Today's dinner

Hej hej! Åt middag för en stund sen. Blev inte direkt piggare av det. Är så sluuut. Varenda muskel värker. Men tiden gick fort idag alla fall. Jobbar imorgon också 11-18 sen har jag semester i två veckor! Eller tre skulle man kunna säga eftersom jag bara jobbar en dag veckan efter det. Att bero på semester, jag måste ju packa! Åker till mormor på måndag. Det ska bli mysigt! Åker hem redan på onsdagen vilket betyder att vi bara är där en hel dag så det blir nog bara en snabbis till Kupolen denna gång. Men jag kommer garanterat gå därifrån men en och annan kasse i alla fall ^^ Nu ska jag dega i soffan en stund och sen måste jag packa. Hejsvejs! 




Framtiden

Har gått runt i lägenheten och städat undan lite, lyssnat på vinden (det blåser som bara den) och filosoferat. Det var länge sedan jag bara gick in helt i mina tankar så. Det är så skönt. Så fridfullt. Har tänkt mycket på hur hösten kommer bli. Känner mig så fri och levande när jag tänker på att jag i princip kan göra vad jag vill. Men samtidigt skrämmer det mig att jag inte vet vad jag vill. Jag vill ha en plan. Det hela blev så verkligt när jag såg jobbschemat häromdagen. Vissa veckor kommer jag bara jobba en dag i veckan. Vad ska jag göra resten av dagarna? Panik! Men jag får verkligen ägna mig åt mig själv då, ta långa höstpromenader som är det bästa jag vet och fundera över vad jag vill. Försöker hela tiden intala mig själv att det inte är någon brådska. Jag har ju faktiskt hela livet framför mig.   

Nu ska jag lägga mig och sova. Kommer inte ihåg senast jag la mig så här tidigt. Men jag behöver det verkligen. Vill ju inte skrämma kunderna imorgon med att se så läskig ut som jag gjorde idag. Haha. Jag behöver min skönhetssömn. Godnatt!

Trött är bara förnamnet

Jag är död. Helt jävla död. Det blev lite sent igår... Upptäckte att min kamera har massa roliga funktioner och lärde mig hur självutlösaren fungerar. Så när Ida ringde och väckte mig vid halv tio imorse hade jag bara sovit fem och en halv timme. Inte najs. Men jag tog mig upp och hängde med till Farsta centrum. Hittade dock inget där, inte så konstigt med tanke på hur jag mår. Tänk vad dåligt man måste må när man har druckit också. Om jag mår så här dåligt av bara sömnbristen. Förstår inte hur man kan utsätta sig för det. Nä, ikäll måste jag lägga mig tidigt. Börjar jobba halv nio imorgon. Men nu ska jag släpa mig ner till TCM eller vad det heter. Har en gratis gång att serva cykeln som går ut. Om man räknar exakt på datumet så har den redan gått ut men får blinka med ögonfransarna och hoppas!


Chocolate mud mask

Titta så mysigt jag hade det förut ^^





Älskar denna mask som finns att köpa på Kicks för en tjuga. Vet inte om den gör några underverk för hyn men den doftar ljuvligt och så är det ju bara för mysigt. Nästa gång måste jag prova lägga gurkskivor för ögonen, det ser så himla härligt ut. Har målat naglarna också, gröna blev dom. Det blev vardagsrumsmattan också... Hehe. Tappade flaskan när jag höll i locket så det blev två fläckar på mattan. Tur att jag inte valde det knallrosa nagellacket! Det gröna smälte liksom in. Nästan.

Såg A Walk to Remember förut. Är fortfarande helt förstörd. Grät ännu mer än vanligt. Hulkade faktiskt vid ett tillfälle haha. Den är så himla sorglig, men så himla fin. Älskar den. Revolutionary Road däremot, vilken besvikelse! Trodde att den skulle vara jättebra eftersom mina absoluta favoritskådisar (Kate Winslet och Leonardo DiCaprio) spelade huvudrollerna. Har dessutom hört att den skulle vara bra. Men jag tyckte att det kändes som man väntade genom hela filmen på att den skulle börja. Och så slutade den inte alls som jag ville! Väldigt abrupt slut tycker jag. Men skådespeleriet var det ju såklart inget fel på. Så den var sevärd i alla fall. Men ska fortsätta titta på Sex and the City nu hejsvejs!

Revolutionary Road

Har kurat upp mig i soffan, tittar på min nyköpta film Revolutionary Road och äter Werther's. Medan regnet öser ner utanför. Life is good.


Plötsligt händer det!

Inte en gång, inte två utan tre gånger! Köpte först två lotter som jag vann 75:- på, köpte tre nya och vann då 50:-. Sedan köpte jag två till men där tog turen slut... Men när man vinner vill man ju inte sluta, man är ju redan införstådd i att man har kastat bort pengarna man köpte lotten för. När man vinner så lite pengar kan man ju lika gärna fortsätta chansa annars skulle man ångra sig. Jag är i alla fall överlycklig att jag faktiskt vann! Även fast jag inte blev rikare av det haha. Det är en sådan härlig känsla att vinna, en känsla jag inte är alltför bekant med ^^




Blixtar&dunder...

Magiska under! Kalla mig knäpp men jag ääälskar vädret! Vaknade upp vid tretiden inatt av att det blinkade. Jäklar vad det blixtrade alltså! Ställde mig på balkongen och bara njöt en stund innan jag nöjd kröp ner i sängen igen. Mysigt! Nu åskar och blixtrar det tyvärr inte längre men det spöregnar i alla fall! Ska äta frukost framför ett inspelat avsnitt Våra bästa år nu. Lite senare tänkte jag ta mig ner till centrum och köpa någon ansiktsmask och choklad. Jag är ju ledig idag så ska ha en riktig mysdag. Därför hoppas jag verkligen att regnet håller i sig! ^^


                                                bildkälla

Kolakakor

Snabbt, enkelt och supergott! Kan det bli bättre? 

