Kladdkaka med vit choklad
Det var alltför länge sedan Bella bakade tänker väl ni (haha) och ja, det var det! Denna gång var det dock inte jag som gjorde själva kakan men jag kom med den briljanta idén att sticka ner bitar av vit choklad i den. Sååå gott!
Kladdkaka med vit choklad
* 2 ägg
* 3 dl socker
* 1 1/2 tsk vaniljsocker
* 4 msk kakao
* 1/2 tsk salt
* 1 1/2 dl mjöl
* 100 g smält smör
* 100 g vit choklad
Till formen
* 1/2 kokosflingor eller ströbröd
* lite smör
Gör så här
1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en kastrull eller i mikron.
3. Ta fram en stor skål. Blanda allt genom att hälla i ingredienserna till kakan i den ordning de står i receptet.
4. Vispa mellan varven med en vanlig visp.
5. Smörj en kakform med kokosflingor alt. ströbröd så att de täcker formen.
6. Häll kaksmeten i formen och tryck ner bitar av den vita chokladen utspritt i kakan.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. Känn efter med en sticka, kakan ska vara ganska lös och kladdig inuti.
Serveras för bästa resultat med färska alt. frysta tinade bär. Enjoy!
Kladdkaka med vit choklad
* 2 ägg
* 3 dl socker
* 1 1/2 tsk vaniljsocker
* 4 msk kakao
* 1/2 tsk salt
* 1 1/2 dl mjöl
* 100 g smält smör
* 100 g vit choklad
Till formen
* 1/2 kokosflingor eller ströbröd
* lite smör
Gör så här
1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en kastrull eller i mikron.
3. Ta fram en stor skål. Blanda allt genom att hälla i ingredienserna till kakan i den ordning de står i receptet.
4. Vispa mellan varven med en vanlig visp.
5. Smörj en kakform med kokosflingor alt. ströbröd så att de täcker formen.
6. Häll kaksmeten i formen och tryck ner bitar av den vita chokladen utspritt i kakan.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. Känn efter med en sticka, kakan ska vara ganska lös och kladdig inuti.
Serveras för bästa resultat med färska alt. frysta tinade bär. Enjoy!
Kommentarer
Trackback