Fluffig frusen polkagrispaj

Här kommer förresten receptet på den mumsiga polkagrispajen jag gjorde i förrgår! Det är hämtat ur Vinterns söta av Lisa och Monica Eisenman. Älskar deras böcker!

Pajdeg
* 20 småkakor med smak av choklad
* 2 msk kakao
* 25 g smält smör eller margarin

* 5 dl vispgrädde
* 1 burk marshmallowfluff
* några droppar pepparmyntsolja
* några droppar röd karamellfärg
* 1 dl polkagrisar + några till dekorering

Chokladsås
* 125 g mörk choklad
* 75 g smör
* 0.5 dl strösocker
* 0.5 dl sirap
* 1 nypa salt
* 0.5 dl vatten

Gör så här

1. Kör kakor, kakao och smör i en matberedare.

2. Tryck ut smulblandningen i en pajform med höga löstagbara kanter. Ställ in i frysen.

3. Vispa grädden och blanda försiktigt med marshmallowfluff och några droppar pepparmyntsolja eller efter smak.

4. Lägg ungefär en tredjedel av krämen i en separat skål och ställ åt sidan.

5. Krossa polkagrisarna i en mortel. Blanda ner i den större mängden kräm.

6. Ta ut pajformen ur frysen och bred ut krämen i pajskalet.

7. Ta resterande kräm och blanda i några droppar karamellfärg. Klicka ut den röda krämen över den vita i formen.

8. Gör med en kniv ett virvlande mönster i krämen.

9. Ställ in pajen i frysen i minst 5 timmar. Ta fram den 10-15 minuter innan den ska serveras. Dekorera med polkagrisar.

10. Blanda ihop ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull. Koka upp och rör tills all choklad har smält.

11. Låt småsjuda i ca 10 minuter eller tills såsen blivit tjock och glansig.

12. Servera såsen varm eller kall till pajen.

Orkar man inte göra såsen så funkar det lika bra med köpt chokladsås eller kolasås. Tycker faktiskt att det var godast med kolasås till. Tro det eller ej men kolasås och polkagris gifter sig mycket bra med varandra!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0