Kolakakor ca 25 st
* 100 g smör
* 1 dl socker
* 1 msk vaniljsocker
* 1 msk ljus sirap
* 1 tsk bakpulver
* 2 1/2 dl vetemjöl

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör socker och smör poröst med träsked eller elvispens degkrokar.
3. Blanda ner vaniljsocker, sirap och bakpulver.
4. Tillsätt till sist mjölet - spara lite till utbakningen.
5. Arbeta ihop till en deg på mjölat bakbord.
6. Dela degen i 2 delar och rulla ut till längder.
7. Lägg på smord plåt eller bakplåtspapper och platta till rullarna något.
8. Grädda i ca 15 min och skär dom varma i sneda bitar.



Kyckling&pommes

Hej hej! Har inte så mycket roligt att säga. Mår i alla fall bättre nu. Och det var helt ok att jobba, vi blev lite sena men det gjorde inget. Sitter och väntar på maten som står i ugnen nu. Det blir kyckling, pommes och ketchup ^^ Tänkte slänga upp kolakaksreceptet senare. Bakade ju det förra veckan eller när det var men la inte upp receptet för jag trodde att jag redan hade gjort det så många gånger. Men så måste jag ha tänkt varje gång för det hade jag tydligen inte gjort haha. Men nu piper maten hejsvejs!

Tråkonsdag

Hellu! Mår inge bra idag. Höll mig vaken till tre inatt sedan däckade jag. Ryser fortfarande vid blotta tanken på det som hände igår! Usch. Idag har jag ont i magen också. Har legat hela morgonen med vetekudden framför tvn. Som jag önskar att jag inte behövde sticka till jobbet om en timme... Men är ledig imorgon och på fredag i alla fall. As skönt! Nu ska jag peta i mig lite lunch och se ett till inspelat avsnitt av How I met your mother innan jag måste hoppa in i duschen. Hejsvejs!

Creepy!

Usch usch. Cyklade hem själv från Ida i mörkret, hade nyss sett Morden i Midsomer, gatulyktorna blinkade och så hände det där. Creepy! Är fortfarande skärrad. Vet dock inte om jag borde dela med mig av det här, man vet ju aldrig... Är på min vakt nu i alla fall. Fy vad jag saknar att bo i den finare delen av Tyresö... Har lyssnat på Not Afraid med Eminem typ tusen gånger i rad nu. Det har gjort mig lugnare. Ska sätta på nån film eller nåt så jag kommer på andra tankar.


Under my umbrella

Hej hej! Shoppingturen blev en katastrof. Det var en sådan där dag när allt sitter hemskt och man bara vill hem till soffan igen... ^^ Utökade i alla fall min filmsamling med två nya filmer. Såg båda idag. The Departed hade jag tydligen sett haha. Men den är bra så det gjorde inget. Och La vie en rose är en film man bara måste ha sett. Underbart att höra franskan, som utan tvivel är världens vackraste språk. Måste verkligen komma igång med den igen. Och låten Non, je ne regrette rien... Behöver jag säga något mer? Se den! I alla fall, kom hem med ett sött jordgubbsparaply från Lagerhaus också. Men inga kläder. Trist. Men nu tänkte jag försöka sova, ska upp och städa imorgon innan jobbet. För efter jobbet kommer Ida och Emma hit så ska vi se på Morden i Midsomer och äta pizza (igen hehe). Godnatt!




Redan måndag?

Godmorgon! Den här jobbhelgen har gått sjukt fort! Riktigt skönt. Efter jobbet igår drog jag till Ida. Vi tog bilen ner till centrum och köpte pizza till mig (^^), hyrde film och köpte godis. Case 39 hyrde vi, as äcklig film! Och så såg vi dom två första avsnitten av True Blood. Brutalt och märkligt är mina första tankar. Har inte riktigt fastnat än men det var ändå så pass att jag ville fortsätta se. Så det ska jag göra, om det funkar på min dator det vill säga. 

Men nu ska jag ta och hoppa in i duschen. Tänkte bege mig till Farsta centrum. Har shoppingabstinens! Det är ju dessutom perfekt väder för shopping.



Yeees! Det regnar!

Hej hej! Kom precis hem alldeles dyngsur. Och jag älskar det! Dock var det lite kallt nu, förut när jag cyklade hem från jobbet var det as skönt. Mitt leende gick från öra till öra. Dom som stötte på mig måste ha undrat... Haha. För min del får det faktiskt gärna regna i ett par dagar till. Det är både skönt och nödvändigt. Men nu ska jag och lillasyster titta på film. Det blir Harry Potter idag igen ^^ 


Ändrade planer

Hej hej! När jag kom till jobbet fick jag reda på att tacokvällen blivit inställd. Det var trist, speciellt eftersom jag stod och bakade kakor till det imorse. Men men. Det blir en annan gång. Så här blev min fredagskväll istället:








Inception

Hej hej! Filmen igår var riktigt bra! Väldigt invecklad och var lite i samma stuk som Shutter Island (man vet inte riktigt vad som är verkligt eller inte). Fyra plus får den av mig! Definitivt en film att se om man gillar thrillers! Och Leonardo DiCaprio var såklart lika strålande i denna roll som alltid.

Detta var mitt fjärde biobesök denna månad haha. Har snart betat av alla filmer på Biosommar-listan ^^

Biosommar 2010
12 maj - Robin Hood ✔
19 maj - Prince of Persia ✔
27 maj - Sex and the City 2 ✔
4 juni - Kommissarie Späck
30 juni - The Twilight Saga: Eclipse ✔
7 juli - Shrek - Nu och för alltid ✔
14 juli - Knight and Day
23 juli - Inception ✔
28 juli - Trollkarlens lärling
30 juli Bröderna Karlsson
27 aug - Toy Story 3

Men nu måste jag hoppa in i duschen och göra mig klar för att sticka till jobbet. Efter jobbet ska vi ICA-gänget ha tacokväll. Det ska bli trevligt. Hejsvejs!

