År 2010

År 2010 har varit ett händelserikt år, dock inte lika turbulent som 2009. Under 2010 blev jag stolt Världsförälder, svischade ner för skidbackarna på påsklovet,  åkte buss (!) med klassen till Belgien, fyllde 19, tog studenten (och fick en Kitchen Aid i studentpresent!!!), drog på sol- och badsemester med familjen till Grekland, höll på att dö av värmeslag då supervärmen intog Sverige, gick på bio 12 gånger, tog modet till mig och gick en snabbkurs i franska, köpte min allra första systemkamera, spenderade en vecka i mitt älskade Frankrike och förlorade en vän, någon jag trodde alltid skulle finnas i mitt liv, någon jag litade på. Trots det sistnämnda och det faktum att denna sommar inte blev den bästa, som jag trodde den skulle bli så, har 2010 varit ett riktigt bra år. Och jag tror, jag känner att 2011 kommer bli ännu bättre!

Blev ingen fest ikväll för min del som ni kanske förstår. Kände mig inte tillräckligt kry för det. Men jag och syster kör på en riktig myskväll! Åt tacos till middag, favorittröjan är på, dippen står i kylen och godiset på bordet. Så det går ingen nöd på oss inte! Nu blir det film, hejsvejs och GOTT NYTT ÅR!



Jahapp

Fortsätter att trycka i mig C-vitamin men mår jag nå bättre då? Knappt! Blir nog soffan för min del imorgon. Inte mycket att göra åt. Tur att nyår inte är min favoritdag på året...

Tog en liten promenad tidigare, i luuugn takt. Kände att jag höll på att kävas här inne. Det var skönt med lite frisk luft men för övrigt var det inte så behagligt. Gjorde ont i hela kroppen. Det var ju så satans kallt också. Men det var vackert med alla ljusslingor och adventsljusstakar som lyste upp i fönstrena. Dock längtar jag tills de försvinner, för jag vill ha vååår och sommar!

Nu ska jag läsa lite i arkivet och reflektera över allt som hänt 2010.



Vårkänslor från H&M




Idag trillade H&Ms vårkataog ner i brevinkastet! Vadå vårkänslor liksom? Dör för de blåa skorna. Är bra sugen på en maxiklänning också, denna var mycket fin. Det finns liksom bara ett litet problem, jag mäter 155 cm ovanför marken och klänningen är 145 cm. Fett taskigt!!! Det skulle inte ens gå med de blåa skorna. Men får kolla med min kära mormor om vi kan lägga upp om jag hittar någon som sitter bra för övrigt. Ibland går det ju inte, beror på hur klänningen ser ut. Tänk vad livet skulle vara lättare om jag var i alla fall fem centimer längre, det skulle faktiskt vara det! Eller om man var rik nog att ha en egen skräddare. Men det finns ju värre saker. Det är ju trots allt lite av min grej att vara kort. Men ibland blir jag så sjukt irriterad när folk tror att jag är klen och inte klarar någonting bara för det. T.ex. på jobbet för några veckor sedan kom en kund till mig och sa att hon ville ha en back med läsk från lagret, men så titttade hon bekymrat på mig och sa att jag nog måste hämta någon som kunde hjälpa mig. Nej det ska nog gå bra svarade jag och så lyfte jag ner den åt henne hur lätt som helst varpå hon reagerar "vilken kvinna!". Såklart menade hon inget illa med detta, hon var mycket trevlig. Men jag blir så här, hur ser folk mig liksom? Haha hade bara tänkt lägga upp kollaget jag gjorde men det blev visst lite mer än så. Borde väl egentligen lägga mig men jag mår inge bra. Funderar på om jag ska ta lite glass eller te innan jag lägger mig för halsen är riktigt besvärlig. Det lutar mot glass, egentligen borde jag inte eftersom jag garanterat gått upp lite nu när jag varit sjuk. Men samtidigt känner jag att man lever ju bara en gång, halsen förtjänar det och det försvinner snabbt när jag börjar träna igen. Glass får det bli!

Inte så konstigt

Det var ju inte så konstigt att jag inte kom ihåg förra nyårsafton med tanke på att jag gjorde absolut ingenting! Haha. Nyårsafton är inte riktigt min grej. Det är en sådan där dag när alla bara dricker, precis som valborg. Me don't like.

I alla fall, har mått skit idag. Låg helt utslagen och halvsov på soffan hela förmiddagen tills det var dags att bege sig till jobbet. Det kändes någorlunda kul kan jag säga. Men jag överlevde! Har nyss svept ett glas med hemmagjord apelsinjuice och hoppas att det ger med sig snart. När jag började tänka efter insåg jag att jag i princip har varit dålig hela december! Av och till. That's not nice. Så träning har det inte blivit mycket av (abstinens!). Men i stort sett har jag faktiskt hållit mig ganska frisk och kry detta år *peppar, peppar, ta i trä*. Får hoppas att trenden håller i sig även nästa år!

i brist på annat bjuder jag på ett litet collage på årets pepparkakshus


Minnet är bra men kort?

