Bild

Solsken i mörker


Höst

Hej hej. Kom precis hem från en timmes promenad i det förvånadsvärt vackra höstvädret. Älskar hösten. Frisk luft, vackra färger, lövhögar och varm choklad. Kan det bli bättre? Lägger upp lite fina natur bilder jag tog senare. Nu måste jag äta lunch. Ut och njut av vädret!


Flyttkartonger

Godmorgon. Huset fylls mer och mer med flyttkartonger. De kommer nämligen och fotograferar vårt hus i nästa vecka och då måste vi har röjt. Vi har så sjukt mycket prylar. Bara våra vhs barnfilmer tog upp en hel flyttkartong. Och alla fotoalbum och böcker tog säkert upp 3-4 kartonger. Galet. Men vi har inte ens tid att rensa nu, allt måste bara bort. Vi har en snickare här nu också som för massa oväsen med att sätta upp de sista listerna som vi aldrig haft tid med. Känns så trist att huset blir fint och färdigt nu efter 11 år när vi ska flytta ur det. Men sånt är livet va? Bara att leva med det. Humöret går lite upp och ner nu. Ena sekunden kan allt vara ganska bra och nästa fylls ögonen med tårar. Det händer framför allt när jag pratar om det. Inte när jag skriver, men när jag tittar någon i ögonen och berättar att mina föräldrar ska flytta isär. Det är tufft. Det känns så fel och overkligt. Men jag är nog den som tar det här bäst. Det är nog lättast för mig eftersom jag ändå skulle lämnat huset om något år.
Igår var jag, mamma och grannen på IKEA. Vi behövde lite saker till huset inför fotograferingen och visningen. Lite överkast, lampor och liknande. Vi kom dit strax innan dom stängde och fick stressa runt som bara den. Var redan trött innan, då jag stått i skolans butik hela dagen och sen är man ju alltid trött på fredagar, men efter när vi kom hem och hade packat några flyttkartonger så var jag så trött att jag trodde jag skulle svimma. Har nog seriöst aldrig varit så utmattad och trött. Flytten och allt tar verkligen på krafterna. Så idag tänkte jag ta en vilodag för mig själv. Ska strax äta lunch sen duschar jag nog och tar en sväng till centrum. Bara för att tänka på lite annat och komma iväg en stund. Måste ju köpa godis också (A). Skriver kanske mer senare. Hejsvejs så länge


3 tårtor

För att lätta upp stämningen en aning här på min lilla blogg tänkte jag bara visa tårtorna som jag gjorde i förra veckan. Är ganska stolt faktiskt. Att jag gjort dem alldeles själv.

Prinsesstårta                   Frukttårta                     Swartzwaldtårta
   

Lägenhet

Hej hej. Var på visning ikväll med mamma. Kollade på en fyra i Tyresö centrum. Och den var fruktansvärd. Rummen var som små fängelseceller. Totalt deprimerande var hela upplevelsen. Där kan vi inte bo. Det går bara inte. Fick nästan panik ångest av att vara där i några minuter. Visserligen är jag väl lite bortskämd med vårt fina hus men jag försökte faktiskt tänka positivt. Men det var helt hopplöst. Bara att fortsätta leta. Har även försökt rensa i mitt rum lite idag för att underlätta flytten och för att jag aldrig annars kommer få plats med alla mina prylar. Men nu ska jag äta nåt litet. Min mage mår inte alls bra just nu. Mår illa och har halsbränna varje dag. Har haft det under en längre period nu, innan allt det här. Det är riktigt jobbigt att ha en sådan känslig mage. Inte kul alls. Men jag hoppas att det ger med sig snart för jag vill inte gå på medicin igen.


Tårtor & bakelser

Hej hej igen! Den här veckan har min bakgrupp tårtor och bakelser. Så idag fick vi göra marängbottnar och anslag (tårtbottnar). Ganska kul bara det faktiskt, mycket roligare än att baka bröd och kaffebröd! Vi fick även "göra" en choco mint tårta till vår lärare som fyller 50 idag. Med "göra" menar jag att vår lärare gjorde det mesta, nej men vi gjorde faktiskt en del. Men eftersom vi aldrig gjort det förut så fick vi mest titta på. Imorgon kommer vi nog få göra prinsesstårta. Det verkar lite tråkigt men vi får väl se. Eftersom man inte längre är van att stå upp hela dagen blev jag sjukt trött i fötterna idag. Är sjukt trött i huvudet för den delen också. Lägger mig nog ganska tidigt ikväll. Men först måste jag göra läxa. Måste se Idol också som börjar kl.20.00 på tv4 ikväll! Det är om mindre än en timme så jag måste sätta fart nu. Många "måsten" det blev på en gång haha ^^ Hejsvjes  

Jobb+skola=trött

Hejsan. Åt precis middag, färsk pasta med lövbiff i god sås. Mumsigt. Är helt sluuut. Hela dagen har varit stressig men jag fick i alla fall sovmorgon. Imorse åkte jag och tog spruta sen fick jag skynda hem, laga mat, kasta i mig den och rusa iväg till bussen till skolan. Engelska och svenska hade vi idag. Slutade fem i fyra och fick skynda till tunnelbanan och springa på Gullmarsplan men naturligtvis så åker bussen precis när jag kom fram. Fick lov och ta astmamedicinen vilket gjorde att när jag kom till jobbet var jag alldeles skakig i hela kroppen. Inte så kul. Tur att det bara var tre timmar idag. Ska egentligen inte jobba tisdagar men jag fick lov att hoppa in. Pratade med chefen igår och jag kommer nu att jobba varje måndag, två tisdagar i månaden och en helg i månaden. Riktigt bra men det kommer bli tufft. Ska börja göra mig iordning för kvällen nu. Måste sova! Har en jobbig dag framför mig imorgon, första bakdagen. Godnatt!

RSS 2.0