Bio igen!

Hej hej! Nu ska jag iväg och se Inception! Den kommer vara såå bra!


Franska kurs

Har ju glömt att berätta att jag anmält mig till franska kursen! Nu återstår att se om jag kommer med på den. Man får inte besked förrän en vecka innan kurstarten (som är den 6/9). Hatar att vänta! Kommer jag inte med får jag söka någon annan men just den här verkade så bra. Det är som sagt en snabbrepetition på fem gånger i en liten grupp. Skulle passa perfekt. Men nu väntar mamma och lillasyster på mig, vi ska dra till stranden! Hejsvejs!

I don't want to work today

Hej hej! Vaknade upp till refrängen "I don't want to work today..." imorse (mamma lyssnade på radio). Haha vilken ångest det var! Men istället för att sega hemma som jag tänkt följde jag med mammsen och syster till Notholmen för sol och bad. Ännu värre ångest när jag var tvungen att bege mig mot jobbet sedan men det var skönt att utnyttja dagen. Hann få lite färg i alla fall. Timmarna på jobbet verkligen släpade sig fram men nu kan jag koppla av och njuta. För imorgon är jag leeedig! Ska fira med dipp och True Blood. Ida har tjatat på mig länge om att börja se det så nu är det väl dags ^^ Hejsvejs!




Fruktbomb

Äpple, persika, jordgubbar, honungsmelon, blåbär, gröna och röda vindruvor = mums!


En sådan där dag

Hej hej! Vet inte vad det är med mig idag. Har haft minne som en guldfisk, varit totalt utmattad, mått illa och haft ont i magen. Det lustiga är att jag sov så himla skönt inatt, trodde att jag skulle vara utvilad. Men när jag precis tuggad klart sista biten av frukostmackan däckade jag i soffan. Sov väl i någon timme och efter det har jag varit helt död. Blev så fruktansvärt trött innan jag skulle sticka till jobbet att jag var tvungen och lägga mig och sova i tjugo minuter till... Det var riktigt tungt att jobba idag alltså. Kände mig helt vimsig. Men nu mår jag bättre. Ska jobba imorgon också, 15-20. Sedan är jag ledig på torsdag! Och då blir det bio! Det är min morot. Lönen kommer på fredag också så det känns skönt. Nu ska jag ta och fixa lite fruktsallad. Hejsvejs!  

                                         gårdagens Bella


Här pluggas det!

Hej hej! Har rotat fram mina gamla franska böcker och nu pluggas det för fullt. Har ju inte läst franska på tre år så det kändes som att allt var borta. Men så började jag verkligen tänka efter och hålla små konversationer med mig själv (HAHA) och jag kommer faktiskt ihåg mer än jag trodde! Det är nämligen så att jag tänker ta en franskakurs i höst, så jag kommer inte var helt sysslolös. Den jag tittat på är en snabbrepetition på bara fem gånger. Men sedan kan man ju välja att läsa någon mer kurs. Bra att mjukstarta och känna hur man ligger till. Känner mig riktigt taggad! Pratade med pappa förut också om att åka till Frankrike i höst och eventuellt dra upp till Paris någon dag. Om jag vill! Kursen är klar innan dess så det skulle vara himla kul att kunna prata lite då. Och då ska jag fan våga. Det enda jag i princip har sagt på franska när jag varit i Frankrike har varit "Bonjour! Je voudrais une baguette s'il vous plait. Merci. Au revoir!" ^^

Förresten att bero på något helt annat så glömde jag ju säga att jag och AK såg en kändis idag! En b-kändis visserligen men kul ändå! Det var Robinson-Robban vi såg sittandes i Kungshallarna ätandes libanesiskt. Haha!


Prince of Persia

Hej hej! Först måste jag bara säga att jag hade en underbar busstur hem. Ibland är det så avslappnande ni vet? Hade låten Love the way you lie med Eminem och Rihanna på repeat och tittade ut på grönskan. Lät mig uppslukas helt av stunden. Den låten får mig att känna mig så harmonisk. Den är precis min typ av musik.

Och för det andra måste jag säga att filmen jag och Anna-Karin gick och såg, Prince of Persia, var så bra! Man hade ju hört att den skulle vara sådär men jag älskade den! Väldigt vacker gjord med kläder och omgivning. Inte helt fel heller med en uppumpad Jake Gyllenhaal som prins Dastan. Har alltid älskat honom (speciellt i Donnie Darko och Brokeback mountain) så det var kul att se honom göra en helt annorlunda roll. Som han gjorde mycket bra. Så den rekommenderar jag verkligen!







Vissna blommor

Undrar vad mamma kommer säga när hom kommer hem från semestern imorgon och finner att typ alla blommor på balkongen har dött... Hehe. Men det går inte att skylla på bara mig! Visst har jag glömt vattna någon dag men vädret har ju varit extremt!


Ledig

Godmorgon! Får lite panik på mina lediga dagar. Måste utnyttja dagen till max känner jag! Men nu sov jag lite länge och vet inte vad jag ska hitta på. Stranden är egentligen inte det ultimata eftersom halsontet är kvar. Börjar även bli snuvig. Inte bra. Men vad ska man annars hitta på i det fina vädret? Tror att det är för varmt för att släpa sig in till stan. Kanske ska träffa Anna-Karin idag men har inte hört nåt än så vi får se. Men nu ska jag ta och köpa biobiljetter till torsdag. Jag, Robin, Gurra och en kompis till honom ska se Inception. Den verkar as bra! Det är ju dessutom Leonardo DiCaprio som spelar huvudrollen. I love him! 