Hej hej. Sjuk Bella här. Har haft lite feber idag så var faktiskt hemma från jobbet. Aldrig kul att förlora tider men jag har ju jobbat en del extra och kämpade hela förra veckan när jag var sjuk men idag sa kroppen ifrån. Kunde knappt sova inatt, vaknade hur många gånger som helst för att jag var tvungen att snyta mig. Kunde nästan inte andas för att jag var så igentäppt. Men nu är det lite bättre och febern är borta så förhoppningsvis kan jag gå till jobbet imorgon. Knarkar apelsiner och clementiner så jag har ont i magen för att det ska vara möjligt. Och för att jag ska vara frisk på fredag. Vem vill fira in det nya året med att vara sjuk liksom? Inte jag i alla fall! 2011 ska bli ett bra år minsann! Det slog mig förresten nu att jag inte alls kommer ihåg vad jag gjorde förra året på nyårsafton, illa! Det beror inte på alkohol alltså (jag dricker ju inte) utan det beror enbart på dåligt minne. Herregud fortsätter det så här kommer jag vara senil innan jag fyller 30... Haha. Nä nu måste jag ta och kolla i arkivet vad jag gjorde förra året! Sen kryper jag ner i soffan igen och ser en till film. Hejsvejs

Ljuvliga linnen




Visst är de helt underbara? Kjolen jag köpte igår har samma mönster som linne nummer ett. I love it! Ska försöka få till en bild imorgon om jag orkar och hinner. Nu blir det sängen, godnatt!

Sommarlängtan

Idag när jag sitter här sjuk och eländig längtar jag faktiskt efter sommaren. Bruna ben, fräknar, jordgubbar, sand mellan tårna, grönska, solsken... Och grillat kött! Åh. Hungrig jag blev nu då. Ska ta någon macka och en clementin. Har redan ätit en idag. Ska dricka lite tranbärsjuice också. Ska fan knarka C-vitamin nu. Kunde inte somna igår för att jag hade så fruktansvärt ont i halsen. Blev tillslut tvungen att ta en bafucin (halstablett ni vet) och då lyckades jag somna. Tog sedan en till tidigare idag men efter det fick jag istället jätteont i magen. Smart att jag kom ihåg att min mage inte tål halstabletter. Nä, äta var det ju. Byebye

bild tagen i Frankrike i höstas


Vardagsting

"Hela världen är en rad av underverk, men vi är så vana vid dem, att vi kallar dem vardagsting" - H.C Andersen


Bilder från julefterafton






























Träffat Maddis

Hej hej! Sitter här och hostar och nyser igen. Den förbaskade förkylningen har tagit ett nytt grepp om mig. Just när jag började må bra igen, typiskt! Men jag träffade Maddis idag i alla fall. Åkte in till stan redan vid tolv och var där ganska många timmar. Vi har bokstavligen sett varenda millimeter av H&M på Hamngatan idag. Tror vi var där inne i typ två timmar! HAHA. Men vi hade sjukt mycket att prata om så vi gjorde liksom det samtidigt. Madde kom ut med en stoor kasse och jag med en liten. Innehållandes en kjol som jag är helt förälskad i och en t-shirt som jag tyckte var ball men är lite osäker på. Ska prova igen imorgon. Det var i alla fall supermysigt att träffa Madde och nu framöver kommer vi kunna ses oftare! Vi såg på Inception (som jag fick i julklapp!) efter shoppingrundan, gud vad jag älskar den filmen! Så jävla grym. Madde tyckte att den bara var helt ok. Ska få henne att se den igen någon gång. Den blir faktiskt ännu bättre då. Men nu ska jag äta lite pommes, béarnaisesås och lövbiff hehe. Är man sjuk så är man. Då gäller det att passa på när man har aptit. Sen blir det lite Ben&Jerry's, har galet ont i halsen. Men nu piper maten hejsvejs!

bild från igår


Lider mot sitt slut

Julefterafton lider mot sitt slut. För en stund sedan såg vi klart på Ett päron till farsa firar jul, nu blir det Grinchen. Båda är ett måste varje jul! Har tagit massor med fina bilder idag som ni ska få se någon dag snart. Och i julklappsväg har jag fått allt jag önskade mig. Riktigt nöjd! Äckligt mätt är jag också, tänk att man inte kan sluta äta förrän man är det ^^ Men nu är systeryster otålig eller ja, orolig att jag ska somna till filmen om vi sätter på den för sent. Haha förstår hennes oro. Så bäst att sätta på den nu, hejsvejs!


Julefterafton

Hej hej! Idag firar vi jul med mamma, julefterafton som vi kallar det. Är galet trött idag. Men inte konstigt eftersom jag jobbade tisdag, onsdag, torsdag och igår. Har dessutom varit uppe till sent på natten varenda dag och bakat och stökat inför jul. Den här julen har varit sjukt stressig och inte alls som jag tänkt att den skulle bli. Har inte hunnit med hälften av det jag hade tänkt. Men men så brukar det ju vara. Tycker ändå att det har varit mysigt att jobba så här dagarna inför jul. Speciellt igår när vi hade lite julmys innan vi började jobba. Och folk har uppskattat det jag bakat så det var det värt! Detta var inte meningen att bli något deppinlägg är bara helt sönderstressad ^^ Ska bli skönt att bara vara hemma idag och fira en lugn julefterafton. Nu ska vi ta en liten sväng i området, så hejsvejs och god jul igen!

