr när man inte visste hur farligt det var. Men idag när man vet så är det sjukt att folk fortfarande gör det...

Sorry för lite aggressivt inlägg men jag känner starkt för det där. Det är INTE ok att låta någon annan andas in giften. Tack gode gud att man inte får röka på restauranger etc i Sverige! Höll bokstavligen på att kvävas en gång när jag var utomlands och gick in på en pub. Usch och fy!


Nu har vi jul här i vårt hus!





Dag 20 - Min favoritfilm





Vill ni veta något fullkomligt underbart? TITANIC KOMMER PÅ BIO (igen) DEN 6:E APRIL 2012!!!!!!!! På året hundra år efter förlisningen. Aaaaaah!!!! LÄÄÄNGTAR!!! Har alltid drömt om att få se den på bio! Var ju bara sex år när den kom. Dock kommer det ju bli en aning pinsamt att se den in public eftersom jag gråter floder till den... Sist jag såg den började jag gråta under förtexterna och fortsatte långt in i eftertexterna haha. Underbara, underbara film ♥


I'm dreaming of a white christmas

Igårkväll började det snö men det var nästan bara plask. Så imorse när jag vaknade låg det ett vitt täcke över marken, träden och hustaken. YEEEEEEES! Dock är det ju ganska plaskigt idag också, men ändå. Hoppas, hoppas, hoppas vi får en vit jul! Annars kommer julkänslan i princip vara noll. Som den har varit fram tills nu. Kan för allt i världen inte förstå att det är julafton på lördag. Har man blivit så gammal att julen inte är något särskilt längre? Så får det ju bara inte vara. Jag älskar julen! Men jag tror dels att det beror på bristen på snö och minusgrader och dels på att vi är lite mitt emellan beslut här hemma. Men på julafton blir det nog bra. Ser ändå jättemycket fram emot det och är grymt sugen på julmat!!! Som för min del bara betyder potatis, köttbullar, prinskorv, senap, broccoli, ägghalvor med kaviar och wasa julknäcke. Mums mums! Inga konstigheter här inte haha. Attans också, nu blev jag ju sjukt hungrig... 

Började förresten med julbaket idag. Gjorde chokladkola medan mamma monterade pepparkakshuset. Mer hanns inte med. Så imorgon blir det till att göra tryffel, geléhjärtan och dekorera pepparkakshuset. Granen ska även kläs och jag måste, måste städa mitt rum. För sedan jobbar jag onsdag, torsdag och hela fredag. Så därför tänkte jag hoppa i säng nu så jag orkar gå upp i tid, godnatt!


Dag 19 - Vad jag åt idag

Ni får förlåta mig, idag har jag inte varit så matinspirerad. Mådde illa av frukosten och åt inte ens upp. Sedan begav jag mig in till fina Ida för julklappsbyte så köpte med mig frallor och varsin vaniljbulle till lunch, gudomligt gott var det men hade inte kameran med mig tyvärr. Och till middag blev det kassler, ris och gräslöks/vitlökssås. Inte så mycket att fota med andra ord. Men här har ni frukosten i alla fall!



Rainbow


Han är här!

Vet ni vad? VET NI VAD! Han är här nu!!! Mitt första kusinbarn! Så sjukt overkligt. Längtar galet mycket efter att få träffa liten! Mysmys. Är grymt nyfiken på hur han ser ut och om han fått något namn än. Väntar spänt på mer info!


Dag 18 - Innan jag dör


Regn, regn, regn


Dag 17 - Mitt favoritprogram

Är såklart Vänner! Den bästa serien ever!!! Kan se samma avsnitt om och om och om igen utan att tröttna.
Det är nästan tvärtom, man upptäcker nya saker varje gång! T.ex hur Monicas KitchenAid "byter" färg.
Love, love, love.





Hade ju tagit en bild på min egen box men såklart vill blogg.se inte sammarbeta så lånade denna bild från cdon.com.


Någon mer som har problem?

Någon mer än jag som har problem att ladda upp bilder fixade i Picasa på blogg.se??? När jag t.ex använt effekten som heter vändframkallning så går det inte att ladda upp. Det blir bara webbläsare kan inte visas. BLIR TOKIG!