                                         Ida och jag i lördags


Blev så otroligt lycklig när det äntligen började regna att jag sprang ut och ställde mig i regnet ^^ Varför jag har bikini på mig på typ alla bilder är för att jag går runt i det hemma och cyklar i den till jobbet för att det är så varmt haha. Och påsarna under ögonen är resultatet av för mycket jobb och för lite sömn...

Jobba, tvätta, baka...

Hej hej! Ska strax sova, är helt sluuuut. Har ju jobbat (8.30-18) och när jag kom hem fixade jag mat, tvättade och bakade citronsockerkaka. Sockerkakan blev sådär, men ändå har jag ätit tre skivor så den blev väl inte helt misslyckad ^^ Det var faktiskt första gången jag bakade sockerkaka! Visst är det sjukt? Nästa gång ska jag inte vara så mesig med citronen. Hade lätt kunnat ha i mycket mer. Är alltid så rädd att det ska smaka för mycket så det smakar alltid för lite istället. Vilket inte är särskilt roligt heller, då är det faktiskt nästan bättre med för mycket. Eller hur? Men nu måste jag sova innan jag gäspar käken ur led haha. Hejsvejs och godnatt! 






Jobbhelg

Hej hej! Har inte så mycket roligt att berätta. Hände inget speciellt på ICA. Satt i kassan, städade och höll på att dö av värmeslag. Men jag fick gå redan vid sju! Hade glömt bort att jag skulle få göra det så det var minsann en trevlig överraskning. När jag kom hem åt jag middag all by myself (favoritmaten), målade naglarna ljusblåa, åt glass och tittade på American Beauty. Störd film. Så rolig var min fredagskväll haha ^^ Nej men jag klagar faktiskt inte, det var skönt. Ska kasta mig in en snabbis i duschen nu så jag slipper göra det imorgonbitti. Börjar halv nio och måste sticka i god tid så jag hinner svänga förbi Idisen med lite saker. Ska käka middag hos henne imorgon och se på Harry Potter, det blir mys! Godnatt!


Surt

Hej hej! Känner mig sjukt frustrerad just nu! Glassen ville ju inte frysa igår och nu när jag tog ut den var den stenhård och isig *snyft*. Vilken bortslösad tid... Och glassen som blev så god! Men jag fattar inte varför, sist jag gjorde glass gick det hur bra som helst. Den blev varken isig eller stenhård. Får ta och prova det receptet någon dag igen. Men nu måste jag ta en lunchmacka och göra mig klar för jobbet. Jobbar 15-20 idag. Hejsvejs!

Otålig

Jahapp, eftersom vi har en sådan skit frys har glassen inte stelnat än...Grrr! Men smakade av det lilla som hade fryst och det var supergott! Gjorde lakritsglass och kokosglass. Så det blir bilder och recept imorgon istället. Ska titta på några inspelade program nu och sedan blir det sängen. Tänkte gå upp hyfsat så jag hinner tvätta och lite sånt innan jag börjar jobba vid tre. Hejsvejs och godnatt!

Först på plats

Hej hej! Imorse var jag och Ida först på plats vid Sandholmarna haha. Redan vid nio var vi där och ända fram till två var vi kvar. Det var jättemysigt som vanligt. Ida hade gjort pannkakor igår så det blev det till lunch. Mumsigt! Och sedan blev det bulle och kakor ^^ Var lite dum och smorde mig inte så mycket så nu bränner det i ansiktet kan jag säga. Men imorgon kommer det vara brunt! Och nu ska jag ju vara instängd på ICA fredag, lördag och söndag. Så då får huden vila lite. Nu tänkte jag faktiskt ställa mig och göra glass. Har köpt grädde som snart går ut så lika bra att göra det idag. Jobbigt att det tar sån tid bara. Men men, det är värt det! Recept och bilder kommer ikväll. Hejsvejs!






Onsdag

Hej hej! Det känns att jag bara sovit typ sex timmar inatt. Har varit as seg hela dagen. Och det blir ju inte direkt bättre när man jobbar i tropisk hetta... Men imorgon är jag leeedig! Ida kommer och hämtar mig redan vid halv nio så ska vi dra till underbara Sandholmarna. Så nu ska jag packa strandväskan och fixa lite innan jag lägger mig och tittar på Vänner. Hejsvejs!

Kokosdrömmar

Bakade dessa kakor igår och hade med till grillningen. Inte lika populära som kolakakorna men jag gillade dom. Men jag älskar ju kokos så ^^ Receptet är hämtat ur Sju sorters kakor. Minttopparna jag bakade i lördags är by the way också från den boken, hade glömt skriva det upptäckte jag nu.

Kokosdrömmar   ca 60 st
* 200 g smör
* 1 1/2 socker
* 1 tsk vaniljsocker
* 2 1/2 dl kokos
* 2 tsk hjorthornssalt
* ca 5 dl vetemjöl


Gör så här
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Rör smör, socker och vaniljsocker vitt och poröst.
3. Tillsätt kokos och hjorthornssalt blandat med mjölet.
4. Låt degen vila en stund.
5. Rulla degen till fingertjocka längder.
6. Dela dem i bitar och forma kulor av degen.
7. Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper.
8. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter i 150 grader.


Igår

Hej hej! Hade fullt upp igår, på morgonen/förmiddagen for jag runt som en dåre och städade, vattnade blommor och bakade två sorters kakor. Tänkte blogga efter duschen men när jag kom ut därifrån hade strömmen dött! Det var 40 grader (solen ligger på och steker i köket där termometern sitter), frysen var full med mat, jag var ensam hemma och skulle strax dra till jobbet. Panik! Men det visade sig vara hela området så det var inte mycket att göra åt. I alla fall, efter jobbet var det bara att skynda hem, kasta sig i duschen, klä på sig och springa till bussen. Det var nämligen grillning med ICA-gänget eftersom en kille har slutat. Det var jättetrevligt :) Det var så skönt att sitta ute sent på kvällen och frysa! Sjukt det låter att säga så men det var så skönt. Kommer inte ens ihåg när jag senast frös. Nu har man ju konstant svettdroppar på överläppen. Men idag är det tack och lov inte lika varmt! 