Nu är det jul igen

GOD JUUUL! Skrattade så att jag grät och hackade tänder nyss, dags att sova? Jag skulle tro det. Glömde för en sekund bort att jag faktiskt börjar jobba kl.08.30 idag haha. Ska bara tömma kameran sen kastar jag mig i sängen. Blir bättre uppdatering snart, promise. Har haft så fullt uppa bara. Men nu måste jag fortsätta, hejsvejs godnatt och god jul!

Chokladbruna

Hej hej! Dålig uppdatering beror på både tidsbrist och datorbrist. I förmiddags var jag dessutom tvungen att ta mig in till kaoset i stan. Det var nämligen så att igår när jag tog av mig mina UGGs upptäckte jag till min förskräckelse att en söm hade släppt så att det var ett hål rakt igenom. PANIK! Först hittade jag inte kvittot heller! Jag som verkligen spar allt sånt. Men efter ett par genomsökningar i kvittobunten hittade jag det. Sen läste jag på för att veta vad för rättigheter och så jag hade. Jag var inställd på att få kämpa för min sak. Men när jag kom dit till Mathilde var det inget snack om saken. De var hur trevliga som helst och jag fick ett helt nytt par. Dock hade de inga svarta höga kvar, de skulle komma nästa höst. Så det fick bli chokladbruna. Känns lite konstigt men de är riktigt fina, trots att jag inte brukar gilla brunt så jag är supernöjd! Bättre bild kommer så småningom. Nu vill bror min ha tillbaka datorn. Hejsvejs!



Mycket att göra!

Imorgon ska;
* granen kläs
* pepparkakshuset monteras och dekoreras
* kola kokas
* geléhjärtan göras
* rummet städas
* ev. polkabräck och tryffel göras

Därför tänker jag krypa till sängs redan nu. Behöver gå upp relativt tidigt imorgon om allt ska hinnas med.  Skulle vara skönt att gå en liten promenad också, om det inte är flera meter snö det vill säga ^^

Slänger upp en bild på en trött, sjuk och blek Bella bara för att det var så länge sen, godnatt!


Fjärde och sista ljuset brinner

Redan fjärde advent idag. Galet! Jobbade ju som sagt idag, satt i kassan större delen av dagen för jag kände mig inte på topp. Men dagen gick ganska snabbt ändå och mår lite bättre nu men är supertrött. Sjukt vad mycket snö det har kommit också! Myyyys säger jag! Let it snow, let it snow, let it snow!



Polkagris

Titta så fint! Blev inspirerad av Purity. Hade redan röda naglar annars hade jag verkligen inte orkat ikväll. Men nu är jag fin inför fjärde advent imorgon! Blev ju dock inte lika snyggt som hennes men hon använde ett sådant här nail art-lack, jag använde en tandpetare. Hade inte så stor yta att röra mig på heller men ganska bra blev det allt! Nu blir det sängen för min del, natti natti.


Shoppinghysteri

Hej hej! Tog en sväng på stan med Anna-Karin idag, mycket trevligt! Förutom trängseln och hysterin. Hon köpte julklappar och jag köpte grejer åt mig själv haha ^^ Men jag är ju redan klar med mina klappar. Så dessa ting (+ en superfin BH, visar imorgon) fick följa med hem. Är kär i de julröda strumporna från Lindex, tror minsann jag ska ha dem på julafton! Och det stencoola nagellacket är till nyårsoutfiten. Men nu måste jag lägga mig på soffan och dega en stund. Är astrött, men känns lite tidigt att lägga sig för kvällen. Men ska inte sitta uppe alltför sent heller, jobbar 11-18 imorgon. Hejsvejs!






Life is not

"Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away" - anonymous


Take me to Paris

Åh vad sugen jag är på att åka en weekend till Paris! För tillfället verkar det som att det bara blir jag och älskling (även kallad Canon 550D), ifall det blir något. Men det skulle ju vara himla trevligt att ha mänskligt sällskap också haha. Vi får väl se. Vill åka i maj, runt min födelsedag, så det är ju ett tag kvar. Men det bara kryper i mina fingrar, jag vill foooootaaaa!


Nytt nagellack?

