Fig Tree Bay, Cypern

Ja, nu är det väl på tiden att jag tar och skriver om Cypern! Det var jag, systeryster, mamma och mammas pojkvän (känns weird att använda det ordet när de är så "gamla" men men) som åkte. Vi bodde på BlueVillage hotellet Nausicaa Beach (FFFF). Kan ju lätt säga att det är det bästa hotellet jag bott på! Läget var verkligen oslagbart med det turkosblåa havet precis nedanför och personalen var fantastisk (både Fritidsresors och hotellets). Hotellet var även mycket fräscht och hade allt man behövde. Två pooler, barnpool, Bamseklubben, Super Kids, spelrum, gym (!) datarum, m.m. Från hotellet fanns det trätrappor som ledde rakt ner till havet och så låg den fina sandstranden ca 100 meter bort. Men där låg vi bara en dag för det blev alldeles för varmt! Det var mycket skönare att ligga uppe i trädgården på en solstol och bara gå ner i vattnet från trätrapporna. Därifrån kunde man sedan snabbt och smidigt simma över till stranden om man kände för det.

Ska väl säga något om maten också eftersom vi för första gången hade All inclusive! Det var verkligen superskönt att inte behöva tänka på när och var man skulle äta. Hade nog blivit svårt om vi skulle samsas så att alla skulle bli nöjda med valet av restaurang annars. Nu var det bara att gå in och hämta mat i princip heeela tiden. Det var frukostbuffé, förmiddagssnacks, lunchbuffé, eftermiddagssnacks och middagsbuffé. Haha. Nu kan man ju tro att vi gick upp i vikt efter en vecka med det. Men det gjorde vi inte (inte jag i alla fall haha men jag tränade ju å andra sidan tre gånger på gymmet), för det fanns vid varje buffé nyttig mat. Såklart fanns det skräpmat som pommes och panpizza också men det åt jag bara några gånger. Det blev dock lite, lite tjatigt efter en vecka trots att de hade olika teman varje kväll. För det blev ju att man åt lite potatis, lite ris, lite kyckling, lite kött och typ samma grönsaker varje dag ändå. Men det mesta var gott (vilket är ett jäkligt bra betyg från kräsna mig!) och vissa saker var t o m riktigt goda. Speciellt vissa av efterätterna hehe. Så jag är väldigt nöjd med att vi hade All inclusive. Det fanns mycket mat att välja mellan varje dag (även om det var typlikt), det fanns en fin grönsaksbuffé varje dag och det fanns alltid massa olika sorters färskt bröd och färsk frukt.

För att summera det hela då så är detta en av de bästa resorna jag gjort. I love Cyprus! Det turkosblåa havet, grönskan, den behagliga temperaturen, maten, bristen på äckliga djur... Sååå uuunderbaaart! Helt klart bättre än Thailand i min åsikt! Det blev dock en ganska dyr resa, ca 10 000 kr betalade jag för min del. Varav ca 3 000 kr var för maten. Men resan var sååå värd det. Cypern kommer definitivt att få se mer av mig i framtiden!!!

En rolig sak som jag bara måste tillägga är att detta hotell tillhörde samma kedja (Louis Hotels) som hotellet vi bodde på i Faliraki, Rohods förra sommaren. Snacka om skillnad! Vi var alltså inte speciellt nöjda med det i Grekland och det här var vi supernöjda med! 

Här kommer några bilder! Fler kommer inom kort.










Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0