Men men, nu vankas det fredagsmys! Har hyrt tre filmer och köpte dipp och choklad. Sedan blir det jobb i helgen.

Bjuder på två härliga bilder från i somras.


Dag 16 - Detta ångrar jag

Att jag inte vågat leva. Det stämmer ganska bra det där med att man inte ångrar det man gjorde, utan det man inte gjorde. Även om det finns några saker jag ångrar. Hela mitt liv har jag varit rädd för allting. Men efter min EF-resa till Frankrike förändrades det. Insåg att livet inte är så farligt och att man måste våga ta risker ibland. Man ska inte vara rädd för att leva. Livet är alldeles för kort för det.


bild tagen från flyget på väg hem från Frankrike


Ingen vit jul i år?

Börjar få lite smått panik över att julafton är drygt en vecka bort när det bara regnar här i Stockholm! Vi får nog ingen vit jul i år *snyft, snyft*. Det ser ju ganska dystert ut om man säger så. Men mirakel sker ju så vem vet! Håller tummarna!!

Bilden är tagen på självaste julafton förra året. Vill ha så mycket snö igen! Nåja, kanske inte riktigt så mycket. Snökaoset i trafiken förra året var ju mindre kul, när man inte kom någonstans för att bussarna var inställda...

Förresten så har jag pillat med min blogg igen. Har gjort så att jag kan ha ännu större bilder! Det är fortfarande några saker jag måste fixa och trixa med men detta får duga så länge. För nu måste jag sova! Godnatt!


Dag 15 - Min tro

När jag var liten sjöng jag i en kyrkokör. Tyckte alltid att det var så mäktigt att sjunga i kyrkan. Kände mig trygg där, som om någon vakade över mig.  Så jag tror definitivt på något större. På någon slags högre makt. På ödet kanske man ska säga. Vissa saker är meant to be. Men jag tror också att man kan påverka sitt eget öde. Som jag sagt tidigare så tror jag även på kärlek vid första ögonkastet och på soulmates. Det kan man ju faktiskt också kalla en slags tro.


Knasig dag

Hej hej! Hade egentligen tänkt göra massa viktiga saker idag. Men riktigt så blev det inte. Mamma väckte mig runt åtta imorse och då var jag ganska pigg trots att jag inte somnade förrän klockan två. Låg bara och myste lite eftersom sängen var så varm och skön. Trodde att jag bara slumrat till lite när jag öppnade ögonen nästa gång. Men så tittade jag på klockan, den var HALV TVÅ PÅ EFTERMIDDAGEN! Är både helt fascinerad och förskräckt över hur jag kunde sova så länge, elva och en halv timme liksom. Men kanske behövde jag det då. Har känt de senaste dagarna att en förkylning börjat smyga sig på. Så det kanske var bra att kroppen fick lite extra sömn. Något vettigt ska jag i alla fall få gjort idag, så snart ska jag bege mig till F&S för dans afro. Dag 15-inlägget ploppar upp lite senare. Hejsvejs!


Dag 14 - Det här får mig att gråta

Det var bara en slump när jag valde vilka dagar jag skulle skriva vad som "det här får mig att gråta" hamnade på dag 14. Men idag är det ju morfars födelsedag, grattis fina morfar ♥. Han skulle ha blivit 73 år. Men han blev aldrig ens 59. Han togs ifrån oss alldeles för tidigt och fick inte ens träffa alla sina barnbarn. Det får mig att gråta. Det är orättvist. Men det finns värre orättvisor här i världen och det var det som egentligen var tanken med detta inlägg.

Så nu till det... Det här får mig att gråta.

Det pågår en tyst katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. De behöver vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera tillsammans med vår hjälp. Tillsammans kan vi rädda liv.

Den här bloggposten är livsviktigt. Genom att jag publicerar den så uppmärksammar jag inte bara er, utan det innebär också att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

Sprid detta vidare så räddar vi liv. Hämta bloggmaterial här. Men glöm inte att pinga Twingly när du bloggat!