Vet att jag borde sova, var faktiskt på väg. Skulle bara kolla hotmail och sedan lägga mig. Men jag fastnade. Like always. Tittar runt på Kicks nu, har sådan sjuk shoppingabstinens! Är riktigt sugen på ett nytt nagellack. Har trots allt tagit slut på två stycken som jag sa och rensat ut ett par till. Så detta lilla supersnygga blåa nagellack för ynka 25 kr kan få följa med mig hem på lördag tycker jag. Men NU måste jag verkligen sova. Godnatt!

bildkälla


Teknik alltså, man blir ju tokig

Vill ni höra något roligt? Jo, jag har minsann lyckats sabba min dator ännu mer (sitter alltså vid brorsans/mammas nu). Det var nämligen så att jag lyckades lista ut hur man felsökte (när en sida inte fungerar) och då sa den att jag skulle uppdatera Flash player. För att göra det skulle man avinstallera den gamla versionen. Så det gjorde jag och sedan följde jag instruktionerna för att installera den nya men i sista skedet trycker jag på "avsluta" då jag tror att det innebär avsluta som i slutför. Men precis innan fönstret försvinner ser jag till min förskräckelse att det står "installera" på den andra knappen. Noooooooooooo! När jag sedan gör om allting poppar ett fönster upp som säger att installationen gick fel men det går inte att installera igen. Och så helt plötsligt börjar ett annat fönster poppa upp som frågar om tillåtelse att köra Flash player varpå jag trycker "tillåt" men fönstret poppar upp igen och igen och igen. Så efter ett par gånger trycker jag istället på "tillåt inte" men den fortsätter att poppa upp igen och igen och igen. Tillslut går det inte att trycka på någonting så jag tar ut batteriet. Men det var nära på att datorn åkte ut genom fönstret kan jag säga. Nu har jag alltså inte Flash player installerat vilket betyder att jag inte ens kan logga in på bloggen. Teknik alltså, man blir ju tokig! Ändå fick jag dator när jag var typ fyra år. Förstår verkligen äldre människor som inte orkar hålla på. Men skulle inte vilja, eller rättelse, skulle inte kunna leva utan datorn. Så datorn ska på besök hos proffset (pappa) någon dag snart. En extern hårddisk ska också införskaffas för jag har insett att jag har på tok för mycket bilder att hinna gå igenom på så kort tid, sådant svider i plånboken. Men skulle dö om alla bilder försvann. Hemsk tanke! Ska förresten ta och framkalla lite bilder efter jul, har inte gjort det sedan jag köpte kameran så det ska bli kul! Kanske blir någon fin tavla?

Free like a bird







Flera gånger har jag försökt fånga dessa fåglar på bild. Varje gång jag får syn på dem bokstavligen kastar jag mig upp ur soffan och rusar efter kameran men de hinner alltid flyga iväg. Men inte idag! Idag fick jag dem minsann på bild! Bilderna blev lite suddiga av regndropparna på fönstret men jag diggar dem. Fick dock bara med en tredjedel av fåglarna. Det var lite synd. För det är sjukt maffigt när de flyger omkring som ett enda stort, svart moln. Fria att flyga vart de vill.

Önskelistan

Ligger här i soffan sjuk och ynklig, det blir bara värre och värre. Men är faktiskt på bra humör! Idag är det bara nio dagar kvar till julafton så tänkte ta och visa min önskelista. Har förresten äntligen hittat en julklapp till lillebrorsan. Det var ett riktigt hallelujah-moment! Är supernöjd med den men det återstår att se om den faller i smaken. Lillebror, och lillasyster för den delen, kan ha ganska bestämda åsikter. Som mig haha. Men måste ändå säga att det är mycket lättare att köpa saker till mig ^^ Har köpt lillasysters julklapp också, gjorde det för flera veckor sedan och är mycket nöjd med den också. Men även där återstår att se om den faller i smaken. Tycker det är så svårt att vänta när man köpt klapparna. Blir så ivrig att jag bara vill ge dem på en gång! Men som sagt bara nio dagar kvar!


Snörvel, host, host

Usch usch. Mina bihålor känns alldeles intryckta, näsan är täppt, halsen är svullen, huvudet dunkar och hela kroppen värker. Tur att jag inte jobbar något mer förrän söndag! 

Har förresten sålt mitt första objekt (halsbandet och örhängena) på Tradera! Hela 15 bud fick jag och det högsta budet blev 179 kr (la upp dem för 50 kr). Så är väldigt nöjd med det! Nu ska jag krypa ner i sängen, bedöva min hals med lite Ben&Jerry's och titta på några avsnitt Vänner ^^


Grattis morfar!

Idag skulle morfar ha fyllt 72 år. Grattis morfar! Vi saknar dig.


Nu, nu, nu!

Ååååååh jag vill tatuera mig nuuuu. Nu, nu, nu! Lillebror och lillasysters hyllningstatuering får helt enkelt vänta för jag kan verkligen inte bestämma vart jag ska placera den. Däremot har jag bestämt mig för en annan tatuering. Har länge tänkt att jag vill göra något som representerar det. Och nu vet jag precis vad jag vill göra och vart jag vill göra den. Ett frågetecken är dock, vart ska man göra den? East Street eller House of Pain? Eller någon annan studio? När jag besökte East Street när jag skulle göra min text så tyckte jag inte att jag blev behandlad som en seriös kund. Dessutom vägrade de göra texten så liten som jag ville ha den, de tyckte minsann att den skulle täcka hela armen på mig. Därför tvekar jag. Men alla säger ju att de ska vara så bra där... Help me!

Men nu ska jag försöka sova. Mår inge bra alls men är inte alls trött heller. Suck för det. Men tittar på några avsnitt Vänner i sängen så lär jag väl somna någon gång. Godnatt!