Några bilder från igår. Kom på att jag åt denna mat både till lunch och middag ^^ Orkade inte fixa nåt att grilla så tog med matlåda med fläskfilégrytan och pastan. Lite tråkigt kanske, men gott var det.








Let it rain!

Alltså förlåt mig för att jag säger det här. Men just nu vill jag ha höst. Hösten är nog min favoritårstid. Det bästa jag vet är långpromenader i den friska höstluften. Varm choklad, röda löv... Mys! Värmen tar seriöst kål på mig. Ligger i sängen och försöker sova men det går inte. Håret klibbar mot pannan och det är tungt att andas. JAG BEHÖVER REGN! Imorgon ska det bli 29 grader vid ungefär den tiden jag ska cykla till jobbet. Kommer vara så fräsch när jag kommer fram... Men på lördag verkar det bli ett riktigt oväder med åska och allt! Me like ^^ 

                             Let it rain, let it rain, let it rain... Please?


Misslyckat bak

Trots tre års utbildning kan det fortfarande bli pannkaka av baket, bokstavligen talat. Hahah! Jag hade precis tagit ut chokladkakorna ur ugnen och börjat med syltkakorna. Då flög en geting in som jag fick jaga runt en stund innan den flög ut. Vet inte om jag räknade fel då eller nåt för kakdegen blev väldigt kladdig. Hade i ganska mycket mjöl till men det hjälpte inte. Så tillslut vågade jag inte ha i mer, trodde dom skulle bli alldeles torra då. Ställde istället in den i kylen en stund eftersom det var typ 40 grader i köket. En stund senare tog jag ut den och det var fortfarande ingen skillnad. Äsch tänkte jag dom blir väl bra ändå. Ack så fel jag hade. Medan kakorna stod i ugnen smälte jag chokladen till chokladkakorna och fixade med det. Sedan när klockan pep fick jag en chock. Kakorna hade blivit en stor pannakaka! Tog ut plåten och ställde på spisen. Då börjar det helt plötsligt ryka som bara den. Dum som jag var börjar jag skratta åt mitt misslyckande och springer efter kameran för att fota. Då börjar bakplåtspappret brinna! Jag fattar fortfarande inte varför. Viker ihop pannkakan och ser då att det ryker från samma ställe ändå. Gissa vad jag hade gjort? Plattan (där jag hade smält chokladen på) hade stått på högsta effekt i säkert fem, sex minuter! HAHA! Hur klantig får man bli?




Fööör varmt

Hej hej! Efter en kall dusch känner jag mig nu som en människa igen. Värmen är verkligen olidlig! Somnade på stranden och vaknade av att svetten rann i pannan. Fräscht va? NOT. Jag älskar sommaren men hellre frysa lite grann än att smälta bort. Men nu ska jag käka och sedan bege mig ner till centrum för att handla. Om det blir lite svalare snart kanske jag ställer mig och bakar. Det är så himla mysigt att ha med hembakta kakor till stranden. Men vi får se. Hejsvejs!





       Så här varmt var det när jag kom hem för typ en och en halv timme sen

Getting ready for the beach

Godmorgon! Har sovit vidrigt inatt. Drömde en konstig mardröm så vaknade upp alldeles stel i kroppen med ansiktet blött av tårar. Hatar när det händer. Aja får sova lite på stranden. Vädret verkar inte bli klockrent idag men varmt och kvavt är det i alla fall. Måste pressa idag eftersom det är min sista semesterdag! Eller ja, är ledig måndagar och torsdagar nu. Och så har jag faktiskt två veckor semester till om tre veckor. Så jättesynd är det väl inte om mig... Hehe ^^ Men men, nu ska jag packa klart strandväskan och sedan klä på mig och möta upp Anna-Karin i centrum. Hejsvejs!


Klumpeduns

Glömde berätta att jag slog i lilltån i en planka idag. Så hårt att halva nageln slogs av. Och nu dunkar det i den så där obehagligt. Halkade och gled med foten på stegen och skar mig på några snäckor så det började blöda också. Och missade nästan stolen när jag skulle sätta mig och ramlade i den. Alltså jag förstår inte vad det är med mig. Nog för att jag alltid är klantig men på senaste tiden har jag varit väldigt klantig. Känns nästan som när man växte och hade noll kontroll över sin kropp. Men så är ju tyvärr inte fallet. Om det ändå vore så haha.

Lovely day

Hej hej! Har haft en underbar dag! Solade och badade hos Gurra. Är så avis på honom som har egen brygga! Så skulle jag gärna bo. Någon dag ska jag bo så fint, i ett vitt hus med en trädgård fylld med blommor och ett litet grönsaksland...^^
I alla fall, fy sjutton vad varmt det var idag! Trodde jag skulle smälta bort på bussen på väg dit! När jag tittade på termometern innan jag stack visade den 38 grader! Man fattar ju inte ens att man är i Sverige. När jag sedan åkte hem vid sex var det 29 i skuggan. Galet. Man ska ju inte klaga på det fina vädret men några grader kallare kunde det gärna få vara på dagarna. Och jag längtar efter ett riktigt, riktigt spöregn. Håller tummarna för det (A). Inte imorgon dock för då ska jag till stranden med Anna-Karin! Men nu ska jag fortsätta njuta av min näst sista lediga dag med glass och jordgubbar framför Vänner. Hejsvejs!