Barn-och-notkram
foto: UNICEF


Dag 13 - Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln

Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln är oftast positiv numera. Har gått från att fullkomligt hata mig själv och mitt utseende till att tycka att jag är ganska snygg. Men på dåliga dagar har jag fortfarande en liten elak röst i huvudet som säger det ena och det andra. Men så är det nog för de flesta. Det finns ju alltid saker man skulle vilja ändra på. Mina största komplex har alltid varit mina "kycklinglår" som jag kallar dem och min längd. Men har lärt mig att leva med det, även om jag kan tjata ibland att om jag ändå bara vore fem centimeter längre så skulle allt vara så bra. Min självkänsla har i alla fall blivit tusen gånger bättre sedan jag började träna regelbundet och gick ner i vikt. Kan inte fatta att jag nästan inte tränade ett tag förut. Jag som älskar att träna! Men ibland hamnar man helt enkelt i onda cirklar, det gäller bara att ta tag i sig själv och bryta dem. Så mycket mer tror jag inte att jag har att säga på denna punkt mer än, var snäll mot dig själv!


Lucia

Har suttit och sovit i soffan så det blir ingen "lucka i kalendern" idag. Är på tok för trött, ska ta tillvara på det och komma i säng i tid för en gångs skull. Så fortsätter imorgon och kör både dag 13 och 14 då.

Idag är det lucia och regnet öser ner utanför, hur sjutton ska detta sluta? Det är ju julafton om bara 11 dagar! Det MÅSTE komma snö. Snälla, snälla, snälla...


Dag 12 - Typ av killar jag faller för

bildkälla

 

Innan jag började skriva det här inlägget trodde jag att jag hade klart för mig vad jag faller för och inte. Himla många "jag" det blev i den där meningen. I alla fall, sedan började jag tänka och fingrarna stannade över tangenterna. Vad faller jag för egentligen?

 

Utseendemässigt faller jag för typen av killar ovan. Brunhåriga/mörkblonda, muskulösa men inte biffiga killar. Längden spelar ingen roll. Tidigare har jag bara tittat efter långa killar men på sistone har det nästan varit tvärtom. Det är väl en av de få fördelarna med att vara kort, man har större urval thihi.

Än så länge har jag inte kommit till stadiet där jag faller för "män". Föredrar killar i min egen ålder och har alltid gjort det. Vilket är lite märkligt eftersom jag alltid varit ganska mogen för min ålder. No offence, men killar brukar ju mogna lite senare... Så jag som vill ha familj tidigt borde ju faktiskt leta bland äldre killar.

Till sättet vill jag ha en kille som är omtänksam, ödmjuk, aktiv, familjekär, social och som älskar att resa. Sedan är det ju ett stort plus om man har samma åsikter när det gäller politik och uppfostran, annars kan det ju bli lite problem!

Men när drömprinsen väl dyker upp så spelar ju utseendet ingen roll. Bara han besitter egenskaperna ovan så. Vill ni förresten höra något roligt, eller intressant kanske man ska säga? Tre gånger i mitt liv har jag blivit förälskad vid första ögonkastet. Kärlek vid första ögonkastet är så häftigt tycker jag, tror stenhårt på det. Dessvärre har jag haft oturen att dessa killar inte känt samma sak. Mais c'est la vie.

Tredje advent

Herregud hur kan det redan vara tredje advent? Helt sjukt ju. Idag var jag i alla fall i Nacka Forum med Madde igen och lyckades hitta en till julklapp. Så nu har jag två och en halv haha... Lite framsteg! Blir till att åka in till stan på tisdag tror jag och fixa resten.

Fick förresten en superfint inslagen julklapp av Madde idag. Men får inte öppna förrän julafton, OM det kliar i fingrarna på mig!! Det är ju för tusan två veckor kvar! I och för sig lär det gå galet fort med tanke på hur tiden bara flugit förbi på sistone.

Nej, men nu ska jag fortsätta stöka i mitt röriga rum. Håller på att rensa bland alla gamla skolböcker och uppgifter. Kan inte låta bli att läsa allt innan jag slänger och så sitter jag där och blir lite sentimental. Med andra ord tar det lite tid. Det har legat utspritt på mitt golv nu ett par dagar, hehe. Dags att få bort det!  


Dag 11 - Vad jag vill mest av allt just nu

Är att resa, resa, resa.