Hela världen i min hand

Har ju haft ont i halsen till och från ett tag, och nu har jag åkt på en fet förkylning kan jag säga. Kunde inte sova igår heller, det gjorde ju inte saken bättre. Låg och vred och vände på mig, blev varm, blev kall, blev hungrig, blev kissnödig och så där höll det på ni vet. Somande inte förrän halv fyra. Så var lagom pigg när mamma väckte mig fyra och en halv timme senare. Men vi hade bestämt att vi skulle åka till stan och uträtta några ärenden. Först trodde jag inte ens att jag skulle ta mig upp ur sängen, hela kroppen värkte. Men till slut blev jag tvungen eftersom jag var så galet hungrig. Efter frukosten kändes det en smula bättre och jag ville så gärna få sakerna gjorda så vi åkte till stan i alla fall. Är glad att vi gjorde det, mådde lite bättre för en stund och allt gick för en gångs skull min väg. Men herregud vad tungt det var att gå till jobbet sen... Men det gick okej och jag fick gå tidigare. Otroligt tacksam över det. Det roliga är att jag jobbade istället för en kollega som var sjuk så blev jag själv så dålig ^^ Ska belöna min hals för allt slit med lite Ben&Jerry's nu, men först kommer här sakerna jag köpte idag (för pengarna jag fick av det yttepyttiga lilla guldhalsbandet!) ; 

           julgranskula från Indiska 35 kr, köpte två är helt förälskad i dem!


                                  underbar baskofta från Esprit 399 kr



Tredje ljuset brinner

Tredje advent idag. Blir mörkrädd så fort tiden går! Något annat som gör mig riktigt, riktigt mörkrädd var gårdagens (och dagens) största rubrik på Aftonbladet. Tack gode gud att idiotjävlen bara lyckades spränga sig själv... Ibland undrar jag vad det är för värld vi lever i. Men man måste komma ihåg att det finns mycket godhet och skönhet i världen också. Även fast det är svårt att tro det ibland.   

Nog om det. Imorgon ska mammsen och jag till stan. Ska sälja in några små guldsmycken och sedan unna mig en ny kofta från Esprit. För ungefär så mycket kommer jag få för guldet trots att det inte är många gram. Sjukt bra! Är som sagt rätt fattig för tillfället men är väldigt sugen på ett par röda knästrumpor från Lindex så de kanske får följa med hem också. Men nu ska jag glo på lite tv och sen lägga mig tidigt. Vi planerar att vara i stan när de öppnar för sen jobbar jag, 16-20. Det är ett till extrapass. Kan ju säga att de närmsta två lönerna verkligen är något att se fram emot!


Rewind

För några dagar sedan kom ett litet paket adresserat till mig. Inuti låg till min stora förtjusning E.M.Ds senaste (och sista?) album Rewind! Hade totalt glömt bort det. Beställde det när de var i Tyresö centrum och uppträdde. Det som är så underbart är att det är en coverskiva med 90-tals hits. Save tonight, Dancing in the moonlight och What is love är några av dem, och mina favoriter på skivan.  Gåshud säger jag bara.


Soft, softare, softast

Hej hej! Har typ haft världens softaste dag. Vid halv tolv begav jag mig till min hudterapeut för en timmes massage (typ dog så skönt det var, somnade gjorde jag i alla fall) och färgning av ögonfransarna. Så nu både ser och känner jag mig lite fräschare. Behöver bara bättra på färgen lite, det fixar jag imorgon med lite fejksol! I alla fall, efter gick jag bort till bonuskusinerna för att hämta upp lillasyster. De var nämligen på Idolfinalen igår, som VIP-gäster. Gissa om hon var överlycklig! Men när jag kom dit möttes jag av sura miner från tjejernas håll, de höll minsann på att baka pepparkakor och skulle precis äta lunch. Så jag blev inbjuden på lunch och var kvar där tills de dekorerat klart pepparkakorna. Mycket trevligt var det. Så mycket mer har jag inte gjort idag. Gick en sväng till centrum och köpte dipp till ikväll och laddade upp med Ben&Jerry's för den kommande veckan... Haha ^^ Det är så skönt när man är ledig i veckorna för då blir inte helgerna så hysteriska. När man bara är ledig på helgerna vill man ju få så mycket gjort som möjligt vilket ofta resulterar i att man bara flänger runt utan att få något vettigt gjort. Man glömmer ofta bort att bara vara. Så är det för mig i alla fall. Nu när jag har så mycket fritid har jag lärt mig att verkligen koppla av och ta dagen lite som den kommer. Får hoppas att jag kommer fortsätta så även när jag inte har så mycket fritid. På ett annat sätt är det ju härligt när man verkligen får längta till helgen, numera är inte helgen så helig. Inlägget blev kanske rörigt men är så avslappnad att hjärnan nog slappnat av lite för mycket. Det jag skulle säga var att jag är nöjd med livet som det är just nu. Såklart vill jag ha mer jobbtider så att jag tjänar mer men jag njuter samtidigt av varje ledig stund jag får. Det bästa av allt är att varje morgon få ligga och dra sig i sängen. Underbart. 

