Härliga fredag

Halloj! Började denna fredag med ett besök på gymmet klockan åtta imorse. Hann bara hem, duscha och äta frukost sedan for jag till Farsta där jag mötte upp farmor för att handla present till Tages namngivning. Sedan har jag även varit och bytt min balettdräkt. Var nämligen inte hundra nöjd innan men nu är det perfa! Längtar ihjäl mig tills kursen börjar!!! Det bor, och har alltid bott en liten ballerina i mig. Ångrar så att jag slutade då när jag var 11 (?) år. Men nu förverkligar jag drömmen. Nothing can stop me now!  Smider även lite andra planer för hösten men kan inte riktigt bestämma mig. Ekonomin sätter också lite käppar i hjulen men vi får se.
 
Nu ska jag ta och fortsätta min mysfilmkväll. Såg precis Limitless, riktigt bra film och faktiskt inte alls riktigt som jag förväntat mig. Nu stårt Safe House på schemat!
 

Havrebollar på riktigt

Var helt stört godissugen igår men kände inte för att gå och handla något så istället tog jag på mig förklädet och slängde ihop en sats havrebollar! Det var år och dagar sedan jag bakade sist. Kändes bra, det var rogivande. Gott som fan var det också. Vågar inte ens erkänna antalet som slank ner hehe... Tur att jag hade kört en och en halvtimme på gymmet innan!!
 
Gjorde satsen för 23 st och gjorde lite ändringar i receptet då jag t.ex inte hade tillräckligt med socker, men originalet hittar ni här.
 
Havrebollar    ca 25 st
  • 250 g smör
  • 3 dl socker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 9 dl havregryn
  • 1,5 - 2 msk kakao
  • 0,9 dl vatten
  • kokosflingor till garnering
Vispa smör, vaniljsocker och socker kraftigt med elvisp (degkrokarna) i ca 5 min. Tillsätt havregryn, kakao och vatten och vispa kraftigt ytterligare 5 min. Ställ därefter smeten kallt en stund så att den stelnar lite. Forma sedan bollar med hjälp av en sked och rulla i kokosflingor. Ät och njut!
 

Golf

Nämen hejsan hörrni! Här var det minsann dött hahaha... Det har hänt en hel del sedan sist, ska uppdatera er. Men först dagens update. Imorse blev det en golfrunda med farmor och lillasyster. Grymma syrran gjorde en birdie (två slag) på första hålet och jag gjorde par på andra. Men därefter gick det utför. Dock ska ju tilläggas att jag spelar riktigt bra ändå med tanke på att jag haft ett uppehåll på 5, 6 (?) år.
 
Efter rundan handlade jag och dog sedan en stund på sängen. Skööönt. Och nu sitter jag och smälter maten i väntan på att klockan ska ticka så att jag kan bege mig till F&S för lite jympa!
  
Här får ni två instagrambilder. Lite kul att vi hamnade i bunkern alla tre, "bunker buddies" som syrran sa. Men vi tog oss upp på första slaget!
 

RSS 2.0