Ligga i en solstol, läsa en bra bok eller lyssna på musik, slurpa slush och bara njuta av solens strålar.


Lite lördagsshopping



Julpyssel

Kände mig lite kreativ idag så det blev lite julpyssel! Nu har jag kort men inga julklappar hahaha...
Men imorgon fortsätter Madde och jag jakten eftersom vi inte hann så mycket i tisdags.




Dag 10 - Min favoritplats



Detta är min favoritplats i hela vida världen. Har älskat Frankrike sedan mitt första besök dit -97.
Just Promenades des Anglais är det något visst med. Det är så mäktigt att stå där jag fotat denna bild.
Och att springa denna länga med utsikt över det turkosa medelhavet är helt magiskt. I Nice


Dag 9 - Mina mål/drömmar/önskningar

Hm... Den här frågan är svår men ändå inte.

Ett mål är att gå ner de tre kilona jag la på mig till följd av alldeles för mycket gott under min härliga månad i Frankrike. Ett annat mål är att få bättre sömnvanor. Att sitta uppe halva nätterna är inte bra i längden. Jag vet ju det. Men det är ju så sjukt tråkigt att sova haha.

Drömmar har jag många. Min absolut högsta dröm är att kunna få barn, bilda familj och flytta till en vit villa med äppelträd och grönsaksland. Men jag drömmer även om att resa och se världen, simma med delfiner (en dröm jag haft så länge jag kan minnas), få jobba med något i framtiden som jag älskar och att utveckla dansen. Känner stor sorg över att jag slutade med baletten när jag var 10, 11 år. Känns lite som att det är too late nu, men det är faktiskt aldrig för sent att förverkliga en dröm! If you can dream it, you can do it som Walt Disney sa.

Julen är en tid för värme och omtanke, därför är min önskning att ni alla visar hur underbar människan kan vara och skänker en peng till UNICEF. Eller rent av blir Världsföräldrar. Den där hundralappen som dras från mitt konto varje månad är inget jag märker av men den gör otroligt stor skillnad. Ni kan även köpa julklappar i form av vaccin, nötkräm, myggnät etc som skickas till de barn som behöver det allra mest så får ni ett fint gåvokort att ge bort. Det är den perfekta julklappen till den där personen som redan har allt.

Ja, det var mina mål, drömmar och önskningar just nu. Var ute lite i sista stund, men än är klockan inte tolv!


Dag 8 - Det här saknar jag

Det finns många saker jag saknar men jag väljer att skriva om en, basketen. Jag saknar sammanhållningen i laget, svettlukten i träningshallarna, kicken man fick av matcherna på helgerna, Dumlecupen i Eskilstuna... Åh, det var härliga tider det. Även om det inte alltid var det bästa jag visste. Gillade inte träningarna så värst mycket men älskade matcherna. Men får ju lov att erkänna att jag inte alls ville gå ibland när de var riktigt tidiga. Men ändå, jag älskade det. Det roligaste var att motståndarlaget oftast underskattade mig. I början av matcherna kunde jag vara helt fri tills de insåg att det inte var så smart, då lät det typ vem fan täcker femman?!. Haha underbart. Gjorde nästan aldrig mål, eftersom det inte var så lätt när motståndarna var ca två meter och man själv då inte alls var särskilt lång, men jag tog bollarna av dem. Det var enda fördelen med att vara kort, de dribblade så högt så att det var ganska lätt för mig att sno bollen och dribbla iväg med den så lågt jag kunde. Men lyckades jag inte sno bollen helt så höll jag mig kvar i den tills domaren blåste. Släppte aldrig en boll. Det var bland det bästa jag visste, dragkampen. En gång när jag var ganska liten och klängde mig fast i bollen så vred motståndaren bollen och mig ett varv i luften utan att jag släppte. Ni kan ju tänka er vilka bjässar vi spelade mot. Vi spelade i F89-serien på den tiden. Vårt lag var ett F90-lag men några av oss var 91:or. Så det var väldigt stor skillnad när man var 7,8 år och de var 9,10.  Började spela när jag var sju och spelade sedan i sju år. Slutade när jag gick in i väggen i början på åttan. Det var väldigt trist. Men samtidigt så fanns det inget val just då. Och nu skulle man ju knappt kunna spela nu när man jobbar. Eller kan, kan man väl. Det vore kul att spela i ett Korplag. Men tror inte att det är något jag kommer att göra. Däremot ska jag baske mig ha en basketkorg på garageväggen när jag flyttar till hus! Har alltid drömt om det! Men vi hade inte asfalt när vi bodde i hus, bara grus... Morr... Haha.