Love is all around you



Glöm inte det

Blir så ledsen, så ledsen... Har sådana problem med att ladda upp bilder. Har jag riktigt tur går det att få upp en eller ett par bilder, men oftast samarbetar det inte med mig alls. Som nu. Vill ju visa mina fina tryfflar! Det har varit så här i flera veckor... It's driving me craaaazy! Provade nyss på brorsans dator så det är inte min dator det är fel på. Antingen är det vårt internet eller blogg.se. Får försöka om en stund igen. För nu ska jag ha lite mys, ska ta en lång dusch, lägga i en hårinpackning, smörja in mig med havtornsoljan, peela ansiktet och måla naglarna. Det är viktigt att ta hand om sig själv, speciellt så här i vinterkylan. Glöm inte det!


It's true

 Kärlek botar människor, både de som ger den och de som tar emot den 
- Karl Augustus Menninger


Bakat julgodis

Hej hej! Idag har vi bakat ännu mera julgodis. Lillasyster fyllde formar med smarties och marshmallows och hällde över choklad blandat med nutella. Och jag gjorde chokladtryffel! Himmelskt gott. När jag var klar med det lagade jag middag till mig och mina kära syskon. Fläskfilé (som mamma förstekt haha), skivad potatis i ugn och tzatziki. Så mycket mer har jag inte gjort idag. Eller jo, vi gick en sväng till centrum och köpte pappas julklapp. Så lite vettigt har jag allt gjort ^^ 


bild från i förrgår


Vad i hela friden?

Vad i hela friden är det för fel på min blogg?! Vissa inlägg syns inte och nu har två inlägg hamnat i fel ordning, eller är det bara jag som ser det?


Chokladkola

Chokladkola      ca 60 st
* 100 g smör
* 2 dl vispgrädde
* 3 dl socker
* 1 dl ljus sirap
* 1 tsk vaniljsocker

* 100 - 150 g mörk choklad

Gör så här:
Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull. Tillsätt grädde, socker, sirap och vaniljsocker. Koka utan lock, rör om då och då tills termometern visar 124° eller när smeten håller kulprovet. Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en seg och fast kula. Koktid 15 – 30 min. Häll smeten på smörpapper i en form ca 20 x 30 cm. Garnera eventuellt med kokosflingor. Låt svalna och skär eller klipp i bitar. Dela chokladen i bitar och smält den i en skål i vattenbad eller i mikro. Doppa kolan i chokladen och lägg den på smörpapper. Låt stelna i kyl. Förvara kallt.

Toppenbra recept (kommer från Arla), kolan blir ljuvligt god men det tog en hel timme för mig att koka kolan. Det beror ju lite på vad man har för kastrull, spis och så men kan vara bra att veta. Men som sagt, kolan blev ljuvligt god! Smakar nästan precis som Riesen!


Så redo

Hej hej! Tror ni jag fick sova gott då? Nä, minsann hade mardrömmar hela natten (kändes det som). Drömde att två kompisar dog... Jättehemskt var det, och så där äckligt verkligt. Usch usch. Men solen skiner i alla fall idag så jag tänkte trotsa min ohyggliga träningsvärk och ta en liten promenad.

Är förresten så redo för tatuering nummer två nu! Måste bara bestämma mig om placeringen. Ska testa lite när jag kommer hem.


Onsdag

Hej hej! Mötet på jobbet tog bara en timme, skönt. Blev dock en lite längre promenad tidigare än tänkt. Vandrade ner till Alby, ut i kohagen och fotade lite. Dessvärre blev bilderna inte så bra (och de som blev bra går inte att ladda upp, det strular igen). Men det var inte det ultimata att ge sig ut och fota idag. Har riktigt ont i halsen igen, är nästan helt handikappad av träningsvärken och så glömde jag ta astmamedicinen innan jag gick ut. Smart! Tror jag var ute i typ två timmar så var helt slut när jag kom hem. Och kippade efter luft. Tänk att det ska vara så svårt att komma ihåg... Men skönt var det ändå! Och nu kan jag bara dega resten av veckan om jag känner för det eftersom jag redan tränat tre gånger ^^ Lär väl inte orka så mycket annat ändå om nu förkylningen bryter ut. But let's hope it doesn't. För på lördag ska jag på massagen som blev inställd idag. Hade tänkt inhandla julklappar också. Men nu skriker min stackars mage efter mat. Åt köttfärssås till middag och blir alltid illamående av det så åt inte så mycket. Så nu blir det mackor och O'boy! Hejsvejs!


