Blåbärspaj
Har varit så himla sugen på paj de senaste dagarna. Så idag bestämde jag mig för att baka det, blev inte så mycket bak i skolan nämligen och så skulle vi fira mamma idag. Så det passade bra. Här kommer ett recpet på pajen.
Smulpaj
4 dl vetemjöl
5-6 msk socker
150 g smör
Fyllning
500 g frukt eller bär (färska eller otinade djupfrysta)
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda vetemjöl och socker. Arbeta in i matfettet till en smulig massa. Kärna och skala frukten eller ta fram bären och blanda dem med lite potatismjöl och socker. Lägg i en smord (behövs ej om du använder bär) ungssäkerform.
Strö över smulpajdegen. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna en stund, servera sedan med marsánsås eller vaniljglass.
Receptet kommer från en gammal "Rutiga kokboken", men jag har dubblat smulpajen för det blir så mycket godare då^^