      Det var inte planerat att detta inlägg skulle bli så långt haha men ingen är ju tvingad att läsa så ^^


Dag 7 - En bild på mig själv för ett år sedan



Vill nästan säga, vem är den där tjejen? För jag känner knappt igen henne. Det känns jättekonstigt men så mycket har hänt på ett år, jag har vuxit så otroligt mycket. Speciellt efter månaden i Frankrike. Som person alltså. Inte på längden (hehe bad joke) även om jag önskar att så också vore fallet! Nej, men det är märkligt det där. Vad som kan hända på ett år. Ska bli spännande att se vad som händer under nästa år.


Bilder från igår











Snön är här

Hej hej! Sitter nyduschad här och ska snart träffa Madde för en liten tripp till Nacka Forum. Behöver lite grejer till mig själv men ska även kolla julklappar! Lättare sagt än gjort när ingen kan tala om vad de önskar sig. Men men, får väl vara lite påhittig.

Igårkväll kom förresten den allra första snön. Ynkligt lite, men det är i alla fall sååå mycket bättre än ingenting! Dålig bild dock, tagen genom fönstret i all hast men det får ni leva med. Så fort det kommer mer snö ska jag ut och fota! Men nu måste jag sätta fart hejsvejs!



Dag 6 - Bild på mig och min bästa vän

Ida har varit min bästis sedan första klass, och kommer alltid att vara det. Men trots våra många år tillsammans så finns det faktiskt inte många bilder på oss. Varken gamla eller nya. Fy skam är det! Ska minsann ta och ändra på det någon dag. Men här får ni en gammal bild, så söta så  


Ombyggnad

Det pågår lite ändringar här på bloggen så det kan se lite konstigt ut innan jag är klar bara så ni vet :)
Har ändrat så att jag kan ha större bilder och jag tror att jag lyckades men alla gamla inlägg ser nu väldigt konstiga ut dessvärre. Men men, what to do?

Så här stora och fina bilder kan ju publicera nu i alla fall!


Dag 5 - Innehållet i min väska

Detta hittar man vanligtvis i min väska:


Helgen

Förutom att jobba har jag i helgen...











Urusel bildkvalité men orkade inte släpa stora kameran eftersom jag skulle jobba. 

Dag 4 - Favoritårstid



Träd som skiftar vackert i rött, orange och gult, prassliga löv på marken, frisk och ren luft, svenska äpplen, tid för nystart, invigning av mysiga koftor och halsdukar. Och äntligen ok att gå klädd i svart! Därför är min favoritårstid hösten. Men jag är en sådan som faktiskt älskar alla årstider. Årstiderna är något jag skulle sakna grymt mycket om jag flyttade till varmare breddgrader!


Dag 3 - En låt som får mig att rysa

Det finns många låtar som får mig att rysa, men denna är nog den enda som ger mig rysningar oavbrutet från början till slut. Så himla fin.



Tidsinställt inlägg! För just nu befinner jag mig på jobbet ;)


Dag 2 - Min familj


Spinning

Hej hej! I förmiddags blev det ett härligt pass spinning på F&S! Det var bara andra gången jag gjorde det så det blev lite pinsamt när både ledaren och den andra F&S-personalen skulle hjälpa till och ställa in cykeln för korta, lilla mig. Men det gick bra, det var bara ett par stycken där som tur var! Tycker det är riktigt härligt att spinna. Förutom den stenhårda sadeln. Men det som var lite tråkigt var att musiken inte alls föll mig i smaken. Den fick mig inte alls peppad men ledaren var bra i alla fall. Sedan dess har jag faktiskt inte gjort ett skit haha. Satt bara med mamma och gamla grannen Maria när de pratade. Rätt mysigt faktiskt. Men nu måste jag sätta fart för om en liten stund ska jag möta upp Ida i centrum. Det är myskväll på g. Vi ska bygga pepparkakshus, göra egen glass på vaniljvisp och se senaste Harry Potter. Supermysigt! Sedan blir det jobb lördag och söndag.