Träningsvärk

T r ä n i n g s v ä r k . Oj oj oj. Tänk att man kan få träningsvärk redan samma dag, på en gång. Det brukar ju dröja någon dag innan man känner så. Men icke denna gång. En kollega är nämligen Friskis&Svettis ledare så jag och tre till kollegor var på hennes jympapass idag. Hur kul som helst! Jag älskar verkligen den träningsformen, det är peppande när man är så många och kul att åldersskillnaden är så stor. Saknar det lite faktiskt. Mitt kort där gick ut innan sommaren. Men jag är i och för sig fortfarande medlem så jag tränar för 50 kr/pass men det är inte så kul att gå dit själv. Får se om jag lyckas dra med någon på jullovet när medlemmar upp till 19 år tränar gratis (eller hur det var).
 I alla fall, som sagt var det jättekul och efteråt drog vi och åt lunch. Och sen hann jag vara hemma typ en och en halvtimme innan det var dags att dra till jobbet. Timmarna på jobbet rusade förbi och nu ska jag däcka i sängen. Kommer sova gott inatt kan jag säga! Fixar med recpetet imorgon, orkar inte det nu... Godnatt!


Koka kola

Halloj! Sitter här och väntar på att kolan jag gjort ska svalna. Fy fasiken vad seeeegt det är att koka kola! Tror inte riktigt det är min grej. Mitt tålamod är inte tillräckligt bra för att stå still vid spisen så länge. Det tog nämligen närmare timmen att koka kolan, på receptet står det 15-30 min. Så vi får hoppas att den blir jävligt god. När den svalnat ska den dessutom klippas och doppas i choklad. Hej och hå... Recept och bild kommer imorgon. Ska kolla till den nu, hejsvejs!

Time flies

Det har hänt så mycket i mitt liv sedan jag började blogga 2007. Både bra och dåliga saker. Det är kul att titta tillbaka i arkivet ibland där det syns så tydligt. Sättet att skriva har förändrats, bildkvalitén har förbättrats drastiskt och jag har vuxit enormt mycket som person. Utseendemässigt har det skett en del också som ni kan se på bilderna nedan (tycker jag i alla fall, och då syftar jag inte bara på frisyren). Kan inte fatta vad tiden går fort. Om lite mer än fem månader fyller jag hela 20 år. Hur sjukt är inte det?   


Matfixering

Halkade in på en blogg nyss där tjejen skrev upp exakt vad hon åt. Varje dag. På tok för lite åt hon dessutom. Tanken på att skriva upp vad man äter varje dag gör mig illamående. Inte för att jag äter speciellt onyttigt eller så, det var inte så jag menade. Tanken på att vara så fixerad är det som gör mig illamående. Så länge man äter varierat, får i sig alla delar av tallriksmodellen och tränar så kan man äta det man vill, i lagom mängder. Okej då om man lider av övervikt på riktigt, då kanske man behöver börja så för att inse att man kanske äter för mycket. Men denna tjej var inte överviktig. Det är det hemska. Kändes som att det var nästa stopp anorexia. Vi får hoppas att så inte är fallet. Blir så trött på alla dieter som folk luras av, man ska inte äta bröd, inte pasta, inte potatis bla bla... Vansinne är vad det är! Alla tre sakerna är nyttiga och nödvändiga. Och goda såklart. Skulle aldrig kunna leva utan något av det! Och skulle verkligen inte kunna leva med att skriva upp varje dags matintag, usch och fy!

Andra ljuset brinner

Hej hej! Andra advent och sjukstuga här hemma. Lillasyster är förkyld och jag är på väg att bli, har haft migrän, halsont och varit allmänt seg hela dagen. Så skönt att jag inte skulle jobba idag också! Tog en riktig sovmorgon imorse och sen blev det mysfrukost med lillasyster framför Prinsen av Egypten som gick på femman. Ska fortsätta myset nu med dipp och någon Disneyfilm. Byebye!

 

Gääsp...

Gäääsp... Är så trött så jag knappt vet vem jag är. Det var en riktigt jobbig dag på jobbet, rätt mycket folk och mycket tungt att göra på frukten eftersom det var extrapris på bland annat clementiner, apelsiner och äpplen. Min rygg är d ö d. Så nu ska jag och sjuka syster kura upp oss under ett täcke i soffan, äta godis (om vi orkar) och se på Skönheten och Odjuret. Mysigt! Åt by the way pizza idag men det var inte alls så gott som jag föreställt mig, fick dessutom ont i magen. Haha. Nä nu är syster otålig, hejsvejs!

Bowling

Hej hej! It's been a good day. Dagen började dock inte som planerat till min stora besvikelse. Hade ju tid bokad för massage imorse men den blev inställd för hon var sjuk. Det var lite typiskt, eller ganska typiskt. Men fick en ny tid på onsdag i alla fall så det var bra. Tog det istället lugnt imorse och sen gick mammsen och jag en promenad. Det var faktiskt riktigt, riktigt skönt idag. Det var precis lagom kallt och så snöade det. Efter promenaden gjorde jag inte så mycket, epilerade benen och lite sånt bara. Och sen vid nio mötte jag upp en del av ICA-gänget för lite bowling. Jättekul var det trots att jag kom sist! Spelade tre serier (inte hela dock) och landade på 125 poäng. Sååå grym jag är! NOT ^^ Pappa kommer bli sååå stolt när jag berättar det haha! Han tävlade ju i bowling förut, farmor också... Så varför ärvde inte jag talangen? I och för sig vet man ju inte vad som skulle hända om man verkligen tränade. Men aja detta skulle inte bli något långt inlägg. Får förresten se om det ens kommer upp, verkar inte som att det tidigare gjorde det? Eller så spökar min dator igen... Men nu ska jag ta en macka och sedan blir det läggdags! Börjar nämligen halv nio imorgonbitti. Godnatt! 



