Tryffel

Här kommer ytterligare ett recept på godiset jag bakade till jul. Väldigt populära var de! Speciellt de som var rullade i krossad turkisk peppar. Choklad och saltlakrits gifter sig finfint med varandra.

Tryffel ca 25 kulor
* 225 g mörk choklad
* 1 1/2 dl vispgrädde
* 25 g rumsvarmt smör

* kakao

Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Låt stå i några minuter utan att röra om. Tillsätt smöret i små klickar och blanda försiktigt till en slät chokladkräm. Låt tryffelkrämen svalna i rumstemperatur. Ställ sedan in den i kylen. Rör om ungefär var femtonde minut. Efter ca 40 minuter kommer krämen att stelna snabbt, så rör då om var tredje minut tills den är så pass fast att den går att forma.
Doppa en klick av tryffeln i kakao så att den inte fastnar i händerna och rulla till en slät kula. Det går även bra att nypa ihop tryffeln till ojämna bollar för en mer handgjord touch. Avsluta med att rulla tryffeln i kakao eller annan valfri garnering. Förvara tryfflarna i kylskåpet , men kom ihåg att ta ut dem en stund innan du ska servera dem.

Recept ur Vinterns söta av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0