Trött Bella

Är helt galet trött. Ska bara tvätta bort mascaran och borsta tänderna sedan kommer jag däcka. Börjar känna mig risig. Halsen har spökat ett tag och nu har den svullnat upp. Kan ju inte bli sjuk nu när jag ska börja jobba igen! Blir till att dricka te med massa honung till frukost. Har faktiskt varit sugen på te ett par dagar men har väldigt svårt att dricka varmt när det är varmt ute. Det blir liksom helt fel. Förstår verkligen inte hur folk kan hälla i sig kaffe i 30 graders värme. Aja, nu måste jag komma i säng innan jag svimmar ^^ Hejsvejs och godnatt!




Minttoppar

Dessa kakor är verkligen försvinnande goda! Kommer definitivt bakas igen! Har lite ideér om andra varianter jag ska testa någon dag också.

Minttoppar   ca 60 st
* 1 dl florsocker
* 200 g smör
* 1 dl potatismjöl
* 4 dl vetemjöl


* 100 g mörk choklad
* 3-4 droppar pepparmyntsolja

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda florsocker, smör och mjölsorterna.
3. Rulla degen till små bollar och lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt.
4.
Gör en liten fördjupning i kakans mitt.
5. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
6.
Låt kakorna kallna på plåten.
7. Smält chokladen i vattenbad.
8. Droppa i pepparmyntsoljan.
9. Fyll fördjupningen i kakan med mintchokladen.
10. Låt dem stelna.

             Blev riktigt nöjd med kakorna, och bilden! Visst blev den cool?


Kakbak

Hej hej! Har precis plockat bort allt efter kakbaket. Det blev kolakakor och minttoppar. Ruskigt goda blev båda sorterna! Speciellt minttopparna, dom bara smälter i munnen. Mums! Har blivit så kräsen sedan jag började baka att jag inte ens tycker om köpekakor längre. Dom smakar fejk. Hembakt ska det vara! Lägger upp receptet och lite bilder ikväll om jag hinner. Nu måste jag äta lunch och sedan sätta fart med det jag hade tänkt få gjort innan jag ska på middag hos Madde som fyller år idag. GRATTIS! :) 

16 år gammalt

Haha hittade ett ännu äldre kort... Närmare bestämt 16 år gammalt! Häftigt va? Helt otroligt att det inte blivit utrensat eller försvunnit i någon flytt!

Rensade ut ett tiotal kort i alla fall, alla som det inte stod datum på. Bättre än inget. Så nu ska jag försöka komma till ro och sova. Lättare sagt än gjort, nattuggla som jag är. Men tänkte gå upp hyfsat imorgon (idag ^^). Måste hinna baka kakor till Madde som fyller år! Hejsvejs och godnatt!




Vykort och brev

Hej hej! Sitter och går igenom gamla skolpapper och uppgifter. Hittade då min tjocka mapp med vykort och brev. Det är nämligen så att jag sparar nästan alla vykort och brev jag får. Har i alla fall gjort det i 10 år. Men det äldsta jag hittade är från när jag fyllde fem ^^ Det är så kul att ha kvar och läsa. Dock tar det ju plats så ska se om jag har hjärta att kasta några.





         Känns dessa igen Ida? Ska visa dig baksidan någon dag ;) Så sött!


Fluffig frusen polkagrispaj

Här kommer förresten receptet på den mumsiga polkagrispajen jag gjorde i förrgår! Det är hämtat ur Vinterns söta av Lisa och Monica Eisenman. Älskar deras böcker!

Pajdeg
* 20 småkakor med smak av choklad
* 2 msk kakao
* 25 g smält smör eller margarin

* 5 dl vispgrädde
* 1 burk marshmallowfluff
* några droppar pepparmyntsolja
* några droppar röd karamellfärg
* 1 dl polkagrisar + några till dekorering

Chokladsås
* 125 g mörk choklad
* 75 g smör
* 0.5 dl strösocker
* 0.5 dl sirap
* 1 nypa salt
* 0.5 dl vatten

Gör så här

1. Kör kakor, kakao och smör i en matberedare.

2. Tryck ut smulblandningen i en pajform med höga löstagbara kanter. Ställ in i frysen.

3. Vispa grädden och blanda försiktigt med marshmallowfluff och några droppar pepparmyntsolja eller efter smak.

4. Lägg ungefär en tredjedel av krämen i en separat skål och ställ åt sidan.

5. Krossa polkagrisarna i en mortel. Blanda ner i den större mängden kräm.

6. Ta ut pajformen ur frysen och bred ut krämen i pajskalet.

7. Ta resterande kräm och blanda i några droppar karamellfärg. Klicka ut den röda krämen över den vita i formen.

8. Gör med en kniv ett virvlande mönster i krämen.

9. Ställ in pajen i frysen i minst 5 timmar. Ta fram den 10-15 minuter innan den ska serveras. Dekorera med polkagrisar.

10. Blanda ihop ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull. Koka upp och rör tills all choklad har smält.

11. Låt småsjuda i ca 10 minuter eller tills såsen blivit tjock och glansig.

12. Servera såsen varm eller kall till pajen.

Orkar man inte göra såsen så funkar det lika bra med köpt chokladsås eller kolasås. Tycker faktiskt att det var godast med kolasås till. Tro det eller ej men kolasås och polkagris gifter sig mycket bra med varandra!


Shrek 4

Hej hej! Har inte blivit något bloggande idag än för imorse efter frukosten tog mammsen och jag en sväng till centrum (köpte ett par shorts). Sedan promenerade vi och hämtade en sak hos bonuskusinerna. Efter det var det bara hem, äta lunch, duscha och sticka till bussen. Bjöd nämligen lillasyster och hennes bästis på bio. Shrek i 3D såg vi. Måste säga att jag trodde den skulle vara lite roligare men helt okej familjefilm, några tårar fälldes också i slutet. Haha till Shrek! Tönt jag är!

