Rabarberpaj

Hej hej! Idag har vi haft en riktig slappdag. Har gått runt i pyjamas hela dagen och bara varit, typ. Rensat har vi i och för sig gjort. Och så kom moster på besök. Det händer inte allt för ofta så det var mysigt. Nu har jag precis bakat en rabarberpaj. Faktiskt första gången jag gjorde det, alltså har ju gjort smulpaj hur många gånger som helst såklart. Men har aldrig bakat nåt med rabarber. Vet egentligen inte varför, det är ju så himla gott. Dock glömde jag att strö över socker så pajen blev lite extra syrlig, men det gjorde inte så mycket. Gott ändå.

Smulpaj 4 port
2 dl vetemjöl
2-3 msk socker
75 g smör

fyllning
ca 500 g frukt eller bär
ca 1/2 dl socker
(1 msk potatismjöl )

Blanda samman mjölet och sockret i en skål. Arbeta i smöret med en gaffel eller fingertopparna till en smulig massa. Skala och kärna ur frukten. Skär dem i tunna skivor och lägg dem i en smord ugnssäker form. Eller blanda färska eller otinade djupfrysta bär med lite socker och potatismjöl. Lägg dem i formen. Strö över smuldegen och grädda pajen i mitten av ugnen i ca 25 minuter i 225 grader. Servera pajen ljummen med glass, grädde eller vaniljsås. Enjoy!

Recept från Rutiga kokboken



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0