Godaste morotstårtan

Morotstårta
* 2 ägg
* 2 dl socker
* 2 dl vetemjöl
* 1 tsk bikarbonat
* 1 tsk bakpulver
* 1 tsk vaniljsocker
* 1 tsk kanel
* 1 dl matolja
* 3 dl rårivna morötter

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl med bikarbonat, vaniljsocker, kanel och bakpulver. Slå blandningen i röran, tillsätt olja och morötter. Häll smeten i en väl smord och bröad form med löstagbar botten. Grädda i 175 grader i ca 30-40 min.
Låt kallna.
  
Glasyr
*
30 g mjukt smör
* 2 dl florsocker
* 1 tsk vaniljsocker
* 1 pkt philadelphiaost

Vispa ihop och bred över kakan.

För att få kakan så där härligt saftig brukar jag ha i ungefär en extra dl morötter. Brukar även köpa det stora paketet philadelphia på 300g och använda nästan hela. Men då får man ha i lite mera florsocker och vaniljsocker efter tycke. På bilden ser det inte ut som att det är så mycket glasyr på men mina morotskakor sjunker alltid ner i mitten så det är där allt ligger. Men det är så det ska vara! Skulle lätt kunna äta hela själv... Eller inte riktigt kanske, men farligt gott är det allt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0