Pizzasugen!!!

Är sååå sjuuuuukt pizzasugen så det är inte sant! GE MIG! Måste äta det någon dag snart. Typ på lördag. I alla fall, vet att jag lovat mig själv att ligga i sängen vid den här tiden men jag är inte trött för fem öre. Råkade somna i soffan en stund tidigare idag nämligen, när jag tittade på Jafars återkomst som var inspelad på boxen haha ^^ Nu ska stilla hungern med en frasfralla och sedan lägga mig i sängen och försöka somna till ett avsnitt Vänner. Godnatt!



Disney och vampyrer

Titta vad jag adderade till min filmsamling idag! Underbara, underbara filmer.

 


Outside my window

Hej hej! När jag vaknade imorse var det 20 minus! Crazy. Nu är det inte fullt så kallt, "bara" 12. Och det är så otroligt vackert. Titta bara på bilden nedan som jag tog utanför fönstret nyss. Underbart. När mamma kommer hem ska jag se om hon vill följa med en sväng ut. Men tills dess ska jag fortsätta med städningen. Och njuta av Peter Jöbacks ljuva stämma. Köpte såklart Måns Zelmerlöws julskiva på ICA (reklamen är ju bara för skön). Den är bra men ingen slår Jöback när det gäller julmusik. Nä, städa var det! Hejsvejs!



Första december

Det var en sådan vacker solnedgång idag. Trädtopparna inkapslade i skimrande frost mot den orange/rosa/blå himlen... Åh det hade blivit så fina bilder! Så synd att jag inte hade någon kamera med mig när jag åkte till jobbet! Men men, det kommer fler dagar. Ska på massage (underbart!) på fredag förmiddag så då tror jag att jag tar en sväng ner till Slottsparken efter det. Om det är fint väder det vill säga. Men nu ska jag minsann sova! Klockan är bara strax efter halv elva, visst är jag duktig! Haha. Godnatt! 

                                                 bild från häromdagen



Jag blir så lack!

Jag blir så lack! Haha ^^ Lillasyster och jag såg Disney mästerverket Aladdin häromdagen. Jago (papegojan) säger ju så vid ett tillfälle i filmen. Så klockrent. Men i alla fall, lack blir jag. På mig själv. Därför att jag inte somnade förrän vid fyra imorse... Illa! Vrålhungrig var jag då kan jag säga. Det måste, måste, måste bli skärpning. Säger så hela tiden men det händer aldrig. Eller jag har ju blivit bättre, i förrgår somnade jag halv ett. Det var duktigt för att vara mig. Men det är ju så svårt! För jag är mycket mera effektiv på kvällarna och nätterna, då kan jag sitta och fixa med bilder och musik på datorn hur länge som helst. Men nu ger jag mig själv ett löfte om att jag ska ligga i sängen absolut senast halv tolv idag och imorgon (sen blir det ju helg). Nu ska jag ta och försöka göra något vettigt innan jag ska sticka till jobbet om två och en halv timme. Hejsvejs!

Julklapparna som betyder

Så här i jultider är det extra viktigt att tänka på vad som är viktigt här i livet. Det är viktigt att tänka på att alla inte är lika lyckligt lottade som vi. Varje dag far barn illa och dör av olika sjukdomar runt om i världen. Detta är något som vi kan vara med och förändra. Sitter här och gråter och önskar att jag hade råd med barnmorskepaketet för 39 000 kr. Men allt är bättre än inget! Så det blir nog något av vaccinpaketen som blir min julklapp till någon när och kär. Det finns inget finare än att ge ett barn ett bättre liv. Köp julklapparna som verkligen betyder något på UNICEF.

Banner julklappar


Första lussebaket

God kväll! Eller natt... Denna dag bara flöööög iväg. Gick upp i hyfsad tid och började faktiskt städa (gjorde en bokhylla haha!) innan jag kom på den briljanta idén att lägga upp lite grejer som jag inte vill ha på Tradera. Så jag började läsa på om det och fotografera objekten och helt plötsligt hade klockan blivit tre. Så hade bara en halvtimme på mig att käka en sen lunch och göra mig klar inför jobbet. Stress! Men det gick bra, hann t o m med en tidigare buss. 

Här kommer lite bilder från igår när jag och Malin bakade lussbullar. Jättemysigt var det! Dock blev de inte så vackra, inte mina i alla fall! Men nu så här i efterhand och på bilderna har de sin charm måste jag säga. Och goda var de ^^
 
 






SNÖ of Sweden

Nu ligger mitt fina knallrosa SNÖ of Sweden halsband med matchande örhängen uppe på Tradera. De är i fint skick och knappt använda, utropspris är 50 kr. 
Inom kort kommer fler objekt upp, har tröttnat på att saker bara ligger och skräpar. Bättre att någon annan får användning för dem!

Klicka här för att komma till auktionen


 


RSS 2.0