Poster Shrek - Nu och för alltid (2010)

                                                    bildkälla 

Grillat är godast

Hej hej! Är helt slut ^^ Vet inte hur många gånger jag gick upp och ner för trappan i värmen och kastade ut garderobsdelar och sånt. Drog ut häftstift/spikar gjorde jag också. Så nu har jag plåster både på handen och under foten haha. Att vara händig är nog inte riktigt min grej. Fast tycker det är ganska kul att känna sig händig. Fick grillad fläskytterfilé, färskpotatis och pappas goda sås till middag i alla fall. Så det var helt klart värt det! Fy vad det är gott med grillat, vill ha det varje dag!
Men nu blir det glass och jordgubbar framför tvn, hejsvejs!




Torsdag

Hej hej! Inlägget blir lika tråkigt som rubriken men det är så roligt jag har just nu... Ska hoppa in i duschen och sedan ta min polkagrispaj och sticka till kaoset hos pappa (han har precis flyttat nu). I utbyte vill jag har grillat till middag, får se om det blir så ^^ Har inte ätit grillat på evigheter! Funderar seriöst på att köpa en elgrill till balkongen haha. Men nu måste jag sätta fart. Hejsvejs!

Topp tre

Topp tre i min MP3 just nu

Eminem feat. Rihanna - Love The Way You Lie

Beyoncé - Single Ladies

Lady Gaga feat. Beyoncé - Telephone


Marshmallowfluff

Hej hej! Sitter på balkongen och skrapar ur resterna ur denna burk ^^ Farligt gott! Har nämligen bakat en paj med detta underbara fluff i. Så nu ska den stå i frysen fem timmar. Är nyfiken! Har aldrig gjort den förut så det ska bli spännande att se om den är god eller ej. Men när något innehåller marshmallowfluff, polkagrisar och chokladkakor så måste det ju vara ljuvligt gott. Eller hur?








Uttråkad till max

Hej hej! Vad ska man göra denna vackra sommardag? Syskonen har åkt, alla är upptagna med jobb eller annat. Och jag har ingen större lust med nåt. Skulle ha åkt iväg till Malta...

Men men...

Här kommer lite bilder från igår när vi var vid Notholmen. Har verkligen blivit helt besatt av att fotografera! Det är ju så kul! Dock tycker inte resten av familjen det. Som ni ser på en av bilderna nedan så flyr lillasyster från kameran haha ^^




















IKEA

Tjolahopp! Kom hem från pappa för en stund sen. Har hjälpt till att flytta lite saker, damma, dammsuga och sånt. Lillasysters rum kommer bli så snyggt med alla grejer vi köpte på IKEA idag! Det blir tema djungel, hennes coola idé. Så vi har köpt blommiga påslakan, passionsfrukt doftljus i skalan rosa/lila, en lampa i form av en stor gul sol, gröna kuddar och en grön lång förvarings grej man hänger i taket. Sen ska hon ha massa fina blommor och krukväxter. Och ringar i taket om hon får sin vilja igenom. Kommer bli as ballt! Kunde såklart inte åka därifrån utan att köpa nåt till mig själv. Så för min del blev det också sådana doftljus, likadana påslakan samt ett förkläde med muffinsmönster och tre kökshandukar i samma stil! Underbara!




Mot Notholmen

Godmorgon! Nu sticker mammsen, lillasyster och jag till Notholmen. Lite (eller ganska) molnigt idag också men det spricker nog upp. Senare blir det IKEA med pappa. Har inte varit där på evigheter så det ska bli kul. Hejsvejs!




Resa själv?

Sitter och tittar på resor. Har hittat en till Malta nu på onsdag till måndag för drygt 8000:-. Det lockar kan jag säga. Men frågan är hur kul det är att resa själv? Kan vara ganska soft men även sjukt tråkigt och ensamt. Hm...

Älskade Tyresö















Vackra Lindos

Näst sista dagen i Grekland tog vi taxi till Rhodos stolthet, byn Lindos ca 45 minuter från Faliraki där vi bodde. Det var så vackert. Syskonen ville inte alls åka men jag var bestämd. Vi kunde ju inte ha varit i Grekland utan att ha sett en grekisk by. 
Lillasyster var inte så road när vi väl var där heller, hon ville bara bada ^^ Men jag är så himla glad att jag var envis. Det var verkligen sevärt. Den medeltida fästningen Akropolis var egentligen inte så speciell som den såg ut från marken, kanske för att jag sett Forum Romanum och Colosseum? Men eftersom den låg uppe på en 116 meter hög klippa så var utsikten helt fantastisk. Absolut ett måste om man åker till Rhodos!
                     




































Stranden eller inte?

Godmorgon! Idag vaknade jag redan klockan sex för att det var så ljust! Men lyckades somna om till tio ^^ Nu verkar det tråkigt nog ha mulnat på ganska mycket. Vi som skulle till stranden! Får se om det blivit bättre när mammsen och syster kommer hem från SÖS. Lillan är nämligen och gör en astmaundersökning. Inte kul. Men bra att hon får göra en ordentlig undersökning. Tror det var Haninge hon fick komma till först och då fick hon springa upp och ner för en backe utomhus och sedan springa upp för trapporna till sjukhuset och göra testerna. Vadå värdelöst? Så det var bra att hon fick komma till SÖS. Men nu ska jag ta och se klart på Våra bästa år som jag spelat in hehe. Visar lite fler bilder från Grekland efter det. Hejsvejs!

Rensat igen

Go´kväll! Har precis rensat ut en hel hög med kläder till. Känns väldigt bra! För idag införskaffades nämligen två nya klänningar...(A) Blivit en del shopping nu men jag behövde det. Dessutom är allt jag köpt basplagg som funkar året om. I alla fall, hade inte tänkt fixa med det här så sent men jag och Ida gick en långpromenad förut. Det störde liksom mitt schema lite. Tänkte imorse att jag skulle ut och gå då men jag somnade om några timmar och orkade inte sen. Så ringde Ida efter middagen och då kände jag mig tvungen, vilket var bra. Det var riktigt, riktigt skönt. Körde igång en tvätt när jag kom efter det så jag har verkligen fått mycket gjort idag. Men än är det inte klart. Imorgon efter stranden ska det dammsugas och dammas! Och alla nya kläder som står i kassarna nu ska ner i lådorna.