Förresten så var jag till läkaren igår. Vi hade redan innan kommit fram till att det inte kunde vara äggstocken men tänkte att det kunde vara bråck eller något. Ville inte alls gå, ni som känner mig vet hur mycket jag hatar läkare och sjukhus efter mina många tidigare besök... Den här läkaren, som jag gått hos någon gång förut, är den enda jag träffat som varit bra. Det visade sig i alla fall att mina lymfkörtlar bara är svullna. Alltså går det inte att göra något åt saken vilken känns rätt surt eftersom jag har så ont. Men det är ju ändå bra att det inte var något värre.


Dag 1 - Om mig

Söndagsnatten den 19:e maj 1991 föddes lilla jag med runda kinder och massa brunt hår. Mer än 20 år har gått sedan dess och jag har vuxit upp till en omtänksam, självständig, ansvarsfull och livsglad ung kvinna. Mycket har hänt under dessa år, men det har gjort mig till den starka person jag är idag.

Det bästa jag vet här i livet är att resa (resa, resa!), fotografera, träna, baka och umgås med nära och kära. Familj och vänner betyder allt för mig. Längtar så till den dagen jag har en egen liten familj att pyssla om!

Tog studenten i juni 2010 som konditor/bagare. Men kände redan innan studenten att det inte var vad jag ville göra just nu. Det är mer något som jag älskar att dona med hemma i lugn och ro. I framtiden kanske jag ändrar mig. Istället jobbar jag extra som kassörska på en ICA Nära-butik. Har jobbat där i 3,5 år och trivs mycket bra. Serviceyrken passar verkligen mig. Så något serviceinriktat vill jag även jobba med i framtiden. I vilken form återstår att se.

För övrigt är jag otroligt klumpig (eller har otur, eller både och), är bara 155 cm lång och har varit med i ett nummer av Julia år 2004 som hårmodell. Ingen big deal kanske vissa tänker, men det det var det för mig. Är faktiskt riktigt stolt över det. På den tiden hade jag lååångt hår som jag ibland undrar varför jag klippte av. Men ibland måste man ju vara lite crazy, eller hur?



30 dagar

Har länge tänkt att jag ska göra en sådan där rolig lista med 30 dagar eftersom jag älskar att göra listor. Har t o m påbörjat den flera gånger men inte publicerat för att det har varit mitt i en månad. Det kändes ologiskt att göra en lista då. Haha. Men nu när det är första december tänkte jag köra, det blir ju lite som en julkalender! Första inlägget kommer lite senare.

Dag 1 - Om mig
Dag 2 - Min familj
Dag 3 - En låt som får mig att rysa
Dag 4 - Min favoritårstid
Dag 5 - Innehållet i min väska
Dag 6 - Bild på mig och min bästa vän
Dag 7 - En bild på mig själv för ett år sedan
Dag 8 - Det här saknar jag
Dag 9 - Mina mål/drömmar/önskningar
Dag 10 - Min favoritplats
Dag 11 - Vad jag vill mest av allt just nu
Dag 12 - Typ av killar jag faller för
Dag 13 - Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln
Dag 14 - Det här får mig att gråta
Dag 15 - Min tro
Dag 16 - Detta ångrar jag
Dag 17 - Mitt favoritprogram
Dag 18 - Innan jag dör
Dag 19 - Vad jag åt idag
Dag 20 - Min favoritfilm
Dag 21 - Saker jag stör mig på
Dag 22 - Länder jag besökt
Dag 23 - Min favorithögtid
Dag 24 - Dagens outfit
Dag 25 - Mitt favoritminne
Dag 26 - Min musiksmak
Dag 27 - En dålig vana jag önskar att jag inte hade
Dag 28 - Min bästa födelsedag
Dag 29 - Detta är jag rädd för
Dag 30 - Sammanfattning av det här året

Kommer inte ihåg var jag hittade listan men det är inte ursprungslistan, har gjort lite ändringar.


RSS 2.0