Får alltid massa flashbacks när jag går igenom en av lådorna. Längst ner i den ligger nämligen min fina Westlife tröja. Det var tider det. Är såklart fortfarande ett fan så den blir kvar där ^^ Men börjar tröttna på att dom aldrig kommer till Sverige...
Skulle lätt kunna åka till England för att se en konsert, problemet är bara att jag inte har någon att göra det med. Haha. Aja, ska lägga mig och somna till Vänner nu. Hejsvejs och godnatt!


Laktos bekymmer

Hej hej! Mår inte så värst bra idag. Magen dog efter en pytteliten skål yoghurt imorse. Och det ger inte med sig, den är fortfarande svullen likt en gravidmage och gör ooont. Knäppt att det är så, jag kan typ aldrig äta yoghurt på morgonen för då får jag ont i magen. Men jag kan oftast dricka mjölk utan problem. Och på kvällen får jag aldrig ont när jag dricker mjölk eller äter yoghurt. Hur går det ihop? Vissa perioder tål jag hur mycket mjölkprodukter som helst och andra perioder tål jag nästan inget, det vet jag. Men varför är det skillnad på morgon och kväll?
Aja, ska väl hoppa in i duschen nu och försöka pallra mig ner till centrum sen. Måste byta det blommiga linnet jag köpte igår. Vill kunna ha det som klänning men det är storlek xs och en aning kort för det. Så ska se om jag hittar en storlek större. Hejsvejs!

Midsommar i Grekland

Kom på att jag lovat mormor lite fler bilder från Grekland. Så här kommer några från midsommar ;)













Nytt

H&M


KappAhl


Byxorna med hög midja från H&M är helt underbara, mjuka och luftiga. Ett linne slarvigt nerstoppat och gladiatorsandaler så är man redo för en sval sommardag.
Köpte några plagg till men lyckades inte få någon bra bild. Så det får bli en annan dag. Nu ska jag krypa upp i soffan med dipp och en bra film. Hejsvejs!


Shopaholic

Hej hej! Kom nyss hem från en mycket lyckad shoppingrunda! Hela fem kassar blev det hehe ^^ Visar sen, nu ska jag kolla till potatisen. Var inte sugen på lunch så jag skippade den och tänkte äta tidig middag istället. Men så blev jag borta lite längre än jag trodde... Så nu är jag sjuukt hungrig!


Sandholmarna

Hej hej! Idag drog jag och Ida till Sandholmarna. Med bilen! Ida har varit så duktig och tagit körkort. Så skönt! ^^ I alla fall, det var så himla underbart. Låg på klipporna precis vid vattnet, så nära att vi flera gånger fick rycka upp filten när lite större vågor kom. Det är livet det. Underbara, vackra Tyresö.

Dessa är tagna med mobilen därav den dåliga kvalitén. Syns inte så bra heller men jag är brun! Har aldrig i hela mitt liv varit så brun, och jag fullkomligt älskar det!



Efter middagen åkte jag in till stan och träffade Ida igen hos hennes mamma. Det var väldigt trevligt. Och sedan gick vi bort till Dagslivs och köpte lite nödvändigheter. Älska Hawaiian Tropic säger jag bara! Har redan en med solskyddsfaktor 15 men det känns lite överdrivet när man är hemma i Sverige. Till vissa områden där man lätt bränner sig är det bra men annars är det för högt. Denna blir nog perfekt. Men nu ska jag äta lite jordgubbar och glass och se på Vänner. Hejsvejs!


The Twilight Saga: Eclipse

Hej hej! Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Filmen var bra men lite små seg faktiskt. Den är ju såklart underbar, det är ju Twilight. Edward och Jacob liksom ^^ Men den var inte riktigt lika bra som ettan och tvåan, fast det är ju på olika sätt. Ettan är min favorit hittills. Men jag tror att jag kommer gilla den här bättre andra gången jag ser den. Tycker det kan vara så med filmer ibland, alltså att ju fler gånger man ser den desto mer tycker man om den. Så vi får väl se, längtar tills den släpps på DVD! Och längtar så jag kan dö till nästa film! Tror den kommer vara bättre. By the way så tycker jag att det var ett stort minus att Victoria var utbytt. Blir inte samma sak. Men men, det kunde varit värre.

Kvällen har i alla fall varit riktigt lyckad. Spelade lite kubb och åt tacos till middag. Killarna var jättetrevliga, alltid kul att träffa lite nytt folk. Händer inte allt för ofta. Men nu ska jag bädda sängen så jag kan kasta mig i den sen. Är supertrött. Godnatt!

 

Kvällens outfit




              Linne H&M. Kjol Lindex. Klocka Jet Set Addiction . Skor Converse


Middag+bio

Hej hej! Är nu redo för middag och bio. Humöret är på topp! Köpte lite smått och gott på H&M förut, bland annat blomhårspännena jag har i håret. Visst är dom söta?  Men ska ta och fixa lite innan det är dags att dra. Hejsvejs!




Isabel på burk

Godmorgon! Today's gonna be a good day! Vaknade redan tjugo i åtta av ett sms från mamma. Drog mig till åtta sedan gick jag faktiskt upp. Har lyckats vända tillbaka dygnet lite. Det är så skönt att inte sova bort halva dagen. Tror jag ska vandra ner till centrum om en stund och köpa lite nya strumpor eftersom lådan blev ganska tom efter utrensningen igår. Och senare ikväll ska jag träffa Ida, Emma och några killkompisar till dom för middag och bio. Vi ska se Eclipse! Så jag längtat!

Till något helt annat så måste jag bara visa vad som fanns i Grekland. Nämligen Isabel på burk! Hahah ^^


RSS 2.0